Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hřiby

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Bazalkové rizoto s králíkem a hříbky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 uvařený králičí hřbet, 2 hrsti jasmínové rýže, 1 hrst sušených hříbků (změklých ve vodě), 3 dcl drůbežího nebo králičího vývaru, 1 hrst hrášku čerstvého nebo mraženého, 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžička bazalkového pesta, pepř, sůl, kousek pórku, 1 lžíce nasekané petrželové nati, olivový olej, 1 cibule

Na olivovém oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, ke které později přidáme rýži, králíka a koření včetně pesta a podlijeme vývarem. Přidáme hříbky vaříme, dokud není rýže měkká. Pak přidáme na jemno nakrájený pórek a ještě chvíli vaříme, dok...

Vegetariánský houbový Kuba

Vegetariánský houbový Kuba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti sušených hříbků, 250 g krup, 1 cibule, 2 lžíce tuku, 3 stroužky česneku, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička majoránky, troška nového koření, pepř, sůl

Hříbky namočíme přes noc, stejně jakou kroupy (zkrátí se tak doba jejich vaření). Houby pak uvaříme s troškou soli do poloměkka. Kroupy uvaříme zvlášť s troškou soli a kmínem. Mezitím rozehřejeme troubu na 170°C. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadr...

Žebírko s hříbkovo - smetanovou směsí v alobalu

Žebírko s hříbkovo - smetanovou směsí v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety bez kosti, 200 g hřibů, 4 plátky šunky, sůl, pepř, 1 lžička másla, olej, 1/2 citrónu, 50 ml bílého vína, 150 ml smetany ke šlehání , 600 g brambor vařených ve slupce, pažitka

Kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji je opečeme dozlatova. Z výpeku slijeme přebytečný olej, přidáme větší lžičku másla, plátky hříbků, pokapeme je citronovou šťávou, přihodíme šunku nakrájenou na nudličky, zalijeme ví...

Kuřecí ragů s hříbky a pečenými brambory

Kuřecí ragů s hříbky a pečenými brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,9 kg kuřecích prsou, 0,5 kg hřibů, 250 ml smetany, 200 ml zakysané smetany, 100 g másla, 200 ml drůbežího vývaru, asi 2 lžíce Solamylu, 50 ml oleje, 1 kg malých brambor, 100 g papriky (kapie), 100 g pórku, 100 ml Sherry, 3 dkg soli, 1 lžíce kmínu drceného, 3 špetky pepře, hrst ploché petrželové natě

Brambory dobře omyjeme a zlehka povaříme dopoloměka. Rozkrájíme na čtvrtky a vložíme na vymaštěný plech, osolíme, okmínujeme přidáme na drobné kousky nakrájenou kapii a pórek. Asi 10 minut grilujeme na 250°C. Na závěr posypeme nahrubo rozsekanou p...

Kuře s hříbky

Kuře s hříbky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti sušených hub, kousek sádla, 1 kuře, špetka soli, troška kmínu, 1,5 hrnečku vody

Dvě hodiny před pečením kuřete si namočíme houby do vody. Pak si kuře omyjeme a dáme do pekáčku, kam dáme trochu sádla, osolíme, pokmínujeme a přidáme houby i s vodou, ve které se máčely. Pokud bude vody málo, tak ještě trochu vody přilijeme (aby ...

Houbová paštika - terina

Houbová paštika - terina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čerstvých žampionů, 150 g čerstvých hřibů, 150 g uvařených kuřecích prsou, 1 větší cibule, 70 g uvařené rýže, 80 g uzené slaniny, 2 vejce, troška pepře a soli, špetka sušeného tymiánu, lístky čerstvého tymiánu a polníčku na ozdobu , 4 plátky anglické slaniny, 2 lžíce olivového oleje

Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160g šampiňónov, hríby a vychladnuté kuracie prsia. Zvyšnú časť šampiňónov pokrájame na plátky, ktoré orestujeme v panvici na oleji. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s nakrájanou slaninkou.Po vychladn...

Hřibová polévka

Hřibová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l slepičího vývaru, 400 g čerstvých hřibů, 1 špetka soli, 1 lžíce petrželky, 2 plátky toastového chléba, 1 špetka pepře, 120 g másla

Hříbky očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Polovinu tuku v hrnci rozpustíme a houby na něm smažíme za stálého míchání asi 15 minut. Potom houby osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přivedeme k varu, zmírníme teplotu a asi 10 minut vaříme. Me...

Houbová omáčka z mladých hřibů

Houbová omáčka z mladých hřibů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml smetany či šlehačky, 300 ml mléka, 6 lžic másla, 4-6 čerstvých hřibů (dle velikosti), 1 cibule, 80 dkg hovězího masa, troška soli, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru krupice

Maso dáme vařit do osolené vroucí vody, když je měkké, vyndáme jej na talířek. Na drobno pokrájenou cibulku zpěníme na másle, přidáme houby pokrájené na malé kousky, podlijeme vývarem z masa a podusíme doměkka. Omáčku připravíme ze smetany, mlé...

Houbová smaženice s vejci z Vysočiny

Houbová smaženice s vejci z Vysočiny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg hříbků, 4 lžíce krupice, 6 vajec, 3 - 4 lžíce másla, 1 cibule, troška pepře, troška soli, celý kmín dle potřeby

K přípravě používám mladší hřiby, či jiné houby tuhé konzistence. Očištěné houby omyjeme, pokrájíme na menší kostky a dáme vařit spolu se solí a kmínem. Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme dozlatova na másle (sádle) a vmícháme do vařených hub. ...

Hříbky na cibulce s topinkou

Hříbky na cibulce s topinkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hřibů, 50 g uzeného špeku, 7 g soli, 7 g pepře, 1 ks cibule, 4 plátky chleba, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžíce pažitky, 4 lžíce slunečnicového oleje

Špek nakrájíme na kostičky a dáme ho smažit do pánve, kde pustí tuk. Poté přidáme najemno nakrájenou cibulku a po chvíli i houby. Smažíme až houby pustí šťávu a poté necháme šťávu odpařit. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a pažitku a prohřejeme. Od...