Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hovězí vývar

Vepřové na pórku

Vepřové na pórku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g vykostěného vepřového ramínka, 1 lžíce oleje, sůl, pepř, 1 lžička šalvěje, 1 lžička tymiánu, 1 dcl bílého vína, 1 kg pórku, 4 stroužky česneku, hovězí vývar

Maso nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a na rozpáleném oleji opečeme. Okořeníme šalvějí a tymiánem, podlijeme vínem a půl hodiny dusíme. Pórek nakrájíme na kousky dlouhé asi 5 cm. Až se šťáva z masa vydusí, přilijeme vývar, přidáme na plátky ...

Ivančiny těstoviny

Ivančiny těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší cibuli, 1-2 stroužky česneku, 300 g vepřového mletého masa, 500 ml hovězího vývaru, 1/2 lžičky provensálského koření, 1/2 lžičky Vegety, 1 kostku masoxu, 1 lžíci sojové omáčky, 200 g strouhaného Eidamu (Edamu), 1 balení vaječných těstovin, 2 rajčata, 1 papriku, 5 lžic kečupu, 2 lžíce slunečnicového oleje, pepř, sůl

Na větší pánvi rozehřejeme olej na smažení a dorůžova na něm zpěníme nakrájenou cibuli. Stáhneme plamen, vložíme mleté syrové maso, zamícháme a přidáme provensálské koření, sůl, kousek masoxu, Vegetu a pepř. Podlijeme bujónem a mírně dusíme. Pak p...

Krémová hrášková polévka

Krémová hrášková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 50 g hladké mouky, 1,5 l drůbežího vývaru, 400 g vařeného zeleného nebo konzervovaného hrášku, 30 g pórku, muškátový květ, sůl

Ze 60 g másla a mouky zhotovíme jíšku, zalijeme vývarem a vzniklou bílou polévku povaříme. Očištěný pórek nakrájíme na tenká kolečka a v kastrolu na 20 g másla trochu osmahneme, k němu přidáme scezený zelený hrášek, osolíme, podlijeme trochou vody...

Balzamiková čočka (Maja)

Balzamiková čočka (Maja)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g čočky, 50 g šalotky, 1 stroužek česneku, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 1/2 polévkové lžíce cukru, 200 ml kuřecího vývaru, 3 snítky petržele, 20 g másla, sůl, pepř, 6-8 lžic aceto balsamico

Čočku necháme přes noc změknout ve vodě. Na pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme na něm nadrobno nakrájenou šalotku a česnek. Potom přidáme cukr, necháme roztavit a poté nasypeme okapanou čočku. Přidáme balzamikový olej a kuřecí vývar a 20 až 2...

Šumavská kapsa

Šumavská kapsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřových kotlet, sůl, pepř, 75 g slaniny, 100 g vepřových játer, 120 g cibule, 15 g sušených hub, 60 g ztuženého rostlinného tuku, 5 dcl vývaru, 40 g hladké mouky

Do silněji nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, osolíme a opepříme. Na plátek slaniny klademe plátek jater, plátek cibule, trochu uvařených sušených hub, opepříme, svineme do roličky a vložíme do otvoru v mase. Upevníme párátkem. Zbylou nakráje...

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Ztracená vejce s fazolovými lusky na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, stejný díl vody a octa, sůl, balení mražených fazolek (zelené fazolové lusky), hovězí vývar z kostky, vinný ocet, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 žloutky, 1 zakysaná smetana

Vodu a ocet s trochou soli přivedeme k varu. Do vroucí vody opatrně pouštíme rozklepnutá vejce, jedno vedle druhého. Vaříme asi 4 minuty, pak je vyjmeme děrovanou sběračkou. Na fazolové lusky nalijeme trochu hovězího vývaru a vinného octa a nechám...

Brambory plněné mletým hovězím

Brambory plněné mletým hovězím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 velkých brambor, 500 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, 500 ml vývaru, 125 ml rajčatového protlaku, nasekaná zelená petrželka, 400 g hovězího masa na pomletí nebo hotového mletého masa, 1 cibule, 1 lžíce sádla

Brambory omyjeme a vaříme asi dvacet minut. Scedíme, oloupeme a vydlabeme tak, aby stěna byla přibližně jeden centimetr široká. Hovězí umeleme a smícháme s osmaženou nakrájenou cibulkou. Dochutíme solí a pepřem. Brambory naplníme a uložíme v pekáč...

Anglická cibulová polévka

Anglická cibulová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

máslo, olivový olej, 1 hrst čerstvé šalvěje, 6 stroužků česneku, 6 červených cibulí, 5 bílých cibulí, 300 g pórku, sůl, pepř, 2 l horkého hovězího nebo zeleninového vývaru, 8 krajíců chleba, 200 g nastrouhaného Eidamu, Worcesterová omáčka

Do teflónového hrnca dáme maslo a 2 polievkové lyžice oleja spolu s nakrájanou šalviou (trochu si odložíme na neskôr na dekoráciu), cesnakom, cibuľami, pórom, osolíme a okoreníme. Zakryjeme pokrievkou a varíme na nízkej teplote 50 minút. Na posled...

Hovězí plátky na pivě

Hovězí plátky na pivě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hovězí roštěnky, 2 cibule, sůl, pepř, hovězí vývar, sádlo, 5 kuliček nového koření, 1 lžíce hladké mouky, 3 dcl světlého piva, 2 párky

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a společně s cibulí opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme nové koření a dusíme doměkka. Plátky vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a osmahneme. Zalijeme pivem, povaříme, vložíme maso a prohřejeme. Druhou...

Rizoto s opečenými játry

Rizoto s opečenými játry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g slaniny, 1 velká cibule, rostlinný olej, 2 šálky dlouhozrnné rýže, 800 ml hovězího vývaru, sůl, 500 g vepřových nebo drůbežích jater, 2 lžíce mouky, 1 lžička sladké papriky, lžička pepře, 100 g strouhaného sýra, citrónová šťáva

Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou a okapanou rýži a krátce opražíme. Promícháme ji, osolíme, zalijeme vývarem a bez pokličky vaříme. Játra očistíme a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouc...

Hovězí steak na zelenině

Hovězí steak na zelenině

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky hovězího masa na steak, 250 ml hotové hovězí nebo drůbeží šťávy, 1 balení mražené zeleniny, rostlinný olej, pepř

Steaky si několik dní předem naložíme do olejové lázně s pepřem. Na rozpáleném oleji je zprudka opečeme z obou stran, pak vyjmeme a na výpeku osmažíme zprudka zeleninu. Zalijeme instantní masovou šťávou rozmíchanou ve studené vodě. Pár minut prohř...

Ohnivá krkovička

Ohnivá krkovička

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové krkovice, 8 stroužků česneku, 1 cibule, 1 feferonka, 1 hrneček vývaru, 10 lžic ostrého kečupu, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Krkovičku nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem, olejem a necháme odležet. Do pánve dáme rozpálit olej a maso opečeme z obou stran, poté přeložíme do pekáčku, který jsme vymazali olejem, přidáme nadrobno nakrájeno...

Vepřové soté s paprikami

Vepřové soté s paprikami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 5 paprik, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 feferonky, 1 lžička sladké mleté papriky, 1 hrneček vývaru, špetka soli, špetka pepře

Vepřové maso nakrájíme na kostky, posypeme lžící hladké mouky a promícháme. V hrnci rozpálíme olej, zpěníme na něm nadrobno nasekanou cibuli, přidáme maso, nakrájené feferonky a opečeme. Lehce opečenou směs posypeme lžičkou mleté sladké papriky, z...

Polévka z červené řepy II.

Polévka z červené řepy II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg červené řepy, 2 mrkve, 2 kořenové petržele, 100 g zakysané smetany, 50 g másla, 1,25 l hovězího vývaru, 1-2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octa, 1 lžička soli, 1 špetka pepře mletého

Očištěnou řepu nastrouháme, přidáme ocet, polovinu másla a podlejeme polovinou vývaru. Dusíme doměkka. Kořenovou zeleninu pokrájíme a vaříme ve zbytku vývaru. Řepu i kořenovou zeleninu propasírujeme. Uděláme jíšku ze zbytku másla a hl.mouky a vaří...

Papriková polévka s topinkou

Papriková polévka s topinkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 papriky, 1,2 l hovězího vývaru, 150 ml smetany, 200 g Eidamu (Edam), 4 topinky z veky, bazalka, pepř, sůl

Do vařícího hovězího vývaru přidáme na nudličky nakrájené papriky a povaříme cca 5 minut. Přidáme smetanu a dochutíme bazalkou, osolíme a opepříme. Osmahneme na másle tenké plátky veky. Na topinky položíme jemně nastrouhaný sýr. Topinku vložíme do...

Kotlíková polévka s červeným vínem

Kotlíková polévka s červeným vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 100 g prorostlé slaniny, 200 g cibule, 2 lžíce oleje, 250 ml červeného vína, 0,5 l hovězího vývaru, 1 stroužek česneku, 1 bobkový list, 1 lžička tymiánu, sůl, 200 g mrkve, 2 papriky, 4 lžíce nasekané petrželky

Maso nakrájíme na kousky, slaninu na kostičky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej se slaninou, za častého míchání osmahneme maso. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova. Přilijeme víno a vývar. Oloupaný...

Polévka z jedlých kaštanů

Polévka z jedlých kaštanů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kaštanů, 1,2 l hovězího vývaru, 2 žloutky, 1 lžíce másla, špetka soli

Kaštany zalijeme vodou a vaříme cca 10 minut. Poté je oloupeme, zalijeme 0,5 dcl vývaru a dusíme cca hodinu na mírném ohni. Celek rozmixujeme, rozředíme zbytkem vývaru a smícháme s máslem a žloutky.

Kmínová polévka s mlékem

Kmínová polévka s mlékem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 2 ks vajec, 5 lžic mléka, 50 g másla, 1,5 l vývaru z kostí, špetka kmínu, troška pažitky, špetka soli

Z másla a hladké mouky si připravíme jíšku, přidáme kmín a zředíme vývarem z kostí a poté dobře rozšleháme. Když to je rozšlehané, necháme to povařit cca 20 minut. Rozšleháme vejce s mlékem a přidáme trochu mouky a vytvoříme si těstíčko, které nec...

Drožďová polévka s uzeným masem

Drožďová polévka s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g droždí (kvasnice), 1 ks cibule, 2 ks vajec, 50 g másla, 2 stroužky česneku, 1 lžíce nasekané pažitky, 1 l vývaru z kostí, špetka majoránky, špetka kmínu, špetka soli

Máslo si rozpustíme v hrnci, nakrájíme nadrobno cibuli a zpěníme ji na rozpuštěném másle. Když je cibule zpěněná, přidáme rozdrobené droždí, zalijeme vývarem, přidáme na nudličky nakrájené uzené maso, okmínujeme, osolíme a necháme vařit. Vejce roz...

Krémová polévka se zeleninou

Krémová polévka se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks mrkve, 1 ks celeru i s natí, 1 ks petržele i s natí, 6 ks mladých cibulek, 50 g kapustiček, 100 g másla, 50 ml sladké smetany, 2 lžíce hladké mouky, 1 l vývaru z kostí, špetka nastrouhaného muškátového oříšku, 1 lžíce nasekané pažitky, špetka soli

Zeleninu si očistíme a nastrouháme nahrubo na hrubém struhadle. Vložíme do vody a dáme vařit, abychom měli zeleninu měkkou. Rozpustíme máslo, vmícháme moukou a uděláme jíšku, kterou následně necháme vychladnout. Vývar uvedeme do varu, přimícháme j...

Houbová polévka s kapustičkami

Houbová polévka s kapustičkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g mražených kapustiček, 100 g měkkého salámu, 1 l vývaru z kostí, 50 g slaniny, 4 ks brambor, 50 g sušených hub, 50 ml sladké smetany, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, špetka majoránky, špetka kmínu, špetka muškátového květu, špetka pepře, špetka soli, špetka celerové natě, špetka petrželové natě, 4 krajíce starého chleba, 4 lžíce olivového oleje

Houby si namočíme do vody a necháme je chvíli ve vodě. Kapustičky necháme rozmrazit a poté je uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Když jsou poloměkké scedíme je a necháme odkapat. Nakrájíme slaninu na nudličky a dáme ji rozškvařit do hrnce, poté ...

Vepřové maso na jalovci

Vepřové maso na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 ks cibule, 200 g slaniny, 10 ks jalovčinek, 50 g hladké mouky, 70 g másla, 1 l vývaru z kostí, 2 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Slaninu nakrájíme na nudličky a dáme ji do hrnce rozškvařit, přidáme olej, cibuli očistíme a nasekáme nadrobno, vložíme na rozpálený olej se slaninou a dozlatova orestujeme. Když je cibule orestovaná dozlatova, vložíme maso a opečeme ho ze všech s...

Kroupová polévka

Kroupová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g krup, 1 l hovězího vývaru z kosti, 1 špetka soli

Kroupy ráno předem dobře propereme v cedníku a necháme aspoň hodinu namočené. Poté je slijeme, znovu zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Dle velikosti je vaříme 20 - 40 minut, dokud úplně nezměknou. Pak je zcedíme. Vývar - z hovězích kost...

Salát z uzeného masa s kysaným zelím

Salát z uzeného masa s kysaným zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeného vařeného masa, 200 g kyselého zelí, 2 ks jablek, 1 ks cibule, 2 lžíce rozinek, 1 šálek hovězího vývaru, špetka soli, špetka pepře

Uvařené studené maso nakrájíme na tenké plátky, přidáme propláchnuté kysané zelí pokrájené na menší kousky, oloupaná, nastrouhaná jablka, nakrájenou cibuli a přebrané spařené rozinky. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a promícháme.

Telecí řízky se šunkou

Telecí řízky se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks telecích řízků, 2 lžíce másla, 2 stroužky česneku, 1 snítka rozmarýnu, 8 plátků šunky, 150 ml hovězího vývaru, špetka pepře, špetka soli

Telecí řízky jemně naklepeme, potřeme najemno nastrouhaným česnekem, na pánvi si rozpustíme máslo a na něm osmahneme z obou stran telecí řízky. Poté na každý plátek položíme plátek šunky, přilijeme do pánve vývar, přidáme rozmarýn, osolíme, opepří...

stránka: