Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hrášek

Telecí roláda s bylinkami a hráškem

Telecí roláda s bylinkami a hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí kotlety, 100 ml plnotučného mléka, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžička oregana, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 lžička majoránky, 4 plátky toastového chleba, 1 ks vejce, 2 lžíce másla, 1/2 hrnku hrášku, 1-4 lžíce strouhanky, 4 lžíce slunečnicového oleje

Telecí maso nařízneme na plát a osolíme a opepříme ho z obou stran. Toastových chléb nakrájíme na kostičky a opečeme ho nasucho v pánvi. Zalijeme mlékem s vyšlehaným vejcem a necháme vsáknout. Přebytečnou tekutinu slijeme. Přidáme hrášek a nasek...

Frittata s mořským vlkem

Frittata s mořským vlkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks mořského ďasu, 4 ks jarní cibulky, 8 ks vejce, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce koriandru, 2 lžíce petrželové natě, 1 lžíce kmínu, 100 g hrášku, 30 g parmezánu, 7 g soli, 7 g pepře

Filety z mořského vlka nakrájíme na menší kusy, osolíme a opepříme. Do pánve dáme olej a rozpálíme ho. Přidáme vejce, jarní cibulku, mořského vlka, hrášek a necháme zatuhnout. Poté posypeme koriandrem, parmezánem, petrželkou a kmínem. Dáme pod...

Hráškový krém s tyrolskou slaninou

Hráškový krém s tyrolskou slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hrášku, 140 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 140 ml polotučného mléka, 60 g slaniny, 400 ml vody, 1 lžička soli, 1/2 lžičky bílého pepře, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky

Vodu přivedeme k varu a dáme do ní na 3 minuty vařit hrášek. Přidáme mléko, smetanu, sůl a pepř. Ve vedlejším kastrolu si připravíme jíšku z másla a mouky, poté přidáme naběračku hrachového vývaru a rozmícháme. Pak to celé nalijeme do hrachové p...

Těstovinová rýže s krevetami

Těstovinová rýže s krevetami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks cibule, 400 g těstovinové rýže, 500 ml zeleninového vývaru, 400 g krevet, 100 g hrášku, 300 g špenátu, 80 g parmezánu, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks jarní cibulky, 1 ks limety

Červenou cibuli nakrájíme najemno a opečeme ji na lžíci oleje. Přidáme těstovinovou rýži a zalijeme vývarem. Podle chuti dosolíme. Povaříme 5 minut. Ve zbylém oleji naložíme nasekanou jarní cibulku, šťávu a kůru z limetky a krevet. Krevety pak r...

Barevný salát s malinami

Barevný salát s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce vinného octu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce pažitky, 1/2 lžičky třtinového cukru, 1 špetka pepře, 1 hrst malin, 1 hrst fazolových klíčků, 6 ks ředkviček, 1/2 ks kedlubnu, 2 ks rajčat, 1/2 ks granátového jablka, 4 listy římského salátu, 2 hrsti hrášku

Připravíme si zálivku: smícháme ocet, olej a třtinový cukr. Do této zálivky dáme najemno nakrájené ředkvičky a kedlubnu na deset minut. Mezitím si natrháme římský salát na kousky, rajčata nakrájíme na kostičky, granátové jablko vyloupeme, pažitku...

Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks tortill, 1 ks brokolice, 1 ks avokáda, 1 ks chilli papričky, 1 ks limety, 1 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 200 g hrášku, 200 g kukuřice, 100 ml bílého jogurtu, 100 g majonézy

Tortilly pomažeme trochou olivového oleje. Rozdělíme na ně hrášek, kukuřici a krátce povařenou brokolici nakrájenou na kousky. Osolíme, opepříme a posypeme strouhaným čedarem. Přeložíme napůl. Pečeme 5 minut na 200 °C. Mezitím si připravíme dip: ...

Řeřichovo-hráškové těstoviny

Řeřichovo-hráškové těstoviny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g těstovin, 300 g hrášku, 100 g řeřichy, 7 g soli, 7 g pepře, 1 stroužek česneku, 1 ks citrónu, 2 lžíce mascarpone, 20 g špenátu

Těstoviny uvaříme podle návodu. Hrášek a česnek povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Osušíme, část vývaru uchováme. Hrášek, česnek a řeřichu rozmixujeme na pastu a zředíme dvěme lžícemi vývaru. Hráškovou směs smícháme s těstovinami a prohřej...

Hráškovo-parmazánové suflé

Hráškovo-parmazánové suflé

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

140 g parmazánu, 200 g hrášku, 50 g másla, 50 g hladké mouky, 300 ml plnotučného mléka, 1 lžička olivového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 1 ks pórku, 4 ks slepičího vejce

Formičky na suflé nebo na muffiny vymažeme. Pórek nakrájíme na kolečka a 5 minut ho dusíme na olivovém oleji. Přidáme hrášek a mléko a povaříme. Odstavíme a rozmixujeme. Z másla a mouky připravíme jíšku a vmícháme do ní hráškovou směs. Povařím...

Hráškovo-mátová polévka

Hráškovo-mátová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek jarní cibulky, 1 ks brambory, 1 stroužek česneku, 850 ml zeleninového vývaru, 900 g hrášku, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 4 lžíce máty peprné, 1 lžíce citrónové šťávy, 1/4 lžičky třtinového cukru

Jarní cibulku nakrájíme na kousky a dáme ji do hrnce s nakrájenou bramborou, česnekem a vývarem. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a vaříme 15 minut. Poté přidáme hrášek a pět minut ho povaříme. Přidáme mátu, cukr a citrónovou šťávu a r...

Saltimbocca z mořského ďasa

Saltimbocca z mořského ďasa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks mořského ďasa, 12 listů šalvěje, 1 hlávka ledového salátu, 50 g másla, 100 ml bílého vína, 400 g hrášku, 12 plátků parmské šunky, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Mořského ďasa nakrájíme na 12 kousků, každý osolíme a opepříme. Na každý kousek dáme plátek šunky a šalvěj. Zpevníme párátkem a opečeme krátce na másle (nejprve šalvějí dolů). Poté dáme do trouby na 200 °C po dobu šesti minut. Mezitím do výpeku ...

Pórkovo-hrášková polévka

Pórkovo-hrášková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks jarní cibulky, 1 ks pórku, 2 hrsti hrášku, 2 ks brambor, 1 balení sladké smetany, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 troška muškátového ořechu, 1 lžíce másla, 1 l zeleninového vývaru

Na lžíci másla opečeme nakrájenou jarní cibulku a pórek. Přidáme oloupané brambory nakrájené na kousky a přihodíme také dvě hrsti mraženého nebo čerstvého hrášku. Zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Po 20 minutách v...

Zelenina na pánvi s rýží a uzeným masem

Zelenina na pánvi s rýží a uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzené krkovice, 1 lžíce olivového oleje, 200 g brokolice, 200 g květáku, 1 ks červené cibule, 7 g soli, 7 g pepře, 100 g hrášku, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 400 g rýže natural (celozrnná)

Rýži uvaříme podle návodu. Uzené maso nakrájíme na kostičky a opečeme je na oleji dozlatova. Přidáme brokolici a květák rozebrané na růžičky a na jemno nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme, podlijeme 100 ml vody a dusíme 10 minut. Poté přidáme...

Krevetová korma

Krevetová korma

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce slunečnicového oleje, 3 lžíce Korma pasty, 3 lžíce koriandru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 ks cibule, 1 ks skořice, 400 ml zeleninového vývaru, 200 g rýže basmati, 200 g hrášku, 200 g řeckého jogurtu, 50 g mandlí

Rýži vaříme v jiném hrnci podle instrukcí na obalu. Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na jemno. Smažíme ji doměkka asi 10 minut. Přidáme korma pastu a skořici a smažíme ještě tři minuty. Přidáme vývar a vaříme další 3 minuty. Poté přidáme hr...

Tagliatelle z uzeným masem a hráškem

Tagliatelle z uzeným masem a hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g těstovin, 400 g uzeného masa, 400 g hrášku, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžička soli, 7 g pepře, 2 lžíce petrželové natě, 2 lžíce pažitky, 1 kousek eidamu

Těstoviny (nejlépe tagliatelle nebo špagety) uvaříme podle návodu. Cibuli a česnek nasekáme najemno. Opékáme je na dvou lžících oleje. Přidáme uzené maso nakrájené na kousky. Přidáme hrášek a krátce prohřejeme. Smícháme s těstovinami, osol...

Bramborová frittata se zeleninou

Bramborová frittata se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 200 g hrášku, 2 ks papriky (kapie), 1 ks cibule, 6 ks vejce, 1/2 ks květáku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce olivového oleje, 4 lžíce libečku

Brambory si předvaříme 15 minut den předem (ve slupce). Druhý den je potom nakrájíme na plátky. Pečící formu vymažeme olejem a naskládáme první vrstvu brambor. Osolíme a opepříme je. Na to dáme na kolečka nakrájenou papriku a cibuli, hrášek, květ...

Letní polévka s pestem

Letní polévka s pestem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cuketa, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce parmazánu, 7 g soli, 7 g pepře, 200 g hrášku, 250 g rýže basmati, 100 g špenátu, 4 lžíce bazalkového pesta, 1 kostka masoxu

Cuketu nakrájíme na tenká půlkolečka. Spolu s hráškem ji povaříme 3 minuty. Rýži uvaříme do měkka. 600 ml vody smícháme s masoxem nebo pro vegetariánskou verzi se zeleninovým bujónem. Přidáme rýži a špenát a dvě minuty povaříme. Přidáme i cuke...

Asijské tofu s nudlemi a cukrovým hráškem

Asijské tofu s nudlemi a cukrovým hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

195 g tofu, 85 g čínských nudlí, 100 g hrášku, 100 g špenátu, 3 lžičky sójové omáčky, 2 lžičky mletého zázvoru, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžičky sezamového oleje, 2 lžičky řepkového oleje, 1 lžíce koriandru, 2 stroužky česneku, 1 ks jarní cibulky, 1/2 ks chilli papričky, 1 paprika (kapie), 1/2 ks limety

Připravíme si marinádu na tofu: smícháme 2 lžičky sójové omáčky, jednu lžičku čerstvého nastrouhaného zázvoru, utřený jeden stroužek česneku, citrónovou šťávu a lžičku sezamového oleje. Tofu necháme vysušit (15 minut na papírovou utěrku) a poté ...

Citrónové rizoto s hráškem

Citrónové rizoto s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks šalotky, 1 citrón, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce petrželové natě, 400 g krátkozrnné rýže, 300 g hrášku, 100 g parmazánu, 80 g vlašských ořechů, 100 ml bílého vína, 500 ml zeleninového vývaru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Šalotku nasekáme na jemno. Osmažíme ji na olivovém oleji. Přidáme rýži a pořádně zamícháme. Zalijeme vínem a vývarem, přidáme šťávu a kůru z citrónu a vaříme 15 minut. Poté přidáme sůl a pepř, většinu nastrouhaného parmezánu a vaříme ještě 5...

Vepřová panenka s hráškovým pyré

Vepřová panenka s hráškovým pyré

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g vepřové panenky, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 1 lžička řepkového oleje, 100 g brambor, 50 g hrášku, 2 ks jarní cibulky, 1 lžička másla

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme doměkka. Mezitím si nakrájíme panenku na plátky, osolíme, opepříme a osmažíme 3 minuty na řepkovém oleji dozlatova. Brambory rozmixujeme, smícháme je s hráškem a nasekanou jarní cibulkou, zjemníme máslem ...

Jarní závitky se špenátem

Jarní závitky se špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g špenátu, 100 g hrášku, 1/2 lžičky soli, 100 ml chilli omáčky, 2 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 1 ks mrkve, 4 ks ředkviček, 8 ks rýžového papíru, 8 listů bazalky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 hrst řeřichy

Nejprve si připravíme špenátové lůžko: Šalotku i česnek nakrájíme najemno a smažíme je na oleji dozlatova. Přidáme špenát a chvíli podusíme. Osolíme a necháme odpočívat. Mrkev si nakrájíme na tenké nudličky, ředkvičku na tenká kolečka. Na vlhk...

Velikonoční vývar s noky

Velikonoční vývar s noky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 ks bulvového celeru, 2 ks kořenové petržele, 2 ks mrkve, 4 ks brambor, 1 ks pórku, 1 vejce, 60 g másla, 1,5 l drůbežího vývaru, 100 g hrášku, 50 ml plnotučného mléka, 80 g hrubé mouky, 1 lžička soli, 7 g pepře, 1 svazek pažitky, 1 hrst petrželové natě

Mrkev, petržel a celer oloupeme a nakrájíme na kousky. Orestujeme je na másle. Přidáme oloupané a nakrájené brambory a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vývarem a vaříme 15 minut. Mezitím si připravíme noky – smícháme vejce, mléko, mouku, nasek...

Hráškové pesto

Hráškové pesto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hrášku, 1/2 hrsti máty peprné, 1/2 hrsti bazalky, 1/2 stroužku česneku, 2-3 lžíce parmazánu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička citrónové šťávy, 7 g soli, 7 g pepře, 1 ks bagety

Hrášek rozmixujeme spolu s mátou, bazalkou a česnekem. Osolíme a opepříme podle chuti. Zakápneme citrónovou šťávou. Bagetku nakrájíme na plátky a opečeme ji nasucho v pánvi. Podáváme namazané hráškovým pestem.

Tuňákovo-fazolový salát

Tuňákovo-fazolový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks mrkve, 1 ks papriky (kapie), 3 lžíce dressingu SPAK, 100 g hrášku, 410 g fazolí, 130 g ledového salátu, 200 g tuňáku

Mrkev nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na tenké nudličky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Tuňáka slijeme a smícháme ho s ostatními ingrediencemi. Podáváme s oblíbeným dresinkem.

Telecí pečeně s ledvinou

Telecí pečeně s ledvinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1,2 kg telecího masa z plecka, 1 ks telecí ledviny, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 2 lžíce Dijonské hořčice, 1 svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 cibule, 100 ml telecího vývaru, 200 g mrkve, 200 g hrášku, 25 g másla

Telecí maso nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Ledvinku očistíme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a vložíme ji do kapsy. Maso svážeme s tymiánem provázkem. Osolíme a opepříme zvenku a potřeme hořčicí. Dáme do pekáčku a přiklopené pe...

Dušené kuřecí maso se zeleninou a celozrnným kuskusem

Dušené kuřecí maso se zeleninou a celozrnným kuskusem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 7 g pepře, 1 stroužek česneku, 2 ks kuřecích prs, 1 ks cibule, 1 špetka mleté papriky, 1 špetka šafránu, 50 g kukuřice, 50 g chřestu, 50 g hrášku, 50 g cherry rajčátek, 150 ml drůbežího vývaru, 140 g kuskusu

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Dáme stranou. Ve výpeku z kuřete osmahneme cibuli, po dvou minutách přidáme utřený česnek a zbylou zeleninu včetně rajčat. Po dvou minutách vrátíme kuře do pánve, zalijeme v...

stránka: