Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hřebíček

Angreštová polévka

Angreštová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g angreštu, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 1 l vody, 4 hřebíčky, 1/4 l mléka, 2 lžičky moučkového cukru

Angrešt očistíme, omyjeme, rozmačkáme. V hrnci si rozpustíme máslo, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku, kterou následně zalijeme vodou, přidáme rozmačkaný angrešt, hřebíčky a vaříme, dokud není angrešt měkký. Když je angrešt měkký, přilijeme ...

Aromatická koňaková káva

Aromatická koňaková káva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g kávy, 1 ks skořice, 4 ks hřebíčku, 2 trošky citronové kůry, 2 trošky pomerančové kůry, 16 cl koňaku, 4 lžičky cukru krupice, 200 ml polotučného mléka

Kávu zalijeme 200 ml vody a necháme 5 minut stát. Poté ji nalijeme do kastrolu, přidáme skořiči a hřebíček, citronovou a pomerančovou kůru a chvíli vaříme - ale pod bodem varu, na mírném plameni. Mezitím si do čtyř skleniček rozdělíme koňak, v...

Bábovka ze svařeného vína

Bábovka ze svařeného vína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g měkkého másla, 200 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 4 vejce, 200 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky kypřícího prášku do pečiva, 100 g jemně nastrouhané hořké čokolády, trocha strouhanky, Svařák: 75 ml červeného vína, 2 lžíce citronové šťávy, 2 celé skořice, 1/2 lžičky hřebíčku, 1 lžíce cukru krupice, citronová kůra z jednoho citronu, Poleva: 250 g prosátého cukru moučka, 2-3 lžíce citronové šťávy

Nejprve si svaříme všechny ingredience na svařák a to tak, že víno a koření nalijeme do kastrůlku a vaříme dokud není víno horké. Scedíme a necháme vychladnout. Na těsto vyšleháme máslo do pěny, postupně vmícháme vanilkový cukr, cukr krupici, až...

Banánový džem

Banánový džem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg banánů, 1/2 lžičky hřebíčku, 1 l vody, 1 lžíce citronové šťávy, 750 g cukru krupice, 1 dcl rumu

Banány oloupeme a nakrájíme. Necháme rozvařit v litru vody a vaříme dohusta (pomalu). Přidáme citronovou šťávu, cukr a hřebíček. Přivedeme k varu a ihned plníme do předem nahřátých skleniček. Nakonec přidáme rum.

Bešamelová omáčka

Bešamelová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 5 hřebíčku, 1 bobkový list, 25 g másla, 25 g hladké mouky, sůl, pepř

Do mléka přidáme hřebíčky, bobkový list a pomalu přivedeme k varu. Sejmeme z plamene a odstavíme na 15 minut. Mazitím v jiné pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a vmícháme jíšku, kterou za stálého míchání smažíme 1 minutu. Poté sejmeme z plame...

Bezinkový likér s vodkou

Bezinkový likér s vodkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 l šťávy z černého bezu, 700 g cukru krupice, 2 tyčinky celé skořice, 10 ks hřebíčku, 1 lžíce citronové kůry, 1 l vodky, 2 ks badyánu

Z bezinek si musíme připravit 2 litry čisté šťávy. Vyrobíme ji buď v odšťavňovači nebo vymačkáme bezinky v čistém kusu látky (třeba v utěrce). Šťávu dáme do hrnce, přidáme cukr a všechno koření a vaříme pomalým varem asi 20 minut. Vařenou šťávu ...

Borůvkový likér

Borůvkový likér

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 litry borůvek, 0,5 kg cukru krupice, kůra z 1 pomeranče, špetka kmínu, 1 skořice celá, 6 ks hřebíčku, 250 ml rumu, 250 ml vodky

Borůvky rozmačkáme a necháme v kameninovém hrnci v chladu 2-3dny stát.Pak přes plátno prolisujeme a chvilku povaříme s cukrem,kůrou z pomeranče,kmínem,skořicí a hřebíčkem asi půl hodiny.Po vychlazení přilijeme rum a vodku a uzavřené necháme 4 dny ...

Brokolice v sýrové omáčce

Brokolice v sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g másla, 25 g hladké mouky, 150 g tvrdého sýru, 1 mrkev, 1 bobkový list, 5 hřebíčků, 5 listů čerstvé petrželky, 1 brokolici, 1 lžičku celého pepře, 8 stroužků česneku, 500 ml mléka, sůl

Brokolici zbavíme spodní části a rozřežeme na jednotlivé košťály (hlavičky), které dáme vařit do osolené vody. Vaříme 5 minut, dokud hlavičky nezměknou. Mezitím do mléka přidáme na čtvrtky rozkrájenou mrkev, cibuli, stroužky česneku, bobkový list,...

Brusinkový džem

Brusinkový džem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brusinek, 1/2 kg cukru krystal, 250 ml vody, 1 lžíce včelího medu, 1 lžička pomerančové kůry, 5 ks hřebíčku, 1 celá skořice

Brusinky propláchneme, vsypeme do většího hrnce, zasypeme cukrem. Vlijeme vodu, přidáme med, pomerančovou kůru a koření. Vše vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Jakmile začne hmota rosolovatět, vyndáme z ní koření a plníme do čistých uzavíracích ...

Brusinkový kompot

Brusinkový kompot

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brusinek, 450 g cukru krupice, 10 ks hřebíčku, 2 celé skořice

Umyté brusinky dáme do mísy, zasypeme cukrem a promícháme. Mísu uložíme na 24 hodin do chladna. Druhý den přesypeme brusinky do hrnce, přidáme hřebíček, celou skořici a přidáme 2 dcl převařené vody. Brusinky přibližně 20 minut zvolna prohřívám...

Burritos

Burritos

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí kýty, 1 lžička olivového oleje, 1 střední cibule, půl skořice vcelku, 4 hřebíčky, 1 bobkový list, 2 hrnky hovězího vývaru, 8 tortill (20cm), sůl dle chuti, 100 g rajčatové salsy

Maso zbavíme tuku a blan. Omyjeme a očistíme. Nakrájíme na malé kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka a opečeme do zlatohněda. Přidáme maso a skořici s hřebíčkem a bobkovým listem. Osolíme dle chuti a přilijeme vývar. Vše uvedeme do varu, snížíme ...

Čatní z jablek

Čatní z jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 středně velkých jablek, 2 lžičky čerstvého nastrouhaného zázvoru, 2 skořice, 1 lžička anýzu, 2-3 ks sušených a nadrcených čili papriček, 5 ks hřebíčků, 1 lžička kurkumy, 4 lžíce rostlinného oleje, 4 lžíce vody, 4 lžíce nejlépe hnědého cukru

Jablka oloupeme, vykrojíme středy a nakrájíme na malé kostičky. V nerezovém hrnci dostatečně rozehřejeme olej a přidáme zázvor, skořici, anýz, čili papričky a hřebíček. Za stálého míchání smažíme asi půl minuty, než anýz ztmavne. Pak přidáme kurku...

Červený rybíz á la brusinky

Červený rybíz á la brusinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg červeného rybízu, 70 dkg cukru krupice, 2 lžičky mleté skořice, 2 lžičky kyseliny citronové, 4-6 hřebíčků, 5 lžic rumu

Zralý červený rybíz obereme na jednotlivé kuličky a pečlivě odstraníme špatné plody. Opereme, necháme okapat a přidáme cukr. Smícháme dohromady a v chladnu necháme do druhého dne uležet. Pak přidáme skořici, kyselinu citronovou, hřebíčky a asi č...

Citronáda

Citronáda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst hřebíčků, citrónová kůra z jednoho citrónu, 1 balení vanilkového cukru, 500 ml vody

Do hrnce nalijeme 500 ml vody a přivedeme k varu, když voda vře, přidáme hřebíčky, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilkový cukr a necháme povařit cca 15 minut.

Dětský svařáček

Dětský svařáček

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka borůvkového kompotu, 1 celá skořice, 3 ks badyánu, 5 ks hřebíčku, 1 l vody, 1 citrón, 1 lžíce cukru krupice

Skořici, badyán a hřebíček svaříme ve vodě. Zatím si nazdobíme skleničky z varného skla. Okraje skleniček potřeme citrónem a pak je v misce s cukrem obalíme. Do každé z připravených sklenek vlijeme 50 ml borůvkové šťávy, kterou pak dolijeme odvare...

Domácí becherovka

Domácí becherovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l vodky, asi 5 listečků máty peprné, 3 lžíce čaje stomaran, 1 sáček vanilkového cukru, 3 ks hřebíčku

Všechny ingredience smícháme a necháme 1 - 3 dny luhovat. Pak nápoj scedíme a podáváme vychlazený.

Domácí kečup

Domácí kečup

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg rajčat, 2 ks jablek, 4 velké cibule, 5 ks papriky, 5 ks hřebíčků, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 4 lžičky mleté sladké papriky, 30 dkg cukru

Jablka zbavená jádřinců nakrájíme spolu s rajčaty, cibulí a paprikami na menší kousky a přidáme vše ostatní. Vaříme 1,5 - 2 hodiny pod pokličkou. Uvařené pak ponorným mixérem rozmělníme, přepasírujeme a dáme do sklenic od dřívějších kečupů. Uzavře...

Domácí kečup II.

Domácí kečup II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg hodně zralých měkkých rajčat, 30 g soli, 6 hřebíčků, 10 kuliček nového koření, 12 kuliček pepře, malá špetka skořice, 130 g cukru krupice, 150 ml octa

Omytá rajčata nakrájíme na kousky, přidáme sůl a všechno koření a podusíme doměkka. Rozdušená rajčata rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme cukr a ocet a za stálého míchání odpařujeme, až dostaneme hustotu kečupu. Hotový kečup propasírujeme sít...

Domácí perník

Domácí perník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks vejce, 4 lžíce másla, 2 lžíce cukru krupice, 1 balení ovocné marmelády, 200 g včelího medu, 500 g polohrubé mouky, 80 g vlašských ořechů, 1/2 lžičky anýzu, 1/2 lžičky badyánu, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky hřebíčku, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 špetka soli

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny, poté přidáme med a mouku, do které jsme přidali kypřící prášek. Nakonec přidáme ještě koření a pořádně promícháme. Vmícháme i nahrubo mleté ořechy. Do těsta leh...

Domácí pracny

Domácí pracny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hladké mouky, 210 g cukru moučka, 100 g nastrouhaných mandlí nebo ořechů, 300 g tuku, 1 žloutek, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky mletého hřebíčku, cukr moučka na obalení

Mouku smícháme s cukrem, mandlemi, tukem, žloutkem, skořicí a hřebíčkem a vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet. Poté těstem plníme lehce vymazané formičky různých tvarů, upečeme a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru.

Domácí švestková povidla

Domácí švestková povidla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg švestek, 1 hrnek cukru krystal, 1 badyán (čerstvě umletý), 1 skořice (čerstvě umletá), 3-5 hřebíčků (čerstvě umletých), 0,3 dcl vody

Švestky vypeckujeme a vložíme do hrnce s nepřilnavým povrchem. Zalijeme vodou a na prudším ohni přivedeme k varu. Až se začne tvořit kašovitá hmota, přidáme cukr a koření. Na mírném ohni pak občasně zamícháme a vaříme cca 3-4 hodiny. Voda se musí ...

Dýně s ananasovou příchutí

Dýně s ananasovou příchutí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg dýně, 1 kg cukru, 1 l vody, 1 l bílého vína, 1 citrón, hřebíček, 2-3 ananasové trestě

Nakrájenou dýni na kostečky namočíme na 24 hodin do vody se 4 deci octa. Po této době vodu slijeme a dýni vaříme v nálevu 1 l vody, 1 l bílého vína, 1 kg cukru, s 1 citronem nakrájeným na kolečka, hřebíčkem a ananasovou tresťí. Vaříme až dýně zesk...

Dýně v listovém těstě

Dýně v listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g listového těsta, 500 g dýně, 1/2 l mléka, celá skořice, hřebíček, 200 g cukru krupice, 20 g vanilkového cukru, špetka mletého zázvoru, 20 g pudinkového prášku, 1 žloutek, 25 g medu, 30 g plátků mandlí

Polovinu listového těsta vložíme do zapékací misky. Nakrájenou dýni povaříme v mléce se skořicí a hřebíčkem. Přidáme cukr krupici i vanilku, puding, dochutíme zázvorem. Směsí naplníme těsto v zapékací misce. Kraje potřeme žloutkem, přiklopíme druh...

Dýňové birjání

Dýňové birjání

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 špetky šafránu, 500 g cibule, 175 g másla, 8 stroužků česneku, 100 g zázvoru, 3/4 lžičky chilli koření, 1 lžičku kardamomu, 1/2 lžičky muškátového ořechu, 3 ks skořice, 1 lžičku hřebíčku, 3 ks bobkového listu, 2 lžičky garam masaly, trošku muškátového květu, 3 ks limety, 1 ks chilli papričky, 3 ks dýně, 175 g Řeckého jogurtu, 450 g rýže Basmati, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 4 lžíce máty peprné

Šafrán smícháme se 4 lžícemi horké vody a necháme 30 minut odstát. Rýži uvaříme podle návodu. Cibuli nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na 100 g oleje. Česnek a zázvor dáme do mixéru a spolu se dvěma lžícemi vody rozmixujeme na pastu. Přidáme k ...

Fenykl s kapary

Fenykl s kapary

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bulva fenyklu, 12 velkých kaparů v octovém nálevu, 6 hřebíčků, 1 lžíce bílého vinného octa, olivový olej

Bulvu fenyklu očistěte (pokud bude, odřízněte i zdřevnatělý spodek bulvy), oloupejte vrchní vrstvu lupenů a zbytek nakrájejte najemno. Nakrájený fenykl vložte do misky, přihoďte okapané kapary, hřebíčky, zakápněte mírně octem a zalijte olejem tak,...

stránka: