Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hovězí maso

Masový salát s ředkvičkami

Masový salát s ředkvičkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa vařeného, 150 g sterilovaných okurek, 2 ks zelených paprik, 10 ředkviček, 1 menší cibule, 1 lžíce hořčice, citrónová šťáva, sůl, olej

Hovězí maso nakrájíme na kostičky, přidáme nadrobno nakrájené okurky, papriky, ředkvičky a cibuli. Přidáme hořčici, sůl podle chuti, citrónovou šťávu, pokapeme olejem a dobře promícháme.

Roštěnky v zelenině

Roštěnky v zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 3 stroužky česneku, 1 ks cibule, 4 ks paprik, 4 ks rajčat, 5 lžíc olivového oleje

Plátky roštěnek lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme odležet. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme z obou stran a poté zvolna dopečeme. Ke konci pečení maso potřeme 1 stroužkem utřeného česneku. Na další pá...

Hovězí maso na klacku

Hovězí maso na klacku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 4 stroužky česneku, 2 ks cibule, 1 kousek feferonky, 3 lžíce vinného octa, 4 lžíce vody, 1 lžíce oregana, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 4 lžíce olivového oleje

Rozmixujeme česnek s cibulí, feferonkou, vinným octem, oreganem, worcesterem, 4 lžícemi oleje a vody. Maso nakrájíme na kousky, zalijeme ho marinádou a necháme odležet. Poté maso napícháme na klacíky a upečeme zvolna na pánvi. Podáváme s brambory.

Steak na whisky

Steak na whisky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 50 ml whisky, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 5 lžic olivového oleje

Maso lehce naklepeme, opepříme, zakápneme lžící whisky, 2 lžícemi oleje a necháme odležet. Poté ho opečeme z obou stran na pánvi na oleji. Tuk z pánve slijeme, nalijeme do pánve 50 ml whisky a šlehačku. Podle chuti osolíme, opepříme a krátce povař...

Hovězí guláš s hráškem

Hovězí guláš s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hovězího masa, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 5 lžic olivového oleje, 400 g oloupaných nakrájených rajčat, 1 lžičku tymiánu, 150 ml rajčatového protlaku, 250 g hrášku, 1 lžičku sladké mleté papriky, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce cukru krupice, šťávu z 1/2 citrónu, 1 kostku zeleninového bujónu, pepř, sůl

Kostky masa osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce smíchané se lžičkou tymiánu. V hrnci rozehřejeme olivový olej, nasypeme na něj maso, promícháme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku a ještě krátce opečeme. Poté přid...

Hovězí nudličky s bazalkou

Hovězí nudličky s bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího masa, 2 papriky, 2 lžičky Solamylu, 2 žloutky, 2 lžičky bazalky, 5 lžic olivového oleje, špetku pepře, špetku soli, 250 ml vody

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme se Solamylem, žloutky a bazalkou. Osolíme, opepříme a trochu zakápneme olejem. Necháme cca 10 minut odležet. Poté maso prudce osmahneme na oleji. Olej slijeme. Přidáme na nudličky nakrájenou papriku. Podlijem...

Roštěná na zázvoru

Roštěná na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěné, 1 ks cibule, 10 ks brambor, 1 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z kostí, špetka mletého zázvoru, špetka pepře, špetka soli

Roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Cibuli očistíme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci si rozpustíme sádlo a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když je cibule zpěněná, vložíme roštěnky a opečeme je ...

Hovězí maso se šípkovou omáčkou

Hovězí maso se šípkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 1 ks cibule, 1 ks mrkve, 1 ks celeru, 1 ks petržele, 50 ml červeného vína, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce šípkové marmelády, 1 sklenka vody, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 4 lžíce olivového oleje, 4 ks jalovčinek, 6 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, špetka tymiánu, 1 ks skořice, 1 špetka cukru, špetka soli

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno, olej si rozpálíme v hrnci, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, když je cibule zlatavá, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný celer a najemno nastrouhanou petržel a osmahneme. Maso na...

Ostravský mletý řízek

Ostravský mletý řízek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřového masa, 250 g hovězího masa, 150 g Eidamu, 5 ks vajec, 1 lžička muškátového květu, 4 lžíce hladké mouky, 6 lžic strouhanky, troška zelené petrželové natě, špetka soli

Maso nakrájíme na kostky, osolíme a necháme v lednici přes noc odležet. Poté maso umeleme, přidáme nastrouhaný sýr, 2 vejce, nasekanou petrželku, muškátový květ a vše důkladně promícháme. Rukou tvoříme placky, které obalíme v hladké mouce, vejci, ...

Hovězí maso s hořčicí

Hovězí maso s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 30 g hladké mouky, 2 ks cibule, 1 kelímek plnotučné hořčice, špetka pepře, špetka soli

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Potřeme plátky masa hořčicí a z obou stran opečeme na rozpáleném oleji. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku a dusíme. Poté podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyjmeme ho, omá...

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kvalitního a libového hovězího masa (nejlépe svíčkové) , 1 vejce, špetka soli, troška pepře, troška mleté papriky, trocha chilli pasty, lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, lžíce kečupu, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 10 plátků chlebu na topinky

Hovězí maso nejméně 2x pomeleme, případně naškrábeme, máme-li svíčkovou. Do mletého masa pak přidáme cibuli nakrájenou velmi najemno, vejce, sůl, pepř, papriku, chili pastu - pokud chceme mít tatarák pikantnější, jinak ji můžeme vynechat. Dochutím...

Hovězí plněné závitky

Hovězí plněné závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 4 plátky šunky, 1 paprika, 1 šunková klobása, 2 lžíce hořčice, lžička soli, lžička pepře, 1 cibule, 300 ml vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté papriky

Lence naklepejte 4 plátky hovězího masa z kýty. Osolte je, opepřete a potřete hořčicí. Na každý položte plátek šunky, kolečko cibule, několik nudliček červené papriky a špalíček šunkové klobásy. Stočte do závitků, které zajistěte nití nebo masovou...

Mexický guláš

Mexický guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí kýty, 1 cibule, 50 g parmazánu, 100 g šunky, 1 lžíce mleté papriky , 1 lžička soli, 50 g sádla, 1 lžička chilli omáčky

Očistené hovädzie mäso pokrájame na kocky, posolíme a za podlievania dusíme na zapenenej cibuli s červenou sladkou paprikou. Udusené mäso podávame so šunkou posekanou nadrobno a s nastrúhaným parmezánom. Navrch pokvapkáme čili omáčkou.

Šólet - tradiční židovské jídlo na sobotní oběd

Šólet - tradiční židovské jídlo na sobotní oběd

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g fazole, 400 g uzeného skopového masa, 400 g uzeného hovězího masa, 200 g krup, 1 cibule, 100 g husího sádla, 4 stroužky rozetřeného česneku, troška mletého pepře, troška majoránky, soli podle potřeby

Deň vopred namočíme do väčšieho množstva vody prebratú a umytú fazuľu. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka. V druhom hrnci zas uvaríme krúpy. Osobitne uvaríme mäso skoro do mäkka. Na masti opražíme jemne posekanú cibuľu, cesnak utretý so soľou, pridá...

Hovězí v kávové omáčce

Hovězí v kávové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího masa nakrájeného na kostičky , 250 ml bílého vína, 100 ml silné černé kávy, 70 g másla, 2 menší cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička oregana, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř

V hrnci na 40g másla orestujeme najemno nakrájenou cibuli s česnekem do zlatohněda, přidáme maso, které opečeme, zalijeme vodou, osolíme, posypeme oregánem, pepřem a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, základ zahustíme jíškou připravenou z ...

Popovický guláš

Popovický guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 100 dkg hovězího masa , 200 g chleba, 1 lžička kmínu, 1 lžíce křenu, 1 lžička majoránky, 1 lžička mleté sladké a 1 lžička mleté pálivé papriky, 1 lžička pepře, 1 sklenka piva, 1 lžička soli, 5 dcl masového vývaru

Hovězí maso přední pokrájíme na kostky. Oloupanou a nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova, přidáme maso, mletý pepř, sůl, česnek a opečeme. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme, zasypeme mletou paprikou a zalijeme vodou. Přidáme ještě kmín a dusím...

Polské zrazy

Polské zrazy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa , 250 g vepřového masa, 2 housky, 2 vejce, 100 g uzené slaniny, 1 cibule, 50 g sádla, 30 g hladké mouky, troška mletého pepře, 2 lžičky mleté sladké papriky, sůl podle potřeby

K pomletému hovädziemu a bravčovému mäsu pridáme vo vode namočenú a vyžmýkanú žemľu, mleté čierne korenie, vajcia, soľ a polovicu postrúhanej cibule, všetko dobre premiešame a na navlhčenej doske rozdelíme na rovnaké diely. Do každého zabalíme pok...

Zapékaný plněný sendvič

Zapékaný plněný sendvič

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší veka, 200 ml mléka, 250 g hovězího podušeného masa, 250 g vepřového podušeného masa, troška mletého pepře, 1 lžička mleté papriky , 2 lžíce posekané pažitky, 1 lžička majoránky, 2 lžice nadrobno pokrájené cibule, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 50 g másla, sůl podle potřeby

Sendvič rozkrájame na štyri rovnaké časti. Striedku z nich vydlabeme a zalejeme mliekom. Mäso zomelieme a posolíme, pridáme papriku, korenie, pažítku, majorán, cibuľu, mrkvu pokrájanú na kocky, navlhčenú striedku zo sendviča a rozotretý cesnak...

Lesso - italské sedlácké hody

Lesso - italské sedlácké hody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g šunky od kosti, 500 g hovězího masa , 2 páry debrecínských párků, 4 papriky (kapie), 2 kořeny mrkve, 1 hlávka květáku, 1 menší kořen celeru, 1 menší hlávka kapusty, 1 svazek chřestu, sůl podle potřeby

Spolu varíme šunku a hovädzie mäso asi 60 minút, potom pridáme mrkvu, zeler a kel. Spolú varime ďalších 15 minút, pridáme karfiol, špargľu a tesne pred dovarením párky s paprikou zbavenou jadrovníka. Dosolíme. Mäso podávame pokrájané na hrubšie pl...

Svíčková omáčka pro nejmenší děti

Svíčková omáčka pro nejmenší děti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g bulvového celeru, 20 g kořenové petržele, 50 g mrkve, 20 g hovězího maso , 4 lžičky bílého jogurtu

Mrkev, petržel i celer dobře oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Maso odblaníme a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Vše vložíme do hrnce a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Poté rozmixujeme s bílým jogurtem. Podáváme s čímkoli.

Fašírka s uzeným sýrem

Fašírka s uzeným sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa , 300 g vepřové plece, 2 housky, 3 vejce, 1 cibule, 3 stroužky česneku, troška mléka na namočení housek, 150 g čerstvých žampionů, trocha strouhanky na zahuštení, 6 plátku uzeného sýra nebo oštěpku, 6 plátků dobře vyuzené slaniny, 3 rajčata, 2 lžíce petrželové natě, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, troška sušené bazalky

Umyté mäso zomelieme, premiešame s vajcami, žemľami namočenými v troške mlieka, pokrájanou cibuľou, cesnakom, soľou a koreninami. Žampiňóny pokrájame a orestujeme na malom množstve oleja a vložime do mäsovej hmoty. Nakoniec pridáme petržlenovú vňa...

Dušené hovězí nudličky se zeleninou

Dušené hovězí nudličky se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, olivový olej, máslo, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 žlutá paprika, 2 rajčata

Na směsi olivového oleje a másla zprudka krátce osmahneme na tenké nudličky nakrájené hovězí maso. Poprášíme ho sladkou paprikou a kořením (dle chuti - např. Solčankou) a podlijeme malým množstvím vody, aby se podusilo doměkka. Ke konci dušení při...

Buloňské lumaconi

Buloňské lumaconi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin (lumaconi), sůl, 1 lžíce oleje, 300 g vařeného masa , 300 g krájených spařených rajčat, 100 g žampionů, 4 stroužky prolisovaného česneku, 1-2 dcl bílého vína, špetka bazalky, 1 cibule, strouhaný sýr

Těstoviny uvaříme podle návodu. 300 g vařeného masa nasekáme, cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Do pánve dáme olej, rozehřejeme, dáme nasekanou cibuli, zpěníme a přidáme nasekané maso a krátce osmahneme, přidáme spařená rajčata, žampióny a proli...

Tatarská pikantní směs

Tatarská pikantní směs

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa , 500 g vepřového mletého masa, 1 kg červené papriky (kapie), 1 kg zralých rajčat, 150 g paprik feferónek, 5 většich cibuli, 5-8 stroužků česneku, 200 ml olivového oleje, 1 lžička pepře mletého, 1 lžička mleté sladké papriky , 1 balení Nakladače na nakládání okurek, 200 g strouhaného tvrdého sýra

Bravčové a hovädzie mäso nahrubo pomelieme spolu s paprikami, rajčinami, cibuľou a cesnakom. Pridáme olej, mletú papriku, korenie,preosiatý nakladač a posekané feferónky. Varíme na miernom ohni 120minút, potom pridáme postrúhaný syr. Horúcou zmeso...

Dalmatinské šišky

Dalmatinské šišky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího masa , 200 g vepřového masa, 200 g jehněčí kýty, 1 houska, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, troška mletého pepře, kmínu a červené sladké papriky, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje, 1 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 citrónu, 120 ml zakysané smetany, 1 lžička cukru krupice, 80 g rajčat, 120 g zelené papriky, 60 g zeleného hrášku, 1sladkokyselá okurka cca 80g

Odblanené, umyté mäso zomelieme aj s namočenou žemľou, pridáme polovicu múky, korenie, soľ, rascu, vajcia, a vypracujeme hmotu a sformujeme do tvaru šišiek, ktoré v oleji z oboch strán opečieme do červena. Na oleji zapeníme pokrájanú cibuľku, pri...

stránka: