Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hovězí klížka

Guláš Petra Voka

Guláš Petra Voka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězí klížky, 250 g vepřové plece, 80 g sádla, 150 dkg cibule, 40 g hladké mouky, 180 g leča, 3 lžičky mleté papriky, troška pepře, špetka soli, 1 dcl červeného vína, 2 l vody

Lehce usmažíme na sádle cibulku nakrájenou na velmi jemno, přidáme papriku a přidáme kostky hovězího masa. Maso zprudka na cibulce osmahneme a pak ztlumíme plamen a hrnec přiklopíme. Maso dusíme a podle potřeby přidáváme horkou vodou. Dusíme asi 2...

Pórková polévka s masem

Pórková polévka s masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí kližky, 1 lžička soli, 4 kuličky pepře, kousek libečku, 1 pórek, 1 malá mrkev, 1/2 - 1 kostka hovězího bujónu, troška pažitky, 2 lžíce instantní světlé jíšky

Z masa, soli, pepře a libečku uvaříme vývar. Mezitím nakrájíme očištěný pórek a mrkev nastrouháme na nudličky. Maso vyjmeme z vývaru, vsypeme pórek a vaříme asi 10-15 minut. Poté přidáme hotovou jíšku, bujón a nastrouhanou mrkev. Krátce povaříme, ...

Hovězí vývar s jarní cibulkou

Hovězí vývar s jarní cibulkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší mrkev, 1 malý celer, 1 větší kořenová petržel, 3 jarní cibulky, 400 g hovězí klížky, 5 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 1-2 lžičky soli

Očistíme zeleninu (mrkev, celer a petržel) a spolu s omytým masem a kořením dáme povařit cca na 35 minut. Hotový vývar přecedíme. Do vývaru přidáme nakrájenou povařenou mrkev, petržel a maso. Přidáme najemno nasekanou petrželku a na kolečka nakráj...

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l hovězího bujónu, 300 g hovězí klížky, 50 g sádla, 40 g slaniny, 1 větší cibule, 2 stroužeky česneku, 10 g sladké mleté papriky, 350 g brambor, 50 g hladké mouky, sůl, muškátový ořech, kmín, majoránka, pepř, voda

Maso opereme, zbavíme šlach a nakrájíme na kousky. Nadrobno nakrájíme cibuli a slaninu. V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme slaninu a necháme ji chvilku škvařit, poté přidáme i cibuli, chvíli smažíme a nakonec přidáme mletou papriku. Vše zamícháme....

Polévka Pot-au-feu

Polévka Pot-au-feu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g hrášku, 50 g fazolek (zelené fazolové lusky), 100 g mrkve, 100 g květáku, kousek bulvového celeru, 100 g másla, 200 g hovězí klížky, 1,5 l vody, 1/2 kuřete, sůl, špetka pepře, 2 lžíce bílého vína

Zeleninu očistíme, nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme. Var musí být velmi slabý - voda se musí jakoby perlit. Když je hovězí maso skoro měkké, přidáme kuře, dol...

Mamčin guláš

Mamčin guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hovězí klížky, 2 cibule, 0,5 lžičky chilli koření, 7 lžiček sladké papriky, 1-2 lžičky pálivé papriky, 3 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce rostlinného oleje, 1 větší kapka sladkého kečupu, 3 kostky hovězího bujónu, 1-2 lžičky soli, 2 l vody, 3-5 lžic instantní tmavé jíšky

Maso omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek a nakrájíme ho na menší části. Cibuli si očistíme a nadrobno nasekáme. Poté ji osmahneme na zahřátém oleji. Až je cibule pěkně zlatavá, přidáme maso a restujeme, dokud není po všech stranách opečené. P...

Hovězí pro děti a dietaře

Hovězí pro děti a dietaře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g libového hovězího , sůl, pepř (nemusí být), 1 kostka hovězího bujónu (nemusí být), 2 lžíce rostlinného oleje

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a odstraníme tučné části. Nakrájíme je na menší kousky, aby bylo dříve měkké a vložíme do tlakového hrnce společně cca 2l vody, kostkou bujónu, troškou soli a pepřem (moc to ale se solením a pepřením nepřeháním, prot...

Kotlíková polévka s červeným vínem

Kotlíková polévka s červeným vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 100 g prorostlé slaniny, 200 g cibule, 2 lžíce oleje, 250 ml červeného vína, 0,5 l hovězího vývaru, 1 stroužek česneku, 1 bobkový list, 1 lžička tymiánu, sůl, 200 g mrkve, 2 papriky, 4 lžíce nasekané petrželky

Maso nakrájíme na kousky, slaninu na kostičky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej se slaninou, za častého míchání osmahneme maso. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přilijeme víno a vývar. Oloupaný...

Hovězí maso s kroupami a kapustou

Hovězí maso s kroupami a kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí klížky, 250 g krup, 1 cibule, 400 g hlávkové kapusty, 100 ml rostlinného oleje, 1 lžička soli, troška pepře, troška majoránky

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso a za občasného podlievania udusíme takmer do mäkka. Potom pridáme prebraté umyté krúpy a na drobno pokrájaný kel, osolíme, okoreníme, posypeme majoránom a rascou, premieša...

Mexická pánev

Mexická pánev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí klížky, sůl, pepř, 50 g oleje, 300 g nadrobno nakrájené cibule, 5 rajčat, 3 pálivé paprikové lusky, 2 sušené feferonky nebo chilli papričky, 4 stroužky česneku, 500 ml masového vývaru z masoxu, 1 lžíce Solamylu, 300 g červených fazolí v konzervě

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm zprudka osmahneme, přidáme cibuli, necháme lehce zesklovatět a podlijeme vývarem. Dusíme cca 30minut, přidáme na proužky nakrájené paprikové lusky, na plátky nakrájený ...

Koprovka podle Ondřeje

Koprovka podle Ondřeje

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, 1 l mléka, 200 ml smetany ke šlehání, 400 ml zakysané smetany, sůl dle chuti, 2 lžíce cukru krupice, 2 lžíce octa, 1 kg hovězí klížky, 1 cibule, 3 hřebíčky, 1 svazek kopru

Nejprve si dáme vařit maso. Maso omyjeme a vložíme do tlakového hrnce, osolíme, přidáme hřebíček a rozpůlenou cibuli i se slupkou. Zalijeme vodou po rysku, tak aby bylo maso pod vodou a tlakový hrnec uzavřeme a maso na mírném plameni vaříme přibli...

Ubublané ragú podle Dagmar Derré

Ubublané ragú podle Dagmar Derré

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 kg hovězí klížky, 3 mrkve, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 kedlubny, 6 brambor, 2 cibule, 5 stroužků česneku, 500 ml masového vývaru, 1 lžíce hladké mouky, špetka tymiánu, špetka rozmarýnu, 1 lžička libečku, trocha petrželové nati, 2 bobkové listy, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, sůl a pepř dle chuti

Maso omyjeme a osušíme. Povrch očistíme a nakrájíme do mísy na kostky jako na guláš. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zeleninu oloupeme, očistíme a nakrájíme na větší kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Koření, kromě soli a ...

Hovězí na protlaku s česnekem

Hovězí na protlaku s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hovězí klížky, 2 velké cibule, 2 lžíce sádla nebo oleje, 2 lžičky mleté papriky, 1 lžička soli, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky mletého černého pepře, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 10 velkých stroužků česneku, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 kostku bujónu, 2 - 3 lžíce hladké mouky

Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na sádle v tlakovém hrnci usmažíme oloupané a na drobno nakrájené cibule do růžova. Zasypeme jí paprikou, zamícháme a vmícháme kostky masa. Ihned zalijeme vodou a přidáme sůl, kmín, pepř, protlak a česnek. Promí...

Hovězí guláš s majoránkou

Hovězí guláš s majoránkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí klížky, 5 lžic slunečnicového oleje, 2 cibule, 3 lžičky uzené papriky, špetka chilli koření, 1 list libečku, 1 lžíce čerstvé majoránky, 1 hlávka česneku, 1 lžička soli, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, polohrubá mouka na zahuštění

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji v tlakovém hrnci usmažíme do růžova. Přidáme uzenou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Vložíme maso nakrájené na kostky, celý list libečku, lístky majoránky, oloupaný a na plátky nakrájený če...

Hovězí kližka v omáčce

Hovězí kližka v omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí klížky, 1 plátek másla, 1 lžička mleté papriky, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžička soli, 2 lžičky plnotučné hořčice, 2 stroužky česneku, 2 lžíce polohrubé mouky, 500 ml 10% smetany na vaření, 50 g uzené krkovičky

Omyté hovězí maso nakrájíme na kostky a na másle v tlakovém hrnci opečeme. Poté ho posypeme paprikou, zamícháme a podlijeme trochou vody. Přidáme pepř, sůl, hořčici a celé stroužky česneku. Dle potřeby přidáme ještě vodu, hrnec uzavřeme a maso dus...

Hovězí kližka s hráškem

Hovězí kližka s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí klížky, sůl, 1/2 lžičky Mexického koření, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 stroužky česneku, 3 lžíce mraženého hrášku, instantní tmavá jíška

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, maso na plátky nebo na kousky. Na rozehřátém oleji usmažíme cibuli do růžova a přidáme maso, které osmahneme ze všech stran. Přidáme sůl, mexické koření a oloupaný, na drobno nasekaný česnek. Podlijeme vodou a...

Hovězí kližka na hořčici

Hovězí kližka na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí klížky, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 - 2 lžičky hrubozrnné hořčice, sůl, 200 ml vody, 2 lžičky sladkého kečupu, 2 lžičky kukuřičného škrobu, 1 lžička sójové omáčky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Kližku nakrájíme na plátky nebo na kousky. Na rozehřátém oleji orestujeme maso a cibuli a poté osolíme. Podlijeme vodou, přidáme česnek a plnotučnou hořčici. Za občasného zamíchání a podlévání dusíme dokud mas...

Hovězí kližka ve špenátě

Hovězí kližka ve špenátě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí klížky, 2 menší cibule, 10 stroužků česneku, 1 lžička soli, pepř, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 sáček špenátového protlaku, 100 ml mléka, 1 vrchovatá lžička polohrubé mouky

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a oloupaný česnek nasekáme. Maso nakrájíme na kostky. Na rozehřátý olej dáme smažit cibuli a jakmile začne růžovět, tak přidáme maso. Zamícháme, přiklopíme poklicí, maso pustí šťávu. Po vydušení šťávy osolíme, ...

Kližka s řapíkatým celerem

Kližka s řapíkatým celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky řapíkatého celeru, 300 g hovězí klížky, 1 cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce hladké mouky, 1 mrkev

Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na oleji usmažíme cibuli dorůžova a přidáme maso. Dusíme nejprve ve vlastní šťávě a vydusíme na tuk. Podlijeme vodou a přidáme hořčici a za občasného podl...

Kližka se žampióny, olivami a smetanou

Kližka se žampióny, olivami a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí klížky, 200 g žampionů, 2 kuličky zelených oliv, 100 g libové anglické slaniny, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 větší cibule, 2 kostky hovězího bujónu, 400 g smetany na vaření, 3 lžíce polohrubé mouky

Maso, žampióny a olivy nakrájíme na plátky, cibuli na drobno a anglickou slaninu na nudličky. Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme cibuli a anglickou slaninu. Na povrch položíme plátky masa, hrnec uzavřeme a velmi pomalu dusíme přibližně 10 min...

Kližka na hořčici

Kližka na hořčici

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky hovězí klížky, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžíce strouhané mrkve, 2 lžíce speciální orientální hořčice, 200 ml 30% smetany , 2 lžíce hladké mouky

Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno. V tlakovém hrnci ji osmahneme a na ní krátce orestujeme naklepané plátky masa z obou stran. Přidáme bujón, hořčici, mrkev, podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme k ma...

Kližka na hořčici se žampiony

Kližka na hořčici se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 450 g hovězí klížky, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 200 g žampionů, 1 malá mrkev, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 lžičky soli

Na oleji usmažíme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli do růžova. Na ní z obou stran orestujeme naklepané plátky masa. Přiklopíme poklicí a dusíme do vydušení šťávy. Přidáme hořčici, sůl, podlijeme vodou a dusíme skoro do měkka. K takto připrave...

Dušená hovězí kližka s rajčetem

Dušená hovězí kližka s rajčetem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší plátky hovězí kližky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 velké rajče, 3 stroužky česneku, 1 sterilovaná okurka, 1 lžíce Vegety Chuť léta, 1 vrchovatá lžíce hladké mouky, 1/4 lžičky mletého pepře, 2 dcl vody

Oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova. Přidáme na plátky nakrájené, naklepané maso a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení přidáme vegetu, pepř, nasekané stroužky česneku a nadrobno nakrájené rajče. Podlijeme vodou a du...

Hovězí kližka se smetanou a koprem

Hovězí kližka se smetanou a koprem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce másla, 6 malých plátků hovězí klížky, 1 lžíce Vegety Chuť jara, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml 10% smetany na vaření, 2 vrchovaté lžíce kopru

Kližku nakrájíme na plátky, naklepeme a na másle je z jedné strany krátce opečeme. Obrátíme, přiklopíme poklicí a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy přidáme vegetu, podlijeme vodou a dusíme do změknutí masa. Zahustíme moukou rozmíchanou ve...

Znojemský guláš

Znojemský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hovězí klížky, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 ks větší cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 lžička mletého pepře, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1 lžička plnotučné hořčice, 1/2 kostky masoxu, 2 lžíce hladké mouky, 4 ks sterilovaných okurek

Maso nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno a zpěníme na oleji. Vmícháme papriku, přidáme maso a prudce ze všech stran opečeme. Krátce podusíme na mírném ohni, osolíme, opepříme, přidáme kmín, zamícháme. Podlijeme trochou vody, dáme lžičk...

stránka: