Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hrášek

Alkoholikova roštěnka

Alkoholikova roštěnka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 1 velká cibule, 2 dcl světlého piva, 400 g dlouhozrné rýže, 1 konzerva hrášku, 1 lžíce sádla, 3 lžíce instantní tmavé jíšky, špetka soli, špetka pepře

Roštěnky opláchneme a rovnoměrně naklepeme. Poté roštěnky po stranách mírně nařízneme, aby se později při smažení nekroutily. Nakonec roštěnky jemně osolíme a opepříme a necháme asi 2 hodiny naložené v oleji. Na pánvi rozpálíme sádlo, ve kterém ro...

Asijské tofu s nudlemi a cukrovým hráškem

Asijské tofu s nudlemi a cukrovým hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

195 g tofu, 85 g čínských nudlí, 100 g hrášku, 100 g špenátu, 3 lžičky sójové omáčky, 2 lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžičky sezamového oleje, 2 lžičky řepkového oleje, 1 lžíce koriandru, 2 stroužky česneku, 1 ks jarní cibulky, 1/2 ks chilli papričky, 1 paprika (kapie), 1/2 ks limety

Připravíme si marinádu na tofu: smícháme 2 lžičky sójové omáčky, jednu lžičku čerstvého nastrouhaného zázvoru, utřený jeden stroužek česneku, citrónovou šťávu a lžičku sezamového oleje. Tofu necháme vysušit (15 minut na papírovou utěrku) a poté ...

Asijské závitky

Asijské závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

175 ml vody, 300 g hladké mouky, 1 lžíce sezamového oleje, 1 mrkev, 1 paprika , 1 cuketa, 4 pórky, 50 g sladkých lusků, 100 g žampionů, 50 ml suchého cherry, 2 lžíce sojové omáčky, troška koriandru, 2 stroužky česneku

Do misky dáme připravenou mouku, doprostřed vytlačíme důlek a do něj naliemee vroucí vodu. Promícháme ručním mixérem, aby vzniklo hladké těsto a dáme na několik minut odpočinout. Těsto na ploše posypané moukou rozválíme a vykrájíme na kolečka na p...

Babiččin paprikáš

Babiččin paprikáš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g telecího masa, sůl, 60 g másla, 80 g cibule, 3 ks mrkve, 3 ks bulvových celerů, 20 g zeleného hrášku, 100 g žampionů, 0,8 l sladké smetany, 20 g hladké mouky, 1 kapie, 5 ks paprik, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačky), citrón

Očistíme si celer, mrkev a se žampióny nakrájíme na plátky. Papriky nakrájíme na kostky. Telecí maso nakrájíme na kostky. Opečeme na zpěněné cibuli s paprikou a osolíme. Když je maso napůl měkké, tak přidáme celer, mrkve, žampióny, hrášek, zalijem...

Barevný salát s malinami

Barevný salát s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce vinného octu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce pažitky, 1/2 lžičky třtinového cukru, 1 špetka pepře, 1 hrst malin, 1 hrst fazolových klíčků, 6 ks ředkviček, 1/2 ks kedlubnu, 2 ks rajčat, 1/2 ks granátového jablka, 4 listy římského salátu, 2 hrsti hrášku

Připravíme si zálivku: smícháme ocet, olej a třtinový cukr. Do této zálivky dáme najemno nakrájené ředkvičky a kedlubnu na deset minut. Mezitím si natrháme římský salát na kousky, rajčata nakrájíme na kostičky, granátové jablko vyloupeme, pažitku...

Bavorský salát

Bavorský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100-150 g dlouhozrné rýže, 1 konzervu hrášku, 1 konzervu drcené kukuřice, 1 cibuli, 2 lžíce olivového oleje, pepř, 1 lžičku cukru krupice, 1-2 lžičky octu

Rýži uvaříme ve slané vroucí vodě tak, aby se rozpadávala a scedíme. Pokapeme ji olejem a necháme vystydnout. Potom do ní zamícháme hrášek, nakrájenou kapii a kukuřici, nakrájenou cibuli. Promícháme. Z nálevů ze zeleniny vytvoříme sladkokyselý nál...

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uvařený králičí hřbet, 2 hrsti jasmínové rýže, 1 hrst sušených hříbků (změklých ve vodě), 3 dcl drůbežího nebo králičího vývaru, 1 hrst hrášku čerstvého nebo mraženého, 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžička bazalkového pesta, pepř, sůl, kousek pórku, 1 lžíce nasekané petrželové nati, olivový olej, 1 cibule

Na olivovém oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, ke které později přidáme rýži, králíka a koření včetně pesta a podlijeme vývarem. Přidáme hříbky vaříme, dokud není rýže měkká. Pak přidáme na jemno nakrájený pórek a ještě chvíli vaříme, dok...

Bramborová frittata se zeleninou

Bramborová frittata se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 200 g hrášku, 2 ks papriky (kapie), 1 ks cibule, 6 ks vejce, 1/2 ks květáku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce libečku

Brambory si předvaříme 15 minut den předem (ve slupce). Druhý den je potom nakrájíme na plátky. Pečící formu vymažeme olejem a naskládáme první vrstvu brambor. Osolíme a opepříme je. Na to dáme na kolečka nakrájenou papriku a cibuli, hrášek, květ...

Recept na bramborový salát

Recept na bramborový salát

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg brambor, 2 větší mrkve, 2 cibule, 10 středních sterilizovaných okurek, 1 větší konzerva hrášku, pepř, sůl

Brambory, očistíme a dáme vařit ve slupce na 20-30 minut do měkka. Poté brambory scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uvřenou mrkev a okurky nastrouháme. Přidáme najemno nakrájené cibule, scezený hrášek, pepř a sůl dle chuti. Nakonec přidáme...

Bramborový salát podle mojí maminky

Bramborový salát podle mojí maminky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 brambor, 6 vajec, 400 g měkkého salámu, 10 sterilovaných okurek, 7 cibulí, 1 konzerva hrášku, 500 ml majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 jablko, 1 lžička soli, 3 špetky pepře

Několik hodin předem si uvaříme brambory ve slupce do měkka. Vychladlé je pak oloupeme a krájíme na kostičky (velikost dle libosti, my třeba děláme salát hodně hrubý, a chutná nám, někdo radši jemnější). Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a na ...

Bramborový salát s houbami

Bramborový salát s houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor uvařených ve slupce, 1 celer, 2 mrkve, 2 petržele, 1 střední jablko, 1cibule, 150 g mraženého hrášku, 100 g Eidamu , sterilované okurky, 200 ml hub ve sladkokyselém nálevu, 330 ml majonézy, sůl, pepř, petrželová nať

Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na menší kusy a uvaříme, ke konci varu přidáme mražený hrášek. Po uvaření scedíme a nakrájíme spolu s cibulí nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, sýr a oloupaná jablka nakrájíme na nudličky a p...

Bramborový salát s hráškem

Bramborový salát s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g kořenové petržele, 50 g mrkve, 100 g bulvového celeru, 2 vejce, 750 g brambor, 100 g moravského uzeného nebo jiné uzeniny, 1 menší cibule, 250 ml nakrájených sterilovaných okurek, 200 ml majonézy, 200 g sterilovaného hrášku, 1 necelá lžička soli

Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Mrkev, petržel a celer očistíme a dáme vařit do osolené vody na 10 - 15 minut. Váha kořenové zeleniny je uvedená již očištěné. Cibuli, brambory a uvařená vejce oloupeme. Cibuli, zeleninu, uzené a okurky nakráj...

Bratislavská kotleta

Bratislavská kotleta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové kotlety, 1 velká cibule, 2 lžíce rostlinného oleje (může být řepkový), 2 kostky hovězího bujónu, 3 špetky soli, 3 špetky pepře, 3 lžíce hrášku, 1 mrkev, kousek celeru, 1 lžíce octa, 1 sterilovaná okurka, 2 l vody, 2-3 lžíce polohrubé mouky, 3-5 dcl plnotučného mléka

Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme na plátky nakrájenou kotletu, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přidáme vodu, hovězí bujóny, mrkev nakrájenou na kostky, celer nakrájený na kostky a hrášek. Vaříme cca 2h, dokud m...

Brněnské řízky

Brněnské řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší plátky vepřové kýty, 1 lžička soli - spíš dle potřeby, 1 lžíce másla, 10 dkg libové šunky, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 3 ks vajec, 2 hrnečky strouhanky - zase dle potřeby, 2 hrnečky hladké mouky, 5 lžic sádla - dle potřeby, 2 ks rajčat, paprika, citron....

Řízky posolíme a tence naklepeme. Na másle opečeme drobně nakrájenou šunku, hrášek, je možno i mražený, 1 vejce, osolíme, popř. opepříme a necháme zhoustnout. Hotovou směs naklademe na řízky, přeložíme je v půli, sepneme párátkem, aby se směs ...

Bůček pečený na kofole

Bůček pečený na kofole

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg bůčku, 2 l Kofoly, 40 g malin, 1 g kardamomu, 1 g anýzu, 1 g badyánu, 1 g koriandru, 3 g skořice (celé), 5 g pomerančové kůry, 100 g mrkve, 100 g kořenové petržele, 2 g soli, 1 g pepř bílý celý, Petrželové pyré: 1500 g kořenové petržele, 500 g másla, sůl a pepř dle chuti, 200 g baby hrášku, 200 g mrkve, 200 g ředkve

Nakrojíme kůži bůčku na diamanty a orestujeme na grilu. Dáme do nálevu se všemi ingrediencemi a v gastro-nádobě pod alobalem pečeme cca 2,5 hodin na 135°C. Potom sundáme alobal a pečeme další půl hodiny. Výpek přecedíme a zredukujeme. Turbo tyčov...

Citrónové rizoto s hráškem

Citrónové rizoto s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks šalotky, 1 citrón, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce petrželové natě, 400 g krátkozrnné rýže, 300 g hrášku, 100 g parmazánu, 80 g vlašských ořechů, 100 ml bílého vína, 500 ml zeleninového vývaru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Šalotku nasekáme na jemno. Osmažíme ji na olivovém oleji. Přidáme rýži a pořádně zamícháme. Zalijeme vínem a vývarem, přidáme šťávu a kůru z citrónu a vaříme 15 minut. Poté přidáme sůl a pepř, většinu nastrouhaného parmezánu a vaříme ještě 5...

Dalmatinské šišky

Dalmatinské šišky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího masa , 200 g vepřového masa, 200 g jehněčí kýty, 1 houska, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, troška mletého pepře, kmínu a červené sladké papriky, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje, 1 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 citrónu, 120 ml zakysané smetany, 1 lžička cukru krupice, 80 g rajčat, 120 g zelené papriky, 60 g zeleného hrášku, 1sladkokyselá okurka cca 80g

Odblanené, umyté mäso zomelieme aj s namočenou žemľou, pridáme polovicu múky, korenie, soľ, rascu, vajcia, a vypracujeme hmotu a sformujeme do tvaru šišiek, ktoré v oleji z oboch strán opečieme do červena. Na oleji zapeníme pokrájanú cibuľku, pri...

Dalmátské čufty

Dalmátské čufty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 1 starší rohlík, šálek mléka, sůl, 50 g hladké mouky + 4 lžíce na omáčku, 1 vejce, 1 cibule, 1 malá konzerva rajčatového protlaku, 3 plátky citrónu, 3 lžíce zakysané smetany, 1 lžíce cukru krupice, 1 velké rajče, 1 velká kyselá okurka, 1 zelená paprika , 1 malá konzerva hrášku, olej, lžička mleté papriky, špetka pepře, špetka drceného kmínu, 1 lžička koření na mleté maso a 1 lžička divokého koření

Maso smícháme s houskou namočenou v mléce. Mírně osolíme, opepříme, přidáme mouku, vejce a koření. Po pečlivém promíchání tvarujeme šištičky - čufty, opečeme je v kastrůlku na oleji a vyjmeme. Do zbylého tuku po opékání přidáme nakrájenou cibuli...

Dietní rýže

Dietní rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrneček rýže natural (celozrnná), 2 mrkve, 1/2 kedlubnu, 1 cibule, 2 stroužky česneku, hrst hrášeku, hrst kukuřice, špetka bazalky, špetka Harmonie chuti

Cibulku osmahneme na olivovém oleji a rýži na ní orestujeme. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a kedluben a po minutě zalijeme vodou, přidáme harmonii chuti, česnek, zbytek cibule. Kukuřici a hrášek přidáme později a dusíme. Dietní rýže by měla...

Drůbeží játra se zeleným hráškem

Drůbeží játra se zeleným hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g mraženého či čerstvého zeleného hrášku, 2-3 lžíce másla, přiměřené množství soli dle chuti, 1 střední cibule, 1 lžička kari koření, 1 lžička koriandru mletého, 1 lžíce sušené bazalky, voda, 400 g kuřecích jater, trocha rostlinného oleje či sádla na smažení

Hrášek chvilku podusíme v trošce horké osolené vody a přidáme máslo. Opraná a očištěná játra pokrájíme a osmahneme na tuku, přidáme na jemno pokrájenou cibuli a přidáme koření. Posléze hrášek smícháme s játry a prohřejeme.

Drůbeží salát jemný

Drůbeží salát jemný

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařeného drůbežího masa, 200 g vařeného celeru, 150 g sterilovaných okurek, 1 jablko, 100 g hrášku, špetka soli a pepře, 1 lžička worcesterové omáčky, 50 g majonézy, 100 ml ušlehané šlehačky

Do mísy dáme nakrájené vařené drůbeží maso, nakrájený vařený celer, pokrájené okurky, nadrobno nakrájené jablko a hrášek. Dochutíme solí, pepřem, worcesterem a poté promícháme s majonézou a šlehačkou. Vše dobře promícháme.

Dušená mrkev s hráškem

Dušená mrkev s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čerstvé mrkve, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 2 lžičky citrónové šťávy, 2 lžíce másla, 1 lžíce instantní tmavé jíšky (ne pro děti), sůl, Vegeta (ne pro děti)

Načístíme si mrkev, omyjeme ji a nakrájíme na kolečka nebo ji nahrubo nastrouháme na struhadle. Hrášek přecedíme a necháme odkapat od nálevu. V hrnci rozehřejeme máslo, vhodíme mrkev a restujeme cca 5 minut. Pak vhodíme hrášek, okořeníme a zalijem...

Dušené kuřecí maso se zeleninou a celozrnným kuskusem

Dušené kuřecí maso se zeleninou a celozrnným kuskusem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 7 g pepře, 1 stroužek česneku, 2 ks kuřecích prs, 1 ks cibule, 1 špetka mleté papriky, 1 špetka šafránu, 50 g kukuřice, 50 g chřestu, 50 g hrášku, 50 g cherry rajčátek, 150 ml drůbežího vývaru, 140 g kuskusu

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Dáme stranou. Ve výpeku z kuřete osmahneme cibuli, po dvou minutách přidáme utřený česnek a zbylou zeleninu včetně rajčat. Po dvou minutách vrátíme kuře do pánve, zalijeme v...

Dvojknedlíčková králičí polévka

Dvojknedlíčková králičí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

králičí hlava, srdce, játra, ledvinky z králíka, 2 mrkve, 1/4 celeru, 1 petržel, 1 malá cibule, česnek, hrst mraženého hrášku, 2 hrsti strouhanky, 3 vejce, 100 g játrové paštiky, sůl, pepř, muškátový květ, 100 g strouhaného sýra, hrst hrubé mouky, Vegeta

Hlavu a vnitřnosti z králíka uvaříme spolu s kořenovou zeleninou, cibulí a česnekem v osolené vodě. Po uvaření maso obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme na kousky, kořenovou zeleninu vidličkou rozmačkáme najemno a přidáme hrášek, podle chuti do...

Expresní hráškový krém s vejcem

Expresní hráškový krém s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší konzerva hrášku, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka bylinkového bujónu, sůl, pepř, Vegeta, 100 ml sladké smetany, 1 vejce, 100 g šunky, 1 lžička oleje

Na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, po chvíli přidáme mouku, umícháme cibulovou jíšku, kterou zalijeme vodou, prošleháme a přihodíme kostku zeleninového bujónu. Necháme asi 10 minut provařit. Pak přidáme scezený hrášek, osolíme, opepříme,...

stránka: