Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hovězí mleté maso

Moussaka light

Moussaka light

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké rajče, 1 menší cuketa, 1 vejce, 250 g hovězího mletého masa, 3 větší brambory, 2 stroužky česneku, 1 větší cibule, sůl, pepř, skořice, majoránka, muškátový oříšek, 3-4 lžíce nasekané čerstvé petrželky, olivový olej, troška nastrouhaného eidamu, 1 kostka hovězího bujónu, 2 sklenice nízkotučného mléka

Na jemno nakrájenou cibulku orestujeme do zlatova spolu s hovězím mletým masem. Do směsi přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, prolisovaný česnek, petržel a trochu skořice a majoránky. Zároveň si připravíme hrnec, kde povaříme v bujónu z 1/2 ko...

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g špaget, 350 g hovězího mletého masa, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, 2 mrkve, 1 petržel, 1/2 šálku hovězího bujónu, 1 dcl červeného vína, 200 g parmazánu, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře, troška bazalky, troška oregana, 1 lžička másla

Cibuli nasekáme najemno, orestujeme na másle. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky a osmahneme. Přidáme mleté maso a za stálého míchání opékáme. Podlijeme vývarem, dodáme rajčatový protlak, okořeníme, osolíme a dusíme cca 30 minu...

Gulášová svačinová polévka

Gulášová svačinová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého masa, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 1 větší cibule, 4 brambory, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 lžíce mleté červené papriky, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce hladké mouky, pro dietu mouky bezlepkové, 3 stroužky česneku, 1 lžička petržele nebo pažitky, 1/2 lžičky drceného kmínu

Cibuli nasekáme najemno, zpěníme ji na oleji. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso neztmavne (nezhnědne). Okořeníme paprikou (případně hotovým gulášovým kořením), pepřem, solí, kmínem. Vložíme brambory nakrájené na malé kostičky a zalijeme v...

Fazole na husto pikant

Fazole na husto pikant

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 šálky fazolí, 1 větší cibule, 1 palička česneku, 1 menší cuketa, 2 papriky, 2 lžičky soli, 2 lžičky mletého pepře, 2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky chilli koření, 250 g hovězího mletého masa, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 rajčata, 1 hrst sterilované kukuřice, 300 ml hovězího bujónu

Fazole uvaříme v osolené vodě doměkka. Pozor na rozvaření, měly by být na zkus příjemně tvrdé. Mezitím na oleji zpěníme najemno nasekanou cibuli. Přidáme česnek nasekaný na plátky. Orestujeme, vložíme maso a opékáme ze všech stran, dokud neztmavn...

Masové kuličky

Masové kuličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 2 vejce, 2 cibule, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce oleje na smažení, 2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 2 lžička mleté sladké papriky

Mleté maso spojíme s vejci, hořčicí, nadrobno nasekanou cibulí, kořením a najemno nasekanou natí z petržele. Hmotu necháme chvíli odpočinout, aby se spojily chutě. Vlhkýma rukama tvoříme malé kuličky, které smažíme v rozpáleném tuku ze všech stran...

Pirožky s mletým masem

Pirožky s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 80 g másla, 1 vejce, 120 ml zakysané smetany, 200 g mletého masa, 1 menší cibule, 1-2 stroužky česneku, 1 lžička pálivé mleté papriky, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře

Mouku smícháme s práškem do pečiva a solí, přidáme změklé máslo, vejce a smetanu a vypracujeme hladké těsto. Necháme chvíli odpočinout. Pak vyválíme na tenký plát a vykrajujeme formičkou či např. sklenicí kolečka. Pirožky můžeme plnit sladkou i sl...

Wontony s mletým masem

Wontony s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého masa , 100 g rajčat, 3 jarní cibulky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce cukru moučky, 1 vaječný bílek, 2 lžíce solamylu, 24 plátků wontonového těsta

Jarní cibulku a rajčata nakrájíme na drobno a přidáme mleté maso, rajčatový protlak, sojovou omáčku, olivový olej, moučkový cukr a sníh z bílku. Vše promícháme a přidáme solamyl. Plátky wontonového těsta rozložíme a na každéhý plátek dáme 1 lžíci ...

Šťavnaté mleté maso s fazolkami a rýží

Šťavnaté mleté maso s fazolkami a rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 500 g dlouhozrné rýže, 1 cibule, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 hrst fazolek (zelených fazolových lusků), 100 g sterilované či pečené červené papriky, 6 stroužků česneku, 200 ml rajčatového protlaku, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, troška majoránky

Rýži uvaříme klasickým způsobem v osolené vodě. Cibuli nasekáme najemno, zpěníme ji na oleji. Přidáme maso, které poválíme a opečeme ze všech stran. Osolíme, okořeníme pepřem a paprikou, přidáme lisovaný česnek. Vlijeme protlak, vsypeme fazolky a...

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší lilky, 300 g mletého masa, 2 rajčata, 2 papriky, 150 ml rajčatového protlaku, 1-2 lžičky soli, 1 lžička mletého pepře, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 lžička worcesterské (Worcesterové) omáčky, 200 g eidamu (Edamu)

Lilky oškrábeme, vydlabeme měkkou dutinu, omyjeme a osušíme. Připravíme si náplň z mletého masa: cibuli nasekáme najemno, zpěníme na oleji, vložíme maso, okořeníme, přidáme lisovaný česnek, worcester, papriku nakrájenou na kostičky a dusíme cca 15...

Pikant tortila s mletým masem

Pikant tortila s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks tortil, 300 g hovězího mletého masa, 2 cibule, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky mleté ostré papriky, 1/2 hlávky ledového salátu, 200 ml drůbežího bujónu, 1-2 lžičky kari koření, 1 vejce, 1-2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce oleje, troška másla, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 50 ml hovězího bujónu

Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji. Vložíme mleté maso, okořeníme pepřem, paprikou, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme utřený česnek se solí, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka. Zatím si připravíme kari omáčku: na másle zpěníme ...

Pečené masové kuličky

Pečené masové kuličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hovězího mletého masa, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1-2 lžičky soli, 0,5 lžičky pepře, 5 lžic strouhanky, 2 vejce, 1 lžička adžiky, troška Vegety

Načistíme si cibuli a česnek a vše nadrobno nasekáme a vložíme do větší mísy. Přidáme rozšlehaná vejce, a koření (kromě Vegety). Vše řádně promícháme a přidáme mleté maso. Rukou pak směs promícháme, aby se koření dostalo rovnoměrně do masa. Poté z...

Sekaná v bramborovém těstíčku

Sekaná v bramborovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hovězího mletého masa, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, troška Vegety, 1 lžička soli, 0,5 lžičky pepře, 2 lžičky kmínu, 3 vejce, 1 lžička adžiky, 1 balení bramborového těsta v prášku

Načistíme si cibule a česnek a vše najemno nasekáme. Vložíme do mísy a přidáme 2 vejce, koření (kromě kmínu a Vegety) a mleté maso. Vše řádně promícháme a necháme chvíli odležet, ať se ingredience dobře spojí. Mezitím si dle návodu připravíme bram...

Golubce

Golubce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího nebo vepřového mletého masa, 1 kapusta, 100 g anglické slaniny v celku, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 vejce, strouhanka dle potřeby, hladká mouka dle potřeby, kmín, pepř, olej

Kapustu omyjeme a rozdělíme na jednotlivé listy, silnější střední části odstraníme, dáme do mísy a spaříme vařící vodou. Maso, prolisovaný česnek, cibuli nakrájenou na drobno, anglickou slaninou na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme vejce, strou...

Plzeňský karšouch

Plzeňský karšouch

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 250 g brambor, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce mléka, 3 vejce, česnek podle chuti, majoránka, mletý černý pepř, sůl, olej na smažení

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Dáme je do mísy a přidáme zbylé ingredience, koření podle chuti. Podle potřeby přidáme do hmoty vejce. Z masa vypracujeme vláčné těsto. Z masové hmoty tvoříme mokrýma rukama malé placičky, které smaž...

Masová omáčka na špagety

Masová omáčka na špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 2 větší cibule, olej, ostrý a jemný kečup, 0,5 sklenky boloňské omáčky, špetka soli

Na rozpáleném oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli a přidáme mleté maso. Restujeme. Mírně osolíme a zalije kečupem – záleží na chuti každého, jestli použijeme ostrý, nebo sladký. Mně se osvědčila kombinace obou. Promícháme a přidáme boloňskou o...

Brambory s masem a růžičkovou kapustou

Brambory s masem a růžičkovou kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hovězího mletého masa, 3 stroužky česneku, 100 g anglické slaniny v celku, 4 lžíce sádla, 5 brambor, 250 g růžičkové kapusty, 2 lžíce soli, muškátový ořech, 2 lžičky koření na mleté maso, 1 lžička kmínu, 6 plátků Eidamu

V osolené a okmínované vodě si dáme vařit brambory. Ve druhém hrnci si uvaříme do měkka kapustu (vodu můžeme také osolit). Brambory a kapustu necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na kousky. Brambory osmahneme na trošce sádla a přidáme nastrouhan...

Zapékané špagety

Zapékané špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 1 balení hovězího mletého masa, 2 balení boloňské omáčky, 1 balení strouhaného sýru, 1 lžička koření na mleté maso, sůl, 2 lžíce rostlinného oleje

Špagety vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 10-15 minut do měkka. Poté je scedíme a dáme do vysokého plechu. Mleté maso dáme na rozehřátý olej na pánvi, posypeme kořením na mleté maso a osmažíme. Pak k masu přidáme boloňské omáčky a necháme mí...

Ďábelská pomazánka

Ďábelská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg paprik, 1 kg rajčat, 2 dcl slunečnicového oleje, 2 cibule, 1 palička česneku, 6 ks feferonek, 1 konzerva hovězí ho masa, 1 konzerva vepřového masa

Rajčata a papriky nakrájíme na menší kousky a chvíli dusíme na nadrobno nakrájené cibuli. Tuto směs necháme vychladnout a potom spolu s masovými konzervami umeleme na masovém strojku. Všechno řádně promícháme a dáváme do malých sklenic a sterilizu...

Ragú z mletého masa

Ragú z mletého masa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa z plecka, 1 mrkev, 1 kořen petržele, kousek celeru, 1 malá konzerva hrášku, 2 citróny, sůl, pepř, hladká mouka, 2 lžíce posekané petrželové natě, 2 lžíce másla, mléko nebo smetana, 1 vejce, 1 žloutek, 1 cibule, 1 dcl bílého vína, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, rostlinný olej na smažení

Do mletého masa dáme sůl, celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, petrželku a hladkou mouku podle potřeby. Necháme chvilku v ledničce odpočinout. Pak děláme malé kuličky a smažíme na oleji dozlatova. Na pánev dáme rozpustit asi 2 lžíce másla, na něj d...

Masové šátečky

Masové šátečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g listového těsta, 450 g mletého masa, 1 cibule, 1 hrstka pažitky, 2-3 lžíce kečupu nebo rajského protlaku, 1 vejce, špetka soli, troška mletého pepře, troška drceného kmínu, hrst sezamového semínka

Cibuli a pažitku nakrájíme nadrobno. Přidáme k masu společně s kečupem, solí a kořením a důkladně promícháme. Necháme odpočinout v chladu asi půl hodiny. Těsto rozdělíme na poloviny. Každou vyválíme na obdélník a rozkrájíme na 6 čtverců (10 x 10 ...

Musaka

Musaka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mletého masa, 400 g brambor vařených ve slupce, 200 g paprik, 200 g rajčat, 1 cibule, 5 lžic olivového oleje, 2 dcl smetany, 2 vejce, špetka soli, špetka pepře

Cibulku nakrájíme nadrobno, orestujeme na oleji, poté dáme mleté maso, osolíme, opepříme a necháme dusit asi 15 minut. Do vymazaného pekáče naskládáme vrstvu na plátky nakrájených vařených brambor, podušeného masa, nakrájené zeleniny a poté dáme z...

Mleté maso zapečené s květákem

Mleté maso zapečené s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 2 květáky, 2 dcl mléka, 2 vejce, 2 cibule, 200 g strouhanky, 5 lžic másla, špetka soli, špetka pepře

Květák uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka a rozebereme na růžičky. Mleté maso smícháme s mlékem, vejcem, osmaženou cibulkou, osolíme, opepříme a smícháme s trochou strouhanky. Zapékací misku vymažeme máslem a dáváme vrstvu mletého masa, vr...

Pečené plněné zelné listy

Pečené plněné zelné listy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka bílého zelí, 500 g mletého masa, 1 vejce, 50 g slaniny, 2 cibule, 2 housky, 2 stroužky česneku, troška Vegety, 5 lžic strouhanky, 5 lžic olivového oleje, 100 g Eidamu (Edamu), špetka soli, špetka pepře

Mleté maso smícháme s vejcem. Housky namočíme do vody, poté vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme k masu. Dále k masu přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, osmaženou cibulku, ochutíme utřeným česnekem, vegetou, opepříme a osolíme. Podle potřeby z...

Těstoviny zapečené s mletým masem

Těstoviny zapečené s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin (kolínka, apod.), 400 g mletého masa, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky bílého pepře, 1 l mléka, 3-4 vejce, máslo na vymazání

Na pánvičce opečeme směs: maso, nakrájená cibule, utřený česnek, pepř, sůl. V mléce rozšleháme vejce. Pekáč (formu na srnči hřbet...) vymažeme máslem, nasypeme polovinu těstovin (nevařených!!) na to dáme směs masa a zbytek těstovin. Nakonec to zal...

Brambory plněné mletým hovězím

Brambory plněné mletým hovězím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 velkých brambor, 500 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 500 ml vývaru, 125 ml rajčatového protlaku, nasekaná zelená petrželka, 400 g hovězího masa na pomletí nebo hotového mletého masa, 1 cibule, 1 lžíce sádla

Brambory omyjeme a vaříme asi dvacet minut. Scedíme, oloupeme a vydlabeme tak, aby stěna byla přibližně jeden centimetr široká. Hovězí umeleme a smícháme s osmaženou nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí a pepřem. Brambory naplníme a uložíme v pekáč...

stránka: