Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Jablečný mošt

Jablečné želé s mátou

Jablečné želé s mátou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g čerstvé máty , 500 ml vody, 300 ml jablečného moštu, 1 balení želírovacího cukru 2:1, šťáva z půl citrónu, několik snítek máty na dochucení

Dobře opranou mátu zalijeme 500 ml vody a přivedeme k varu. Necháme ji povařit 15 minut. Pak odvar přecedíme, vlijeme do hrnce, přilijeme mošt, přisypeme želírovací cukr a vše dobře promícháme. Za stálého míchání necháme asi 6 minut vařit, až nám ...

Jack Rose

Jack Rose

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl jablečného moštu, 2 cl citronové šťávy, 1.5 cl Grenadiny, sklenka ledu, plátek jablka

Do sklenky s ledem nalijeme mošt, šťávu a grenadinu. Promícháme a můžeme zdobit plátkem jablka.

Kapr s jablečným moštem

Kapr s jablečným moštem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 porcí kapra, 200 g strouhaného perníku, 1 celá cibule, 4 ks hřebíčků zapíchnutých v cibuli, 100 g pokrájené kořenové zeleniny, 70 g cukru krupice, 1 bobkový list, několik kuliček pepře celého, několik kuliček nového koření, 1 l jablečného moštu, 100 g másla

Jednotlivé porce kapra nasolíme a necháme 1 hodinu v lednici odležet. Do vhodné nádoby na vaření vložíme všechny suroviny kromě másla. Směs uvedeme do varu a krátce povaříme. Potom teprve přidáme máslo a vložíme porce kapra. Společně pošírujeme...

Karotka na kyselo

Karotka na kyselo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g mrkve, 2 lžíce octu, 5 lžic cukru moučka, 1 lžička slunečnicového oleje, 1 lžička citronové šťávy, 1 dcl jablečného moštu, 2 lžíce včelího medu, špetka soli

V jablečném moštu rozpustíme cukr, vmícháme med, špetku soli a trochu octu. Přidáme na jemno nastrouhanou mrkvičku, přidáme olej a zakapeme citrónovou šťávou.

Křehký jablečný koláč

Křehký jablečný koláč

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g másla, 250 g hladké mouky, 75 g cukru krupice, 1 slepičí vejce, 1 balení pudinkového prášku, 1 kg jablek, 100 g cukru krupice, 1 citrón, 100 ml jablečného moštu, 100 g mandlových lupínků

Ze změklého másla, hladké mouky, cukru a vejce vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme do ledničky na 30 minut. Zapneme troubu a necháme rozehřát na 180°C. Omytá jablka oloupeme a nakrájíme na slabé plátky. Pokrájen...

Kuřecí kousky v jablečném moštu

Kuřecí kousky v jablečném moštu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí čtvrtky, 25 g másla, 1 lžíce oleje, špetka soli, špetka pepře, 2 jablka, 1-2 lžíce nasekaného tymiánu (Mateřídouška obecná), 1 cibule, 100 g plátků uzené slaniny, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml jablečného moštu, 4 lžíce sladké smetany, 150 ml drůbežího vývaru

Troubu předehřejeme na 200°C. Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a prudce opečeme na rozpáleném oleji a másle. Vyjmeme, přeložíme do ohnivzdorné mísy. Maso obložíme osminkami jablek a posypeme tymianem. Ve výpeku opražíme nadrobno nasekan...

Skleněné jablečné řezy

Skleněné jablečné řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 120 g + 2 lžíce cukru krupice, 4 lžíce oleje (nejlépe slunečnicového), 5 lžic teplé vody, 270 g polohrubé mouky, 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 500 g tvarohu, 1 balení zakysané smetany, 5 lžic cukru moučka, 2-3 lžíce rumu, 700 g jablek, 1 sáček vanilkového cukru, 1 plná lžička skořice, 200 ml jablečného moštu, 1 sáček vanilkového pudinkového prášku

V míse vyšleháme celá vejce se 120 g cukru krupice, olejem a vodou. Do vyšlehané pěny vmícháme mouku s kypřícím práškem. Těsto rovnoměrně rozprostřeme do menšího plechu vyloženého pečícím papírem a při 180°C upečeme dozlatova. Tvaroh smícháme se...

Sladké pokušení

Sladké pokušení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml Cordial likéru, 150 ml jablečného džusu, 1 tyčinka skořice, 1 měsíček citrónu

Cordial s jablečným džusem prohřejeme v kastrůlku a slijeme do šálku z varného skla. Vložíme celou skořici a zastříkneme citronem, kterým pak ozdobíme ohraj sklenice.

Startovací mango-jablečný nápoj

Startovací mango-jablečný nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mango, 3-4 lžičky citronové šťávy, 2 lžičky rozinek, 2 lžičky medu, špetka mleté skořice, 250 ml jablečného moštu nebo přírodní šťávy

Mango oloupeme a zbavíme pecky. Dužinu rozmixujeme v mixéru na kaši, přihodíme všechny zbylé ingredience kromě jablečného moštu a znovu rozmixujeme. Vzniklé pyré nalijeme do dvou sklenic a v každé dolijeme přibližně 125 ml moštu.

Třešně se smetanou

Třešně se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g třešní (čerstvých nebo zavařovaných), 1/2 citronu, 80 g cukru krupice, 1/8 l červeného vína (suchého) (můžeme nahradit ovocným sirupem), 1/8 l neslazeného třešňového moštu, 30 g bramborového škrobu, špetka mletého hřebíčku, 100 g sladké smetany, 1 balení vanilkového cukru

Třešně omyjeme a zbavíme pecek. Citron omyjeme horkou vodou a osušíme. 1/4 kůry nastrouháme a citron vymačkáme. Třešně dáme spolu s citronovou kůrou a šťávou, cukrem a vínem do hrnce. Smícháme škrob s 4-5 lžícemi třešňového moštu. Zbylý mošt přili...

Vepřová kotleta se sušenými meruňkami

Vepřová kotleta se sušenými meruňkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

25 g másla, 1 lžíce rostlinného oleje, 4 plátky vepřového masa, 2 mrkve, 8 šalotek, 2,5 cm kousek zázvoru, 2 lžíce hladké mouky, 400 ml jablečného moštu, 170 g sušených meruněk, 1 lžička Dijonské hořčice, špetka soli, špetka pepře

Troubu předehřejeme na 180°C. Na pánvi rozpálíme polovinu másla a olej a řízky prudce osmahneme z obou stran. Vyjmeme je, do pánve přidáme zbylé máslo, na kousky nakrájenou mrkev, očištěné šalotky a nastrouhaný zázvor. Restujeme 2-3 minuty, přidá...

Východ slunce

Východ slunce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 ml jablečného moštu, 80 ml malinového sirupu, 80 ml citronové šťávy, 1 jablko, 1 chemicky neošetřený citron, 4 koktejlové višně, čerstvé lístky máty na ozdobení

Polovinu moštu naplníme do tvořítek na ledové kostky a dokonale zmrazíme. Koktejlové sklenice dáme vychladit do lednice. Kostky rozdělíme do čtyř sklenic a do každé přilijeme po 20 ml ovocného sirupu a citronové šťávy. Zbytek jablečného moštu př...