Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Houska

Houbová sekaná

Houbová sekaná

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 1 cibule, 3 housky, 5 lžic mléka, 4 vejce, 10 lžic strouhanky, 1 svazek petrželky, 5 lžic olivového oleje, 1 lžička muškátového květu, 1 lžička drceného kmínu, špetka soli, špetka pepře

Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme houby pokrájené na kostičky, osolíme, okmínujeme a dusíme cca 15 minut. Podušené houby smícháme s v mléce namočenými a vymačkanými žemlemi, přidáme rozšlehaná vejce, nasekanou petrželku, okořením...

Sýrová cibulačka s česnekem

Sýrová cibulačka s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 2 cibule, 1 kostka masoxu, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 l vody, 1 stroužek česneku, špetka soli, špetka pepře, 2 lžíce másla, 1 starší houska, 100 g tvrdého sýra

Na troše oleje osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem připraveným z bujonu a masoxu, přidáme na plátky nakrájený česnek, osolíme, opepříme a necháme povařit. Na másle opečeme na kousky pokrájenou housku a přendáme ji na talíř. Přidá...

Vánoční krůta

Vánoční krůta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůta, 200 g mandlí, 150 ml rostlinného oleje, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml drůbežího vývaru, 3 housky, 200 ml mléka, 100 g másla, 4 slepičí vejce, 1 list petržele, troška muškátového ořechu

Očistenú a osušenú morku naplníme osobitne pripravenou plnkou a zašijeme. Na povrchu ju ozdobíme mandľami, osolíme, uložíme na pekáč s olejom a dáme do vyhriatej rúry. Počas pečenia morku obraciame, aby koža rovnomerne zružovela a polievame olejom...

Žemlová polévka se sýrem

Žemlová polévka se sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g housky - žemle, 40 g mrkve, 40 g celeru, 40 g másla, 500 ml mléka, 1 žloutek, sůl, petrželka, 40 g Ementálu

Drobně nakrájenou nebo nastrouhanou zeleninu osmažíme na kousku másla, zalijeme asi čtvrt litrem vody, osolíme a uvaříme doměkka. Potom přidáme do polévky ve vodě rozvařenou a prolisovanou žemli, mléko s rozšlehaným žloutkem, zbytek čerstvého másl...

Mozečková pomazánka

Mozečková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřových nebo telecích mozečků, špetka soli, troška pepře, 40 g másla, 1 malá cibule, 1 žloutek, 1/2 housky, 1 šálek mléka, troška petrželky

Mozeček spaříme horkou vodou, přelijeme studenou vodou a odblaníme. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mozeček, osolíme, opepříme, mírně podlijeme vodou a dusíme. K téměř hotovému přidáme v mléce namočené housky, podle chuti osolím...

Zapečený houskový špíz

Zapečený houskový špíz

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks housek, 120 g plátek sendvičové šunky, 40 g strouhaného sýra, 1 ks cibule, 40 ml kečupu, 3 lžíce ztuženého pokrmového tuku

Housky nakrájíme na tenké plátky a z obou stran je potřeme tukem a kečupem. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a plátky salámu přeložíme na čtvrtky. Pak vše střídavě napichujeme na špízovou jehlu. Špíz musí houskou začínat i končit. Posypeme...

Kuřecí prsa v houskových krutonech

Kuřecí prsa v houskových krutonech

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou, 2 ks housek, 1 slepičí vejce, 4 lžíce hladké mouky, 1 špetka soli, 50 ml rostlinného oleje

Nejprve si připravíme krutonky: starší housky nakrájíme na malé kousky a dozlatova opečeme na vyšší vrstvě oleje. Vyjmeme a necháme vychladnout. Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a obalíme v trojobalu v pořadí: mouka, vejce, strouhanka. Na záv...

Polévka z mrkve a kapie

Polévka z mrkve a kapie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce nastrouhané mrkve, 2 lžíce hrubé mouky, 1 plátek másla, 1/2 žluté kapie, 1 zeleninový bujón, 1 lžíce sušené petrželky, 750 ml vody, 1 houska, 2 lžíce slunečnicového oleje

Housku z předešlého dne nakrájíme na kostičky a na teflonové pánvi s rozehřátým olejem osmažíme. Mrkev oškrábeme a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Kapii rozkrojíme, zbavíme semen, umyjeme a nakrájíme, nebo nasekáme na menší kousky. Na plátku ...

Česnečka - rychlovka

Česnečka - rychlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml vody, 1 kostka bujónu, 4 lžíce sušeného plátkového česneku, 1 lžíce strouhané mrkve, 1 lžička sádla, sádlo na opečení, 1 lžička sušené petrželky, 1/2 starší housky

Polovinu starší housky nakrájíme na drobné kostičky a na sádle je osmažíme do zlatova. Do studené vody nasypeme plátky sušeného česneku. Přivedeme k varu a vaříme 1 minutu. Přidáme bujón a mrkev nastrouhanou na hrubo. Krátce povaříme, odstavíme, p...

Houstičky s vejci

Houstičky s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 malé houstičky, 4 vejce, sůl a černý pepř dle chuti

Předehřejte si troubu na 180°C. Vydlabejte s houstiček trochu vnitřku a do každé houstičky vložte vejce (nemusí být rozmíchané). Vložte na plech a pečte 6 - 8 minut. Před podáváním osolte a opepřete.

Sýrové kapsy se špenátem a chilli

Sýrové kapsy se špenátem a chilli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 125 ml vlažné vody, 250 g listového špenátu, 1 houska, 1 Camembert, 1 chilli paprička, 1 hrst petrželové natě, 2 vejce, 100 g cibule, špetka muškátového ořechu, 1 l zeleninového vývaru

Z mouky se solí, vody, octa a trochy oleje uhněteme těsto, které necháme 20 minut odpočinout v předehřáté nádobě. Špenát očistíme, obereme a necháme tři minuty spařit ve vroucí vodě. Můžeme místo čerstvého špenátu použít mražený listový. Housku na...

Masový dort

Masový dort

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového mletého maso, 200 g hovězího mletého maso, 3 kuřecí prsa, 2 kuřecí stehenní řízky, 2 malé cukety, 100 g majonézy, 1 houska, 2-3 lžíce slunečnicového oleje, troška soli, troška pepře, grilovací koření, koření na mleté maso, Steak koření s citronem, 100 g strouhaného sýru, 300 - 400 ml vody

Do misky vložíme na drobno nakrájenou housku, strouhaný sýr, mletá masa, okořeníme (troška grilovací koření, troška koření na mleté masa, steak koření s citronem), přidáme sůl, pepř a dobře promícháme. Kuřecí prsa a stehenní řízky nakrájíme ...

Polévka z ledového salátu

Polévka z ledového salátu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky ledového salátu, 1500 ml vody, 2 lžíce strouhané mrkve, špetka soli, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžíce instantní světlé jíšky, 100 g libové anglické slaniny, 1-2 stroužky česneku, troška petrželové nati, 1 houska, 1 lžíce slunečnicového oleje

Natrhané listy salátu povaříme 5 minut a poté rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme bujón, nahrubo nastrouhanou mrkev a zahustíme jíškou. Povaříme, přidáme slaninu nakrájenou na nudličky a na sucho opečenou na pánvi. Necháme přejít varem a odstaví...

Polévka z řapíkatého celeru s hráškem

Polévka z řapíkatého celeru s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 ml vody, 5 ks řapíků celeru, 1 lžička soli, 1/2 kostky zeleninového bujónu, 1 malá konzerva hrášku, 4-5 lžic instantní světlé jíšky, 100 g libové anglické slaniny, 1 starší houska, 1 lžíce sádla, troška sušené petrželové naťě

Nakrájené řapíky celeru povaříme asi 20 minut, poté je rozmixujeme ponorným mixérem. Zahustíme jíškou, ochutíme bujónem, přidáme hrášek a petrželku. Na talíři polévku doplníme na sucho opečenou anglickou slaninou a na sádle osmaženými kostička...

Karbanátky z hlívy ústřičné

Karbanátky z hlívy ústřičné

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hlívy ústřičné, 150 ml polotučného mléka, 30 g cibule, 1 slepičí vejce, 2 housky, 150 g strouhanky, 1 lžička soli, troška pepře, 1 lžička majoránky, 1 stroužek česneku, 200 g rostlinného oleje

Omytou hlívu si nakrájíme a zhruba 25 minut dusíme. Pak ji zcedíme a umeleme na masovém strojku. K houbám přidáme dva namočené a rozmačkané housky, na tuku osmaženou cibuli, vejce, utřený česnek se solí, majoránku a pepř. Podle potřeby zahustíme s...

Houbové smaženky se špenátem

Houbové smaženky se špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub, 400 g špenátového protlaku, 3 housky, 3 slepičí vejce, 1/2 hrnku polotučného mléka, špetka soli, troška pepře, 1 hrst petrželová natě, 1 hrnek strouhanky

Čerstvé houby očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na lžíci oleje. Špenát podusíme a necháme zchladnout. Housky nakrájíme na kostičky, namočíme v mléce a vymačkáme. Smícháme je s houbami, špenátem, 2 vejci a 1 žloutkem. Připravenou hmotu d...

Nádivkové muffiny II.

Nádivkové muffiny II.

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 celozrnné housky, 50 g ovesných vloček, 3 vejce, 200 ml mléka, 300 g uzeného tofu, 40 g kopřiv, špetka soli, špetka pepře

Troubu předehřejeme na 180 °C a vymažeme formu na muffiny. Housky a tofu nakrájíme na drobné kostičky a promícháme s ovesnými vločkami. Zalijeme mlékem a znovu promícháme. Kopřivy spaříme horkou vodou a nasekáme. Smícháme s tofu, houskami a ovesný...

Vaječné housky s rajčaty

Vaječné housky s rajčaty

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 rajčata, 2 lžičky olivového oleje, 4 vejce, 2 lžíce petrželové natě, 1 stroužek česneku, 2 housky, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Rajčata přepůlíme, řezné strany potřeme olejem a smažíme je na pánvi řeznou stranou dolů. Poté je otočíme a po chvíli dáme stranou. Vejce rozšleháme s petrželkou, osolíme a opepříme. Pánev potřeme zbylým olejem a z připravených vajec usmažíme omel...

Pečené plněné zelné listy

Pečené plněné zelné listy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka bílého zelí, 500 g mletého masa, 1 vejce, 50 g slaniny, 2 cibule, 2 housky, 2 stroužky česneku, troška Vegety, 5 lžic strouhanky, 5 lžic olivového oleje, 100 g Eidamu (Edamu), špetka soli, špetka pepře

Mleté maso smícháme s vejcem. Housky namočíme do vody, poté vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme k masu. Dále k masu přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, osmaženou cibulku, ochutíme utřeným česnekem, vegetou, opepříme a osolíme. Podle potřeby z...

Cuketová polévka

Cuketová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé cukety, 3-5 nakrájených brambor, 1 smetana na vaření, 2-3 rohlíky, 10 dkg nastrouhaného Eidamu, máslo, muškátový ořech, sůl, Vegeta, cukr moučka, voda, pepř

Do hrnca dáme umytú cukinu nakrájanú na kocky, pridáme očistené umyté a na kocky nakrájané zemiaky zalejeme vývarom alebo vodou. Ochutíme soľou, vegetou a mletým čiernym korením. Varíme, pridáme trochu masla. Uvarené cukiny a zemiaky ponorným mixé...

Fazolová polévka III.

Fazolová polévka III.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g fazolí, 80 g různé kořenové zeleniny, sůl, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 30 g cibule, majoránka, 1 lžíce sladké papriky, 2 stroužky česneku, 2 housky

Večer fazuľu preberieme, umyjeme a necháme namočenú do druhého dňa vo vode. Potom ju uvaríme domäkka, rozmixujeme s uvarenou zeleninou, zriedime vývarom zo zeleniny a zahustíme zápražkou pripravenou z masla, múky, pokrájanej cibule a mletej paprik...

Zelný prejt

Zelný prejt

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hlávkového zelí, 20 dkg měkkého salámu, 2 vejce, 1-2 housky, 1,5 dcl mléka, 1 menší cibule, sůl, česnek, majoránka, mletý pepř, zázvor, nové koření, 1 lžíce sádla (oleje), strouhanka

Zelí očistíme,nakrájíme na drobné nudličky a spaříme vroucí vodou. Necháme okapat, vsypeme do mísy, přidáme najemno nakrájený salám, housku namočenou v mléce, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl česnek a ostatní koření dobře promícháme. Zapék...

Čočková kaše

Čočková kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky čočky, 2 ks jarní cibulky, 2 lžíce sádla, 1 lžíce strouhané housky, 2 lžíce másla, 4 lžíce sladké smetany, sůl

Čočku přebereme, opereme a dáme vařit. Až je čočka uvařená, prolisujeme ji sítkem, přidáme k ní předem osmaženou cibulku, lžici nastrouhané osmažené housky, kousek másla, 4 lžíce smetany, osolíme ji, zamícháme a povaříme.

Housky s marmeládou v trojobalu

Housky s marmeládou v trojobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 housky, 1/2 sklenky ovocné marmelády, 100 g hladké mouky, 2 ks vajec, 100 ml mléka, 1 sklenka slunečnicového oleje na smažení, 1 hrneček strouhanky

Housky rozkrojíme podélně, potřeme marmeládou, slepíme k sobě, lehce namočíme v mléce, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhance a dáme péct na rozpálený olej do pánve. Pečeme z obou stran do zlatova. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Plněný husí krk

Plněný husí krk

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kůže z husího krku, 200 g vepřového masa, 1/2 housky, trocha mléka, 1 žloutek, sůl, pepř, česnek dle chuti, zázvor dle chuti, 200 g sádla

Kůži očistíme, osolíme a jeden konec zašijeme. Očištěné vepřové maso umeleme společně s houskou zvlhčenou mlékem. Přidáme žloutek, okořeníme česnekem utřeným se solí, pepřem a zázvorem. Dobře promícháme a naplníme do připravené kůže. Zašijeme i dr...

stránka: