Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hovězí kýta

Hovězí pečeně se zeleninou

Hovězí pečeně se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí kýty, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 2 kuličky nového koření, 10 kuliček černého pepře, 1 lžičku šalvěje, 1 lžičku tymiánu, 2 papriky, 100 g rajčatového protlaku, 4 rajčata, 1 lžíci hladké mouky, 1 šálek zeleninového vývaru, 5 lžic olivového oleje, sůl, pepř

Špalíček hovězího masa z kýty osolíme, potřeme olejem a na pánvi ze všech stran opečeme. Poté maso přeložíme na dvojitý alobal, který předtím potřeme olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kuličky nového koření, kuličky černého pepře, lžičku ...

Masové kuličky v houbové omáčce

Masové kuličky v houbové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa, 250 g telecího masa, 30 g sušených hub, 1 rohlík, 2 lžíce másla, 1 vejce, 150 ml smetany, 1 stroužek česneku, 1 lžíce jemně nasekané petrželky, 2 lžíce hladké mouky, špetka tymiánu, špetka pepře, špetka soli

Maso a namočený rohlík pomeleme, přidáme lžíci rozpuštěného másla, vejce, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Důkladně promícháme a uložíme na 30 minut do chladničky. Ze směsi formujeme kuličky, obalíme je v mouce a osmažíme...

Masový salát s kečupem

Masový salát s kečupem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uvařeného hovězího masa (klidně mohou být i srdce), 200 g vepřového jazyka, sůl, pepř, sladká paprika, 1 cibule, 1 sterilovaná okurka, šálek kečupu, 2 lžíce oleje, petrželka

Vařené studené maso nakrájíme na jemné plátky, přidáme drobně nakrájenou cibuli, okurku a spojíme kečupem, který podle chuti osolíme, opepříme, přidáme papriku a zakapeme olejem. Dobře promícháme. Na talířích sypeme sekanou petrželkou.

Dušené hovězí maso se sýrovým sněhem

Dušené hovězí maso se sýrovým sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí kýty, špetka soli, 1 cibule + 1 cibule na ozdobu, 60 g másla, 1 lžička hladké mouky, 1 bílek, 30 g Eidamu (Edam), 250 ml hovězího vývaru, sekaná petrželka

Osolené hovězí maso vcelku vložíme na zpěněnou cibuli, po všech stranách opečeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, osmahneme, rozředíme a povaříme. Prochladlé maso nakrájíme na pl...

Vařené hovězí v zelenině nejen pro nejmenší

Vařené hovězí v zelenině nejen pro nejmenší

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězí kýty, 1 cibule, 5 hřebíčků, 1 rulička skořice, 1 lžička hnědého cukru, 2 větší mrkve, kousek pórku, 1 kořenová petržel, 1/4 tuřínu, sůl, pepř, 1 lžička hořčice - ne pro děti!!!

Kýtu svážeme do válečku a společně s cibulí, cukrem a kořením vaříme cca hodinu na mírném ohni a odebíráme z povrchu hnědou pěnu. Mezitím si načistíme zeleninu, kterou pokrájíme na větší kousky a přihodíme k masu. Vaříme další hodinku. Maso a zele...

Kari směs s ananasem a mandlemi

Kari směs s ananasem a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecí kýty, 200 g telecích jater, 4 lžíce slunečnicového oleje, 1 cibule, 1 sáček maggi kuřecí dobroty soté, špetka kari koření, špetka soli, 80 g másla, 120 g ananasového kompotu, 80 g mandlí

Maso a játra nakrájíme na hrubší nudličky, prudce opečeme na oleji a přidáme jemně nakrájenou cibuli a kari koření. Krátce osmahneme, přidáme Maggi Kuřecí dobroty soté rozmíchané ve vodě a vaříme za občasného míchání do poloměkka. Ananas nakrájíme...

Bœuf bourguignon (Hovězí po burgundsku)

Bœuf bourguignon (Hovězí po burgundsku)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 větší snítka rozmarýnu, 1 větší snítka tymiánu, 1 větší snítka majoránky, 1 bobkový list, 8 kuliček pepře, 3/4 l suchého červeného vína, 80 dkg hovězí kýty, 20 jarních cibulek, 10 dkg prorostlé anglické slaniny, 3 lžíce oleje, 1-2 lžíce hladké mouky, 25 dkg žampionů, 25 g másla, 2 cl cognacu, 1 lžíce nasekané petrželky

Připravíme si vetší mísu na nakládání a vložíme do ní rozčtvrcenou cibuli, 1 rozpůlený stroužek česneku, bylinky, pepř a zalijeme to červeným vínem. Omyté a na kousky nakrájené hovězí poté promícháme s nálevem v míse. Necháme tuto směs odpočívat 1...

Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína

Hovězí pečeně s omáčkou z červeného vína

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg libové hovězí kýty, 2 lžíce Nahrin marinády na pečené maso, 3 lžíce olivového oleje, 5 lžic vody, 2 dcl červeného vína

Z olivového oleje, vody a marinády vytvoříme směs, kterou potřeme hovězí maso. Dáme do lednice odležet cca na 24h (může být i více), přičemž občas otočíme. Další den dáme maso i s marinádou do zapékací mísy, překryjeme alobalem nebo poklicí a peče...

Burritos

Burritos

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí kýty, 1 lžička olivového oleje, 1 střední cibule, půl skořice vcelku, 4 hřebíčky, 1 bobkový list, 2 hrnky hovězího vývaru, 8 tortill (20cm), sůl dle chuti, 100 g rajčatové salsy

Maso zbavíme tuku a blan. Omyjeme a očistíme. Nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme do zlatohněda. Přidáme maso a skořici s hřebíčkem a bobkovým listem. Osolíme dle chuti a přilijeme vývar. Vše uvedeme do varu, snížíme ...

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Telecí špíz s grilovaným chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

Telecí špízy: 500 g telecí kýty, 8 plátku anglické slaniny, mořská sůl na dochucení, pepř na dochucení , Omáčka: 0,6 l olivového oleje, 0,3 dcl vinného octa, 1 červená cibule, 1 stroužek česneku, 0,05 kg natě plocholisté petržele, pepř na dochucení , mořská sůl na dochucení, chilly papričku na dochucení, Chřest: 200 g čerstvého bílého chřestu, 150 g čerstvého zeleného chřestu, 50 g čerstvého fialového chřestu, 0,015 l slunečnicového oleje, olivového oleje, sezamového oleje na marinádu, 1 stroužek česneku, sezamová semínka

Postup špízy: Smícháme nať plocholisté petržele společně s octem, solí a pepřem. Přidáme olej, jemně nakrájenou červenou cibuli a prolisovaný česnek a necháme 2 hodiny odpočívat v chladu. Maso nakrájíme na větší kousky, ochutíme solí a ovoníme pep...