Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hnědý cukr

Teplý salát z červeného zelí

Teplý salát z červeného zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks červeného zelí, 1 ks jablka, 1 ks bobkového listu, 3 ks hřebíčku, 25 g másla, 100 ml jablečného octu, 25 g hnědého cukru, 1 hrst vlašských ořechů

Červené zeli nakrouháme na tenké nudličky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Do hrnce dáme zelí, jablko, máslo, bobkový list a hřebíček. Za stálého míchání vaříme. Až začne zelí měknout, přilijeme ocet (snažíme se moc ne...

Ovocný špíz s vinnou pěnou

Ovocný špíz s vinnou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce hnědého cukru, 1 lžička másla, 2 jablka, 1/4 ananasu, 4 žloutky, 4 lžíce cukru krystal, 4 lžíce Campari, rostlinný olej

V pánvi zkaramelizujeme hnědý cukr a přimícháme máslo. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Obalíme je v karamelu a vyjmeme na pečící papír potřený olejem. Necháme vychladnout. Ananas okrájíme až na čistou dužinu, kterou nakráj...

Mrkvový salát s ořechy

Mrkvový salát s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mrkev, 1 hrst vlašské ořechy, 1 lžička citronová šťáva, 1 lžička hnědý cukr, 1 lžíce rostlinný olej, 1 špetka sůl

Očištěnou mrkev jemně nastrouháme do mísy, přidáme dle chuti sůl, cukr, citrónovou šťávu a jednu lžíci oleje. Řádně promícháme a necháme pod pokličkou v chladnu krátce rozležet. Podáváme posypaný drcenými jádry.

Medové mojito

Medové mojito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl medoviny, sklenka minerálky, cl limetové šťávy, lžička hnědého cukru, plátek limety, 5 listů máty, sklenka ledu

Do sklenky s ledem vložíme mátu, cukr, přilijeme limetovou šťávu a medovinu. Promačkáme a dolijeme sodovkou. Můžeme zdobit plátkem limety.

Exotická whisky

Exotická whisky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 ml whisky, 100 ml 50% ananasového džusu, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžičky hnědho cukru, 10 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Smícháme whisky, džus, citrónovou šťávu a cukr. Vše důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil, nakonec vhodíme kostky ledu.

Trojúhelníky s brusinkami, ořechy a čokoládou

Trojúhelníky s brusinkami, ořechy a čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

21/2 sklenky hladké mouky, 1/4 sklenky hnědého cukru, lžička kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 75 g másla, 1/3 sklenky mléka, 1/3 sklenky smetany, 1 vejce, 1/2 sklenky sušených brusinek, 1/2 sklenky hrubě sekaných vlašských ořechů, 50 g čokolády, nasekané na kousky

V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek, sůl a přimícháme máslo, až se udělá drobenka. Odděleně smícháme mléko, smetanu a vejce, dáme si 2 lžíce stranou, zbytek vlijeme do mouky, přidáme ořechy, brusinky a čokoládu a vypracujeme hladké těsto....

Kanadský mandlový nápoj

Kanadský mandlový nápoj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnečku oloupaných mandlí, 1 l jemně perlivé vody, 1 lžíce hnědého cukru, 1 lžíce javorového sirupu

Oloupané mandle vložíme společně s vodou do mixéru a mixujeme na plný výkon asi 5 minut. Vzniklou tekutinu přecedíme, důkladně v ní rozmícháme hnědý cukr a javorový sirup a rozléváme do sklenic.

Jemný chřestový předkrm

Jemný chřestový předkrm

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší svazky chřestu, 4 lžíce másla, 1 citron, 2 lžíce hnědého cukru, sůl dle potřeby

Čerstvý chřest zbavíme dřevnaté spodní části. Odřízneme ostrým nožem asi tak v místě, kde se chřest při ohnutí začne lámat, nikoliv ohýbat! Pak jemně oloupeme poslední třetinu výhonků od tuhých vláken. Rozdělíme na 4 stejné hromádky a pomocí režné...

Sušenky s ovocem a ořechy

Sušenky s ovocem a ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček hladké mouky, 1/2 hrnečku celozrnné špaldové mouky, 1 vejce, 1/2 hrnečku hnědého cukru, 2 lžíce javorového sirupu, 2 lžíce rumu, 1/2 hrnečku slunečnicového oleje, 1/4 hrnečku mléka, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička skořice, 1 lžička mletého hřebíčku, 1 hrst rozinek, 1 hrst sušených brusinek, 10 sušených meruňek, 1 hrst vlašských ořechů

V misce chvíli šleháme vejce s cukrem a rumem, přišleháme olej, javorový sirup, přimícháme mléko, obě mouky s práškem do pečiva, skořici, hřebíček a nakonec vmícháme ovoce (nakrájené na menší kousky) a nasekané ořechy. Zdá-li se nám těsto moc tuhé...

Brazilská bábovka

Brazilská bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 limety, 6 vajec, 350 g hladké mouky, 300 g změklého másla, 200 g hnědého cukru, 100 ml rumu, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 100 g škrobové moučky, POLEVA: 2 lžíce meruňkového džemu, 1 limeta, 100 g cukru moučka, 2 lžíce cukru krystal, 1 lžíce rumu, kousek tuku na vymazání formy, 2 lžíce strouhanky na vysypáni formy

Limety opláchneme a osušíme, ostrúhame z nich kôru a vytlačíme šťavu. Z bielkov vyšľaháme tuhy sneh. Do peny vyšľaháme hnedý cukor s maslom, po jednom pridáme žĺtky, limetovú kôru aj šťavu a rum. Jednu lyžicu snehu odložíme bokom a zvyšný sneh spo...

Koláč s karamelovými hruškami

Koláč s karamelovými hruškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 100 g másla, 200 g hladké mouky, 50 g cukru krupice, 1 vejce, Náplň: 4-5 hrušek, 30 g másla, 30 g hnědého cukru, 2 lžíce rumu, 100 ml smetany ke šlehání , 1 vejce, 1 lžička skořice

Mouku smícháme s cukrem, uděláme důlek, vklepneme vejce a přidáme nakrájené kousky másla. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto rozválíme na placku, vyložíme s ní koláčovou formu tak, aby nám okraje těsta trochu převyšovaly dno a propícháme ho vid...

Borůvková povidla

Borůvková povidla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg borůvek, 1/2 kg přírodního cukru

Přebrané borůvky vsypte do širokého hrnce a vařte, dokud nepustí šťávu a trochu se nerozvaří. Poté je nechejte vystydnout a nejlépe v chladu odležet do druhého dne. Do rozvařených borůvek vsypte cukr a vařte je na mírném ohni, až zhoustnou. Zkuste...

Sójové výhonky s krevetami

Sójové výhonky s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g salátové okurky, 125 g mražených krevet, špetka soli, Omáčka: 2 lžíce mletého zázvoru, 1,5 dcl bílého vína, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička hnědého cukru, 2 lžíce oleje, špetka soli, 250 g čerstvých sojových výhonků - klíčků

Do hrnce nalijeme menší množství osolené vody, vložíme očištěné sójové výhonky a uvedeme do varu. 2 minuty povaříme a přes síto scedíme. Dobře omytou a na proužky pokrájenou okurku rozložíme po okraji servírovací misky, sójové výhonky dáme do stře...

Švestková nedělní bomba

Švestková nedělní bomba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 120 g hnědého cukru, 250 g pískového cukru, 2 vejce, 330 g hladké mouky, 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 125 ml mléka, švestky nebo blumy

Do pekáčku dáme 4 lžíce másla a nahřejeme v troubě, až se máslo rozpustí,rovnoměrně posypeme hnědým cukrem. Na toto naskládáme na dílky nakrájené švestky pěkně v řadách, až je pokryté celé dno. Těsto: Utřeme zbývající máslo s pískovým cukrem a ci...

Zelená záře

Zelená záře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cl Curacaa blue, 2 cl bílého rumu, 2 cl Limetové šťávy, 1 lžička hnědého cukru, sklenka minerálky, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme curacao, rum, limetovou šťávu a nasypeme cukr. Promícháme a dolijeme sodovkou.

Tykvovo-jablkový koláč s posýpkou

Tykvovo-jablkový koláč s posýpkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

cca1300 g tykve, 900 g jablek, 60 g másla, 100 g cukru krystal, 2 lžíce citronové šťávy, 1/4 lžičky mletých hřebíčků, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička mleté skořice, 100 g hrozinek- sultánek, NA POSYPKU: 300 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1/4 lžičky sody bikarbóny, 150 g studeného másla, 125 g hnědého cukru

Tekvicu rozkrojíme, odstránime jadierka, olúpeme a pokrájame na kocky. Jablká olúpeme, odstránime jadrovníky a pokrájame približne na rovnaké kúsky ako tekvicu. Do veľkej panvice dáme tekvicu, jablka, krýštalový cukor, korenie a hrozienka. Zakryje...

Perníkové muffinky se švestkami a mandlemi

Perníkové muffinky se švestkami a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g medu, 60 g hnědého cukru, 70 g másla, 3 lžíce mléka, 250 g hladké mouky, 2 lžičky perníkového koření, 1 vrchovatá lžíce kakaa, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, špetka soli, 2 vejce, 100 g oloupaných nahrubo nasekaných mandlí, 100 g sušených švestek

Med, cukr, máslo a mléko ohřejeme v kastrůlku, až se vše rozpustí a spojí. Necháme vychladnout. Mouku smícháme s kořením, kakaem, kypřícím práškem, sodou a špetkou soli. Pak přimícháme vychladlou medovou směs, vejce, mandle a nakonec švestky nakr...

Cuketové řezy na česneku

Cuketové řezy na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší cukety, 4 stroužky česneku, 2 ks chilli papriček, 1 lžička hnědého cukru, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce oleje, 4 lžičky soli

Dobře omyté cukety rozpůlíme a nakrájíme na asi 1 cm tlustá kolečka, která vložíme do mísy, posolíme a necháme aspoň 4 hodiny odpočinout. Pak vodu z cuket vymačkáme a smícháme s prolisovaným česnekem a drobně nasekanými papričkami. V pánvi rozehře...

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Brusinkové koláčky s mandlovou drobenkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Hery, 3/4 šálku cukru krupice, 2 lžičky vanilkového cukru, 3 vejce, 2 šálky hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 1 balení zakysané smetany (175 g), 200 g brusinek (sušené nebo směs sušených a mražených), 3 lžíce hnědého cukru, 3 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky skořice, 2 lžíce mandlových lupínků

Rozšleháme Heru s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně po jednom vešleháme vejce. Do napěněné směsi přimícháme zakysanou smetanu, mouku s kypřícím práškem a špetku soli. Směs rozdělíme do formiček vymazaných tukem, posypeme brusinkami a navrchu d...

Brazilská káva

Brazilská káva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl bílého rumu, 1 šálek studené kávy, 2 cl smetany, 1 cl limetové šťávy, 2 lžičky hnědého cukru

Všechny přísady promixujeme zlehka v mixéru a dáme do skla s kostkou ledu.

Vařené hovězí v zelenině nejen pro nejmenší

Vařené hovězí v zelenině nejen pro nejmenší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí kýty, 1 cibule, 5 hřebíčků, 1 rulička skořice, 1 lžička hnědého cukru, 2 větší mrkve, kousek pórku, 1 kořenová petržel, 1/4 tuřínu, sůl, pepř, 1 lžička hořčice - ne pro děti!!!

Kýtu svážeme do válečku a společně s cibulí, cukrem a kořením vaříme cca hodinu na mírném ohni a odebíráme z povrchu hnědou pěnu. Mezitím si načistíme zeleninu, kterou pokrájíme na větší kousky a přihodíme k masu. Vaříme další hodinku. Maso a zele...

Muffiny s pekanovými ořechy

Muffiny s pekanovými ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 85 g hrubé mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, špetka soli, 120 g jemného hnědého cukru, 1 lžička mleté skořice, 3 lžíce pšeničných otrub, 1/2 lžičky nastrouhané citrónové kůry, 250 ml polotučného mléka, 2 vejce, 55 g másla, 250 g meruněk na kostičky, 50 g pekanových ořechů nejlépe nasekaných

Troubu předehřejeme na 200 C. Hluboký plech na pečení vytřeme kouskem másla. Do misky nasypeme oba druhy mouky, kypřící prášek, sůl, cukr a skořici. Vmícháme pšeničné otruby a citrónovou kůru. Do džbánu nalijeme mléko, přidáme vejce a přepuštěné m...

Kapučínový dort

Kapučínový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 2 lžíce instantní práškové kávy, 200 g másla, 200 g jemného hnědého cukru, 4 vejce, 250 g hladké mouky, 2 lžíce kypřícího prášku do pečiva, Krém: 500 g Mascarpone, 85 g jemného hnědého cukru, 4 lžíce uvařené velmi silné kávy

Troubu rozehřejeme na 180°C. Nejprve si upečeme korpus. Kávu zalijeme 150 ml horké vody a necháme ji vychladnout. Máslo našleháme v míse s cukrem a do krému postupně zašleháme všechna vejce. Dále ke krému prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva,...

Kapučínový dort

Kapučínový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 2 lžíce instantní práškové kávy, 200 g másla, 200 g jemného hnědého cukru, 4 vejce, 250 g hladké mouky, 2 lžíce kypřícího prášku do pečiva, Krém: 500 g Mascarpone, 85 g jemného hnědého cukru, 4 lžíce uvařené velmi silné kávy

Troubu rozehřejeme na 180°C. Nejprve si upečeme korpus. Kávu zalijeme 150 ml horké vody a necháme ji vychladnout. Máslo našleháme v míse s cukrem a do krému postupně zašleháme všechna vejce. Dále ke krému prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva,...

Banánový tvaroh

Banánový tvaroh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g odtučněného tvarohu, 10 ml suchého Martini, 2 lžičky citronové šťávy, troška citronové kůry, 50 g hnědého cukru, 100 g zakysané smetany, 2 banány

Banány nakrájíme na kolečka a zakapeme citronovou šťávou. Tvaroh našleháme, přidáme martini, cukr, citronovou kůru. Přidáme smetanu a promícháme. Rozdělíme do misek a přidáme banány.

stránka: