Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Houby

Houbový salát

Houbový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší sklenice hub na kyselo, 1 menší cibule, 10 dkg salámu, kečup dle chuti pálivý nebo jemný, jemně nasekaná petrželka a jiné koření dle vlastní chuti

Houby scedíme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a salám. Zastříkneme kečupem. Dle vlastní chuti přidáme koření. Podáváme s pečivem, nebo chlebem. Snadná a rychlá příprava zejména při nečekaných návštěvách protože jsou i takové.

Salát pro labužníky se sardelkami

Salát pro labužníky se sardelkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g připraveného bílého zelí, 2 lžíce nakládaných hub, 1 cibule, 2 sardelky, ocet

Zelí nejlépe den předem nakrouháme a připravíme, smícháme s na menší kousky překrájenými houbami a na nudličky nakrájenými dvěmi kapiemi. Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a spaříme. Scezenou ji přidáme k zelí. Nakonec přidáme sardelky nakrájen...

Americký salát

Americký salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vařeného uzeného hovězího jazyka, 150 g šunky, 2 ks sleďů bez nálevu, 5 ks sterilovaných okurek, 100 g Eidamu (Edam), 100 g nakládaných hub/hříbků, 200 g uvařených brambor, 6 lžic majonézy

Všechny suroviny nakrájíme na nudličky, přidáme majonézu a lehce promícháme.

Sójový salát s houbami

Sójový salát s houbami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g sojových bobů, 150 g hub nakládaných v octě, 50 g cibule, špetka soli, špetka pepře, 20 ml octa, 15 ml oleje, 1 lžička cukru, 1 vařené vejce, 1 červená kapie

Doměkka uvařenou sóju promícháme s nakrájenými surovinami a zalijeme vyšlehanou zálivkou z octa, soli, pepře, cukru a pažitky.

Houbová majonéza se šunkou

Houbová majonéza se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub naložených v octě, 150 g šunky, 2 vejce, 150 ml olivového oleje, 1 menší uvařený brambor, 1 kyselá okurka, 1 cibule, 2 lžíce citronové šťávy, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Vajcia rozšľaháme s uvareným ošupaným zemiakom, mletým čiernym korením, citrónovou šťavou, olejom a so soľou. Pridáme posekané huby, šunku, uhorku a cibuľu, všetko dobre rozmiešame a necháme aspoň 8 hodín odležať v chlade.

Škvarková pomazánka s mletými houbami

Škvarková pomazánka s mletými houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g husích škvarků, 200 g hub naložených v octě, 1 cibule, 1 paprika, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Oškvarky, oplachnuté huby, cibuľu a očistenú zelenú papriku zomelieme, pridáme mleté čierne korenie a dobre vymiešame.

Koření ze sušených hub

Koření ze sušených hub

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

hrst sušených hub, 1 lžička kmínu, špetka soli

Houby rozemeleme na prášek (v mlýnku na koření nebo v mixéru) a kmín zrovna tak. Houbový prášek, kmín a sůl smícháme a skladujeme v dobře uzavíratelné nádobě na tmavém místě.

Houbové carpaccio

Houbové carpaccio

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub (žampiony), 1 lžíce citronové šťávy, 1 svazek bazalky, 1 rajče, 1 lžíce octa, špetka soli, troška celého pepře, 30 g parmazánu/parmezánu (v celku)

Houby očistíme, nakrájíme na jemné plátky, rozdělíme na čtyři talíře a pokapeme citronovou šťávou. Opereme bazalku, lístky nakrájíme na jemné proužky. Omyjeme rajčata a bez tvrdé části kolem stopky nakrájíme na malé kostičky. Ocet smícháme se solí...

Kuře Chow Mein

Kuře Chow Mein

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g vaječných nudlí, 1 cibule, 50 g hub, 3 jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 170 g kuřecích prsou, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce cukru, 1 lžíce rýžového vína nebo suchého sherry (normální víno nebo nemusí být), 6 lžic drůbežího vývaru

Nudle uvaříme v osolené vodě. Scedíme, propláchneme a smícháme s 2 lžícemi oleje. Cibuli nakrájenou na plátky a česnek nakrájený nadrobno smažíme 2 minuty na 2 lžících oleje. Přidáme kuře nakrájené nadrobno a za stálého míchání smažíme 3-4 minuty....

Chlebíčky v houbovém těstíčku

Chlebíčky v houbovém těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hub, 60 g polohrubé mouky, 1 vejce, 150 ml mléka, 1 špetka soli, 1 balení veky

Houby nadrobno nakrájíme a podusíme na lžičce vody. Z mouky, vejce, mléka a soli umícháme řídké palačinkové těsto, vmícháme houby a ve vzniklém těstíčku namáčíme na plátky nakrájenou veku. Smažíme v horkém oleji.

Obložené houby v aspiku

Obložené houby v aspiku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hub naložených v octě, 200 g šunky, 3 vejce na tvrdo, 3 malé kyselé okurky, 1-2 kapie, petrželka, sůl, 1,5 l vody, 100 g želatiny, lžíce cukru, lžíce octa, lžíce soli

Opláchnuté huby rozložíme na dno hranatej nádoby, obložíme plátkami šunky, vajec, uhoriek a kapii. Trocha osolíme, posýpeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a zalejeme čiastočne vychladnutým aspikom. ASPIK: Vodu s octom, cukrom a so soľou pre...

Houbová polévka s kuřecím masem

Houbová polévka s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 1 kuřecí prso, 400 g hub, 700 ml bylinkového bujónu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce octu, 1-2 lžíce solamylu, sůl, pepř, nať petržele na ozdobu, 100 g vaječných těstovin

Na oleji orestujeme na nudličky nakrájené kuřecí prso. Přidáme pokrájené houby a za stálého míchání je necháme pokrýt olejem. Přidáme 650 ml bylinkového bujónu, sůl a pepř dle chuti. Přivedeme do varu a vaříme 5 minut. Smícháme sojovou omáčku, oce...

Šunkové kornoutky s houbami

Šunkové kornoutky s houbami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hub (nejlépe směs), 50 g slaniny, 1 ks cibule, 200 g sendvičové šunky, 1 špetka pepře, 1 špetka soli

Houby nakrájíme nadrobno a podusíme na 1 lžíci vody asi 10 minut. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli a slaninu, zpěníme a přidáme houby, ze kterých slijeme přebytečnou tekutinu. Dusíme asi 5 minut. Necháme vychladnout a plníme du šunky, kterou stáč...

Pomazánka z čerstvých žampiónů

Pomazánka z čerstvých žampiónů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g žampiónů, 1 lžička másla, 100 g taveného sýra, 2 žervé, 1 dcl mléka, 1 cibule, 1 okurka sladkokyselá, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, 2 špetky pepře

Žampiony nakrájíme na kousky. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme trošku vody. Vsypeme žampiony a dusíme doměkka. V misce utřeme sýry s mlékem. Přidáme drobně krájenou cibulku a okurku. Dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Nakonec vmícháme vychladlé ...

Tournedos Chasseur

Tournedos Chasseur

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 40 g másla na omáčku, 2 housky, 100 g udušených husích jater, 30 g sušených hřibů, 60 g másla na opékání svíčkové a housek, 40 g hladké mouky, 2 kuřecí játra, sůl podle potřeby

Umyté sušené hřiby dáme dusiť. Z masla a múky pripravíme ružovú zápražku, zalejeme ju udusenými hubami, pridáme soľ a uvaríme hustú omáčku. Rezne zo sviečkovice zľahka naklopeme a v rozpálenom masle z oboch strán opečieme. Pri pečení ich osolíme. ...

Pikantní telecí žebírko

Pikantní telecí žebírko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 telecí kotlety, 4 lžičky oleje, 2 sardelová očka, 20 g másla, 10 g cibule, 20 g čerstvých hub, 1 lžička petrželové natě, několik kapar, trochu citronové kůry, špetka soli, špetka pepře

Očištěná telecí žebírka naklepáme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Takto připravená žebírka potřeme hmotou připravenou z másla, rozetřených sardelových oček, rozsekaných hub, cibule, petržele, kapar a nastrouhané citrónové kůry. Zbytek hmoty u...

Pomazánka z hub

Pomazánka z hub

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hub, 1 cibule, 2-3 brambory, 50 g másla, 1/2 lžička soli, 1 stroužek česneku, špetka pepře, 1 lžíce petrželové natě

Očištěné, na menší kousky pokrájené houby a na kostičky nakrájenou cibuli podlijeme trochou vody a na mírném ohni dusíme skoro až do rozvaření (voda by měla být již vyvařena). Poté přidáme česnek utřený se solí, pepř a pokrájenou petrželku. Omyté...

Houbové knedlíky

Houbové knedlíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hub, 1 hrst petrželové natě, 100 g másla, 1 cibule, 4 rohlíky, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce strouhanky, špetka soli, 3 slepičí vejce, špetka muškátového ořechu, 1/2 lžíce citronové kůry

Houby očistíme a pokrájíme. Oloupanou cibuli i petržel nasekáme na drobno. V pánvi rozehřejeme kousek másla a opečeme na něm cibuli. Přidáme houby, osolíme je a restujeme, dokud se neodpaří přebytečná tekutina, nakonec přimícháme petržel. Rohlí...

Omeleta s houbami a slaninou

Omeleta s houbami a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 2 hrsti hub, 1 cibule, 100 g anglické slaniny, 50 g sterilované papriky, 1/2 lžičky soli, troška mletého pepře, troška drceného kmínu, špetka kari koření, 100 g eidamu (Edamu)

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a dáme rozškvařit na pánev. Přidáme na jemná kolečka nakrájenou cibuli a mírně restujeme. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme a chvilku dusíme (cca 10 minut). Máme-...

Houbová tlačenka

Houbová tlačenka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g čerstvých hub, 300 g kuřecích stehen (nebo srdíček, žaludků, apod.), majoránka, tymián, česnek, Vegeta, mletý pepř, 1 balení želatiny, sůl

Z kuřecího masa se solí uděláme 1/2l vývaru, do něj dáme povařit houby, pokrájené na větší kusy, okořeníme majoránkou, tymiánem, pepřem, třeným česnekem. Maso obereme, pokrájíme a smícháme s houbami, ze kterých jsme scedili vývar. Ve vychladlém vý...

Smrže v mléce

Smrže v mléce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hub (smržů), 50 ml kravského mléka, 2 lžíce másla, 30 g hladké mouky, špetka soli

Smrže nakrájíme na malé kousky a asi 10 minut dusíme ve vlastní štávě. Poté přilijeme mléko, rozpustíme máslo, trochu osolíme a zahustíme moukou. Zahříváme do zhoustnutí.

Čachtické krůtí řízky

Čachtické krůtí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg krůtích prsíček, 2 vejce, 4 lžíce mléka, 50 g hladké mouky, 20 g sušených hub, 40 g strouhaného sýra, 1/4 lžičky soli, špetka pepře, 2 dcl slunečnicového oleje

Prsíčka nakrájíme na malé řízky o hmotnosti asi o 50 g, lehce naklepeme, osolíme, opepříme. Z vajec, mléka, mouky, uvařených a jemně nasekaných hub a strouhaného sýra připravíme těstíčko. Do něj namáčíme řízky a smažíme.

 Holubinkový salát

Holubinkový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g holubinek, 100 ml bílého vína, 2 lžíce olivového oleje, šťáva z 1 citronu, petrželka, 1 lžíce cukru moučka, sůl, 100 g nastrouhaného uzeného sýra oštěpku

Huby povaríme v slanej vode, pokrájame , zalejeme olejom, citrónovou šťavou a vínom, pridáme cukor i soľ a necháme odstáť v chladničke. Pred podávaním posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a postrúhaným syrom.

Hovězí steak s orestovanými houbami

Hovězí steak s orestovanými houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 - 800 g hovězího roštěnce z mladého býka, 2 lžíce bílého octa, 2 lžíce oleje, 400 g směsi hub (hřiby, lišky), 2 plátky másla , 4 stonky majoránky, hrubá sůl, celý pepř

Maso naporcujte na čtyři steaky. Ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Zastříkněte velmi jemně octem a nechte asi 15 minut odležet. Houby očistěte. Velké překrájejte na menší kousky, malé nechte vcelku. V pánvi rozpalte olej. Dejte na něj steaky a...

Rajčatový salát s rýží

Rajčatový salát s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g dlouhozrnné rýže, 250 g rajčat, špetka soli, 125 g hub (žampiónů), 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce estragonu, špetka bílého pepře, 1 lžíce destilovaného octa

Rýži vaříme 18 minut v 700 ml osolené vody. Mezitím spaříme rajčata vroucí vodou, oloupeme a oddělíme tuhé části okolo stopky. Poté je rozpůlíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na větší kousky. Očistíme žampiony a smažíme je pouze na vymazané pánvi,...

stránka: