Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hermelín

Lahůdkový hermelínový salát

Lahůdkový hermelínový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení hermelínu, svazek ředkviček, 150 g sterilovaných žampionů, 1 pórek, 2 vejce, troška čerstvě nasekané petrželové nati, troška mleté sladké papriky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 250 ml majonézy, 3-4 ks sterilovaných okurek

Vejce uvaříme natvrdo. Mezitím si nakrájíme na kostky hermelín, na plátky či kousíčky žampiony, pórek na jemná kolečka, ředkvičky na tenká kolečka, okurky na drobné kostičky. Všechny ingredience vsypeme do mísy, přidáme na kousky nasekané vejce, o...

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 balení Hermelínu (nakrájené na třetiny nebo osminky), 2 žluté a 2 červené středně velké cibule (nakrájené na prstýnky) - orestované a vychlazené, 3-6 piri papriček nakrájených na proužky, 10-15 zelených oliv (nakrájených na kroužky), 3 lžíce nálevu z kapie, 4 prolisované stroužky česneku, bobkový list, drcený barevný pepř, nové koření, tymián, sůl, 1 lžíce kapary (+ 2 lžíce nálevu)

Jednotlivé suroviny proložíme a uložíme uzavřené do sklenice někde do chladu.

Hermelínový dortík

Hermelínový dortík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks velkých Hermelínů (nebo 4 malých), 200 g Lučiny, 4 lžíce nahrubo mletých vlašských ořechů, půlky jader vlašských ořechů, několik listů zeleného salátu, kuličky hroznového vína, sůl

Z hermelínu podélně odřízneme ostrým nožem vršky (1/3) a odložíme je stranou. Z větších částí vydlabeme vnitřky, aby vznikly mističky. Lučinu, mleté ořechy a vydlabané části sýru utřeme do pěny. Podle chuti ji osolíme, naplníme jí sýrové mističky ...

Plněné žampiony

Plněné žampiony

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 žampionů, 4 Hermelíny, 50 g másla, pepř, 5 lžic nasekané petrželové nati

Velké hlavičky žampionů očistíme a položíme na pečicí papír potřený máslem. Do každé hlavičky postavíme trojúhelníček Hermelínu, lehce opepříme a v troubě zapečeme. Podáváme posypané petrželkou

Tvarůžek v hermelínu

Tvarůžek v hermelínu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Hermelín, 1 tvarůžek, lžíce kečupu, hladká mouka, 1 vejce a strouhanka na trojobal, olej na smažení

Hermelín si překrojíme a lžíci nebo nožem vydlabeme z jedné půlky sýr tak, aby nám vzniklo místo pro tvarůžek. Ten vložíme, potřeme kečupem, přiklopíme druhou půlkou hermelínu a obalíme v trojobalu. Nejprve zprudka a pak velice zvolna smažíme na o...

Nakladaný encián

Nakladaný encián

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení Enciánu alebo Hermelínu , 3 dcl olivového oleje, 4 stroužky česneku, 2 cibule, 2 lžičky provensálského koření, špetka pepře, špetka soli, 2 čili papričky

Syry pozdĺžne prekrojíme a striedavo ukladáme do pohára s korením, cibuľou, cesnakom, soľou a chilli papričkami. Zalejeme olivovým olejom. Pohár poriadne zatvoríme a uložíme do chladničky. Podávať môžeme po 2 dňoch.

Pikantní hermelínová pomazánka

Pikantní hermelínová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hermelínu, 100 g tvrdého sýra, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 3 lžíce majolky, 1 balení bílého jogurtu, špetka soli, špetka mletého pepře

Hermelín, tvrdý sýr a cibuli nastrouháme, přidáme utřený česnek, sůl, pepř. Vmícháme majolku a jogurt. Necháme v ledničce dobře rozležet

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g Hermelín (1 ks), 2 stroužky česneku, 4 lžíce másla, 5 g sekaných vlašských ořechů, 1 lžička Vegety, sůl

Hermelín pozdĺžne rozkrojíme a obe polovice pomocou lyžičky vydlabeme. Vydlabaný obsah v miske zmiešame s maslom, cesnakom, orechami a podľa chuti osolíme a okoreníme. Zmesou naplníme obe polovice hermelínu, stlačíme ich a zabalíme naspať do aloba...

Hermelínové taštičky

Hermelínové taštičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks Hermelínu, 1 cibule, 200 g sendvičové šunky , 1 sklenka hladké mouky, 1 vejce, 1 hrneček strouhanky

Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na oleji do růžova. Hermelín nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, kam přidáme osmahlou cibulku. Dle chuti osolíme, opepříme. Důkladně promícháme (hermelín se trochu roztaví díky teplé osmahlé cibulce). Vezmem...

Kuřecí řízek s hermelínem

Kuřecí řízek s hermelínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, sůl, grilovací koření, 1 Hermelín, 1 cibule, olej

Prsa nakrájíme na řízky, pod fólií naklepeme, osolíme a okořeníme. Na pánvi s rozpáleným olejem opečeme maso nejprve z jedné strany a obrátíme je. Na opečenou stranu položíme kolečko cibule a kolečko sýra.

Salámovo-sýrová mísa

Salámovo-sýrová mísa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g plátkovaného Eidamu, 2 balení Hermelínu, 1 čabajka, 200 g šunky, 200 g salámu Herkules, 200 g uzeného masa, 100 g Madelandu (plátky)

Plátky eidamu a šunky si srolujeme do ruliček; plátky salámu Herkules nařízneme od středu ke straně a vytvoříme z nich kornoutky; uzené maso nakrájíme na kousky; hermelín nakrájíme na trojúhelníčky a z madelandu vykrájíme vykrajovátkem nějaký tvar...

Pomazánka tří sýrů

Pomazánka tří sýrů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks Hermelínu, 1 ks romadůru, 100 g Eidamu (Edam), 3 ks vajec, 100 g šunkového salámu, 2 ks jarní cibulky, 150 ml bílého jogurtu, 100 ml majonézy, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, troška papriky

Všechny sýry nastrouháme do mísy, přidáme vejce, nasekaná nadrobno, najemno nakrájený salám a nasekanou cibulku. Vše spojíme jogurtem a majonézou, podle chuti dosolíme a opepříme. Pomazánku namažeme na pečivo a navrchu posypeme sladkou paprikou.

Hermelínové kouličky

Hermelínové kouličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks Hermelínu, 100 g másla, špetka soli, hrst oliv, pár kousků ananasu, pár měsíčů mandarinek, troška sekané petrželky

Hermelín nastrouháme a utřeme ho s máslem, které jsme mírně posolili. Vezmeme kousek takto vzniklé směsi a zabalíme do ní tu olivu, tu kousek ananasu či mandarinky. Vytvarujeme kouličky a ty obalíme v nasekané petrželce.

Salámová pomazánka s hermelínem

Salámová pomazánka s hermelínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g měkkého salámu, 1 balení Hermelínu, 2 slepičí vejce, 50 g cibule, 50 g majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli

Cibuli nakrájíme najemno, nahrubo nastrouháme salám, hermelín, vejce. Přidáme horčici, majonézu, špetku soli a vše zamícháme.

Hermelín pečený s kapiemi

Hermelín pečený s kapiemi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 Hermelíny, 100 ml olivového oleje, 3 stroužky česneku, grilovací koření, tymián (Mateřídouška obecná), sklenička nakládaných kapií nakrájených na proužky

Olej nalijeme do misky, přidáme rozetřený česnek, grilovací koření a tymián. Hermelín podélně rozřízneme, vyskládáme plátky kápií, potřeme marinádou, přiklopíme a sýry z obou stran potřeme marinádou. Zabalíme do peřícího papíru, poté do alobalu a ...

Hermelínové kanopky

Hermelínové kanopky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bageta, 125 g másla, 2 kousky Hermelínu, 100 ml brusinkové omáčky nebo kompotu

Bagetu nakrájíme šikmo na plátky. Do změklého másla vmícháme hermelíny a hotovou hmotu pak natřeme na plátky bagety. Ozdobíme lžidkou brusinkové omáčky (nebo kompotovaných brusinek).

Hermelíny na grilu

Hermelíny na grilu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hermelíny, 4 kousky loveckého salámu, 1 jarní cibulka, 1 rajče, 1 paprika

Hermelíny rozkrojíme na půl, lovecký salám nakrájíme na plátky, jarní cibulku na kolečka, papriku na menší kousky a rajčata na měsíčky. Vše vložíme do půlky hermelínu a přiklopíme druhou polovinou hermelínu. Vznikne nám takový hamburger. Hermelín ...

Grilovaný fitness hermelín

Grilovaný fitness hermelín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 fitness hermelín, 1/2 lžičky celého barevného pepře, špetka provensálského koření, 2 lžičky olivového oleje, 1/2 hlávky ledového salátu

Ledový salát si natrháme (nekrájíme) na kousky, opláchneme a pořádně okapeme přebytečnou vodu. Vložíme na talíř. V malé mističce smícháme koření s olejem a hermelín v něm obalíme. Poté vložíme do alobalu a pečeme asi 5-7 minut na 180°C (dle typu t...

Okurkové jednohubky light

Okurkové jednohubky light

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 1/2 balení pomazánkového másla, 1 hermelín light, 100 g širší plátek eidamu, 1 hrst vlašských ořechů (půlky), 1 hrst sezamových semínek

Okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Polovinu okurek namažeme pomazánkovým máslem a na ni položíme kousek hermelínu. Přiklopíme další okurkou. Polovinu takovýchto dortíků ozdobíme jednou polovinou vlašského ořechu, který jsme na chvíli opekly nas...

Jednohubky z hermelínu

Jednohubky z hermelínu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks Hermelínu, 1 kousek česneku, 1/2 balení másla, 1-3 špetky soli, 1 hrst vlašských ořechů

Hermelín rozřežeme napůl, vybereme vnitřek a smícháme s přísadami. Naplníme zpět do hermelínu, slepíme k sobě, zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout do ledničky a pak krájíme na trojúhelníčky. Napichujeme na párátka, můžeme přidat kuličku hroznového...

Tortilly se sýrem a ovocem

Tortilly se sýrem a ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tortily, 150 g Lučiny, špetka soli, 1 lžíce petrželové nati, 2 - 3 stroužky česneku, 1 balení Hermelínu, 150 g Nivy, 10 kuliček hroznového vína

Lučinu smícháme s prolisovaným česnekem, ochutíme solí a vmícháme nasekanou petrželku. Tortilly potřeme směsí, poklademe je tenkými plátky hermelínu, rozpůlenými kuličkami vína bez pecek a posypeme nadrobenou nivou. Svineme, utáhneme a zabalíme pe...

Mini roládička ala Plesnivec

Mini roládička ala Plesnivec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks plesnivého sýra se zeleným pepřem, 1 balení žervé s paprikou, 1 lžíce Knorr feferonkové majonézy, 100 g mortadelly s pepřem, 1 sterilovaná okurka

Plesnivý sýr se zeleným pepřem si rozkrojíme na 3 kolečka. Mortadellu a okurku si nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme žervé s paprikou a Knorr majonézu s feferonkou. Dobře promícháme. Každý plátek Plesnivce namažeme touto směsí a vrstvíme - ...

Pomazánka s hermelínem

Pomazánka s hermelínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Hermelínu, 2 jablka, 20 g másla, 1 hrst vlašských ořechů

Hermelín utřeme s omytými, oloupanými nastrouhanými jablky a máslem a mažeme na plátky bílé veky. Zdobíme nasekanými ořechy.

Slaný závin báby Alžběty

Slaný závin báby Alžběty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 200 g rajčatového protlaku, 1 cibuli, 200 g šunky, 130 g Eidamu (Edamu), 130 g Nivy, 130 g Hermelínu, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky koření na pizzu

Těsto rozválíme, potřeme protlakem, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí. Poklademe plátky šunky, přidáme nahrubo nastrouhaný Eidam, Hermelín, Nivu, utřený česnek a koření na pizzu. Naplněný plát těsta zabalíme, jako klasický jablečný závin. Dáme p...

Hermelín v listovém těstě

Hermelín v listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 Hermelíny, 1 lžíce kečupu, 1/2 malého pórku, 1 listové těsto, 1 žloutek, hladkou mouku na vyválení těsta

Listové těsto vyválíme na lehce pomoučeném válu na slabší plát. Rozdělíme jej na 4 čtverce a každý z nich potřeme kečupem. Pórek nakrájíme na kolečka a spaříme v osolené vodě. Doprostřed čtverců z listového těsta položíme celý Hermelín a jeho povr...

stránka: