Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hořčice z celých semen

Lososové carpaccio s fenyklem

Lososové carpaccio s fenyklem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g lososa, 200 g lososa (uzený plátky), 1 lžíce kopru, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička hořčičných semen, 1 lžička limetové šťávy a kůry, 1 lžíce fenyklu (čerstvý), špetka bílého pepře, špetka barevného pepře

Na pánvi s kapkou oleje opražíme 1 lžičku hořčičných semínek. Losos nakrájíme na velmi tenké plátky, smícháme s plátky uzeného lososa. Necháme 5 minut odležet v chladničce. Připravíme si olivový olej, na drobno nasekaný kopr, limetovou šťávu + ků...

Kuřecí sendvič s rajčaty a žampiony

Kuřecí sendvič s rajčaty a žampiony

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prs, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 4 ks žampionů, 4 ks rajčat, 4 ks bagety, 4 lžíce hořčice z celých semen, 4 listy šalvěje, 40 g parmezánu

Kuřecí prsa podélně překrojíme, abychom získali 4 kusy. Ty osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Ke konci přidáme i žampiony a rajčata nakrájené na plátky. Bagety rozřízneme, potřeme hořčicí, posypeme nasekanou šalvějí, dáme plátek masa, rozdě...

Slaninové párečky

Slaninové párečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 dkg slaniny, 1 cibule, 1 paprika, hrst cherry rajčátek, 2 lžíce hořčice , 400 g koktejlových párečků

Minipárečky nařízneme na koncích do kříže. Slaninu nakrájíme na pruhy, kterými obtočíme minipáreček. Dáme je na cca 5 minut pod gril a mezitím si nakrájíme papriku, rajčátka a cibuli, přidáme hořčici. Minipárečky servírujeme ke svačince nejlépe s ...

Lehký salát se „smažákem“

Lehký salát se „smažákem“

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks eidamu, 50 g slunečnicového oleje, 60 g hladké mouky, 60 g kukuřičných lupínků, 100 g polníčku, 400 g cherry rajčátek, 40 g sojových klíčků, 100 ml olivového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 2 vejce, 1 hlávka ledového salátu, 1 dkg hořčice z celých semen

Eidam obalíme v mouce, ve vejci, poté zase v mouce, zase ve vejci a nakonec v rozdrcených kukuřičných lupíncích. Smažíme na oleji dozlatova. Připravíme si dresink – smícháme olivový olej, hořčici, sůl a pepř. Zeleninu nakrájíme na kousky a roz...

Kvasnicovo - vaječná pomazánka

Kvasnicovo - vaječná pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 balení droždí, 20 dkg másla, 2 cibule, 1 lžíce hořčice z celých semen, sůl, pepř

Na drobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme jedno balení droždí NOLI a po rozpuštění v tomto rozmícháme dvě vejce, která se nesmí ale srazit, hmota musí být v řidším stavu. Do tak vychladlé směsi zašlenáme postupně máslo a na tvrdo uvaře...

Pikantní vajíčka s hořčicí

Pikantní vajíčka s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g Eidamu, 1 lžíce hořčičných semínek, 2 snítky bazalky, 1 lžíce másla, 150 g smetany, špetka soli, špetka pepře (česnekového), 4 vejce

Nastrouháme sýr, hořčičná semínka rozdrtíme v hmoždíři a bazalku nasekáme najemno. Troubu rozpálíme na 220°C. Čtyři varné formičky vymažeme máslem a vysypeme sýrem. Smetanu promícháme se sekanou bazalkou, drcenými hořčičnými semínky, solí, česne...

Bramborový hořčičný salát

Bramborový hořčičný salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 7 g soli, 7 g pepře, 3 ks jarní cibulky, 1 ks citrónu, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hořčice z celých semen

Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kusy a uvaříme v osolené vodě doměkka. Smícháme olivový olej, hořčici, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Brambory necháme pět minut stydnout, poté je smícháme s nasekaným jarními cibulkami. Vmícháme dresing a ...

Vepřové plátky v krémové omáčce s glazovanými mrkvičkami a hráškovou rýží

Vepřové plátky v krémové omáčce s glazovanými mrkvičkami a hráškovou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřové krkovice nakrájené na plátky, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 50 g žampionů, 1 lžíce hořčice z celých semen, 50 ml zakysané smetany, 1 lžíce másla, 1 lžíce včelího medu, 4 malé mrkvičky, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, špetka pepře

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte plátky masa lehce naklepané klouby prstů, osolené, opepřené. Opečte je z obou stran dohněda, asi 8 minut. Maso vyjměte z pánve na talíř, do pánve přidejte oloupanou a nakrájenou cibuli a plátky česneku. Smažte 4...

Kuřecí kousky v hořčičné omáčce

Kuřecí kousky v hořčičné omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vykostěná kuřecí stehna, 3 lžíce oleje, 2 cibule, 100 ml světlého piva, 1 lžíce strouhanky, 1 lžíce hořčice z celých semen, 4 snítky čerstvého tymiánu, 1 lžíce másla, 1 citrón, pepř bílý, sůl

Na pánvi zahřejeme olej a na něm zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme maso. Restujeme. pak podlijeme pivem, přidáme strouhanku, lístky tymiánu, hořčici, sůl a pepř a dusíme cca 25 minut. Nakonec přidáme lžíci másla a dochutíme citronovou šťávou. Je...

Teplý salát s uzenou makrelou

Teplý salát s uzenou makrelou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g fazolek (zelené fazolové lusky), 250 g uzené makrely, 50 g krutonů, 1 ks římského salátu, 1 ks citrónu, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hořčice z celých semen, 7 g soli, 7 g pepře

Fazolky povaříme 4 minuty v osolené vodě. Poté je přelijeme studenou vodou. Smícháme je se salátovými listy, nakrájenými kousky makrely a krutony. Přelijeme je dresinkem který připravíme tak, že vyšleháme hořčici, olej a citrónovou kůru a šťávu.

Hovězí závitky s rukolou a pršutem

Hovězí závitky s rukolou a pršutem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší plátky hovězí roštěné, 1 balení rukoly, 4 plátky pršutu nebo jiné sušené šunky, 0,5 l hovězího bujónu, 2 lžíce olivového oleje, 5 lžic hladké mouky, sůl, pepř, hořčice z celých semen (a l´ancienne od Maille)

Maso omyjeme, osušíme a nasolíme a popepříme z obou stran. Pak z jedné strany pomažeme hořčicí. Nachystáme si plátek sušené šunky nebo pršutu a zabalíme do něj rukolu. Takovýto hotový zámotek vložíme do roštěnky a opět zamotáme. Celou roštěnku pot...

Lišková omáčka s plátky roštěné

Lišková omáčka s plátky roštěné

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 4 hrsti nakrájených čerstvých lišek, 2 lžíce hořčice z celých semen a l´ancienne nebo jiné dle vlastního výběru, hladká mouka, smetana na vaření, sůl, pepř, 2 lžíce sádla

Roštěnky si omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek. Z obou stran je nasolíme a opepříme, namažeme hořčicí (já používám pikantnější hořčici, buď dijonskou nebo à l´ancienne značky Maille, ale klidně můžeme použít i obyčejnou) a obalíme v hladké m...

Hovězí kližka na hořčici

Hovězí kližka na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí klížky, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 - 2 lžičky hrubozrnné hořčice, sůl, 200 ml vody, 2 lžičky sladkého kečupu, 2 lžičky kukuřičného škrobu, 1 lžička sójové omáčky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Kližku nakrájíme na plátky nebo na kousky. Na rozehřátém oleji orestujeme maso a cibuli a poté osolíme. Podlijeme vodou, přidáme česnek a plnotučnou hořčici. Za občasného zamíchání a podlévání dusíme dokud mas...

Plněná vepřová panenka

Plněná vepřová panenka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřová panenka, 2 vejce, 1 malá konzerva žampionů nebo hrst sušených hub, 1 lžička hořčice z celých semen, 3 lžíce sádla, sůl, 5-6 lžic sojové omáčky, 2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce tmavé jíšky

Vepřovou panenku si podélně nařízneme a rozklepeme. Malinko posolíme a vložíme do ní vaječinkovou směs s hříbky. Pak, pomocí nitě, panenku zamotáme, aby se nám náplň nedostala ven. Dobře utáhneme a necháme si z nitě malinkatý smotek nebo uzlík, ab...

Meruňkové kuře po anglicku

Meruňkové kuře po anglicku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 60 g meruňkového džemu, 15 g celozrnné nebo kremžské hořčice, 10 g tymiánu

Kuře připravíme a upečeme běžným způsobem. Smícháme meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřeme kuře cca 20 minut před jeho dopečením.

Kachna na fíkovo-houbovém lůžku

Kachna na fíkovo-houbovém lůžku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kachních prs, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 2 stroužky česneku, 200 g hub, 100 ml bílého vína, 6 ks fíků, 2 lžičky hořčice z celých semen, 1 lžíce petrželové natě

Kachní prsa použijeme s kůží, anebo můžeme použít i kachní stehna. Kachní maso tedy potřeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě na 170 °C asi 2 hodiny. První polovinu pečení přikryté, poté odkryté a kůží nahoru. Mezitím si na zbylém olej...

Marinovaná hovězí žebra

Marinovaná hovězí žebra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg hovězích žeber, 3 lžíce hořčice z celých semen, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, 1 lžička tymiánu, 2 lžíce medu

Vybereme si nějaká masitá žebra a na 1-2 dny je naložíme do marinády smíchané ze všech ingrediencí. Žebra v marinádě otáčíme 2x za celou dobu marinování. Pak je vložíme do zapékací mísy a pečeme cca 10 hodin při teplotě 100°C. Výborná pochoutka! P...