Hlávková kapusta

Zelenina, vzhledově podobná zelí, původem z Itálie. Listy jsou na okrajích zvlněné a kadeřavé. Obsahuje velké množství vitamínů (C, A, D, E), dále pak fosfor, vápník, hořčík, selen. Konzumace působí pozitivně na náš organismus, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, působí dobře na naše zažívání, prospívá kůži a zmírňuje kožní problémy, doporučuje se při potížích se žaludkem (vředy). Při přípravě s ní můžeme nakládat jako se zelím (a stejně jako zelí působí nadýmání). Zapékaná např. se smetanou má báječnou chuť, přidaná do polévek chutná výtečně. Dušená kapusta se strouhaným sýrem nás chuťově přesvědčí o tom, že ji máme zařadit do jídelníčku častěji.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář