Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hovězí kosti

Fazolová houbová polévka

Fazolová houbová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hub, 250 g hovězích kostí, 2 cibule, 100 g bílých fazolí, 100 ml smetany, 50 g kořenové zeleniny, špetka soli

Kosti povaříme v 1 l horké vody, asi po hodině přidáme nakrájenou cibuli a zeleninu. Předem namočené bílé fazole uvaříme, prolisujeme a přidáme do vývaru. Přidáme na plátky pokrájené houby a dobře povaříme. Podle chuti osolíme a zjemníme smetanou.

Baraní maso po irsku

Baraní maso po irsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

800 g vykoštěného beraního stehna, 50 g tuku, 2 cibule, špetka soli, 100 ml vývaru z beraních kostí, 1 hlávka kelu (zelí), 300 g brambor, troška pepře, 4 stroužky česneku

Na masti speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso nakrájané na menšie plátky a vyklepané, osolíme, trocha opečieme, pridáme cesnak, podlejeme a udusíme do polomäkka. Potom pridáme nakrájaný kel, očistené , umyté a na kocky pokrájané zemiak...

Maďarská slepičí polévka

Maďarská slepičí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg slepice, 500 g hovězí oháňky, 500 g hovězích kostí, 4 l vody, 500 g kořenové zeleniny, 1/4 hlávky zelí, 2 zelené papriky , 100 g čerstvých hřibů, 2 rajčata, 1/4 hlávky květáku, 15 fazolových lusků, 3 lžíce hrášku, sůl podle potřeby, 6 kuliček pepře, 1 lžíce sekané pažitky, 1 lžička mleté sladké papriky, 500 g domacích nudlí

Očistenú a umytú sliepku s drobkami, hovädzie kosti, ohaňku a celé čierne korenie dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme. Asi po hodine pridáme koreňovú zeleninu, huby a osolíme. Po ďalšej polhodine pridáme očistené fazuľové struky, kapustu, papri...

Pravá vietnamská PHO

Pravá vietnamská PHO

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězích kostí, 400 g hovězí svíčkové, 300 g rýžových nudlí, 3 ks šalotky, 4 stroužky česneku, 2 ks badyánu, 2 chilli papričky, 1 citrón, 1 lžíce zázvoru, 1 lžíce soli, 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžička skořice, 1 lžička anýzu, 1 lžička máty peprné, 1 lžička koriandru

Hovězí kosti zalijeme dvěma litry vody, přidáme přepůlené šalotky, přepůlený česnek, nastrouhaný zázvor, badyán, skořici, anýz, sůl a cukr. Vaříme dvě hodiny. Vývar přecedíme a půl hodiny v něm povaříme hovězí maso. Nudle připravíme podle návodu. ...

Polévka Pho Bo

Polévka Pho Bo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 l vody, 500 g hovězích kostí, 2 cibule, 2 šalotky, 5 stroužků česneku, 5 cm zázvoru, 1 ananas, 2 skořice, 2 kardamomy, 2 hvězdičky anýzu, 1 lžíce soli, 1 lžíce cukru, 400 g hovězí svíčkové, 10 listů máty peprné, 10 listů bazalky, 10 listů koriandru, 250 g rýžových nudlí, 1 citrón, 2 thajské chilli papričky

Nejprve nakrájejte cibuli, šalotku, česnek, zázvor a ananas. Omyjte hovězí kosti a dejte je vařit společně s nakrájenou cibulí, šalotkou, česnekem, zázvorem a ananasem. Přidejte skořici, kardamom, anýz, sůl a cukr. Nechte vařit dvě hodiny a v příp...

Vepřová panenka s kapustovo-liškovým ragú

Vepřová panenka s kapustovo-liškovým ragú

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 100 g šalotky, 400 g lišek obecných, 400 g kapusty, 500 g telecích kostí, 500 g kořenové zeleniny, 50 g rajčatového protlaku, 200 ml červeného vína, máslo, smetana, pár lžic zakysané smetany, sůl a pepř dle chuti, bylinky

Telecí kosti opečeme s kořenovou zeleninou do hněda, přidáme protlak, víno, zalijeme vodou a dlouho na slabém plamenu vaříme, podle potřeby doléváme vodu. Po pár hodinách (obvykle po dvou dnech) scedíme a svaříme do husté konzistence. Tím si vytvo...