Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hovězí přední

Zahradnická pečeně

Zahradnická pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího předního, 100 g mrkve, 100 g květáku, 50 g bulvového celeru, 50 g hrášku

Plátky masa opečeme nasucho, podlijeme a dusíme. Před dokončením šťávu zahustíme moukou a přidáme zvlášť podušenou a nadrobno nakrájenou zeleninu. Do hotového vložíme máslo. Lze přidat trochu šťávy z citrónu podle chuti.

Hašé z hovězího masa

Hašé z hovězího masa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího vařeného masa, 20 g sádla, 20 g hladké mouky, 150 ml hovězího vývaru, 1 lžíce zelené petrželové natě, 1 vejce, troška mletého pepře, sůl podle potřeby

Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme vývarom z hovädzieho mäsa, a povaríme na polohustú kašu. Pridáme zomleté hovädzie mäso, nadrobno nakrájanú zelenú petržlenovú vňať a vajce, krátko podusíme. Podávame so zemiakmi alebo vareno...

Hodinkový guláš z hovězího masa

Hodinkový guláš z hovězího masa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího předního masa, 2 zelené papriky, 4 cibule, 5 - 6 stroužků česneku, 4 lžičky mleté sladké papriky, 3 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky barevného pepře, 2 kostky extra silného masoxu, 2 lžičky gulášového koření, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička kari koření, 1 l vody, 1 - 2 rajčata, 3 lžíce sádla

Maso nakrájíme na větší kostky. Na sádle v tlakovém hrnci osmažíme dozlatova cibulku, přidáme maso, zelenou papriku pokrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky, necháme zprudka opéci, zaprášíme paprikou (papriku ne dlouho a nakonec - zhoř...

Ragú z hovězího masa

Ragú z hovězího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího předního masa, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté sladké papriky, 60 g másla, 1 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 8 ks žampionů, 2 ks kapie, 4 lžíce sterilovaného hrášku, 1 mrkev, 4 lžíce červeného vína

Na másle zpěníme cibuli a přidáme na kostky nakrájené maso, promícháme se solí, pepřem a mletou paprikou. Necháme osmahnout, přidáme protlak, na plátky nakrájené žampióny, na nudličky nakrájenou mrkev a kapii. Podlijeme a dusíme. Když je maso témě...

Hovězí na česneku

Hovězí na česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 - 600 g hovězího předního nebo kližky, 2 palice česneku, 1 - 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička soli, 2 větší cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje

Maso nakrájíme na kostky. Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli na oleji usmažíme lehce do růžova v tlakovém hrnci. Přidáme nakrájené maso a pomalu opékáme, dokud se šťáva z masa nevydusí a tuk se neodděluje od šťávy. Přidáme plnotučnou hořčici, sů...

Guláš s kapií a česnekem

Guláš s kapií a česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hovězího předního masa, 1 červená kapie, 100 g cibule, 3 lžíce hotové tmavé jíšky, 1 troška mletého kmínu, 10 listků čerstvé majoránky, 1 lžíce sádla, 1 list libečku, 5 stroužků česneku, 2 lžičky mleté papriky, 3 špetky mletého pepře, 4 špetky soli

V tlakovém hrnci osmažíme drobně nakrájenou cibuli do lehkého zrůžovění, přidáme maso nakrájené na kostky a pomalu opékáme, dokud se šťáva nevysmahne. Přidáme sůl, pepř, libeček, majoránku a sladkou mletou papriku, zamícháme a podlijeme vodou. Hrn...

Nedietní česnečka na neděli

Nedietní česnečka na neděli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa na polévku, 2 mrkve, 1 pórek, 1 menší celer, 2-3 stroužky česneku, 2 lžíce másla, sůl, pepř

Maso omyjeme, osušíme a dáme do vroucí osolené vody. Na mírném ohni vaříme asi hodinu. Během vaření několikrát sebereme vzniklou pěnu. Zeleninu očistíme, opereme, polovinu nahrubo nakrájíme a zhruba po 15 minutách přidáme k masu. Zbytek nakrájíme ...

Zapékané špagety II.

Zapékané špagety II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g špaget, 100 g leča, 20 g cibule, 50 g sušených hub, 100 g hovězího předního, sladká paprika, olej, 50 g tvrdého sýru, sůl, pepř, česnek, polévkové koření (Magi), sojová omáčka, 1 kostka masoxu

Zpěníme cibuli, přidáme nakrájené hovězí maso na malé kostičky, zasypeme paprikou, přidáme namočené houby, osolíme, opepříme, přidáme kostku masoxu, sojovou omáčku, česnek, magi a trochu vody. Dusíme doměkka. Je-li směs měkká přidáme lečo, ochutím...

Hovězí maso s ananasem a cuketami

Hovězí maso s ananasem a cuketami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího masa, 1 malá konzerva ananasu, 2 ks menších cuket, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce sojové omáčky, 1 ks mrkve, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej na smažení

Cukety nakrájíme na plátky, maso na nudličky, ananas na kousky. Na trošce oleje orestujeme osolené a opepřené maso a pak vyjmeme. Do pánve dáme cukety a ananas, přidáme sójovku, rajský protlak, zalijeme půl deci vody a šťávou z ananasu. Podusíme d...

Hovězí kostky v salátě

Hovězí kostky v salátě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce slunečnicového oleje, 1 velká cibule, 400 g hovězího předního masa, 1 lžička soli, mletý černý pepř, 1 kostka hovězího bujónu, 1 miska listového salátu, 2 lžíce hladké mouky, 2 menší sterilované okurky, 1 lžička cukr krupice

Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli na oleji usmažíme dorůžova. Přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Za občasného zamíchání a podlévání vodou dusíme do změknutí masa. Poté omáčku zahustíme moukou ...

Hovězí polévka s masem, nudlemi a pórkem

Hovězí polévka s masem, nudlemi a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího libového předního, 1 kostka hovězího bujónu, 1 kousek libečku, 4 kuličky pepře, petrželová nať zelená nebo sušená, 100 g pórku, 1 lžička soli, 2 l vody, nudle

Maso uvaříme do měkka v tlakovém hrnci se solí, pepřem a libečkem. Maso vyjmeme a do vývaru dáme na chvíli vařit nakrájený pórek. Polévku dochutíme bujónem, nebo solí. Maso nakrájíme na menší kousky a přidáme do polévky společně s petrželkou. Polé...

Dušené hovězí plátky s cuketou

Dušené hovězí plátky s cuketou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí přední, 1 cibule, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 balení Ďábelského bujonu s chilli, 1 lžíce koření Drákulova smrt, 1 malá cuketa (cca 10 cm), 1 lžíce hladké mouky

Maso nakrájíme na plátky a oloupanou cibuli na drobno. Plátky masa naklepeme. Cibuli na oleji usmažíme do růžova, přidáme plátky masa, přiklopíme poklicí a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy přidáme bujón, koření, podlijeme vodou a za obča...

Zámecké ragú

Zámecké ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hovězích líček, 1+1 červená a žlutá cibule, 50 g anglické slaniny, 1 mrkev, 1/4 celeru, sůl, pepř, 1 lžička kurkumy, 1 lžička grilovacího koření, hovězí vývar, 300 g žampiónů, 1 lžička garam masaly, 1 lžička sušeného česneku, sójová omáčka, worcesterová omáčka, hladká mouka

Maso nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme cibuli a přidáme anglickou slaninu. Orestujeme, přidáme maso, nakrájenou (nastrouhanou) mrkev a celer, osolíme, opepříme, okořeníme kurkumou, grilovacím kořením, podlijeme vývarem (vodou) a dusíme skoro ...

Pravý maďarský guláš

Pravý maďarský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího předního, sůl, čerstvě mletý pepř, 800 g cibule, 1 velká brambora, 4 lžíce oleje, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce pálivé papriky, 1/2 lžičky kmínu, kousek sušené feferonky, 1/2 l hovězího bujón, 1 rajčatový protlak

Omyté maso osučíme do papírové utěrky a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je a opepříme. oloupané cibule nakrájíme na plátky a bramboru na kostičky. Rozehřejeme si olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme maso a osmahneme jej. Přimícháme...

Guláš zahuštěný perníkem

Guláš zahuštěný perníkem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězího masa, 100 g slaniny, 1 malá mrkev, 0,5 kořenu petrželky, kousek celeru, 150 ml octa, 2 větší cibule, 1 velký bobkový list, 500 ml hovězího bujón, 1 lžíce soli, celý pepř, 100 g nastrouhaného perníku na pečení, 1 lžíce cukru, 250 ml zakysané smetany

Příprava nálevu na marinování masa: do 250 ml vody přilijeme trochu octa, přidáme bobkový list, sůl, cukr, zrnka pepře a najemno nasekanou cibuli. Vytvořený nálev krátce povaříme, aby se všechny chutě dobře propojily. Marinádu necháme vychladnout ...

Hovězí roláda plněná masem s míchanými vejci

Hovězí roláda plněná masem s míchanými vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa, 200 g uzeného masa, 3 ks vajec, 1 malá cibule, 100 g slaniny, 100 g sádla, 2 lžíce hladké mouky, troška petrželky, špetka soli, špetka pepře

Rozpálíme polovinu slaniny, zpěníme v ní cibuli a opečeme salám. Přimícháme vejce, okořeníme petrželkou, pepřem a osolíme. Na rozklepaný plát masa natřeme prochladlou míšeninu, stočíme, zavážeme nití, opečeme a dusíme za podlévání doměkka. Šťávu z...

Domácí hovězí bujón (vývar)

Domácí hovězí bujón (vývar)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hovězího předního s kostí, 50 g mrkve, 60 g petržele, 30 g celeru, 40 g cibule, 4-5 semínek pepře, 20 g soli, 2,5 l vody

Hovězí maso a kosti důkladně umyjeme pod tekoucí studenou vodou a rozkrájíme na menší části. Vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Hrnec přikryjeme pokličkou a obsah přivedeme k varu. Postupem času se vytváří srážením bílkovin bílá pěna a na...

Domácí hovězí vývar

Domácí hovězí vývar

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího masa (hrudí nebo žebírko nejlépe), 1 morková kost, 1 menší celer, 2 střední mrkve, 2 střední petržele (příp. pastiňák), 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 3-4 bobkové listy, pár kuliček pepře, pár kuliček nového koření, sůl, 1/2 moka lžičky muškátového květu, svazek zelené petrželky nebo celerové natě, trocha petrželky na ozdobu talíře

Omyjeme maso a očistíme zeleninu, vše dáme do velkého hrnce (dávám do 9 litrového a postupným varem dojde k redukci asi tak na polovinu), přidáme sůl a ostatní koření, cibuli – neloupeme ji (polévka bude mít pěknou barvu), jen odstraníme špičky, č...