Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Hroznové víno

Hermelínový dortík

Hermelínový dortík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks velkých Hermelínů (nebo 4 malých), 200 g Lučiny, 4 lžíce nahrubo mletých vlašských ořechů, půlky jader vlašských ořechů, několik listů zeleného salátu, kuličky hroznového vína, sůl

Z hermelínu podélně odřízneme ostrým nožem vršky (1/3) a odložíme je stranou. Z větších částí vydlabeme vnitřky, aby vznikly mističky. Lučinu, mleté ořechy a vydlabané části sýru utřeme do pěny. Podle chuti ji osolíme, naplníme jí sýrové mističky ...

Tropický letní salát

Tropický letní salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hroznového vína, 200 g broskví, 200 g hrušek, 100 g jahod, 450 ml jablečného moštu, cukr krupice

Omyté a nakrájené ovoce vložíme do mísy, zalijeme jablečným moštem, dle chuti osladíme a důkladně promícháme. Podáváme dobře vychlazené.

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g kuskusu, 150 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 hrozen vína, 2 jablka, 2 hrušky, citrónová šťáva z 1 citrónu, 2 lžíce medu, 1 hrst rozinek, 2 lžíce nasekaných pistácií

Do větší mísy nasypeme kuskus, zalijeme ho 150 ml vroucí vody, přidáme olivový olej, a necháme asi 10 minut nabobtnat pod přiklopeným talířem. Jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostičky. Víno omyjeme a také p...

Ovocný salát s kokosem

Ovocný salát s kokosem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílého hroznového vína, 500 g aromatických jablek, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 dcl bílého vína, 100 g čerstvých nebo sušených datlí, 1 lžíce včelího medu, máta peprná, 3 lžíce bílého rumu, 4 lžíce čerstvého kokosového mléka, 1 lžíce cukru, 30 g zázvoru, 50 g kokosového ořechu

Hrozny umyjeme, bobule podélně rozpůlíme a odstraníme jadérka. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na plátky. Ovoce v míse ihned přelijeme citrónovou šťávou a bílým vínem. Přidáme odpeckované a naplátkované datle. Připravíme...

Ovocné šašliky

Ovocné šašliky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 1 pomeranč, 1 jablko, 1 hruška, 1 broskev, 8 kuliček hroznového vína, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce cukru krupice, 0,5 dl rumu, máslo

Ovoce nakrájíme na malé kousky a pokapame citrónovou šťávou. Cukr si rozpustíme v rumu, nalijeme na ovoce a dáme do chladničky na 30 minut. Poté ovoce napichujeme na jehlice střídavě. Dáme na pekáč a dáme péct, pečeme při 180 °C, cca 15 minut.

Dětský salát

Dětský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g červeného zelí, 1 jablko, 100 g vlašských ořechů, 100 g hroznového vína, 200 ml bílého jogurtu, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžíce oleje

Zelí nakrouháme. Jablko i se slupkou nakrájíme na tenké plátky. Hrozny s ořechy promícháme se zelím. Do jogurtu vmícháme ocet a olej, vznikne nám dresink. Plátky jablka osušíme a přidáme k zelí. Vše promícháme s dresinkem.

Zelný salát s jablky a vínem

Zelný salát s jablky a vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrového červeného zelí, 200 g hroznového vína, 1 větší jablko, 1 lžíce oleje, 1 lžíce aceto balsamico (balzamikového octa), 100 ml studené vody, 5 tablet Diachromu ( nízkoenergetického sladidla), špetka soli

Červené zelí omyjeme, zbavíme košťálu a nakrouháme na jemné nudličky. Spaříme vroucí vodou, necháme okapat a vychladnout. Zatím připravíme zálivku. V octu rozpustíme tablety Diachromu, přidáme olej, sůl a 100 ml studené vody, vše dobře promícháme....

Salát z ovoce Dálného východu

Salát z ovoce Dálného východu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva liči v sirupu, 3 ks nakládaného zázvoru, 2 lžíce sirupu ze zázvoru, 1 ks limety - nastrouhaná kůra z ní, 2 ks pomeranče, 200 g kuliček modrého hroznového vína, 1 červené jablko

Liči scedíme přes síto podložené miskou. Polovinu scezeného sirupu odlijeme a do zbytku vložíme liči. Přidáme na jemné proužky nakrájený zázvor, sirup a limetkovou kůru a šťávu. Pomeranče oloupeme a ostrým nožem odblaníme. Držíme je nad miskou, ab...

Sýrové jednohubky šup šup

Sýrové jednohubky šup šup

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg tvrdého sýra (nebo dle předpokládané spotřeby), 1 lžička pálivé papriky, hroznové víno, půlky vlašských ořechů

Dále použijeme: mikrotenový sáček, napichovátka či párátka. Tvrdý sýr nakrájíme na kostičky. Připravíme si mikrotenový sáček, do něj sýr vložíme a přidáme podle množství sýra pálivou papriku. Sáčkem důkladně třepeme, dokud se sýr neobalí. Pak k...

Ostroretka na zelenině a ovoci

Ostroretka na zelenině a ovoci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sladkovodní ryby - ostroretky, 2 papriky (kapie), 2 rajčata, 2 cibule s natí, 1 pomeranč, 1 jablko, 20 dkg hroznového vína, 2 lžíce ostrého kečupu, 2 lžíce olivového oleje, 100 ml vody, špetka soli, špetka koření na ryby

Na pánvičce rozehřejeme olej a vložíme všechnu zeleninu, kterou jsme nakrájeli na kostičky. Za občasného míchání prudce osmahneme, přidáme nakrájené ovoce a 5 minut dusíme pod pokličkou. Ostroretku zbavíme páteře a kůže a nakrájíme na pásky. Poka...

Tortilly se sýrem a ovocem

Tortilly se sýrem a ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tortily, 150 g Lučiny, špetka soli, 1 lžíce petrželové nati, 2 - 3 stroužky česneku, 1 balení Hermelínu, 150 g Nivy, 10 kuliček hroznového vína

Lučinu smícháme s prolisovaným česnekem, ochutíme solí a vmícháme nasekanou petrželku. Tortilly potřeme směsí, poklademe je tenkými plátky hermelínu, rozpůlenými kuličkami vína bez pecek a posypeme nadrobenou nivou. Svineme, utáhneme a zabalíme pe...

Hruškový salát

Hruškový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 jablka, 2 hrušky, 100 g hroznového vína, 1 hrst vlašských ořechů, 6 lžic zakysané smetany, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce cukru moučka, 6 švestek

Jablka a hrušky oloupeme, vykrojíme jadřince, nakrájíme na tenké nudličky a dáme do mísy. Hrozno rozpůlíme, švestky vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky a smícháme. Vše pokapeme citrónovou šťávou. Do smetany vmícháme cukr, nalijeme na ovoce a promíc...

Meruňkový kompot s hroznovým vínem

Meruňkový kompot s hroznovým vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 meruněk, 10 kuliček hroznového vína, 2 lžičky cukru krystal, troška stévie , 350 ml vody, 3-4 listy meduňky

Ovoce omyjeme. Meruňky vypeckujeme a nakrájíme na měsíčky. Víno bez pecek přidáme k meruňkám a dochutíme cukrem, stévií a lístečky meduňky. Zalijeme vodou. Vaříme 5-7 minut dle zralosti meruněk. Lístečky vyndáme a přelijeme do sklenice. Podáváme v...

Domácí vitamínová bomba

Domácí vitamínová bomba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hroznového vína, 5 mrkví, 6 jablek, 1 ananas

Hroznové víno, jablka, a mrkev omyjeme. Ananas zbavíme kůry. Mix ovoce vkládáme do odšťavňovače. Hotovou šťávu již nesladíme. Hrozny a ananas dodají sladkost. Vychladíme a můžeme podávat.

Sýrové rolky s křenem a hroznovým vínem

Sýrové rolky s křenem a hroznovým vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Lučiny, 1 lžíce strouhaného křenu, sůl, kapka sladké smetany, 200 g plátkového sýra, hroznové víno, rohlíky

Do lučiny (lepší je domácí výroba) zamícháme křen a trochu osolíme. Pokud je příliš hustá, zředíme kapkou mléka nebo smetany. Plátky sýra rozprostřeme na prkénko, pomažeme ochucenou lučinou a poklademe hroznovým vínem. Jestliže jsou kuličky velké,...

Focaccia s hroznovým vínem

Focaccia s hroznovým vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 10 g droždí (kvasnice), 100 ml olivového oleje, 7 g mořské soli, 2 lžíce rozmarýnu, 100 g hroznového vína, 200 ml vody

Smícháme vlažnou vodu, mouku a droždí. Necháme kynout 40 minut. Poté těsto propracujeme, dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 15 min kynout. Poté zalijeme olejem a zapracováváme ho prsty do těsta - zároveň se z bochánku snaží...

Ovocný salát se sýrem a s jogurtovou zálivkou

Ovocný salát se sýrem a s jogurtovou zálivkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml bílého jogurtu, 2 lžíce polotučné hořčice, 60 ml bílého vína, sůl, pepř, 250 g uzeného eidamu (Edam), 250 g bílého hroznového vína, 2 sladká jablka, 1 lžíce citrónové šťávy, 250 g šunky, 1 pomeranč

Nejdříve si vytvoříme zálivku z jogurtu. Smícháme hořčici, jogurt a víno. Opepříme a osolíme a důkladně promícháme. Jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Vložíme je do mísy a pokapeme citrónovou šťávou. Bobulky hroznového vína...

Gurmánský sýrový salát

Gurmánský sýrový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g fety nebo jiného ovčího sýra, 1 hlávkový salát, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 žlutá paprika, 4 rajčata, 100 g hroznového vína, 2 cibule, olivy, 150 ml olivovového oleje, 150 ml malinonového nebo jiného ovocného octu, 1 svazek zelené petrželové natě, 1 lžička soli, mletý pepř

Hlávkový salát omyjeme a natrháme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a rozčtvrtíme. Hroznové víno omyjeme, jednotlivé kuličky rozpůlíme a vybereme jádra. Ovčí s...

Salát pro mistra

Salát pro mistra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hruška, 1 banán, 200 g hroznového vína, 1 jablko, hrst vlašských ořechů, 1 ovocný jogurt

Umyté a osušené ovocie nakrájame na rovnako veľké kocky a spolu zľahka premiešame. Necháme postáť päť minút, aby pustilo šťavu a chute sa rovnomerne rozležali. Ovocie potom zalejeme vychladeným ovocným jogurtom a posypeme nasekanými vlašskými orec...

Salát Waldorf

Salát Waldorf

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g celeru, 4 jablka, 100 g vlašských ořechů, 80 ml majonézy, 4 lžíce sladké smetany, 250 g hroznového vína, 200 g uvařených kuřecích prsou, 1 lžíce citrónové šťávy, špetka soli

Celer a jablka nastrouháme nahrubo, přidáme ořechy, na kostičky nakrájené a uvařené kuřecí maso, vypeckované hrozny, majonézu, smetanu, dochutíme citrónovou šťávou, osolíme a promícháme.

Tvarohové řezy s hroznovým vínem

Tvarohové řezy s hroznovým vínem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hroznového vína, 250 g tvarohu, 150 g másla, 1 lžíce rumu, 3/4 hrnečku cukru, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1,5 hrnečku polohrubé mouky, 1 hrneček mléka, 1 lžička nastrouhané citrónové kůry, 1 vejce, 1/2 hrnečku kukuřičné mouky, hrubá mouka na vysypání a tuk na vymazání formy, cukr moučka na ozdobu

Opláchneme hroznové víno a necháme okapat. Zatím do mísy vložíme tvaroh, máslo, vejce, cukr a citronovou kůru. Vše vymícháme dohladka. Potom postupně přidáváme mouku, mléko, rum a prášek do pečiva. hotové těsto vylijeme na vymazaný plech a poklade...

Vinařský salát

Vinařský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávkový salát, 150 g hroznového vína, 150 g dušené šunky, 1 šalotka, 150 g plísňového sýra, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, řapíkatý celer, špetka soli, 2 lžíce cukru krupice

Do misky nalijeme ocet a asi 6 lžic vody, přidáme cukr, sůl, a zamícháme. Pak nasypeme ještě nasekanou šalotku. Salát omyjeme a necháme okapat, jednotlivé listy natrháme na kousky, rozdělíme je do misek a vydatně pokapeme dresinkem, na závěr přid...

Moře lásky

Moře lásky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml sektu, 40 ml bílého rumu, 80 ml kokosového likéru, 1 sklenka drceného ledu, 1 hrneček jahod, kousek ananasu, troška hroznového vína, 80 ml jahodového pyré

Nejprve sekt nalijeme do větší míchací sklenice, k němu přilijeme vychlazený bílý rum, kokosový likér, jahodové pyré a ledovou tříšť. Vše promícháme. Ovoce očistíme, nakrájíme na menší kousky a střídavě napícháváme na špejle. Nápoj přelijeme do ...

Ovocný ledový punč

Ovocný ledový punč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

namražený led, 50 g hroznového vína, 1 jablko, 1 pomeranč, 50 g nakládaných kompotovaných třešní, 2 mandarinky, 1 citrón, 2 sáčky ovocného čaje (třešeň), 4 kostky cukru, 4 hřebíčky, trocha badyánu, 1 malá skořice (vcelku)

Ovoce nejprve důkladně opláchneme. Pomeranče a mandarinky zbavíme kůry. Všechno ovoce pak krájíme na stejné dílky. V konvici zalijeme čajové sáčky vroucí vodou, přidáme koření, šťávu z citronu a cukr. Necháme louhovat 10 minut, poté odstraníme sá...

Bramborové měsíčky pečené s rajčátky a hrozny

Bramborové měsíčky pečené s rajčátky a hrozny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 menších brambor, olivový olej, sůl a pepř podle chuti, 200 g kuliček hroznového vína, 200 g cherry rajčátek

Brambory dobře vydrhneme ve vodě, neoloupané nakrájíme na měsíčky, osolíme a opepříme. Na plech vymazaný olejem vsypeme bramborové měsíčky, postříkáme je olejem a ve vyhřáté troubě necháme asi 20 - 25 minut péct. Plech vyndáme, ke skoro pečeným ...

stránka: