Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hladká mouka

Tažené těsto

Tažené těsto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 1 vejce, 2 lžíce rostlinného oleje, 60 ml vody, sůl

Z vejce oddělíme žloutek a přidáme jej k mouce, oleji a soli. Vše důkladně smícháme. Hněteme asi 15 minut, postupně přiléváme vodu a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Potřeme olejem a dáme na 30 minut odpočinout. Na pomoučené utěrce těsto...

Linecké těsto na cukroví

Linecké těsto na cukroví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g cukru moučka, 210 g hladké mouky, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr, 140 g másla, citrónová šťáva

Na vál prosejeme mouku, přidáme moučkový a vanilkový cukr, tuk, žloutky, citronovou šťávu a vypracujeme vláčné těsto. Těsto ve tvaru bochánku zabalíme do fólie a necháme ho nejlépe přes noc uležet. Pak jej rozválíme, vykrajujeme z něj tvary a ty p...

Základní těsto do domácí pekárny

Základní těsto do domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vlažného mléka, 0,5 lžičky soli, 100 ml oleje, 3 lžičky cukru krystal, 300 g polohrubé mouky, 300 g hladké mouky, 0,5 kostky droždí nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Suroviny vložíme do pekárny podle uvedeného rozpisu. Když dáváme slané náplně, zapékáme klobásy, nebo děláme těsto na pizzu, dáme do těsta místo 3 lžiček cukru jen jednu. Nastavení pekárny: Program Těsto Těsto lze použít na cokoliv, co se dělá ...

Vánoční ořechoví ježci

Vánoční ořechoví ježci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 dkg hladké mouky, 200 dkg Hery, 50 dkg cukru krupice, 1 vejce, 1 hrneček vlašských ořechů

Vypracujeme těsto, necháme uležet v chladnu. Do kousku těsta dáme půlku ořechu, ukoulíme kuličku a vytvarujeme čumáček. Pečeme 10-15 min při nízké teplotě. Po vychladnutí máčíme prdelky v rozpuštěné čokoládě a obalíme v kokosu. Dozdobíme oči a čum...

Česnekové slimáky

Česnekové slimáky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g hladké mouky, 1 balení droždí (kvasnice), 1 lžička cukru krystal, 7 dcl mléka, 1 lžíce soli a 1 malá lžička soli, 1 dcl rostlinného oleje, 1 Hera, 10 stroužků česneku, 1 lžíce Vegety

Z múky, kvásku, 1 lžíce soli a oleja si spracujeme cesto, rozdelíme ho na 6 bochníčkov a necháme chvíľu podkysnúť. Zatiaľ si z Hery, cesnaku, vegety a soli vymiešame plnku. Bochníčky vyvaľkáme, natrieme plnkou, stočíme a krájame trojuholníčky. Nat...

Bílý chléb

Bílý chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 200 ml mléka, 100 ml vody, 25 g rozpuštěného másla, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 500 g hladké mouky, 1 lžíce sušeného droždí (kvasnic)

V odměrce rozšleháme vejce a dolijeme do 200 ml mlékem. Přidáme 100 ml vody. Vše nalijeme do formy. Přidáme ostatní ingredience v uvedeném pořadí. Zapneme program FRENCH (v pekárně ETA Harmony program SENDVIČ), světlá kůrka. Upečený chléb vyklopím...

Minipizzy pro domácí pekárnu

Minipizzy pro domácí pekárnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 200 ml teplé vody, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 200 g najemno nastrouhaného sýra, 400 g hladké mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička koření na pizzu, 2,5 lžičky sušeného droždí (kvasnic), Na náplň: 200 g najemno nastrouhaného sýra, 50 g strouhané nivy, 1 vejce, 100 g jemně nakrájené šunky, sůl, pepř, příp. čerstvě nasekané bylinky (oregano, tymián,..), žampiony, paprika, kečup na ozdobení

Do pekárny v uvedeném pořadí vložíme ingredience na těsto, zapneme program TĚSTO a necháme ho zpracovat a vykynout. Mezitím si připravíme náplň z uvedených surovin. Po vykynutí těsto vyndáme z pekárny, vytvoříme minipizzy (cca 14 kousků), pokladem...

Tvarohový chlebík

Tvarohový chlebík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 150 g tvarohu, doplnit do 350 ml mlékem, 1 lžička soli, 3 lžíce medu, 200 g pšeničné celozrné mouky, 300 g hladké mouky, 1 malá odměrka sušeného droždí (kvasnic), 3 lžíce rozinek namočených v rumu - po zaznění signálu

Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, nastavíme program základní, kůrka světlá. Podáváme namazané máslem.

Domácí pečený chléb s překvapením

Domácí pečený chléb s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 300 ml vody, 25 g droždí (kvasnice), 60 g Vysočiny, 1 balení taveného sýra, 1 lžička soli, 1 lžička cukru krystal, 3 lžíce česneku - sušené kořenící směsi

Do plechové nádoby od domácí pekárny nalijeme 300 ml vody. Poté nasypeme 500 g hladké mouky. Doprostřed mouky uděláme důlek a vložíme do něj droždí (čerstvé, sušené). Do pravého kraje umístíme lžičku cukru, do levého lžičku soli. Do dalšího volnéh...

Fazolky s tofu

Fazolky s tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 šálek fazolí z konzervy, 1 kostka Tofu, 250 g žampionů, 3 lžíce hladké mouky, 10 ml sojové omáčky, špetka soli, špetka pepře, 1 cibule, 2 lžíce oleje

Na malé kocky pokrájame tofu, pokvapkáme sojovou omáčkou, premiešame a necháme odstáť asi 1/2 hod. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájané šampiňóny, krátko podusíme, pridáme fazuľku a ešte dusíme asi 10 minút. Nakoniec pridá...

Brambory s mrkví

Brambory s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor (malých), 500 g mrkve, špetka soli, 1/2 lžičky kmínu, 1 cibule (středně velká), 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 l polotučného mléka, špetka bílého pepře, špetka muškátového květu, 200 g anglické slaniny (bez kůže), 2 lžíce kaparů (nakládaných), 1 lžíce čerstvé nasekané šalvěje

Brambory a mrkev omyjeme, oloupeme a v celku vaříme v osolené vodě s kmínem asi 25 minut. Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na malé kostičky. V hrnci rozpálíme máslo a na středním plameni na něm podusíme cibuli. Poprášíme moukou a hrnec sej...

Slané sýrové oplatky

Slané sýrové oplatky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hladké mouky, 150 g strouhaného tvrdého sýra, 1 l vlažného mléka, 3 zarovnané lžičky soli, 1 lžička kmínu, 5 lžic rozpuštěného másla

Mouku se solí prosejeme. Natrouhaný sýr a trochu mléka důkladně rozmixujeme. Přidáme do mouky spolu se zbylým mlékem a máslem. Mixérem vyšleháme a přelijeme přes síto. Vmícháme kmín, přikryjeme a necháme odpočívat 2-3 hodiny. Potom na rozpáleném s...

Citrónová omáčka

Citrónová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 2 šálky masového vývaru, 2 žloutky, 1/2 citrónu, špetka soli, špetka pepře

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Necháme trochu vychladnout a pánvičku přemístíme do vodní lázně. Myslíme proto na to už při tvoření jíšky a volíme malou pánvičku. Jíšku zalijeme vroucím vývarem a dobře rozšleháme. Necháme odstát asi 3 m...

Domácí suchá směs k přípravě lívanců

Domácí suchá směs k přípravě lívanců

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 3 lžíce kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička sody bikarbóny, 1 lžička soli, 40 g vanilkového cukru

Všechny ingredience dáme do mísy a důkladně zamícháme. Pomoci si můžeme tím, že všechny suroviny nasypeme do uzavíratelné dózy a důkladně protřepeme. Skladujeme v dobře těsnící dóze ve spíži. Až dostaneme chuť na lívanečky, přidáme ke každým 150 ...

Sýrové dobroty

Sýrové dobroty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 bílky, 200 g strouhaného sýra, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, špetka pepře, troška pažitky

Z bílků ušleháme sníh, vmícháme strouhaný sýr, pepř, sůl a usekanou pažitku. Ze vzniklé směsi tvoříme kuličky, které obalíme v mouce a smažíme. Kuličky jsou hotové, když zvětší svůj objem dvojnásobně. Podáváme horké a posypané pažitkou.

Mrkev v sýrové omáčce

Mrkev v sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g mrkve, 60 g másla, 1 cibule, 50 g slaniny, 20 g hladké mouky, 3 dcl smetany, 150 g tvrdého sýra, špetka soli, 1 lžíce cukru krupice, špetka muškátového květu

Opláchnutou mrkev pokrájíme na nudličky. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli a slaninu, přidáme mrkev, osmahneme a zalijeme trochou vody. Přidáme sůl a cukr. Pod pokličkou dusíme doměkka a do vypaření vody. Ze zbytku másla a mouky připravíme...

Kokosové těsto

Kokosové těsto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g másla, 150 g cukru moučka, 2 žloutky, 1 citrón (1 lžíce šťávy a citronová kúra), 350 g hladké mouky, 60 g kokosové moučky

V míse utřeme máslo s cukrem. Přidáme žloutky a citronovou šťávu a kůru. Pak do směsi prosijeme mouku a přidáme kokos. Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové folie a dáme do lednice.

Slunečnicový chléb se sýrem z domácí pekárny

Slunečnicový chléb se sýrem z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dcl vody, 2 lžíce olivového oleje, 2,5 lžičky soli, 1 hrst kmínu, 1 hrst oregana, 2 hrsti lněného semínka, 60 dkg hladké mouky, 2 lžičky cukru moučka, 0,5 balení droždí, 2 hrsti slunečnicového semínka, 15 dkg eidamu

Do pekárny nalijeme 4 dcl vlažné vody a olej. Přidáme sůl, kmín, oregáno a lněné semínka. Nasypeme mouku, cukr a přidáme půlku droždí (pokud máme sušené, tak dvě lžičky). Zapneme program 1 (basic) a ve chvíli, kdy časovač ukazuje 2:17, přidáme do...

Paprikáš ze slepice

Paprikáš ze slepice

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks slepice, 40 g slaniny, 2 lžíce oleje, 1 svazek cibule, 1 lžíce mleté papriky, 200 ml zakysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, drůbeží vývar, ocet dle potřeby, sůl dle potřeby

Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím na slanině zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, jakmile začne zlátnout, přidáme papriku a zamícháme. Mírně podlijeme vývarem, dvěma lžícemi octa a osolíme. Vaříme na mírném plameni, aby se cibule r...

Kapr burgundský

Kapr burgundský

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 200 ml Burgundského vína, sůl dle potřeby, 1 cibule, 1 bobkový list, špetka tymiánu, petrželová nať, 50 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 sardelka, 1 lžíce kaparů, špetka bazalky

Při kuchání kapra zachytíme do trochy vína krev. Každou porci osolíme a necháme v chladu asi 2 hodiny odležet. Pak jej podusíme s cibulí pokrájenou na kolečka a kořením. Maso vyndáme, omáčku procedíme, přidáme víno s krví, máslo obalené v mouce, r...

Kolečka s vločkami a kokosem

Kolečka s vločkami a kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček ovesných vloček, 1 hrneček strouhaného kokosu, 1 hrneček hladké mouky, 1/2 hrnečku cukru, 1 lžíce zlatého sirupu, 2 lžíce vroucí vody, 1 lžička sody, 125 g másla

Vezmeme si mísu a vsypeme do ní vločky, kokos, mouku, cukr, sirup, vodu, sodu a nakonec změklé máslo. Všechno pečlivě promícháme a dopracujeme na válu v těsto. Lžičkou odebíráme těsto a dáváme na vymazaný plech. Zploštíme je a pečeme zvolna v mírn...

Kynuté těsto slané

Kynuté těsto slané

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1 g vejce, 20 g droždí (kvasnice), 5 g cukru moučka, 1,25 dcl plnotučného mléka, špetka soli

Kvasnice rozetřeme s cukrem, smícháme se dvěma lžícemi vlažného mléka. Takto připravený kvásek necháme 5-10 minut vykynout. Pak přidáme mouku, vlažné mléko se solí a rozkvedlaným vejcem a necháme vykynout.

Staročeský báč

Staročeský báč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml plnotučného mléka, 40 g droždí (kvasnice), 1/2 lžičky cukru krupice, 750 g brambor, 250 g slaniny, 50 g škvarků, 300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 3 lžičky majoránky, 3 lžíce sádla

Nejprve si připravíme kvásek. Polovinu mléka ohřejeme, aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj kvásek a přidáme cukr, který podporuje kynutí. Druhou polovinu mléka ohřejeme tak, aby bylo horké, ale nevařilo se. Mezitím si oloupeme a nastrouháme bramb...

Piadina romagnola

Piadina romagnola

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce droždí (kvasnice), 150 g sádla, 1 špetka soli, 500 g hladké mouky, 1 lžička sody bikarbóny

Sádlo rozpustíme, aby bylo tekuté, ale ne horké. Smícháme ho s 200 ml vlažné vody a s droždím. Přidáme i sůl. Mouku smícháme se sodou a postupně ji zapracováváme do sádlové směsi. Vznikne nám tuhé těsto. To necháme 30 minut na teplém místě kyno...

Polévka z pečeného česneku s bylinkami

Polévka z pečeného česneku s bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

5 ks česneku, 2 ks cibule, 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 stroužky česneku, 6 lžíc řepkového oleje, 5 lžíc hladké mouky, 1 lžíce citronové šťávy, 1/2 svazku pažitky, 25 g anglické slaniny, 50 g másla, 700 ml zeleninového vývaru, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 7 g soli, 7 g pepře

Palice česneku (kromě dvou stroužků) seřízneme nahoře tak, aby čouhaly všechny stroužky. Naskládáme je do pekáčku, pokapeme polovinou oleje a pečeme 40 minut přikryté alobalem na 200 °C. Na lžíci oleje smažíme dva stroužky česneku nakrájené na p...

stránka: