Hruška

Ovoce, plod hrušně, původem z Asie. Barva se pohybuje od žlutých přes zelené až k načervenalým plodům. Chuť je velmi sladká, ale opět se liší podle typu, stejně jako tvrdost slupky. Rozlišujeme podzimní, zimní (vydrží déle uskladněné) a letní druhy (vhodné k okamžité konzumaci). Obsahují velké množství vody, draslík, ovocné cukry, velmi málo vitaminu C, pod slupkou nalezneme vitamin B. Využití těchto plodů v kuchyni je široké. Můžeme je zavařovat a vyrobit si tak doma skvělé kompotované ovoce. Vhodné jsou i k sušení, pálení hruškovice. Vynikající ingrediencí jsou při přípravě moučníků. Výborně ale také chutnají připravené podle netradičních receptů – např. flambované hrušky s pomerančem.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář