Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hovězí zadní

Hovězí po turecku

Hovězí po turecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního masa, 2 cibule, 200 g rajčat, 200 g lilku, 2 papriky, 1 chilli paprička, troška pepře, špetka soli, 2 lžíce slunečnicového oleje

Cibuli pokrájíme na kostičky a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájené maso, pak na nudličky nakrájené papriky, rajčata a nakonec lilek nakrájený na kolečka. Osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Poté pod pokličkou dusíme...

Hovězí maso na majoránce

Hovězí maso na majoránce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního masa, špetka soli, špetka pepře, 1 menší cibule, 60 g másla, troška majoránky, 250 ml hovězího vývaru

Cibuli nakrájíme na kolečka a zpěníme na másle. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a přidáme k cibuli. Necháme osmahnout, okořeníme rozetřenou majoránkou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Podáváme s opečenými škubánky.

Maxi ptáček s kapiovou šťávou

Maxi ptáček s kapiovou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího zadního (plátek), 2 vejce, 1 lžička slunečnicového oleje, 2-4 plátky anglické slaniny, špetka soli, 2 dkg mražených fazolek (zelené fazolové lusky), špetka pepře, 1 lžička orientální hořčice, 1/2 papriky (kapie), 1/2 kostky hovězího bujónu, 1-2 stroužky česneku, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce polohrubé mouky

Na lžičce oleje připravíme osolená míchaná vejce. Plát masa naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a 1/3 vajec. Poklademe plátkovou anglickou, 1/4 kapie, 2/3 vejec a fazolkami. Zbytek vajec rozetřeme na anglickou. Maso sroluj...

Hovězí s pažitkovou omáčkou

Hovězí s pažitkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího , 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla, špetka soli, špetka pepře, lžička cukru krupice, 150 ml sladké smetany, větší svazek pažitky

Maso vložíme do studené osolené vody a uvaříme doměkka. Měkké maso nakrájíme na plátky a dáme stranou, vývar použijeme na omáčku. Z másla a mouky umícháme světlou jíšku, zalijeme vývarem a chvíli povaříme. Do omáčky přidáme pepř, sůl, smetanu, do...

Hovězí roládky s houbovou náplní a špenátem

Hovězí roládky s houbovou náplní a špenátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 4 plátky anglické slaniny, hrst čerstvých špenátových listů, talířek hub, kousek pórku, 1 vejce, sůl, špetka pepře, špetka drceného kmínu, špetka mleté papriky, 1 cibule, 2-3 lžičky hladké mouky, olej

Nejdříve si připravíme náplň: Polovinu hub si nakrájíme na malé kostičky, pórek na nudličky. Na pánev dáme rozehřát lžičku oleje, vložíme na něj houby a pórek, orestujeme, přidáme trochu soli, pepře, drceného kmínu, odstavíme a vmícháme vejce. M...

Azu po tatarsku

Azu po tatarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního, 1 velká cibule, sůl, pepř, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, asi 3 střední sladkokyselé okurky, olej

Maso nakrájíme na tenčí nudličky. Na rozehřátém oleji je začneme restovat. Po chvíli přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka, osolíme, opepříme a spolu dále restujeme, až se vypaří všechna tekutina. Přidáme rajčatový protlak, znovu chvíli orestuj...

Malířova pochoutka

Malířova pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího masa, 8 tenkých plátků anglické slaniny, sůl, pepř, 100 g mletého hovězího masa, 30 g trvanlivého salámu (Poličan), hrst hrášku z konzervy, po 1/4 červené, zelené a žluté papriky , 2-3 stroužky česneku, 1/2 lžíce sekané petrželové natě, 1/2 lžíce sekaného libečku, 1 žloutek, 1 velká cibule, 2 lžíce kečupu, 1 lžička octa, 1 kostka hovězího bujónu, olej, 2 lžíce smetany, 1 lžíce hladké mouky

Nejprve si připravíme náplň: mleté hovězí maso dáme do misky, přimícháme salám nakrájený na proužky, papriky nakrájené na malé kostičky, hrášek, sekanou petrželku, libeček, žloutek, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Vše promícháme a na chvilku odlož...

Hovězí řízky z trouby

Hovězí řízky z trouby

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 1 lžička plnotučné hořčice, strouhanka na obalení, 2 vejce, 2 červené cibule, 50 g másla, 1,5 dcl hovězího vývaru, sůl, pepř

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Dva plátky (cca 1 cm silné) omyjeme a osušíme. Lehce naklepeme, opepříme a osolíme a potřeme hořčicí. Obalíme ve strouhance a pak ve vajíčku, do kterého jsme přidali ještě špetku soli. Hned je osmažíme na zahřátém...

Hovězí roláda plněná okurkou

Hovězí roláda plněná okurkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hovězího zadního, 2 větší sterilované okurky, 1 vrchovatá lžička plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžičky hladké mouky, 1 lžíce slunečnicového oleje

Na rozklepaný plát masa naklademe okurky. Plát zatočíme do rolády a zajistíme nití. Roládu ze všech stran opečeme na oleji a podlijeme horkou vodou. Přidáme bujon, hořčici a dusíme. Měkkou roládu vyjmeme a šťávu z dušení zahustíme moukou rozmíchan...

Marinované steaky ve whisky

Marinované steaky ve whisky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí zadní, 5 stroužků česneku, 4 lžíce olivového oleje, sůl, 1/2 lžičky mletého pepře, 4 lžíce whisky, 1/2 lžičky chilli koření, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky

Maso omyjeme, osušíme a osolíme dle chuti. Smícháme olej, whisky, citrónovou šťávu, worcesterskou omáčku, chilli koření, pepř, rozetřený česnek a důkladně promícháme. Osolené maso vložíme do připravené marinády a dáme odležet do ledničky minimálně...

Hovězí nudličky na rajčatech se šunkovou rýži

Hovězí nudličky na rajčatech se šunkovou rýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hovězího zadního, 100 g šunky, 1 cibule, 1 zelená paprika (kapie), 1-2 sáčky předvařené rýže, 0,1-0,2 l smetany na zahuštění, 2 lžíce sádla nebo jiného tuku, maggi, Worcesterská omáčka, mletá paprika , oregano, mletý pepř, sůl, 3 rajčata (mohou být i sterilovaná), mražená nebo sterilovaná kukuřice, salátová okurka na dozdobení, kmín

Na sádle osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájenou papriku a chvíli smažíme. Zaprášíme mletou paprikou, která nám tak trošku vše obarví do červena až hněda. Přidáme na tenké nudličky nakrájené hovězí, promícháme, vše jemně oso...

Falešná svíčková omáčka s knedlíkem a hovězím zadním

Falešná svíčková omáčka s knedlíkem a hovězím zadním

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250-500 g hovězího zadního, asi 5 mrkví, 2-3 petržele, kousek bulvového celeru, 1 cibule, 500 ml mléka, 3-5 lžic hladké mouky, 1 sklenka sladké smetany, 2-3 lžičky soli, 2-4 bobkové listy

Maso rozdělíme na tři stejné díly a spolu s kořenovou zeleninou vaříme doměkka, po uvaření vše scedíme. Do části vývaru přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a vše pořádně rozmixujeme, poté zahustíme záklechtkou, udělanou z mléka a z hl...

Hovězí na zázvoru

Hovězí na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 2 menší cibule, 1/2 kostky masoxu, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce mletého zázvoru, špetka soli

Plátky naklepeme z obou stran, posolíme a hustě posypeme zázvorem. Okraje jemně nařízneme, aby se nezkroutily. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmahneme do zlatohněda. Přidáme okořeněné plátky masa a osmahneme z obou stra...

Hovězí plátky na pivu

Hovězí plátky na pivu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního (nejlepší je falešná svíčková), sůl a pepř podle chuti, 2 list bobkové listy, trocha hladké mouky, 1 lžíce worcesterové omáčky, hovězí vývar podlr potřeby, asi 300 ml piva, 2 cibule, 2 nožky debrecinských párků, olej

Plátky masa naklepeme, na obvodu několkrát nařízneme, aby se při dušení nekroutily, osolíme, opepříme a lehce obalíme v hladké mouce. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji opéct na rozehřátý olej. K cibuli přidáme plátky masa a oboje opečeme d...

Hovězí maso dušené se sójou

Hovězí maso dušené se sójou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 dkg hovězího zadního masa, 3 - 5 stroužků česneku, 2 lžíce sádla, 1 hrnek malých cibulek, 2 velké cibule, 3 lžičky gulášového koření, 1 balení sójových kostek

Oloupeme a nakrájíme na drobno cibuli, kterou usmažíme na sádle do červena. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostky, česnek nakrájený na plátky, zamícháme a přiklopíme pokličkou. Dusíme nejprve bez podlévání až do vydušení na tuk. Potom přidáme ol...

Hovězí plátky s libečkem a anglickou

Hovězí plátky s libečkem a anglickou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky hovězího zadního masa, 1 malá cibule, 2 lžíce slunečnicového oleje, 70 g libové anglické slaniny, 1 lžíce nakrájeného libečku, 2 stroužky česneku, 1 lžička plnotučné hořčice, 1/2 kostky hovězího bujónu, hladká mouka

Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, slaninu a libeček na nudličky a oloupaný česnek na plátky. Cibuli usmažíme na oleji do zlatova, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a krátce jí opečeme. Přidáme maso, přiklopíme poklicí a necháme maso pustit ...

Cibulář

Cibulář

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního, 500 g cibule, 30 g slaniny, 30 g másla, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu, dle chuti kmín, dle chuti majoránka, pepř, sůl, sladká mletá paprika, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, kari koření

Na másle a slanině osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, utřený česnek a papriku. Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, okořeníme pepřem, kari, majoránkou a kmínem. Podlijeme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme kečup, hořčici a worcester. Podává...

Hovězí na celeru

Hovězí na celeru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího zadního, 1 cibule, 1-2 kořeny bulvového celeru, 1 lžíce másla, 3 lžíce hladké mouky, pepř, kmín, sůl

Celer a cibuli oloupeme a nastrouháme najemno. Plátky hovězího naklepeme, opepříme, osolíme, okmínujeme, obalíme v hladké mouce a na rozpáleném tuku opečeme po obou stranách. K opečenému masu přidáme cibuli a celer a ještě chvíli společně opékáme,...

Hovězí kostky se žampióny a mrkví

Hovězí kostky se žampióny a mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího zadního, 2 střední cibule, 1 lžička soli, 1/4 lžičky pepře, 4-5 lžic slunečnicového oleje, 200 g žampionů, 1 střední mrkev , 1 lžička plnotučné hořčice, 1 lžička sójové omáčky, 2-3 lžíce hladké mouky

Cibuli nakrájenou na drobno usmažíme do růžova. Přidáme maso a dusíme ve vlastní šťávě. Poté osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky, žampióny na plátky a dusíme ještě asi 10 minut. Ve studené vod...

Hovězí roláda s česnekovou šťávou

Hovězí roláda s česnekovou šťávou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g hovězího zadního, 50 g čerstvého Baby špenátu, 100 g libové anglické slaniny, 1 lžička slunečnicového oleje, 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 vejce, 1/2 kostky hovězího bujónu, 5 stroužků česneku, 1 a 1/2 lžíce hladké mouky, špetka soli, špetka pepře

Anglickou a špenát nakrájíme na širší nudličky. Špenát spaříme vařící vodou a necháme na sítu okapat. Na lžičce oleje prohřejeme slaninu, přidáme vejce, osolíme, opepříme a připravíme míchaná vejce. Poté vmícháme špenát a ještě chvíli mícháme. ...

Dragounský guláš

Dragounský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního, 2 cibule, 300 g bílých fazolí, 2 stroužky česneku, 80 g slaniny, 50 g sádla, 80 g rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 1,5 lžíce sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžička majoránky, špetka soli, troška pepře

Bílé fazole si namočíme den předem na noc do studené vody. Druhý den je v té samé vodě uvaříme doměkka. Slaninu si nakrájíme na kostičky a ve vyšší pánvi jí vyškvaříme, přidáme sádlo a nasekanou cibuli a osmahneme. Poté přidáme maso pokrájené na m...

Hovězí maso s mrkví

Hovězí maso s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního, 60 g másla, 1 žloutek, 1 1/2 dcl polotučného mléka, 40 g hladké mouky, 500 kg mrkve, 3 dcl vody

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a dáme do většího hrnce, podlijeme horkou vodou a dusíme, až je maso na půl měkké. Mrkev si nakrájíme na kolečka a přidáme ji k masu. Dusíme společně s masem až je maso i mrkev měkké. Na pánvi opražíme nasucho m...

Hovězí z trouby

Hovězí z trouby

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího zadního, 1 lžička soli, 2 lžíce kečupu s chilli, 2 lžíce francouzské hořčice, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 1 hlávka česneku

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Maso naskládáme do skleněného pekáče, nebo pekáče s víkem. Zalijeme vodou ve které jsme rozmíchali kečup a hořčici. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, přikryjeme víkem a dusíme do změknutí...

Hovězí guláš s olivami

Hovězí guláš s olivami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího zadního, 4 cibule, 2 mrkve, 1/4 celeru, 3 lžíce sádla, 3 lžíce rajčatového protlaku, špetka soli, špetka pepře, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 20 g hladké mouky, 20 g slunečnicového oleje, 80 g oliv

Na sádle osmahneme cibuli, přidáme maso na kostičky a orestujeme, osolíme,opepříme. Přidáme protlak, nové koření, bobkový list, všechno podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. Na nudličky nakrájíme celer a mrkev a vmícháme k téměř měkkému masu. Z ...

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení Hlívy ústřičné, 400 g hovězího zadního, 1 lžička namletých čili papriček, 1 rajčatový protlak, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžičky kmínu, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 1,5 l hovězího bujónu, 1 dcl suchého červeného vína, olej, nať petrželky

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli si načistíme a nakrájíme na kousky nebo menší kolečka. Česnek oloupeme a utřeme. Hlívu omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na pánvi si rozehřejeme trošku sádla nebo oleje a orestujeme maso. Pak...

stránka: