Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hovězí maso

Masový salát s ředkvičkami

Masový salát s ředkvičkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa vařeného, 150 g sterilovaných okurek, 2 ks zelených paprik, 10 ředkviček, 1 menší cibule, 1 lžíce hořčice, citrónová šťáva, sůl, olej

Hovězí maso nakrájíme na kostičky, přidáme nadrobno nakrájené okurky, papriky, ředkvičky a cibuli. Přidáme hořčici, sůl podle chuti, citrónovou šťávu, pokapeme olejem a dobře promícháme.

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kvalitního a libového hovězího masa (nejlépe svíčkové) , 1 vejce, špetka soli, troška pepře, troška mleté papriky, trocha chilli pasty, lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, lžíce kečupu, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 10 plátků chlebu na topinky

Hovězí maso nejméně 2x pomeleme, případně naškrábeme, máme-li svíčkovou. Do mletého masa pak přidáme cibuli nakrájenou velmi najemno, vejce, sůl, pepř, papriku, chili pastu - pokud chceme mít tatarák pikantnější, jinak ji můžeme vynechat. Dochutím...

Cikánský salát

Cikánský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g pečeného vepřového masa, 200 g vařeného hovězího masa, 1 cibule, 5 sterilovaných okurek, 2 papriky (kapie), 5 stroužků česneku, 100 ml octa, 50 g cukru krupice, špetka soli a pepře, 50 ml olivového oleje, 5 lžic kečupu, 150 ml majonézy

Připravíme si mísu a dáme do ní nadrobno nakrájené, vepřové maso, hovězí maso, cibuli, sterilované okurky, kapie a česnek. Připravíme si zálivku - smícháme ocet, cukr - opepříme, osolíme, přidáme trochu oleje a trochu vody. Salát zalijeme připrave...

Salát z hovězího masa

Salát z hovězího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vařeného hovězího masa , 1 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g tvrdého sýra, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Vařené hovězí maso nakrájíme na tenké nudličky a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr a slitý hrášek. Uděláme si zálivku - trochu převařené vody s octem, olejem, pepřem a solí. Promícháme salát se z...

Buloňské lumaconi

Buloňské lumaconi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin (lumaconi), sůl, 1 lžíce oleje, 300 g vařeného masa , 300 g krájených spařených rajčat, 100 g žampionů, 4 stroužky prolisovaného česneku, 1-2 dcl bílého vína, špetka bazalky, 1 cibule, strouhaný sýr

Těstoviny uvaříme podle návodu. 300 g vařeného masa nasekáme, cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Do pánve dáme olej, rozehřejeme, dáme nasekanou cibuli, zpěníme a přidáme nasekané maso a krátce osmahneme, přidáme spařená rajčata, žampióny a proli...

Kebab na grilu

Kebab na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 500 g hovězího masa, špetka chilli, špetka soli, špetka pepře, 2-4 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička petrželové natě

Na strojku semeleme dvakrát maso a cibuli. Umleté maso osolíme, opepříme, přidáme chilli, petrželku a důkladně promícháme. Z masa utvoříme válečky, do každého vpíchněte špejli a maso namočte v oleji do válečku. Upečte na grilu .Při pečení potírejt...

Chilský guláš - minutkový

Chilský guláš - minutkový

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího roštěnce, ev .svíčkové, 4 lžíce olivového oleje, 3 středně velké cibule, 3 lžíce kečupu, 3 lžíce mleté papriky, 1 ks papriky (kapie), 1 lžíce chilli koření

Roštěnec nakrájíme na tenké nudličky (přes vlákno), vložíme na pánvičku s rozehřátým olejem a za stálého míchání opékáme. Asi po 2-3 minutách přidáme pokrájenou cibuli, po dalších 2 minutách kapii, pokrájenou též na nudličky, kečup, mletou paprik...

Ostravský mletý řízek

Ostravský mletý řízek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřového masa, 250 g hovězího masa, 150 g Eidamu, 5 ks vajec, 1 lžička muškátového květu, 4 lžíce hladké mouky, 6 lžic strouhanky, troška zelené petrželové natě, špetka soli

Maso nakrájíme na kostky, osolíme a necháme v lednici přes noc odležet. Poté maso umeleme, přidáme nastrouhaný sýr, 2 vejce, nasekanou petrželku, muškátový květ a vše důkladně promícháme. Rukou tvoříme placky, které obalíme v hladké mouce, vejci, ...

Hovězí plněné závitky

Hovězí plněné závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 4 plátky šunky, 1 paprika, 1 šunková klobása, 2 lžíce hořčice, lžička soli, lžička pepře, 1 cibule, 300 ml vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté papriky

Lence naklepejte 4 plátky hovězího masa z kýty. Osolte je, opepřete a potřete hořčicí. Na každý položte plátek šunky, kolečko cibule, několik nudliček červené papriky a špalíček šunkové klobásy. Stočte do závitků, které zajistěte nití nebo masovou...

Svíčková omáčka pro nejmenší děti

Svíčková omáčka pro nejmenší děti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 g bulvového celeru, 20 g kořenové petržele, 50 g mrkve, 20 g hovězího maso , 4 lžičky bílého jogurtu

Mrkev, petržel i celer dobře oškrábeme a nakrájíme na tenká kolečka. Maso odblaníme a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Vše vložíme do hrnce a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Poté rozmixujeme s bílým jogurtem. Podáváme s čímkoli.

Dalmatinské šišky

Dalmatinské šišky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího masa , 200 g vepřového masa, 200 g jehněčí kýty, 1 houska, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, troška mletého pepře, kmínu a červené sladké papriky, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje, 1 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 citrónu, 120 ml zakysané smetany, 1 lžička cukru krupice, 80 g rajčat, 120 g zelené papriky, 60 g zeleného hrášku, 1sladkokyselá okurka cca 80g

Odblanené, umyté mäso zomelieme aj s namočenou žemľou, pridáme polovicu múky, korenie, soľ, rascu, vajcia, a vypracujeme hmotu a sformujeme do tvaru šišiek, ktoré v oleji z oboch strán opečieme do červena. Na oleji zapeníme pokrájanú cibuľku, pri...

Bifteky na víně se žampióny

Bifteky na víně se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa - pravá svíčková, 150 g žampionů, 1 dcl červeného vína, 3 lžíce olivového oleje, 40 g másla, 1 cibule, sůl dle potřeby, pepř barevný mletý dle potřeby

Odleželou svíčkovou opláchneme studenou vodou a otřeme utěrkou. Odblaníme a nakrájíme na 4 plátky bifteků - jsou silnější!, poté je lehce naklepeme. Upravíme do pěkného tvaru, potřeme olejem a dáme odpočinout do lednice. Cibuli nakrájíme na ...

Steak na whisky

Steak na whisky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 50 ml whisky, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 5 lžic olivového oleje

Maso lehce naklepeme, opepříme, zakápneme lžící whisky, 2 lžícemi oleje a necháme odležet. Poté ho opečeme z obou stran na pánvi na oleji. Tuk z pánve slijeme, nalijeme do pánve 50 ml whisky a šlehačku. Podle chuti osolíme, opepříme a krátce povař...

Hovězí dušené na pivu

Hovězí dušené na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa, 250 ml světlého piva, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 kostky hovězího bujónu, špetka soli, špetka pepře

Zadní hovězí nakrájíme na větší kostky, opepříme a osolíme. Orestujeme na tuku s nakrájenou cibulí a česnekem. opečené maso podlijeme asi 70 ml horké vody ve které jsme rozpustili půl kostky bujónu. Přidáme půlku piva a pod pokličkou dusíme doměkk...

Námořnické maso

Námořnické maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg hovězího masa z kýty , 5 dkg slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce sádla na opečení, 1 větší mrkev, 1 střední kořenová petržel, 1/2 kořene menšího celeru, 1 cibule, 6 listů bobkového listu, 1/2 lžičky tymiánu, 1 dcl zakysané smetany, sůl dle potřeby, pepř mletý dle potřeby

Hovězí maso protkneme slaninou, nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a opečeme na sádle. Vyjmeme a na sádle osmažíme očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu na kostičky. Přidáme pokrájenou cibuli, necháme zpěnit a přidáme koření. Vložíme o...

Hovězí maso na klacku

Hovězí maso na klacku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 4 stroužky česneku, 2 ks cibule, 1 kousek feferonky, 3 lžíce vinného octa, 4 lžíce vody, 1 lžíce oregana, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 4 lžíce olivového oleje

Rozmixujeme česnek s cibulí, feferonkou, vinným octem, oreganem, worcesterem, 4 lžícemi oleje a vody. Maso nakrájíme na kousky, zalijeme ho marinádou a necháme odležet. Poté maso napícháme na klacíky a upečeme zvolna na pánvi. Podáváme s brambory.

Polské zrazy

Polské zrazy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa , 250 g vepřového masa, 2 housky, 2 vejce, 100 g uzené slaniny, 1 cibule, 50 g sádla, 30 g hladké mouky, troška mletého pepře, 2 lžičky mleté sladké papriky, sůl podle potřeby

K pomletému hovädziemu a bravčovému mäsu pridáme vo vode namočenú a vyžmýkanú žemľu, mleté čierne korenie, vajcia, soľ a polovicu postrúhanej cibule, všetko dobre premiešame a na navlhčenej doske rozdelíme na rovnaké diely. Do každého zabalíme pok...

Zapékaný plněný sendvič

Zapékaný plněný sendvič

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší veka, 200 ml mléka, 250 g hovězího podušeného masa, 250 g vepřového podušeného masa, troška mletého pepře, 1 lžička mleté papriky , 2 lžíce posekané pažitky, 1 lžička majoránky, 2 lžice nadrobno pokrájené cibule, 2 mrkve, 2 stroužky česneku, 50 g másla, sůl podle potřeby

Sendvič rozkrájame na štyri rovnaké časti. Striedku z nich vydlabeme a zalejeme mliekom. Mäso zomelieme a posolíme, pridáme papriku, korenie, pažítku, majorán, cibuľu, mrkvu pokrájanú na kocky, navlhčenú striedku zo sendviča a rozotretý cesnak...

Fašírka s uzeným sýrem

Fašírka s uzeným sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa , 300 g vepřové plece, 2 housky, 3 vejce, 1 cibule, 3 stroužky česneku, troška mléka na namočení housek, 150 g čerstvých žampionů, trocha strouhanky na zahuštení, 6 plátku uzeného sýra nebo oštěpku, 6 plátků dobře vyuzené slaniny, 3 rajčata, 2 lžíce petrželové natě, sůl podle potřeby, troška mletého pepře, troška sušené bazalky

Umyté mäso zomelieme, premiešame s vajcami, žemľami namočenými v troške mlieka, pokrájanou cibuľou, cesnakom, soľou a koreninami. Žampiňóny pokrájame a orestujeme na malom množstve oleja a vložime do mäsovej hmoty. Nakoniec pridáme petržlenovú vňa...

Hovězí roláda s hlívou

Hovězí roláda s hlívou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 větší plátky hovězího masa, 1/4 lžičky soli, 2 špetky pepře, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1/4 červené papriky, 1/4 žluté papriky, 6 jarních cibulek, 300 g hlívy ústřičné, 50 g sýra eidam, 1 vejce, 1 lžička kukuřičného škrobu, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 hovězí bujón, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 smetana ke šlehání

Maso dobře naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a poskládáme na natřenou část náplň. Sýr nastrouháme a 100 g hlívy také. Vejce rozšleháme s trochou soli, pepře, škrobem a vmícháme strouhaný sýr a hlívu. Zeleninov...

Mrkvový guláš s hovězím masem

Mrkvový guláš s hovězím masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g mrkve, 40 g hovězího masa, 10 g cibule, 5 g česneku, troška pepře, troška mleté papriky, troška majoránky, špetka soli, 5 g tuku

Osolené a okořeněné maso opečeme na zpěněném tuku s cibulkou a s česnekem. Podlijeme vodou, dusíme do poloměkka, pak přidáme mrkev a dodusíme do měkka. Guláš můžeme dodusit v troubě.

Roštěnky v zelenině

Roštěnky v zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 3 stroužky česneku, 1 ks cibule, 4 ks paprik, 4 ks rajčat, 5 lžíc olivového oleje

Plátky roštěnek lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme odležet. Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme z obou stran a poté zvolna dopečeme. Ke konci pečení maso potřeme 1 stroužkem utřeného česneku. Na další pá...

Hovězí plátky po znojemsku

Hovězí plátky po znojemsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, sůl a pepř dle chuti, 1 lžíce hladké mouky, 1 větší cibule, 2 lžíce oleje, 300 ml masového vývaru, 3 sterilované okurky, 20 g másla

Plátky masa omyjeme a osušíme papírovou útěrkou. Osolíme je a opepříme a zaprášíme moukou. Necháme chvíli stranou. Cibuli si nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Poté maso vyjmeme a vhodíme c...

Hovězí roláda Schwarz

Hovězí roláda Schwarz

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší hovězí plátek , sůl dle potřeby, mletý černý pepř, 1 lžíce plnotučné hořčice, 4 plátky Schwarwaldské šunky, 1 sladkokyselá okurka, 50 g tvrdého sýra , 1 silnější plátek másla, 1/2 hovězího bujónu, 2 lžíce hladké mouky, 1 smetana ke šlehání

Plátek hovězího masa dobře rozklepeme, mírně osolíme a opepříme. Polovinu plátku potřeme hořčicí a na natřenou část rozložíme šunku, rozkrojenou okurku a sýr. Hovězí roládu pevně stočíme a zpevníme nití. V tlakovém hrnci rozpustíme máslo a roládu ...

Hovězí maso zapečené se žampiony

Hovězí maso zapečené se žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g zadního hovězího masa , 30 g přepuštěného másla, 1/2 lžičky mleté sladké papriky , 250 ml masového vývaru, 500 g žampionů, 2 lžíce citronové šťávy, 40 g másla, 75 g slaniny, 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, špetka pepře, špetka soli, 0,2 l bílého vína, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 125 g strouhaného ementalu, 2 lžíce pažitky

Maso omyjeme a nakrájíme na jemné plátky a opečeme ze všech stran na přepuštěném másle. Okořeníme a zalijeme masovým vývarem. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi zahřej...

stránka: