Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Gruyère

Zapečené čekankové puky

Zapečené čekankové puky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks čekanky obecné, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky muškátového ořechu, 6 plátků anglické slaniny, 1/2 lžičky fenyklu, 100 g sýru Gruyère

Čekankové puky vaříme 8-10 minut v páře. Poté je osušíme papírovým ubrouskem. Čekanku osolíme, opepříme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a zabalíme do slaniny. Naskládáme do pekáčku vytřeným olejem a posypeme sýrem a fenyklovými semínky. Pe...

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g sýru gruyère, 400 g sýru ementál, 200 ml bílého vína, 100 ml třešňovice, 1 stroužek česneku, 4 ks bagety, 1 špetka muškátového ořechu, 2 lžičky solamylu, 1/2 lžičky bílého pepře

Bagety nakrájíme na kolečka a každé kolečko ještě rozčtvrtíme. Pečeme 10 minut v troubě na 200 °C. Oba sýry nastrouháme. Pálenku smícháme se solamylem. Kotlík na fondue vytřeme oloupaným stroužkem česneku a nalijeme do něj víno. Přidáme sýry, ...