Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hnědý cukr

Exotická whisky

Exotická whisky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 ml whisky, 100 ml 50% ananasového džusu, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžičky hnědho cukru, 10 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Smícháme whisky, džus, citrónovou šťávu a cukr. Vše důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil, nakonec vhodíme kostky ledu.

Severní pól

Severní pól

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 ml vodky, 30 ml mléka, hnědý cukr na ozdobu, 1 limeta, 5 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Hrdlo sklenice navlhčíme rozkrojenou limetou a vysypeme cukrem, který nám sklenici pěkně ozdobí. Do sklenice vlijeme vodku, mléko, šťávu vymačkanou z limety a zamícháme. Vhodíme led, dozdobíme kous...

Zelená záře

Zelená záře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Curacaa blue, 2 cl bílého rumu, 2 cl Limetové šťávy, 1 lžička hnědého cukru, sklenka minerálky, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme curacao, rum, limetovou šťávu a nasypeme cukr. Promícháme a dolijeme sodovkou.

Brazilská káva

Brazilská káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl bílého rumu, 1 šálek studené kávy, 2 cl smetany, 1 cl limetové šťávy, 2 lžičky hnědého cukru

Všechny přísady promixujeme zlehka v mixéru a dáme do skla s kostkou ledu.

Medové mojito

Medové mojito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl medoviny, sklenka minerálky, cl limetové šťávy, lžička hnědého cukru, plátek limety, 5 listů máty, sklenka ledu

Do sklenky s ledem vložíme mátu, cukr, přilijeme limetovou šťávu a medovinu. Promačkáme a dolijeme sodovkou. Můžeme zdobit plátkem limety.

Crème brûlée - francouzská klasika

Crème brûlée - francouzská klasika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

250 ml 35% smetany, 90 ml mléka, 3 lžíce cukru krystal (jemně drceného), 1/2 tobolky vanilky, 3 žloutky, 1 bílek, 4 lžíce hnědého cukru, pár kapek koňaku (nemusí být)

Troubu si předehřejeme na 250°C. V hrnečku si smícháme mléko se smetanou a 2 lžícemi cukru krystal a rozříznutou vanilku (nejlépe čerstvou). Vše přivedeme za stálého míchání k varu. Mezitím si smícháme 2 zbývající lžíce krystalu, žloutky a bílky. ...

Banánový tvaroh

Banánový tvaroh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g odtučněného tvarohu, 10 ml suchého Martini, 2 lžičky citronové šťávy, troška citronové kůry, 50 g hnědého cukru, 100 g zakysané smetany, 2 banány

Banány nakrájíme na kolečka a zakapeme citronovou šťávou. Tvaroh našleháme, přidáme martini, cukr, citronovou kůru. Přidáme smetanu a promícháme. Rozdělíme do misek a přidáme banány.

Domácí citronáda

Domácí citronáda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 hrnku hnědého cukru, 1 l vody, 1 hrnek citronové šťávy, kousek citrónu, svazek meduňky nebo máty, led

Cukr dáme do hrnečku a zalijeme ho asi 100 ml vařící vody, aby se rozpustil. Necháme vychladnout. Džbánek naplníme do poloviny ledem, přilijeme perlivou nebo neperlivou vodu a dolijeme vychlazenou vodou s cukrem. Pak jen natrháme mátu nebo meduňku...

Domácí zázvorová limonáda

Domácí zázvorová limonáda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

170 g čerstvého zázvoru, 3-4 citróny, hrst čerstvé meduňky nebo máty, 1,5 l perlivé vody, 4-5 lžic třtinového cukru

Zázvor oloupejte, nastrouhejte a vhoďte do džbánu nebo jiné nádoby. Citróny pořádně omyjte a oloupejte z nich kůru a společně s bylinkami ji přihoďte k zázvoru. Do džbánu přilijte vařící vodu (tolik, aby všechny ingredience byly ponořené), zakryjt...

Mrkvový salát s ořechy

Mrkvový salát s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mrkev, 1 hrst vlašské ořechy, 1 lžička citronová šťáva, 1 lžička hnědý cukr, 1 lžíce rostlinný olej, 1 špetka sůl

Očištěnou mrkev jemně nastrouháme do mísy, přidáme dle chuti sůl, cukr, citrónovou šťávu a jednu lžíci oleje. Řádně promícháme a necháme pod pokličkou v chladnu krátce rozležet. Podáváme posypaný drcenými jádry.

Kanadský mandlový nápoj

Kanadský mandlový nápoj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnečku oloupaných mandlí, 1 l jemně perlivé vody, 1 lžíce hnědého cukru, 1 lžíce javorového sirupu

Oloupané mandle vložíme společně s vodou do mixéru a mixujeme na plný výkon asi 5 minut. Vzniklou tekutinu přecedíme, důkladně v ní rozmícháme hnědý cukr a javorový sirup a rozléváme do sklenic.

Placičky z ovesných vloček s meruňkami

Placičky z ovesných vloček s meruňkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

180 g ovesných vloček, 20 g hladké mouky, 40 g cukru krupice, 40 g hnědého cukru, 2 lžíce javorového sirupu, 100 g Hery, 2 ks vejce, 2 lžíce kakaa, 5-6 ks sušených meruněk, 2 lžíce rumu, 1 sáček bílé čokoládové polevy

Heru, žloutky, oba cukry, javorový sirup a rum utřeme dohladka, ovesné vločky nasekáme v robotu najemno a s moukou je přidáme do směsi. Dobře promícháme a nakonec zlehka přidáme sníh, který jsme ušlehali z bílků. Na plech, vyložený pečícím papír...

Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jemných ovesných vloček s klíčky, 1/2 hrsti vlašských ořechů, hrst lískových ořechů, 2 lžíce sezamu, 2 lžíce mandlových plátků, hrst sušených brusinek, hrst rozinek, asi 10 sušených meruněk, 50 g másla, 40 g hnědého cukru, 2 lžíce medu, 2 lžíce javorového sirupu, 1 lžíce lněného semínka

Ovesné vločky, nasekané ořechy a oříšky, sezam, lněné semínko a mandlové plátky dáme na pánev a za stálého míchání necháme chvíli restovat. Směs musí jen jemně zrůžovět a zavonět. Vločky vypneme a přesypeme je do mísy, přidáme k nim brusinky, roz...

Jemný chřestový předkrm

Jemný chřestový předkrm

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší svazky chřestu, 4 lžíce másla, 1 citron, 2 lžíce hnědého cukru, sůl dle potřeby

Čerstvý chřest zbavíme dřevnaté spodní části. Odřízneme ostrým nožem asi tak v místě, kde se chřest při ohnutí začne lámat, nikoliv ohýbat! Pak jemně oloupeme poslední třetinu výhonků od tuhých vláken. Rozdělíme na 4 stejné hromádky a pomocí režné...

Ovocný špíz s vinnou pěnou

Ovocný špíz s vinnou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce hnědého cukru, 1 lžička másla, 2 jablka, 1/4 ananasu, 4 žloutky, 4 lžíce cukru krystal, 4 lžíce Campari, rostlinný olej

V pánvi zkaramelizujeme hnědý cukr a přimícháme máslo. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Obalíme je v karamelu a vyjmeme na pečící papír potřený olejem. Necháme vychladnout. Ananas okrájíme až na čistou dužinu, kterou nakráj...

Sušenky s ovocem a ořechy

Sušenky s ovocem a ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček hladké mouky, 1/2 hrnečku celozrnné špaldové mouky, 1 vejce, 1/2 hrnečku hnědého cukru, 2 lžíce javorového sirupu, 2 lžíce rumu, 1/2 hrnečku slunečnicového oleje, 1/4 hrnečku mléka, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička skořice, 1 lžička mletého hřebíčku, 1 hrst rozinek, 1 hrst sušených brusinek, 10 sušených meruňek, 1 hrst vlašských ořechů

V misce chvíli šleháme vejce s cukrem a rumem, přišleháme olej, javorový sirup, přimícháme mléko, obě mouky s práškem do pečiva, skořici, hřebíček a nakonec vmícháme ovoce (nakrájené na menší kousky) a nasekané ořechy. Zdá-li se nám těsto moc tuhé...

Čarodějnické prsty

Čarodějnické prsty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

45 g másla, 1/2 hrnku polohrubé mouky, 2 lžičky hnědého cukru, 1 lžička vanilkového aroma, 2 lžíce mléka, 1 lžička kakaa, 12 ks oloupaných mandlí

Mouku, cukr, máslo, aroma, mléko a kakao dáme do mísy a promícháme. Vysypeme na vál a hněteme do vytvoření vláčného těsta. Těsto dáme vychladit na 30 minut do lednice. Po vychladnutí vytvoříme z těsta 12 malých válečků, na dvou místech prohneme p...

Stejkové proužky na cibulce a topince

Stejkové proužky na cibulce a topince

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové nebo minutkového masa, 6 lžic červeného vína, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce Dijonské hořčice, 1 lžička hnědého cukru, 4 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, špetka soli, 1-2 snítky čerstvého tymiánu , 4 plátky chleba, 2 lžíce másla, 1-2 stroužky česneku

Nejdříve si připravíme marinádu: V misce smícháme víno, sojovou omáčku, hořčici, cukr a nakonec přidáme lístečky tymiánu. Maso nakrájíme na tenké proužky, opepříme je a naložíme na chvilku do marinády. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a na ...

Lentilkové sušenky

Lentilkové sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 200 g másla, 30 g cukru krupice, 50 g hnědého cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 vejce, špetka skořice, 3 balení lentilek (celkem asi 100 g)

Mouku smícháme s kypřícím práškem a skořicí. Změklé máslo šleháme se všemi cukry do pěny, po chvíli přišleháme vejce. Do ušlehané směsi vmícháme ochucenou mouku a uděláme hladké těsto. Na plech s pečícím papírem tvoříme z těsta malé kuličky dál...

Yakitori z kuřecího masa

Yakitori z kuřecího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1/2 paličky česneku, 1 cibule, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje, 2 lžičky hnědého cukru, špetka soli, 2 lžičky kurkumy

Každé prsíčko nakrájíme na tenké proužky, snažíme se, aby byly co nejdelší. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu - jemně nasekaný česnek, cibuli, olej, sojovou omáčku, hnědý cukr, sůl a kurkumu. Proužky masa smícháme s marinádou, mis...

Hovězí s teriyaki omáčkou

Hovězí s teriyaki omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hnědého cukru, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 3 lžíce omáčky Teryiaki

Hovězí svíčkovou nakrájíme na co nejtenčí plátky. Mrkev na tenké nudličky. V misce smícháme hotovou teriyaki omáčku s rajským protlakem, lisovaným česnekem a cukrem. Maso v této směsi spolu s mrkví marinujeme. V hluboké, nelépe wok pánvi, rozehřej...

Trojúhelníky s brusinkami, ořechy a čokoládou

Trojúhelníky s brusinkami, ořechy a čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

21/2 sklenky hladké mouky, 1/4 sklenky hnědého cukru, lžička kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 75 g másla, 1/3 sklenky mléka, 1/3 sklenky smetany, 1 vejce, 1/2 sklenky sušených brusinek, 1/2 sklenky hrubě sekaných vlašských ořechů, 50 g čokolády, nasekané na kousky

V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek, sůl a přimícháme máslo, až se udělá drobenka. Odděleně smícháme mléko, smetanu a vejce, dáme si 2 lžíce stranou, zbytek vlijeme do mouky, přidáme ořechy, brusinky a čokoládu a vypracujeme hladké těsto....

Výborný perník se švestkami

Výborný perník se švestkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 1 velké vejce, 90 g rozpuštěné Hery, 2 lžíce rumu, 2 lžíce medu, 100 g hnědého cukru, 11/2 hrnku hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do perníku, 2 lžíce kakaa, 2 lžičky perníkového koření, asi 400 g švestek, 1 sáček dortového želé

V misce krátce prošleháme mléko s vejcem, rumem, Herou, medem a hnědým cukrem. Po chvíli přidáme mouku s práškem do perníku, koření a kakao. Těsto nalijeme na menší plech, vyložený pečícím papírem a poklademe půlkami švestek, řeznou plochou nahor...

Jablečné lívance (pancakes) z americké kuchařky

Jablečné lívance (pancakes) z americké kuchařky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 bílý jogurt, 1 šálek mléka, 2 lžíce medu, 2 lžíce hnědého cukru, 2 šálky hladké mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 3 oloupaná jablka, olej na smažení

V misce prošleháme vejce s jogurtem, mlékem, medem a cukrem, přidáme mouku, smíchanou s kypřícím práškem, špetku soli a nakonec nahrubo nastrouhaná jablka. Na oleji pečeme lívanečky.

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hery, 3/4 šálku cukru krupice, 2 lžičky vanilkového cukru, 3 vejce, 2 šálky hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 balení zakysané smetany (175 g), 200 g brusinek (sušené nebo směs sušených a mražených), 3 lžíce hnědého cukru, 3 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky skořice, 2 lžíce mandlových lupínků

Rozšleháme Heru s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně po jednom vešleháme vejce. Do napěněné směsi přimícháme zakysanou smetanu, mouku s kypřícím práškem a špetku soli. Směs rozdělíme do formiček vymazaných tukem, posypeme brusinkami a navrchu d...

stránka: