Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Houska

Tvarohový dort s čokoládou

Tvarohový dort s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jemného tvarohu, 100 g změklého másla, 100 g mletých pražených oříšků, 100 g cukru krupice, 3 vejce, 2 lžíce strouhané housky, 1 sklenka ovocného kompotu, 1 nastrouhané balení čokolády na vaření, 1 lžíce oleje na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy

Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme ořechy, tvaroh, promícháme a nakonec jemně vmícháme strouhanou housku a tuhý sníh, který jsme vyšlehali z bílků. Dáme do vymazané a vysypané formy a zvolna pečeme při 150°C přibližně 30 minut. Proc...

Vaječné housky s rajčaty

Vaječné housky s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 rajčata, 2 lžičky olivového oleje, 4 vejce, 2 lžíce petrželové natě, 1 stroužek česneku, 2 housky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Rajčata přepůlíme, řezné strany potřeme olejem a smažíme je na pánvi řeznou stranou dolů. Poté je otočíme a po chvíli dáme stranou. Vejce rozšleháme s petrželkou, osolíme a opepříme. Pánev potřeme zbylým olejem a z připravených vajec usmažíme omel...

Burger z lososa

Burger z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky lososa, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 20 g hladké mouky, 4 ks housky, 1 hlávka ledového salátu, 2 ks rajčat

Lososa osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na oleji dozlatova. Housku rozpůlíme, na spodek dáme ledový salát, poté lososa, rajče nakrájené na plátky a přiklopíme.

Tournedos Chasseur

Tournedos Chasseur

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 40 g másla na omáčku, 2 housky, 100 g udušených husích jater, 30 g sušených hřibů, 60 g másla na opékání svíčkové a housek, 40 g hladké mouky, 2 kuřecí játra, sůl podle potřeby

Umyté sušené hřiby dáme dusiť. Z masla a múky pripravíme ružovú zápražku, zalejeme ju udusenými hubami, pridáme soľ a uvaríme hustú omáčku. Rezne zo sviečkovice zľahka naklopeme a v rozpálenom masle z oboch strán opečieme. Pri pečení ich osolíme. ...

Křupavý toskánský nákyp

Křupavý toskánský nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 housky, 4 rajčata, 250 g kozího sýra, 6 lžic olivového oleje, 30 g vlašských ořechů, 1/2 svazku čerstvé bazalky, sůl a pepř dle chuti

Housky nakrájíme na plátky, stejně tak nakrájíme i omytá rajčata a osolíme je. Kozí sýr rozkrájíme na plátky. Všechny plátky by měly být přibližně stejně silné. Troubu rozehřejeme na 200°C. V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje. Krajíčky housky v něm ...

Česnečka - rychlovka

Česnečka - rychlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml vody, 1 kostka bujónu, 4 lžíce sušeného plátkového česneku, 1 lžíce strouhané mrkve, 1 lžička sádla, sádlo na opečení, 1 lžička sušené petrželky, 1/2 starší housky

Polovinu starší housky nakrájíme na drobné kostičky a na sádle je osmažíme do zlatova. Do studené vody nasypeme plátky sušeného česneku. Přivedeme k varu a vaříme 1 minutu. Přidáme bujón a mrkev nastrouhanou na hrubo. Krátce povaříme, odstavíme, p...

Houstičky s vejci

Houstičky s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 malé houstičky, 4 vejce, sůl a černý pepř dle chuti

Předehřejte si troubu na 180°C. Vydlabejte s houstiček trochu vnitřku a do každé houstičky vložte vejce (nemusí být rozmíchané). Vložte na plech a pečte 6 - 8 minut. Před podáváním osolte a opepřete.

Zapečený houskový špíz

Zapečený houskový špíz

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks housek, 120 g plátek sendvičové šunky, 40 g strouhaného sýra, 1 ks cibule, 40 ml kečupu, 3 lžíce ztuženého pokrmového tuku

Housky nakrájíme na tenké plátky a z obou stran je potřeme tukem a kečupem. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a plátky salámu přeložíme na čtvrtky. Pak vše střídavě napichujeme na špízovou jehlu. Špíz musí houskou začínat i končit. Posypeme...

Losos v citrónové krustě s bylinkovými bramborami

Losos v citrónové krustě s bylinkovými bramborami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 houska, 1 citrón, 50 g oliv, 1 vejce, 700 g lososa, 340 g Tzatzik, 800 g brambor, 2 lžíce petrželové natě, 2 lžíce tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Housku (ciabattu) nastrouháme a smícháme ji se strouhanou citrónovou kůrou. Rybu osolíme, opepříme a obalíme ve vejci a poté v citrónové strouhance. Pečeme 10-12 minut na 220 °C. Smícháme tzatziki a nakrájené olivy. Rybí filety servírujeme...

Salámové šátečky

Salámové šátečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 150 g Hery, 1 hrneček bílého jogurtu, 1 vejce, špetku soli, 100 g Eidamu (Edamu), 1/2 housky, 1 lžičku mleté sladké papriky, 250 g měkkého salámu

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme Heru, jogurt, žloutek, osolíme a vypracuje těsto, které vyválíme, nakrájíme na čtverečky, každý čtvereček poklademe nádivkou, kterou si připravíme takto: Salám nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme, hou...

Housky s marmeládou v trojobalu

Housky s marmeládou v trojobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 housky, 1/2 sklenky ovocné marmelády, 100 g hladké mouky, 2 ks vajec, 100 ml mléka, 1 sklenka slunečnicového oleje na smažení, 1 hrneček strouhanky

Housky rozkrojíme podélně, potřeme marmeládou, slepíme k sobě, lehce namočíme v mléce, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhance a dáme péct na rozpálený olej do pánve. Pečeme z obou stran do zlatova. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Pangasius v nálevu

Pangasius v nálevu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg pangasiuse, 4 vejce, 100 g cibule, 1 houska, 1 dcl mléka, 1 l vody, 2 dcl octa, 0,5 dcl oleje, 1 lžička soli, 50 g cukru krystal, 8 bobkových listů, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 1 lžička pepře mletého

Housku namočíme do mléka a po chvilce vymačkáme. Pangasia umeleme na masovém strojku společně s cibulí. Do hmoty přidáme vajíčka a vymačkanou housku. Důkladně promícháme a vytvoříme kuličky v průměru 4 cm, lehce zmáčkneme a obalíme v hladké mouce....

Kuřecí prsa v houskových krutonech

Kuřecí prsa v houskových krutonech

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 2 ks housek, 1 slepičí vejce, 4 lžíce hladké mouky, 1 špetka soli, 50 ml rostlinného oleje

Nejprve si připravíme krutonky: starší housky nakrájíme na malé kousky a dozlatova opečeme na vyšší vrstvě oleje. Vyjmeme a necháme vychladnout. Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu v pořadí: mouka, vejce, strouhanka. Na záv...

Fazolové karbanátky

Fazolové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g suchých fazolí, houska, 1+1 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, mléko, majoránka, petrželka, hladká mouka, strouhanka

Fazole namočíme den předem, pak uvaříme doměkka, scedíme a dvě třetiny umeleme. Žemli nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, osmažíme dozlatova a s vymačkanou žemlí přidáme k umletým fazolím, přidáme rozšleh...

Masový závin

Masový závin

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g listového těsta, 1 houska, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 400 g mletého masa, 2 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, lžička soli, troška pepře, 1/4 lžičky tymiánu , 1/4 lžičky majoránky

Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a podusíme na másle dosklovita. Mleté maso smícháme s namočenou a vymačkanou houskou, cibulí, česnekem, 1 vejcem, hořčicí a kořením. Ochutíme a utvoříme šišku. Listové těsto rozválíme a zabalíme do něj šišku z...

Slaninové houskové knedlíky

Slaninové houskové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 housek, 0,5 kg anglické slaniny, 250 ml mléka, 2 vejce, 1 žloutek, 300 g hrubé mouky, sůl

Housky nakrájíme na malé kostičky a s troškou na kostky nakrájené slaninky dáme do předehřáté trouby na 150°C na 15 minut. Necháme vychladnout a vybereme slaninku, kterou poté upotřebíme jako náplň. Mléko rozmícháme s vejci a žloutkem a solí a zal...

Bramborové noky s houskou

Bramborové noky s houskou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení směsi na bramborové knedlíky/špalíčky, 1 středně velká cibule, 1 starší houska, 100 g syrových brambor , 100 g vařených brambor ve slupce, 4 lžíce slunečnicového oleje

Nejprve si na 4 lžících oleje osmažíme nakrájenou cibuli a starší housku. Než nám to vychladne, tak si připravíme sypké bramborové těsto v prášku podle návodu na obalu. Nastrouháme syrové i vařené brambory a vmícháme do těsta, potom ještě zapracu...

Játrový svítek

Játrový svítek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jater, 30 g tuku, 2 housky, 2 vejce, sůl, pepř a majoránka podle chuti, 1 stroužek prolisovaného česneku, 2-3 lžíce strouhanky, špetka kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička čerstvé petrželové natě

Pečeň zomelieme, blany a iné zvyšky dáme vyvariť do polievky. Po pečeni zomelieme žemle navlhčené mliekom alebo vodou. Zmäknutý tuk vymiešame so žĺtkami, pridáme zomletú pečeň, žemle, strúčik rozotretého cesnaku, štipku korenia,soli, majoranu a s...

Kuřecí řízek s houstičkou

Kuřecí řízek s houstičkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuřecí prso, 2 vejce, hladká mouka a strouhanka na obalení, zelená petrželka, sůl, Vegeta, slunečnicový olej na smažení, 1 starší houska

Kuřecí prso omyjeme a osušíme. Oddělíme z něj krátký sval a zbývající část podélně rozkrojíme. Vzniknou nám 2 větší a 1 menší řízek. Maso naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Rozklepneme vejce a ochutíme vegetou, nebo solí. Nakrájíme housk...

Kynuté houskové knedlíky

Kynuté houskové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml plnotučného mléka, 1 lžička instantního droždí, 1 lžička cukru krupice, 500 g hrubé mouky, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, 1 houska

Smícháme dvě lžičky vlažného mléka, droždí, cukr a necháme 5 minut v teple. Mezitím si smícháme zbylé vlažné mléko, mouku, vejce, sůl a housku nakrájenou na kostičky a přidáme kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme 30 minut odpočívat. Po...

Žemlová polévka se sýrem

Žemlová polévka se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g housky - žemle, 40 g mrkve, 40 g celeru, 40 g másla, 500 ml mléka, 1 žloutek, sůl, petrželka, 40 g Ementálu

Drobně nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu osmažíme na kousku másla, zalijeme asi čtvrt litrem vody, osolíme a uvaříme doměkka. Potom přidáme do polévky ve vodě rozvařenou a prolisovanou žemli, mléko s rozšlehaným žloutkem, zbytek čerstvého másl...

Kořeněný knedlík

Kořeněný knedlík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hrubé mouky, 2 slepičí vejce, 2 ks tvrdších housek, 20 ml vody, 42 g droždí (kvasnic), 1 špetka cukru krystal, 3 lžíce grilovacího koření

Do mísy nalijeme vlažnou vodu, rozmícháme v ní cukr a rozdrobíme droždí. Necháme asi 10 minut odpočinout a přidáme vejce. Po částech zapracováváme mouku a těsto zpracováváme tak dlouho, až se přestane lepit. Nakonec do těsta přidáme na kostičky na...

Kuřecí burger s avokádem, červenou cibulí a gorgonzolou

Kuřecí burger s avokádem, červenou cibulí a gorgonzolou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 cibule, 1 lžička Dijonské hořčice, 150 g zakysané smetany, 1 lžíce kečupu, šťáva z jednoho citronu, 1 červená cibule, 1 lžíce slunečnicového oleje, 4 kulaté housky, 8 listů různých salátů, 1 avokádo, 80 g gorgonzoly, sůl a pepř dle chuti

Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, cibuli na menší kousky a společně nasekáme v mixéru nahrubo. K masu přidáme hořčici, 2 lžíce zakysané smetany, 1 lžíci kečupu a většinu citronové šťávy. Osolíme, opepříme a dobře promícháme. Navlhčíme si ruce a z...

Lahůdkový cheeseburger

Lahůdkový cheeseburger

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 housky posypané sezamem, 500 g hovězího mletého masa, 2 cibule, 2 lžíce třtinového cukru, 2 lžíce aceto balsamico, 150 g Nivy, 100 ml mléka, 2 rajčata, 150 g plátkové goudy, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky worcesterové omáčky, sůl a pepř dle chuti

Ze všeho nejdřív si oloupeme cibuli, nakrájíme na plátky a na pánvi potřené olivovým olejem smažíme 10-15 minut. Cibule jakoby "zhadrovatí" a lehce se připéká, poté zalijeme acetem a zasypeme třtinovým cukrem a smažíme dalších 5 minut. Mezitím co ...

Polévka z ledového salátu

Polévka z ledového salátu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky ledového salátu, 1500 ml vody, 2 lžíce strouhané mrkve, špetka soli, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžíce instantní světlé jíšky, 100 g libové anglické slaniny, 1-2 stroužky česneku, troška petrželové nati, 1 houska, 1 lžíce slunečnicového oleje

Natrhané listy salátu povaříme 5 minut a poté rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme bujón, nahrubo nastrouhanou mrkev a zahustíme jíškou. Povaříme, přidáme slaninu nakrájenou na nudličky a na sucho opečenou na pánvi. Necháme přejít varem a odstaví...

stránka: