Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Houska

Bohatá neděle

Bohatá neděle

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové plece, 200 g žemle, 300 g másla, 300 ml mléko, 5 vajec, 10 g muškátu, 20 g pepře, 30 g soli, 1 kostka masoxu, 400 g žampionů, 1 citrón, 500 ml zakysané smetany

Maso rozemeleme, přidáme máčenou prolisovanou žemli v mléce, vajíčka, pepř, muškát, sůl a trochu citrónové kůry. Vše promícháme a tvoříme řízky a na másle opečeme. Výpek podlijeme trochou vývaru a smetanou a necháme podusit. Do šťávy dáme žampióny...

Božíhodová krůta

Božíhodová krůta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 krůta, 150 g anglické slaniny, 150 g šunky, 2 housky, 1 sklenka mléka, 1/8 másla, 5 vajec, olej, sůl, 100 g jedlých kaštanů

Krůtu očistíme, osolíme ze všech stran a několik hodin předem ji potřeme olejem, aby byla křehoučká. Připravíme si nádivku. Potřebujeme k tomu šunku, nakrájenou housku (politou mlékem - nesmí být napuštěná mlékem), utřené máslo se žloutky a tuhý s...

Bramborové noky s houskou

Bramborové noky s houskou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení směsi na bramborové knedlíky/špalíčky, 1 středně velká cibule, 1 starší houska, 100 g syrových brambor , 100 g vařených brambor ve slupce, 4 lžíce slunečnicového oleje

Nejprve si na 4 lžících oleje osmažíme nakrájenou cibuli a starší housku. Než nám to vychladne, tak si připravíme sypké bramborové těsto v prášku podle návodu na obalu. Nastrouháme syrové i vařené brambory a vmícháme do těsta, potom ještě zapracu...

Bramborový nákyp s mletým masem a jablky

Bramborový nákyp s mletým masem a jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 houska, 2 vejce, 250 g jablek, 500 g vařených brambor, 2 cibule, 50 g strouhanky, 30 g másla, špetka soli, troška pepře, 3 lžíce plnotučného mléka

Housku pokrájíme a pokapeme mlékem a necháme zvlhčit. Do mísy dáme mleté maso, zvlhčenou housku, vejce, sůl, pepř a zpracujeme do vláčného těsta. Jablka omyjeme, oloupeme a nakonec zbavíme jadřinců. Nakrájíme jablka na kostičky, stejně tak i bramb...

Brambory plněné masem

Brambory plněné masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g velkých brambor, 150 g vepřového masa, 150 g uzeného masa, 1 houska, 1 vejce, 1 cibule, 40 g hladké mouky, 40 g másla, 200 ml mléka, 10 g cukru krystal, 1 bobkový list, 1 lžička soli, troška mletého pepře

Očistené zemiaky umyjeme a v strede vydlabeme. Mäso zomelieme, pridáme namočenú a vytlačenú žemlu, vajce, soľ, mleté čierne korenie, postrúhanú cibuľu a pomiešame. Pripravené zemiaky naplníme plnkou, dáme na kastról, podlejeme troškou vody a prikr...

Bůček s nádivkou z bylinek a černého piva

Bůček s nádivkou z bylinek a černého piva

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g bůčku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 250 g uzené krkovice, 50 ml polotučného mléka, 100 ml černého piva, 2 ks housky, 1 ks vejce, 1 hrst petrželové natě, 1 hrst majoránky

Nejprve si připravíme nádivku – housky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Uzené maso nakrájíme na kostičky, smícháme ho s vejcem, pivem a nasekanými bylinkami. Přidáme namočené housky a promícháme. Osolíme a opepříme. Vepřový bůček nařízne...

Burger z lososa

Burger z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky lososa, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce olivového oleje, 20 g hladké mouky, 4 ks housky, 1 hlávka ledového salátu, 2 ks rajčat

Lososa osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na oleji dozlatova. Housku rozpůlíme, na spodek dáme ledový salát, poté lososa, rajče nakrájené na plátky a přiklopíme.

Caesar burgery

Caesar burgery

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 stroužek česneku, 1 ks sardelky (ančovička), 1 ks citrónu, 1 ks cibule, 1 ks římského salátu, 4 ks housky, 2 ks rajčat, 3 lžíce parmezánu, 3 lžíce řeckého jogurtu, 1 špetka petrželové natě, 500 g krůtích prs, 7 g soli, 7 g pepře

Krůtí maso buď koupíme už mleté nebo si jej sami pomeleme. Rajčata nakrájíme na plátky, salát rozebereme na listy, parmezán nastrouháme a ančovičky a cibuli nakrájíme na jemno. Česnek utřeme. Smícháme česnek, ančovičku, citronovou šťávu, 2 lží...

Česnečka - rychlovka

Česnečka - rychlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml vody, 1 kostka bujónu, 4 lžíce sušeného plátkového česneku, 1 lžíce strouhané mrkve, 1 lžička sádla, sádlo na opečení, 1 lžička sušené petrželky, 1/2 starší housky

Polovinu starší housky nakrájíme na drobné kostičky a na sádle je osmažíme do zlatova. Do studené vody nasypeme plátky sušeného česneku. Přivedeme k varu a vaříme 1 minutu. Přidáme bujón a mrkev nastrouhanou na hrubo. Krátce povaříme, odstavíme, p...

Čočková kaše

Čočková kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky čočky, 2 ks jarní cibulky, 2 lžíce sádla, 1 lžíce strouhané housky, 2 lžíce másla, 4 lžíce sladké smetany, sůl

Čočku přebereme, opereme a dáme vařit. Až je čočka uvařená, prolisujeme ji sítkem, přidáme k ní předem osmaženou cibulku, lžici nastrouhané osmažené housky, kousek másla, 4 lžíce smetany, osolíme ji, zamícháme a povaříme.

Cuketová polévka

Cuketová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé cukety, 3-5 nakrájených brambor, 1 smetana na vaření, 2-3 rohlíky, 10 dkg nastrouhaného Eidamu, máslo, muškátový ořech, sůl, Vegeta, cukr moučka, voda, pepř

Do hrnca dáme umytú cukinu nakrájanú na kocky, pridáme očistené umyté a na kocky nakrájané zemiaky zalejeme vývarom alebo vodou. Ochutíme soľou, vegetou a mletým čiernym korením. Varíme, pridáme trochu masla. Uvarené cukiny a zemiaky ponorným mixé...

Dalmatinské šišky

Dalmatinské šišky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího masa , 200 g vepřového masa, 200 g jehněčí kýty, 1 houska, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, troška mletého pepře, kmínu a červené sladké papriky, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje, 1 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 citrónu, 120 ml zakysané smetany, 1 lžička cukru krupice, 80 g rajčat, 120 g zelené papriky, 60 g zeleného hrášku, 1sladkokyselá okurka cca 80g

Odblanené, umyté mäso zomelieme aj s namočenou žemľou, pridáme polovicu múky, korenie, soľ, rascu, vajcia, a vypracujeme hmotu a sformujeme do tvaru šišiek, ktoré v oleji z oboch strán opečieme do červena. Na oleji zapeníme pokrájanú cibuľku, pri...

Fašírka s uzeným sýrem

Fašírka s uzeným sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa , 300 g vepřové plece, 2 housky, 3 vejce, 1 cibule, 3 stroužky česneku, troška mléka na namočení housek, 150 g čerstvých žampionů, trocha strouhanky na zahuštení, 6 plátku uzeného sýra nebo oštěpku, 6 plátků dobře vyuzené slaniny, 3 rajčata, 2 lžíce petrželové natě, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, troška sušené bazalky

Umyté mäso zomelieme, premiešame s vajcami, žemľami namočenými v troške mlieka, pokrájanou cibuľou, cesnakom, soľou a koreninami. Žampiňóny pokrájame a orestujeme na malom množstve oleja a vložime do mäsovej hmoty. Nakoniec pridáme petržlenovú vňa...

Fašírky trochu jinak

Fašírky trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřového masa, 250 g hovězího masa, 2 cibule, 2 šálky mléka, 3 rohlíky, slanina, sůl, pepř

Zomelieme mäso, cibuľu nadrobno nakrájame, do mlieka rozdrobíme rožky. Všetko spolu zmiešame, okoreníme, osolíme a narobíme karbonátky. Necháme v chlade odležať 1 deň. Na druhý deň ich ovlažíme osoleným mliekom, poukladáme na vymastený plech, ktor...

Fazolová polévka III.

Fazolová polévka III.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g fazolí, 80 g různé kořenové zeleniny, sůl, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 30 g cibule, majoránka, 1 lžíce sladké papriky, 2 stroužky česneku, 2 housky

Večer fazuľu preberieme, umyjeme a necháme namočenú do druhého dňa vo vode. Potom ju uvaríme domäkka, rozmixujeme s uvarenou zeleninou, zriedime vývarom zo zeleniny a zahustíme zápražkou pripravenou z masla, múky, pokrájanej cibule a mletej paprik...

Fazolové karbanátky

Fazolové karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g suchých fazolí, houska, 1+1 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, mléko, majoránka, petrželka, hladká mouka, strouhanka

Fazole namočíme den předem, pak uvaříme doměkka, scedíme a dvě třetiny umeleme. Žemli nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, osmažíme dozlatova a s vymačkanou žemlí přidáme k umletým fazolím, přidáme rozšleh...

Fazolové řízky

Fazolové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí (hrachu nebo čočky), 1 houska, 2 vejce, 3 stroužky česneku, 1 cibule do hmoty, 1 cibule na osmažení a ozdobu, 50 g strouhaného uzeného sýra, 1 lžíce zelené petrželove nati, strouhanky podle potřeby, troška vegety, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, 100 ml olivového oleje

Fazuľu (hrach,šošovicu), ktorú sme jeden deň vopred namočili do studenej vody, uvaríme. Scedíme, necháme ochladiť a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme posekanú cibuľu, peržlenovú vňať, strúhaný syr, popučený cesnak a vo vode namočenú a dobre v...

Hallowenské kuře s nádivkou

Hallowenské kuře s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 150 g dýně, 1 houska, 50 ml mléka, 1 vejce, kousek másla, česnek, muškátový ořech, sůl, petrželová nať

Nejdříve si připravíme nádivku. Housku nakrájíme na malé kostičky, které zvlhčíme mlékem. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni, prolisovaný česnek, vejce, máslo, petrželku, sůl a vše dobře promícháme. Kuře si očistíme, dobře prosolíme a naplníme ná...

Houbová sekaná

Houbová sekaná

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvých hub, 1 cibule, 3 housky, 5 lžic mléka, 4 vejce, 10 lžic strouhanky, 1 svazek petrželky, 5 lžic olivového oleje, 1 lžička muškátového květu, 1 lžička drceného kmínu, špetka soli, špetka pepře

Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme houby pokrájené na kostičky, osolíme, okmínujeme a dusíme cca 15 minut. Podušené houby smícháme s v mléce namočenými a vymačkanými žemlemi, přidáme rozšlehaná vejce, nasekanou petrželku, okořením...

Houbové placičky s citronovou šťávou

Houbové placičky s citronovou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 a 1/2 ks housky (tvrdé), 600 g hub (žampiony), 1 stroužek česneku, 1 svazek petrželové natě (petrželky), 1 vejce, 1 žloutek, 75 g tvrdého sýra (nastrouhaného), špetka soli, špetka bílého pepře, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 šalotka, 200 g sladké smetany, 1/2 lžíce citronové kůry, 2 lžíce citronové šťávy

Housky necháme změknout ve vlažné vodě, dobře je vymačkáme a roztráme na kousky. Očistíme houby a nasekáme je najemno. Česnek prolisujeme a přidáme k houbám. Opereme petrželku a lístky nasekáme na velmi jemné kousky. Smícháme s houskami, vajíčkem...

Houbové smaženky se špenátem

Houbové smaženky se špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub, 400 g špenátového protlaku, 3 housky, 3 slepičí vejce, 1/2 hrnku polotučného mléka, špetka soli, troška pepře, 1 hrst petrželová natě, 1 hrnek strouhanky

Čerstvé houby očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na lžíci oleje. Špenát podusíme a necháme zchladnout. Housky nakrájíme na kostičky, namočíme v mléce a vymačkáme. Smícháme je s houbami, špenátem, 2 vejci a 1 žloutkem. Připravenou hmotu d...

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 housky, 500 g polohrubé mouky, 1 lžička soli, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 vejce, 250 ml sodové vody

Housky nakrájíme na kostičky a smícháme je s moukou, solí a kypřícím práškem. Nakonec vmícháme i vejce a sodovku a vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme dva knedlíky, které vaříme v osolené vodě 14 minut, poté je otočíme a vaříme dalších 14 minut.

Housky s marmeládou v trojobalu

Housky s marmeládou v trojobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 housky, 1/2 sklenky ovocné marmelády, 100 g hladké mouky, 2 ks vajec, 100 ml mléka, 1 sklenka slunečnicového oleje na smažení, 1 hrneček strouhanky

Housky rozkrojíme podélně, potřeme marmeládou, slepíme k sobě, lehce namočíme v mléce, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhance a dáme péct na rozpálený olej do pánve. Pečeme z obou stran do zlatova. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Houstičky s vejci

Houstičky s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 malé houstičky, 4 vejce, sůl a černý pepř dle chuti

Předehřejte si troubu na 180°C. Vydlabejte s houstiček trochu vnitřku a do každé houstičky vložte vejce (nemusí být rozmíchané). Vložte na plech a pečte 6 - 8 minut. Před podáváním osolte a opepřete.

Játrový svítek

Játrový svítek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jater, 30 g tuku, 2 housky, 2 vejce, sůl, pepř a majoránka podle chuti, 1 stroužek prolisovaného česneku, 2-3 lžíce strouhanky, špetka kypřícího prášku do pečiva, 1 lžička čerstvé petrželové natě

Pečeň zomelieme, blany a iné zvyšky dáme vyvariť do polievky. Po pečeni zomelieme žemle navlhčené mliekom alebo vodou. Zmäknutý tuk vymiešame so žĺtkami, pridáme zomletú pečeň, žemle, strúčik rozotretého cesnaku, štipku korenia,soli, majoranu a s...

stránka: