Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hrášek

Pečené kuře s jarní zeleninou

Pečené kuře s jarní zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celé kuře, 200 g nízkotučného žervé, 5 lžic čerstvě nasekané petrželky, 5 lžic tmavé strouhanky, 5 lžic čerstvě nasekané pažitky, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 malá cuketa, 2 středně velké mrkve, 150 g hrášku, 150 g kukuřičných klásků, 1,3 dcl drůbežího bujónu, 2 lžíce škrobové moučky, 1,5 dcl suchého bílého vína, sůl, pepř

Smícháme strouhanku, 150 g žervé, po čtyřech lžících petrželky a pažitky. Osolíme a opepříme. Směs vpravíme do kuřete, které posolíme, opepříme a potřeme olejem. V předehřáté troubě asi na 220°C pečeme cca 30-40 minut. Mezitím si do zapékací mísy ...

Treska se zeleninou

Treska se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g tresky, 4 rajčata, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 papriky, 2 stonky řapíkatého celeru, 1 mrkev, 100 g hrášku, 1 lžička tymiánu, sůl, pepř, 3 lžíce olivového oleje, 100 ml bílého vína, citrónová šťáva

Rybu omyjeme a osušíme, nasolíme, napepříme a pokapeme citrónovou šťávou a necháme v lednici cca 30 minut. Mezitím si omyjeme, očistíme a nakrájíme zeleninu. vytřeme si zapékací mísu olejem a vložíme do ní rybu a na ni zeleninu. zalijeme kečupem a...

Kuřecí nudličky na smetaně

Kuřecí nudličky na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, 2 lžíce kečupu, kousek cukety, 1 lžička hladké mouky, 200 ml sladké smetany, 1 lžička soli, 1/2 lžička mletého bílého pepře, 2 hrsti hrášku, 1 lžíce rostlinného oleje

Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli nasekáme najemno, cuketu na nudličky. Maso vložíme ne rozpálený olej, prudce opečeme, přidáme cibuli, cuketu, koření a vše opékáme, dokud maso není hotové (cca 5 minut). Vše zalijeme smetanou, ve které jsme rozšl...

Kuřecí roláda se zeleninovou vaječinou

Kuřecí roláda se zeleninovou vaječinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší kuře na vykostění, 1 hrst hrášeku, 2 vejce, 1/2 červené papriky, 2 lžičky másla, 1 lžička soli, 1 lžička mletého pepře

Na másle připravíme smaženici z vajec, osolíme, opepříme, vmícháme hrášek a na kostičky nasekanou papriku. Kuře vykostíme a připravíme plát na roládu. Na kuřecí plát rovnoměrně poklademe smaženici a svineme v roládu. Tu zabalíme pevně do alobalu, ...

Vlašský salát s jablky

Vlašský salát s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky, 250 g brambor, 250 g šunky, 200 g kyselé okurky, 100 g cibule, 100 g jablek, sůl, pepř, 1 lžíce octu, 450 g majonézy, 50 g hrášku

Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme. Vařené brambory, šunku, cibuli a jablka nakrájíme na kratší nudličky. Nakrájíme kyselé okurky na nudličky a trochu je vymačkáme. Vše dáme do misky, přidáme hrášek a pokapeme worcesterskou omáčkou, octem, osolí...

Polévka Pot-au-feu

Polévka Pot-au-feu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g hrášku, 50 g fazolek (zelené fazolové lusky), 100 g mrkve, 100 g květáku, kousek bulvového celeru, 100 g másla, 200 g hovězí klížky, 1,5 l vody, 1/2 kuřete, sůl, špetka pepře, 2 lžíce bílého vína

Zeleninu očistíme, nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme. Var musí být velmi slabý - voda se musí jakoby perlit. Když je hovězí maso skoro měkké, přidáme kuře, dol...

Letní hrachová polévka s jogurtem

Letní hrachová polévka s jogurtem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 ml rostlinného oleje, 2 střední cibule, 250 g brambor, 2 stroužky česneku, troška zázvoru, koriandr, kmín, 1 lžíce hladké mouky, 1 l vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 500 g hrášku, 3 listy máty peprné, sůl, pepř, 250 ml nízkotučného jogurtu, 300 ml mléka

Cibuli oloupeme a nakrájíme. Brambory oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibuli i brambory a pár minut smažíme. Poté vložíme nasekané stroužky česneku, přidáme koření - zázvor, koriandr, kmín a vše zapráším...

Kuřecí smotky

Kuřecí smotky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře bez drobů, 3 vařená vejce, 3 kyselé okurky, 150 g sendvičové šunky, 1 červená paprika, 3 velké cibule, 1/2 sáčku černého mletého pepře, 1/2 sáčku sladké papriky, 1 citrón, 1 lžička medu, 5 lžic sladkého kečupu, 5 lžic plnotučné hořčice, 1 lžíce slunečnicového oleje, 400 g dlouhozrné rýže, 100 g slaniny, konzerva hrášku, špetka mletého rozmarýnu

Kuře stáhneme z kůže, vykostíme a nařežeme na plátky. Maso rozklepeme, posolíme, opepříme a potřeme kečupem a hořčicí. Na každý plátek kuřete vložíme ½ vařeného vejce, ¼ okurky, 1 dlouhý plátek salámu a proužek papriky. Maso zavineme tak, aby nádi...

Tuňákové těstoviny

Tuňákové těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení vaječných těstovin, 1/2 konzervy hrášku, 1/2 konzervy kukuřice, 1/2 konzervy fazolí, 50 g zelených nebo černých oliv, 1 konzerva tuňáka, 100 g sýru eidam, špetka soli, špetka pepře, 1 lžíce olivového oleje, 1 rajče

Těstoviny vložíme do osolené vody a dle návodu na obalu uvaříme. Hotové těstoviny scedíme a slijeme do mísy a pokapeme olivovým olejem. Hrášek, kukuřici a fazole opláchneme pod tekoucí vodou a přimícháme do těstovin. Vše mírně opepříme. Ke směsi v...

Alkoholikova roštěnka

Alkoholikova roštěnka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 velká cibule, 2 dcl světlého piva, 400 g dlouhozrné rýže, 1 konzerva hrášku, 1 lžíce sádla, 3 lžíce instantní tmavé jíšky, špetka soli, špetka pepře

Roštěnky opláchneme a rovnoměrně naklepeme. Poté roštěnky po stranách mírně nařízneme, aby se později při smažení nekroutily. Nakonec roštěnky jemně osolíme a opepříme a necháme asi 2 hodiny naložené v oleji. Na pánvi rozpálíme sádlo, ve kterém ro...

Houbové rizoto s hráškem

Houbové rizoto s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 250 g hub, 300 g dlouhozrné rýže, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, pepř, 1 menší konzerva hrášku, 1 lžičku mletého kmínu, 2 l vody

Rýži a nasekané houby vhodíme do osolené vroucí vody. Vaříme 20 minut, dokud rýže nezměkne. Mezitím na oleji osmažíme nakrájené cibule a rozetřený česnek. Přidáme hrášek, 2 lžíce vody, sojovou omáčku, mletý kmín, sůl a pepř dle chuti. Necháme proj...

Jednoduché zeleninové rizoto

Jednoduché zeleninové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krátkozrné rýže, troška másla nebo olivového oleje, hrneček hrášku, hrneček kukuřice, 2 mrkve, 1 bílá paprika, 1 lžička soli, 1 lžička mleté sladké papriky

Rýži propláchneme, vsypeme do hrnce a zalijeme osolenou vodou tak, aby přesahovala cca 1-2 cm. Připravíme si hrášek, kukuřici, mrkev a papriku nakrájené na drobné kostičky. Použijeme-li takovouto čerstvou zeleninu, vložíme ji ihned spolu s rýží do...

Španělská hustá omáčka

Španělská hustá omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 50 g hladké mouky, 400 g rajčat, 300 ml hovězího bujónu, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce vinného octu, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 1 žlutá paprika, 1 lžíce hrášku, 1 menší pórek, 1 fenykl, 2 bobkové listy, 50 g anglické slaniny

Veškerou zeleninu nakrájíme na kousky. Do roztopeného másla přidáme mouku, smažíme 1 minutu do hněda. Přidáme nakrájená rajčata, hovězí bujón, ocet, sójovou omáčku a vaříme 2 minuty. V jiné pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou slaninu, cibul...

Kuře se sladkou nádivkou

Kuře se sladkou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velké kuře, 200 g sušeného ovoce, 400 ml vody, 1 lžíce másla, pepř, sůl, 1 lžíce sladké papriky, 3 lžíce sladké smetany, drcená kukuřice na ozdobu, hrášek na ozdobu

Sušené ovoce přelijeme 150 ml horké vody a necháme 30 minut máčet. Mezitím kuře důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, vyjmeme játra a srdce. Kuře uvnitř posypeme 1/2 sladké papriky a naplníme odkapaným ovocem. Kuře uzavřeme párátky, vložíme na pekáč...

Pangasius s hráškem a citróny

Pangasius s hráškem a citróny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 plátky pangasia, 1 konzerva hrášku, 1 citrón, 2 lžíce olivového oleje, sůl, 1 lžíce mletého máku

Plátky pangasia omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, osolíme dle chuti a posypeme mletým mákem. Dáme smažit na rozpálený olej, smažíme z obou stran 15 minut na mírném plameni do měkka. Při podávání ozdobíme hráškem a plátky citrónu.

Recept na bramborový salát

Recept na bramborový salát

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg brambor, 2 větší mrkve, 2 cibule, 10 středních sterilizovaných okurek, 1 větší konzerva hrášku, pepř, sůl

Brambory, očistíme a dáme vařit ve slupce na 20-30 minut do měkka. Poté brambory scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uvřenou mrkev a okurky nastrouháme. Přidáme najemno nakrájené cibule, scezený hrášek, pepř a sůl dle chuti. Nakonec přidáme...

Kari rizoto s volským okem a zeleninou

Kari rizoto s volským okem a zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky dlouhozrné rýže, 2 malé cibule, 2 sáčky kari koření, sůl, 1 malá konzerva hrášku, 4 vejce, 4 lžíce oleje

Z rýže, 2 lžic oleje, cibulí, kari a soli připravíme kari rýži (viz související recepty). Mezitím si z vajec připravíme volská oka (viz související recepty). Kapie zbavíme semen, nakrájíme a vmícháme do kari rýže. Přidáme scezený hrášek, necháme p...

Dušená mrkev s hráškem

Dušená mrkev s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvé mrkve, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 lžíce másla, 1 lžíce instantní tmavé jíšky (ne pro děti), sůl, Vegeta (ne pro děti)

Načístíme si mrkev, omyjeme ji a nakrájíme na kolečka nebo ji nahrubo nastrouháme na struhadle. Hrášek přecedíme a necháme odkapat od nálevu. V hrnci rozehřejeme máslo, vhodíme mrkev a restujeme cca 5 minut. Pak vhodíme hrášek, okořeníme a zalijem...

Kuřecí se zeleninou

Kuřecí se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg kuřecí prsíček nebo vykostěných stehenních řízků, olej, 1 lžička včelího medu, kari koření, sojová omáčka, 3 dcl drůbežího bujónu, 1 dcl bílého vína, 20 dkg baby karotky, 10 dkg brokolice, 5-10 dkg žampionů, 5 dkg kukuřice, 10 dkg hrášku, 10-15 dkg čínského zelí

Na horkém oleji zkaramelizujeme med, přidáme maso, orestujeme a přidáme kari, sojovou omáčku, trochu vývaru a bílé víno. Chvilinku podusíme. Měkké maso vyndáme a do šťávy dáme zeleninu, postupně od nejtvrdší (mrkev, hrášek, kukuřice, žampiony, bro...

Rýže se šunkou a hráškem

Rýže se šunkou a hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1-2 sáčky rýže, 10 dkg šunky, 1 konzerva hrášku, 1 lžička soli, 3 hřebíčky, 1 lžička másla nebo olivový olej

Rýži si uvaříme se solí a hřebíčkem. Pak ji scedíme. Mezitím si nakrájíme na malé kousíčky šunku, kterou orestujeme na másle či olivovém oleji. Přidáme scezený hrášek a ještě krátce restujeme. Pak vše zamícháme a máme hotovo. Pokud připravujeme rý...

Kuřecí s tuňákem na smetaně

Kuřecí s tuňákem na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 dkg kuřecích prsou, 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 1 smetana ke šlehání, 500 ml drůbežího bujónu (může být i zeleninový), 50 ml oleje, troška nasekané petrželky, 2 hrsti čerstvého nebo mraženého hrášku, sůl, pepř

Kuřecí maso si nakrájíme na malé kousky. Na oleji ho orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme tuňáka i se šťávou. Vše zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme. Nakonec přidáme smetanu ke šlehání, čerstvou nasekanou petržel a mražený hrášek. Směs ještě...

"Universální" salát pro dobré trávení

"Universální" salát pro dobré trávení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 listy bílého zelí, 1/2 hlávky ledového salátu, 2 papriky, 2 rajčata, 1 svazek ředkviček, 1/2 balení žampionů, 1 hrst hrášku, 1/4 hlávky brokolice, 1 hrst balkánského sýru, 1 kousek uzeného sýru, 200 g kuřecích prsou, 2 slepičí vejce, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžíce olivový olej, 100 ml vody, sůl, pepř

Na dno mísy nakrouháme zelí na tenké nudličky, přidáme vodu, olej, cukr, pepř a sůl dle chuti. Promícháme a necháme 10 minut odstát, aby zelí zkřehlo. Kuřecí prsa, žampiony a brokolici nakrájíme na malé kousky, vhodíme do vody, uvaříme do měkka a ...

Telecí ragú s chřestem

Telecí ragú s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g telecího masa z plecka, 2 mrkve, 200 g chřestu, 100 g zeleného hrášku, sůl, rostlinný olej, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, mletý bílý pepř, citrónová šťáva

Maso odblaníme, umyjeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody. K poloměkkému masu přidáme kolečka mrkve, očištěný chřest zbavený tvrdých částí, přikryjeme a vaříme doměkka. Z oleje a mouky připravíme jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a z...

Halloweenská polévka

Halloweenská polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce oleje, 4 větší brambory, 400 g dýně, 1 velká cibule, 1 malá konzerva hrášku, sůl, petrželová nať

Brambory a dýni očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme brambory a dýni, a taktéž krátce osmahneme. Odstavíme a po ochladnutí oleje zalijeme vodou. Vaříme dokud není zelenina měkk...

Bavorský salát

Bavorský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100-150 g dlouhozrné rýže, 1 konzervu hrášku, 1 konzervu drcené kukuřice, 1 cibuli, 2 lžíce olivového oleje, pepř, 1 lžičku cukru krupice, 1-2 lžičky octu

Rýži uvaříme ve slané vroucí vodě tak, aby se rozpadávala a scedíme. Pokapeme ji olejem a necháme vystydnout. Potom do ní zamícháme hrášek, nakrájenou kapii a kukuřici, nakrájenou cibuli. Promícháme. Z nálevů ze zeleniny vytvoříme sladkokyselý nál...

stránka: