Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Houska

Hallowenské kuře s nádivkou

Hallowenské kuře s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 150 g dýně, 1 houska, 50 ml mléka, 1 vejce, kousek másla, česnek, muškátový ořech, sůl, petrželová nať

Nejdříve si připravíme nádivku. Housku nakrájíme na malé kostičky, které zvlhčíme mlékem. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni, prolisovaný česnek, vejce, máslo, petrželku, sůl a vše dobře promícháme. Kuře si očistíme, dobře prosolíme a naplníme ná...

Plněná cuketa v sekané

Plněná cuketa v sekané

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 cuketa, 500 g mletého masa, 10 dkg měkkého salámu v celku, 10 dkg nastrouhaného Ementalu, 1 vejce, 1 cibule, 1 houska, citrónová kůra, citrónová šťáva, strouhanka, česnek, majoránka, sůl, pepř, rostlinný olej, 2 papriky, 50 g slaniny v celku, máslo, 1 bílek

Neoloupanou cuketu vydlabeme dlouhou lžičkou. Na oleji osmažíme nakrájený salám a smícháme jej s na proužky nakrájenými paprikami, sýrem a části vydlabané dužiny. Cuketu touto směsí naplníme. K mletému masu přidáme vodou namočenou housku, na másl...

Pečené plněné zelné listy

Pečené plněné zelné listy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka bílého zelí, 500 g mletého masa, 1 vejce, 50 g slaniny, 2 cibule, 2 housky, 2 stroužky česneku, troška Vegety, 5 lžic strouhanky, 5 lžic olivového oleje, 100 g Eidamu (Edamu), špetka soli, špetka pepře

Mleté maso smícháme s vejcem. Housky namočíme do vody, poté vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme k masu. Dále k masu přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, osmaženou cibulku, ochutíme utřeným česnekem, vegetou, opepříme a osolíme. Podle potřeby z...

Fašírky trochu jinak

Fašírky trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřového masa, 250 g hovězího masa, 2 cibule, 2 šálky mléka, 3 rohlíky, slanina, sůl, pepř

Zomelieme mäso, cibuľu nadrobno nakrájame, do mlieka rozdrobíme rožky. Všetko spolu zmiešame, okoreníme, osolíme a narobíme karbonátky. Necháme v chlade odležať 1 deň. Na druhý deň ich ovlažíme osoleným mliekom, poukladáme na vymastený plech, ktor...

Cuketová polévka

Cuketová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé cukety, 3-5 nakrájených brambor, 1 smetana na vaření, 2-3 rohlíky, 10 dkg nastrouhaného Eidamu, máslo, muškátový ořech, sůl, Vegeta, cukr moučka, voda, pepř

Do hrnca dáme umytú cukinu nakrájanú na kocky, pridáme očistené umyté a na kocky nakrájané zemiaky zalejeme vývarom alebo vodou. Ochutíme soľou, vegetou a mletým čiernym korením. Varíme, pridáme trochu masla. Uvarené cukiny a zemiaky ponorným mixé...

Fazolová polévka III.

Fazolová polévka III.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g fazolí, 80 g různé kořenové zeleniny, sůl, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 30 g cibule, majoránka, 1 lžíce sladké papriky, 2 stroužky česneku, 2 housky

Večer fazuľu preberieme, umyjeme a necháme namočenú do druhého dňa vo vode. Potom ju uvaríme domäkka, rozmixujeme s uvarenou zeleninou, zriedime vývarom zo zeleniny a zahustíme zápražkou pripravenou z masla, múky, pokrájanej cibule a mletej paprik...

Kuřecí nákyp se sýrem

Kuřecí nákyp se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecího masa, 1 vejce, 50 g tvrdého sýra, 1 rohlík, 4 lžíce mléka, 4 lžíce másla nebo Hery, strouhanka, sůl, pažitka

Upečené kuřecí maso umeleme, k tomu umeleme houskou předem zvlhčenou mlékem, přidáme žloutek, lehce osolíme, vmícháme sekanou pažitku a tuhý sníh z jednoho bílku. Hmotu vložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy a v předehřáté troubě ...

Zelný prejt

Zelný prejt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hlávkového zelí, 20 dkg měkkého salámu, 2 vejce, 1-2 housky, 1,5 dcl mléka, 1 menší cibule, sůl, česnek, majoránka, mletý pepř, zázvor, nové koření, 1 lžíce sádla (oleje), strouhanka

Zelí očistíme,nakrájíme na drobné nudličky a spaříme vroucí vodou. Necháme okapat, vsypeme do mísy, přidáme najemno nakrájený salám, housku namočenou v mléce, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl česnek a ostatní koření dobře promícháme. Zapék...

Houbová sekaná

Houbová sekaná

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 1 cibule, 3 housky, 5 lžic mléka, 4 vejce, 10 lžic strouhanky, 1 svazek petrželky, 5 lžic olivového oleje, 1 lžička muškátového květu, 1 lžička drceného kmínu, špetka soli, špetka pepře

Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme houby pokrájené na kostičky, osolíme, okmínujeme a dusíme cca 15 minut. Podušené houby smícháme s v mléce namočenými a vymačkanými žemlemi, přidáme rozšlehaná vejce, nasekanou petrželku, okořením...

Salámové šátečky

Salámové šátečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 150 g Hery, 1 hrneček bílého jogurtu, 1 vejce, špetku soli, 100 g Eidamu (Edamu), 1/2 housky, 1 lžičku mleté sladké papriky, 250 g měkkého salámu

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme Heru, jogurt, žloutek, osolíme a vypracuje těsto, které vyválíme, nakrájíme na čtverečky, každý čtvereček poklademe nádivkou, kterou si připravíme takto: Salám nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, hou...

Sýrová cibulačka s česnekem

Sýrová cibulačka s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 2 cibule, 1 kostka masoxu, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 l vody, 1 stroužek česneku, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce másla, 1 starší houska, 100 g tvrdého sýra

Na troše oleje osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem připraveným z bujonu a masoxu, přidáme na plátky nakrájený česnek, osolíme, opepříme a necháme povařit. Na másle opečeme na kousky pokrájenou housku a přendáme ji na talíř. Přidá...

Vánoční krůta

Vánoční krůta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůta, 200 g mandlí, 150 ml rostlinného oleje, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml drůbežího vývaru, 3 housky, 200 ml mléka, 100 g másla, 4 slepičí vejce, 1 list petržele, troška muškátového ořechu

Očistenú a osušenú morku naplníme osobitne pripravenou plnkou a zašijeme. Na povrchu ju ozdobíme mandľami, osolíme, uložíme na pekáč s olejom a dáme do vyhriatej rúry. Počas pečenia morku obraciame, aby koža rovnomerne zružovela a polievame olejom...

Čočková kaše

Čočková kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky čočky, 2 ks jarní cibulky, 2 lžíce sádla, 1 lžíce strouhané housky, 2 lžíce másla, 4 lžíce sladké smetany, sůl

Čočku přebereme, opereme a dáme vařit. Až je čočka uvařená, prolisujeme ji sítkem, přidáme k ní předem osmaženou cibulku, lžici nastrouhané osmažené housky, kousek másla, 4 lžíce smetany, osolíme ji, zamícháme a povaříme.

Žemlová polévka se sýrem

Žemlová polévka se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g housky - žemle, 40 g mrkve, 40 g celeru, 40 g másla, 500 ml mléka, 1 žloutek, sůl, petrželka, 40 g Ementálu

Drobně nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu osmažíme na kousku másla, zalijeme asi čtvrt litrem vody, osolíme a uvaříme doměkka. Potom přidáme do polévky ve vodě rozvařenou a prolisovanou žemli, mléko s rozšlehaným žloutkem, zbytek čerstvého másl...

Housky s marmeládou v trojobalu

Housky s marmeládou v trojobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 housky, 1/2 sklenky ovocné marmelády, 100 g hladké mouky, 2 ks vajec, 100 ml mléka, 1 sklenka slunečnicového oleje na smažení, 1 hrneček strouhanky

Housky rozkrojíme podélně, potřeme marmeládou, slepíme k sobě, lehce namočíme v mléce, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhance a dáme péct na rozpálený olej do pánve. Pečeme z obou stran do zlatova. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Plněný husí krk

Plněný husí krk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kůže z husího krku, 200 g vepřového masa, 1/2 housky, trocha mléka, 1 žloutek, sůl, pepř, česnek dle chuti, zázvor dle chuti, 200 g sádla

Kůži očistíme, osolíme a jeden konec zašijeme. Očištěné vepřové maso umeleme společně s houskou zvlhčenou mlékem. Přidáme žloutek, okořeníme česnekem utřeným se solí, pepřem a zázvorem. Dobře promícháme a naplníme do připravené kůže. Zašijeme i dr...

Mozečková pomazánka

Mozečková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřových nebo telecích mozečků, špetka soli, troška pepře, 40 g másla, 1 malá cibule, 1 žloutek, 1/2 housky, 1 šálek mléka, troška petrželky

Mozeček spaříme horkou vodou, přelijeme studenou vodou a odblaníme. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mozeček, osolíme, opepříme, mírně podlijeme vodou a dusíme. K téměř hotovému přidáme v mléce namočené housky, podle chuti osolím...

Pangasius v nálevu

Pangasius v nálevu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg pangasiuse, 4 vejce, 100 g cibule, 1 houska, 1 dcl mléka, 1 l vody, 2 dcl octa, 0,5 dcl oleje, 1 lžička soli, 50 g cukru krystal, 8 bobkových listů, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 1 lžička pepře mletého

Housku namočíme do mléka a po chvilce vymačkáme. Pangasia umeleme na masovém strojku společně s cibulí. Do hmoty přidáme vajíčka a vymačkanou housku. Důkladně promícháme a vytvoříme kuličky v průměru 4 cm, lehce zmáčkneme a obalíme v hladké mouce....

Žemle plněné houbami

Žemle plněné houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 1 cibule, 2 lžíce másla, 2 ks vajec, kmín, 200 g Ementalu, 8 ks housek/žemlí, sůl, pepř

Na polovině másla zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené houby, ochutíme pepřem a kmínem a dusíme doměkka. Přidáme vejce, promícháme a osolíme. Mezitím si rozkrojíme žemle, vydlabeme část jejich střídky, pak je vymažeme máslem a naplníme sm...

Božíhodová krůta

Božíhodová krůta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 krůta, 150 g anglické slaniny, 150 g šunky, 2 housky, 1 sklenka mléka, 1/8 másla, 5 vajec, olej, sůl, 100 g jedlých kaštanů

Krůtu očistíme, osolíme ze všech stran a několik hodin předem ji potřeme olejem, aby byla křehoučká. Připravíme si nádivku. Potřebujeme k tomu šunku, nakrájenou housku (politou mlékem - nesmí být napuštěná mlékem), utřené máslo se žloutky a tuhý s...

Špekové knedlíky s česnekem

Špekové knedlíky s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 housek, 8 nasekaných česnekových stvolů, 200 g anglické slaniny, 4 vejce, 1/4 l mléka, 200 g hrubé mouky, sůl

Drobně nakrájenou slaninu zpěníme, přidáme na kostičky nakrájené žemle, osmahneme a dáme do mísy. Přelijeme osolenými vejci rozšlehanými s mlékem a necháme chvíli vsáknout. Promícháme s moukou a česnekovými stvoly, prohněteme a necháme 10 minut st...

Jess nákyp

Jess nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 včerejší housky , 150 ml mléka, 150 g másla, 1 lžička vanilkového cukru, 2 lžíce rozinek, 3 vejce, 5 lžic cukru krupice, 4 jablka, 1/2 lžičky skořice, 60 ml bílého vína, cukr moučka

Žemle nakrájíme na kousky a namočíme do mléka. Z másla a vanilkového cukru ušleháme hustý bělavý krém. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky postupně zašleháme do krému. Troubu předehřejeme na 200 stupnů. Žemle lehce vymačkáme a s rozinkami zamícháme...

Kořeněný knedlík

Kořeněný knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hrubé mouky, 2 slepičí vejce, 2 ks tvrdších housek, 20 ml vody, 42 g droždí (kvasnic), 1 špetka cukru krystal, 3 lžíce grilovacího koření

Do mísy nalijeme vlažnou vodu, rozmícháme v ní cukr a rozdrobíme droždí. Necháme asi 10 minut odpočinout a přidáme vejce. Po částech zapracováváme mouku a těsto zpracováváme tak dlouho, až se přestane lepit. Nakonec do těsta přidáme na kostičky na...

Zapečený houskový špíz

Zapečený houskový špíz

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks housek, 120 g plátek sendvičové šunky, 40 g strouhaného sýra, 1 ks cibule, 40 ml kečupu, 3 lžíce ztuženého pokrmového tuku

Housky nakrájíme na tenké plátky a z obou stran je potřeme tukem a kečupem. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a plátky salámu přeložíme na čtvrtky. Pak vše střídavě napichujeme na špízovou jehlu. Špíz musí houskou začínat i končit. Posypeme...

Kuřecí prsa v houskových krutonech

Kuřecí prsa v houskových krutonech

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 2 ks housek, 1 slepičí vejce, 4 lžíce hladké mouky, 1 špetka soli, 50 ml rostlinného oleje

Nejprve si připravíme krutonky: starší housky nakrájíme na malé kousky a dozlatova opečeme na vyšší vrstvě oleje. Vyjmeme a necháme vychladnout. Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu v pořadí: mouka, vejce, strouhanka. Na záv...

stránka: