Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hovězí bujón

Moussaka light

Moussaka light

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké rajče, 1 menší cuketa, 1 vejce, 250 g hovězího mletého masa, 3 větší brambory, 2 stroužky česneku, 1 větší cibule, sůl, pepř, skořice, majoránka, muškátový oříšek, 3-4 lžíce nasekané čerstvé petrželky, olivový olej, troška nastrouhaného eidamu, 1 kostka hovězího bujónu, 2 sklenice nízkotučného mléka

Na jemno nakrájenou cibulku orestujeme do zlatova spolu s hovězím mletým masem. Do směsi přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, prolisovaný česnek, petržel a trochu skořice a majoránky. Zároveň si připravíme hrnec, kde povaříme v bujónu z 1/2 ko...

Základní rajčatová omáčka

Základní rajčatová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g rajčat nebo 100g rajčatového protlaku, 1 velká cibule, 1 stroužek česneku, 20 g másla, špetka tymiánu, 1 bobkový list, lžička cukru, špetka soli, špetka pepře, 20 g slaniny, 1 mrkev, 600 ml hovězího bujónu, 20 g hladké mouky

V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm na malé kousky nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nasekanou cibuli, naporcovanou mrkev, tymián, bobkový list a hladkou mouku a vše promícháme a necháme chvilku smažit. Do hrnce vložíme na čtvrtky pokr...

Vídeňská roštěnka

Vídeňská roštěnka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky (po 190g), 5 velkých cibulí, 1/4 l hovězího bujónu, 80 g másla, 3 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, sůl, čerstvě mletý pepř

Očistíme si cibule. jednu z nich si najemno nakrájíme a zbytek nakrájíme na kolečka. Osolíme a opepříme roštěnky. Rozehřejeme si na pánvi máslo a osmažíme na něm kolečka cibule. Na druhé pánvi rozehřejeme olej, na kterém krátce osmahneme (asi 2 mi...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího předního, sůl, čerstvě mletý pepř, 800 g cibule, 1 velká brambora, 4 lžíce oleje, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce pálivé papriky, 1/2 lžičky kmínu, kousek sušené feferonky, 1/2 l hovězího bujón, 1 rajčatový protlak

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule nakrájíme na plátky a bramboru na kostičky. Rozehřejeme si olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme maso a osmahneme jej. Přimícháme...

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l hovězího bujónu, 300 g hovězí klížky, 50 g sádla, 40 g slaniny, 1 větší cibule, 2 stroužeky česneku, 10 g sladké mleté papriky, 350 g brambor, 50 g hladké mouky, sůl, muškátový ořech, kmín, majoránka, pepř, voda

Maso opereme, zbavíme šlach a nakrájíme na kousky. Nadrobno nakrájíme cibuli a slaninu. V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme slaninu a necháme ji chvilku škvařit, poté přidáme i cibuli, chvíli smažíme a nakonec přidáme mletou papriku. Vše zamícháme....

Koprová omáčka

Koprová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce hladké mouky, 2 dcl mléka, 2 dcl sladké smetany, 1 lžička másla, 1/2 l hovězího bujónu/vývaru, 1/2 lžičky soli, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžíce octu, 1 svazek kopru

Připravíme si základ - jíšku: rozpustíme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme studeným mlékem a rozšleháme tak, aby se netvořily hrudky. Vlijeme zbytek mléka a vývar a vaříme, dokud neprojde směs varem a mouka nevytvoří hustější základ. Přidáme cukr,...

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g špaget, 350 g hovězího mletého masa, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 šálku hovězího bujónu, 1 dcl červeného vína, 200 g parmazánu, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, troška bazalky, troška oregana, 1 lžička másla

Cibuli nasekáme najemno, orestujeme na másle. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky a osmahneme. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme. Podlijeme vývarem, dodáme rajčatový protlak, okořeníme, osolíme a dusíme cca 30 minu...

Holštýnská polévka se slaninou

Holštýnská polévka se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 petržel, 1/2 bulvového celeru, 1 cibule, 1 mrkev, 2 brambory, 50 g slaniny, 40 g másla, 40 g hladké mouky, sůl, 1,5 l hovězího bujónu, 1 dcl smetany, 1 vejce (žloutek), troška petržele

Očištěnou zeleninu a oloupané, omyté brambory nakrájíme nadrobno a osmahneme na slanině a na másle. Vmícháme mouku, a když začne zlátnout, přilijeme vývar, vše rozšleháme a vaříme cca 30 minut. Sundáme z ohně, osolíme a vmícháme v trošce smetany r...

Fazole na husto pikant

Fazole na husto pikant

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 šálky fazolí, 1 větší cibule, 1 palička česneku, 1 menší cuketa, 2 papriky, 2 lžičky soli, 2 lžičky mletého pepře, 2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky chilli koření, 250 g hovězího mletého masa, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 rajčata, 1 hrst sterilované kukuřice, 300 ml hovězího bujónu

Fazole uvaříme v osolené vodě doměkka. Pozor na rozvaření, měly by být na zkus příjemně tvrdé. Mezitím na oleji zpěníme najemno nasekanou cibuli. Přidáme česnek nasekaný na plátky. Orestujeme, vložíme maso a opékáme ze všech stran, dokud neztmavn...

Guláš na pivu

Guláš na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hovězí klížky nebo předního, 2 velké cibule, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 2 lžíce rajčatového protlaku, 100 ml hovězího bujónu, 3 lžičky mleté sladké papriky, 100 ml černého piva, kousek chleba na zahuštění, troška majoránky, 2 lžíce oleje

Cibuli nasekáme najemno a zpěníme zvolna na tuku, aby pustila co nejvíce šťávy. Maso omyjeme, nakrájíme kostky. Přidáme k cibuli, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme ze všech stran. Přidáme papriku a protlak. Maso poválíme, obalí se kořením a p...

Rychlé špagety s houbovou omáčkou

Rychlé špagety s houbovou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g špaget, 2 hrnečky hub, 1 lžíce másla, 1 lžička soli, troška mletého pepře, 100 ml hovězího bujónu, 150 ml zakysané smetany, 200 g eidamu (Edamu), troška oregana nebo bazalky nebo petrželky

Houby nakrájíme a osmahneme na másle. Osolíme, opepříme, zalijeme trochou bujónu a podusíme asi 20 minut. Přidáme zakysanou smetanu, dochutíme petrželkou, oregánem nebo bazalkou. Špagety uvaříme klasicky v osolené vodě. Scedíme, přelijeme houbov...

Španělská hustá omáčka

Španělská hustá omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 50 g hladké mouky, 400 g rajčat, 300 ml hovězího bujónu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vinného octu, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 1 žlutá paprika, 1 lžíce hrášku, 1 menší pórek, 1 fenykl, 2 bobkové listy, 50 g anglické slaniny

Veškerou zeleninu nakrájíme na kousky. Do roztopeného másla přidáme mouku, smažíme 1 minutu do hněda. Přidáme nakrájená rajčata, hovězí bujón, ocet, sójovou omáčku a vaříme 2 minuty. V jiné pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou slaninu, cibul...

Pikant tortila s mletým masem

Pikant tortila s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks tortil, 300 g hovězího mletého masa, 2 cibule, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky mleté ostré papriky, 1/2 hlávky ledového salátu, 200 ml drůbežího bujónu, 1-2 lžičky kari koření, 1 vejce, 1-2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce oleje, troška másla, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 50 ml hovězího bujónu

Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji. Vložíme mleté maso, okořeníme pepřem, paprikou, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme utřený česnek se solí, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka. Zatím si připravíme kari omáčku: na másle zpěníme ...

Rajská omáčka

Rajská omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 2 lžíce hladké mouky, 1 velký rajčatový protlak, 1 lžíce včelího medu, 750 ml hovězího bujónu, sůl, 1 cibule

Na másle dozlatova osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a chvilku smažíme do světle hněda. Přidáme olej, med, rajčatový protlak, bujón, pepř, bobkové listy a důkladně rozmícháme, aby nám nezůstali hrudky. Osolíme dle chuti. Ještě chví...

Okurková omáčka

Okurková omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 6 sterilizovaných okurek, 250 ml smetany, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, 500 ml hovězího bujónu

Na másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené okurky na kostičky a hovězí bujón. Přikryjeme pokličkou a dusíme 30 minut. Mouku důkladně rozmícháme ve smetaně a přidáme do omáčky. Necháme projít varem a osolíme dle chuti.

Chalupářská česneková polévka

Chalupářská česneková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 10 stroužků česneku, 2 brambory, 700 ml hovězího bujónu, 3 lžíce nasekané petrželové nati, sůl, 50 g másla, 1 dietní klobása, 1 hrst bílých fazolí

Na másle dozlatova osmažíme nahrubo nakrájené cibule. Přidáme bujón, nakrájenou klobásu, nakrájené brambory a fazole. Polévku přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Přidáme nasekanou petrželovou nať, rozetřený česnek a dochutíme solí.

Česnekovo-cibulová polévka

Česnekovo-cibulová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 větších cibulí, 1 palička česneku, 1 l hovězího bujónu, špetka soli, 1/2 lžičky vegety, 1 lžíce sádla, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička mletého pepře

Na sádle zpěníme cibuli, kterou jsme nasekali na tenká kolečka. Trpělivě ji na mírném ohni zahříváme, aby pustila šťávu. Přidáme k ní část utřeného česneku (asi 4-5 stroužků) se solí, orestujeme, zalijeme vývarem, opepříme, okmínujeme a povaříme c...

Jelení guláš s jalovcem

Jelení guláš s jalovcem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g jeleního masa, 10 kuliček jalovce, sůl, pepř, 250 ml červeného vína, 2 čili papričky, 100 g sádla, 3 cibule, 700 ml hovězího bujónu, 2 lžíce solamylu, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžičky mleté pálivé papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku

Maso umyjeme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a nakrájíme na kousky. Na sádle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájené cibule, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání smažíme, dokud se maso ze všech stran nezatáhne. Přidáme sladkou a...

Mamčin guláš

Mamčin guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hovězí klížky, 2 cibule, 0,5 lžičky chilli koření, 7 lžiček sladké papriky, 1-2 lžičky pálivé papriky, 3 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 větší kapka sladkého kečupu, 3 kostky hovězího bujónu, 1-2 lžičky soli, 2 l vody, 3-5 lžic instantní tmavé jíšky

Maso omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek a nakrájíme ho na menší části. Cibuli si očistíme a nadrobno nasekáme. Poté ji osmahneme na zahřátém oleji. Až je cibule pěkně zlatavá, přidáme maso a restujeme, dokud není po všech stranách opečené. P...

Zbojnická roštěná podle mamky

Zbojnická roštěná podle mamky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hovězí roštěnky, 1 dcl rostlinného oleje, 1,5 l hovězího bujónu, 0,5 dcl kečupu, 5 stroužků česneku, 1 lžíce Worcesterské omáčky, 4 lžíce sojové omáčky, 1 lžička sladké papriky, troška zázvoru, špetka chilli koření, špetka tymiánu, sůl, 4 vejce, pepř

Roštěnky omyjeme, vysušíme kuchyňskou papírovou utěrkou a naklepeme. Z kečupu, prolisovaného česneku, worcestru, sojové omáčky, papriky, zázvoru, chilli, tymiánu a soli si připravíme marinádu. Roštěnky nasolíme a napepříme a minimálně na 2h je nec...

Znojemská omáčka trochu jinak

Znojemská omáčka trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího podplečí, 1 větší cibule, 100 g šunky, 1 dcl oleje, 3 větší sterilované okurky, 2 kostky hovězího bujónu, sůl, pepř, 3 lžíce hladké mouky, 100 ml smetany

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Ty pak osolíme a opepříme. Očistíme si cibuli a nakrájíme ji na malé kousky nebo nasekáme. Jednu a půl okurky si nakrájíme na kousky. Šunku si rovnež nakrájíme na malé kousíčky. Ze dvou kostek hovězího ...

Hovězí pro děti a dietaře

Hovězí pro děti a dietaře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g libového hovězího , sůl, pepř (nemusí být), 1 kostka hovězího bujónu (nemusí být), 2 lžíce rostlinného oleje

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a odstraníme tučné části. Nakrájíme je na menší kousky, aby bylo dříve měkké a vložíme do tlakového hrnce společně cca 2l vody, kostkou bujónu, troškou soli a pepřem (moc to ale se solením a pepřením nepřeháním, prot...

Hovězí rolády (španělští ptáčci)

Hovězí rolády (španělští ptáčci)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky hovězí roštěnky, 2 lžíce hořčice dle vlastního výběru, 2 vejce, 5 dkg Vysočiny v celku, sůl, pepř, 1 lžíce instantní tmavé jíšky, hladká mouka na obalení, 1 hovězího bujónu

Dáme si uvařit vejce natvrdo. Roštěnky si omyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké plátky. Osolíme je a opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Uvařená vejce rozpůlíme a vložíme mezi ně cca centimetrový plátek vysočiny. Pak vejce se salámem zamot...

Scaloppina bolognese (zapečené telecí maso s parmazánem)

Scaloppina bolognese (zapečené telecí maso s parmazánem)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

sůl, pepř, 50 g másla, 100 g parmazánu, 2 větší plátky telecích řízků, 1 kostka hovězího bujónu, 1 boloňská omáčka dle vlastního výběru, olivový olej, 1 smetana na vaření, 2 rajčata, 1 cibule

Telecí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a rozklepeme na tenké plátky. Plátky opepříme a osolíme dle chuti. Osmahneme je na roztopeném másle z obou stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Připravíme si omáčku: Na pánvi si zah...

Hovězí závitky s rukolou a pršutem

Hovězí závitky s rukolou a pršutem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší plátky hovězí roštěné, 1 balení rukoly, 4 plátky pršutu nebo jiné sušené šunky, 0,5 l hovězího bujónu, 2 lžíce olivového oleje, 5 lžic hladké mouky, sůl, pepř, hořčice z celých semen (a l´ancienne od Maille)

Maso omyjeme, osušíme a nasolíme a popepříme z obou stran. Pak z jedné strany pomažeme hořčicí. Nachystáme si plátek sušené šunky nebo pršutu a zabalíme do něj rukolu. Takovýto hotový zámotek vložíme do roštěnky a opět zamotáme. Celou roštěnku pot...

stránka: