Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Jablečný ocet

Dětský salát

Dětský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g červeného zelí, 1 jablko, 100 g vlašských ořechů, 100 g hroznového vína, 200 ml bílého jogurtu, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžíce oleje

Zelí nakrouháme. Jablko i se slupkou nakrájíme na tenké plátky. Hrozny s ořechy promícháme se zelím. Do jogurtu vmícháme ocet a olej, vznikne nám dresink. Plátky jablka osušíme a přidáme k zelí. Vše promícháme s dresinkem.

Sýrový salát s ořechy

Sýrový salát s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g tvrdého sýra (gouda, primátor), 3 nakládané okurky, 1 červená cibule, několik listů salátu (lollo rosso), 75 g půlek jader vlašských ořechů, 2 navinulá jablka, citrónová šťáva (z 1/2 citronu), 150 g nízkotučného jogurtu, 100 ml mléka, 75 ml ovocného octa, špetka pepře cayenského, 1 svazek pažitky, cukr moučka dle chuti

Sýr nakrájíme na nudličky nebo na kostičky. Nakládané okurky necháme okapat a prokrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nadrobno ji posekáme. Listy salátu očistíme, opereme, osušíme, popř. roztrháme na větší kusy. Pažitku opereme, osušíme a najemno...

Cuketové řezy na česneku

Cuketové řezy na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší cukety, 4 stroužky česneku, 2 ks chilli papriček, 1 lžička hnědého cukru, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce oleje, 4 lžičky soli

Dobře omyté cukety rozpůlíme a nakrájíme na asi 1 cm tlustá kolečka, která vložíme do mísy, posolíme a necháme aspoň 4 hodiny odpočinout. Pak vodu z cuket vymačkáme a smícháme s prolisovaným česnekem a drobně nasekanými papričkami. V pánvi rozehře...

Kuřecí křidélka s rajskou omáčkou

Kuřecí křidélka s rajskou omáčkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 ks kuřecích křídel, 600 g rajčat, 1 ks jablka, 100 g cibule, 50 ml slunečnicového oleje, 60 g rajčatového protlaku, 2 lžíce včelího medu, 2 lžička jablečného octu, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička pepře cayenského

Rajčata nařízneme, krátce povaříme a oloupeme. Rozčtvrtíme, zbavíme semen a společně s oloupaným a jařince zbaveným jablkem nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme na osminky, na oleji necháme zesklovatět, přidáme rajčata a jablka, vmícháme protlak,...

Listový salát s ovocem

Listový salát s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 - 4 hrsti listového salátu, vícedruhového (hlávkový, polníček...), kousek červené cibule, 2 kousky broskve nebo nektarinky, 2 jablka, 1 hrst vlašských ořechů, 10 ml olivového oleje, 1 lžička citronové šťávy, 10 ml jablečnéhoý octa, špetka soli, špetka pepře

Nejprve si připravíme zálivku. Smícháme olej, ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř - dobře promícháme. Pak si jako základ do mísy natrháme hlávkový salát, přidáme polníček a případně další listové saláty. K nim přidáme na tenké plátky nakrájené ne...

Ďábelská omáčka

Ďábelská omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce nastrouhaného křenu, 1 lžíce francouzské hořčice, 1 lžička pepře, 2 lžičky chilli, 1 lžička soli, 1 lžička cukru moučka, 4 lžíce jablečného octa, 2 žloutky, 2 cibule, 100 ml smetany

Cibule nastrouháme najemno. Můžeme vzít jednu červenou a jednu žlutou cibuli. Hořčici smícháme s octem, přidáme nastrouhaný křen, pepř, chilli koření, sůl, cukr a žloutky. Dále přidáme nastrouhanou cibuli a smetanu. Vše důkladně promícháme.

Salát z kedlubny a ředkve

Salát z kedlubny a ředkve

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kedlubnů, 1 menší ředkev, 2 červené cibule, 1 lžíce jablečného octa, špetka soli, 1 lžička cukru krystal

Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme do mísy. Ředkve očistíme a nastrouháme na jemno. Nakrájíme červenou cibuli a přidáme do mísy. Přidáme trochu cukru, sůl a jablečný ocet. Důkladně promícháme.

Francouzská omáčka

Francouzská omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl olivového oleje, 0,5 dcl včelího medu, 0,3 dcl chilli omáčky, 1 dcl jablečného octu, 1 cibule, 1 lžíce worcesterové omáčka, špetka soli

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Pak všechny suroviny rozmixujeme na hladkou hmotu a necháme 1 hodinu v lednici uležet. Používáme jako zálivku na salát.

Cibulová salátová zálivka

Cibulová salátová zálivka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 dcl včelího medu, 1 dcl jablečného octu, 1 dcl vody, 1 cibule, špetka oregana, špetka majoránky, špetka mleté papriky

Cibuli nakrájíme nadrobno. Med zředíme vodou a přivedeme téměř k varu. Přidáme nakrájenou cibuli, krátce povaříme a vmícháme ocet a koření. Na malém ohni vaříme nezakryté asi 8-10 minut. Zálivku necháme asi 1 hodinu odležet.

Nápoj pro zdraví a krásu

Nápoj pro zdraví a krásu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenice vody, 2 lžičky jablečného octa, 2 lžičky včelího medu

Připravíme si sklenici vody, přidáme 2 kávové lžičky jablečného octa a nápoj osladíme 2 lžičkami medu. Řádně vše promícháme.

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 střední červené řepy, 1 lžíce křenu, 2 stroužky česneku, 1 lžička soli, špetka pepře, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce jablečného octa, 2 lžíce medu, 3 lžíce zakysané smetany, 1 lžička tatarské omáčky

Červenou řepu omyjeme a uvaříme do měkka. Necháme vychladnout. Pak ji oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Osolíme, opepříme, přidáme křen nastrouhaný na jemno, rozmačkaný česnek, olivový olej, med, jablečný ocet, zakysanou smetanu a tatars...

Barevný salát z hlávkového zelí

Barevný salát z hlávkového zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky zelí, 1 lžička soli, 1 červená paprika (kapie), 1 menší okurka, 1 menší červená cibule, 5 sušených rajčat, 1 mrkev, olej ze sušených rajčat, 1 lžíce jablečného octa, cukr

Zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky (nejlépe pomocí struhadla na zelí), osolíme a promícháme. Necháme asi hodinu odležet. Během ní zelí promačkáváme rukou, ať změkne. Pak přidáme papriku nakrájenou na malé kousky a stejně nakrájíme okurky, cibu...

Kedlubny se smetanou a uzeninou

Kedlubny se smetanou a uzeninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kedlubny, 2 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 1 lžička Vegety, 200 ml sladké smetany, jablečný ocet, cukr krupice

Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo. Mladé kedlubnové lístky nakrájíme na jemno. Do kastrolku dáme olej, přisypeme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a za stálého míchání přivedeme k varu. Vsypeme nastrouh...

Špaldový chleba

Špaldový chleba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml podmáslí, 200 g špaldové mouky, 300 g hladké mouky, 1 lžíci jablečného octa, 1 lžičku cukru krupice, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžíci rostlinného oleje

Všechny ingredience smícháme do hustého těsta. Z těsta vytvoříme bochánek a dáme na olejem vymazaný plech. Pečeme asi 50 minut.

Rybí filé s rajčaty a paprikami

Rybí filé s rajčaty a paprikami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g rybího filé, 5 lžic jablečného octa, 2 cibule, 4 rajčata, 4 žluté papriky, 4 lžíce oleje, sůl, pepř, 2 lžičky medu

Rybí filé omyjeme pod tekoucí vodou,osušíme a pokapeme jablečným octem.Cibuli oloupeme.Rajčata a papriky omyjeme a očistíme.Pak rajčata nakrájíme na plátky,cibuli a papriky na nudličky.Ve velké pánvi rozehřejeme olej a cibuli,rajčata i papriky na ...

Pestrý vajíčkový salát

Pestrý vajíčkový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 1 cibule, 300 g spirálek, 100 g kukuřice, 200 g hrášku, 1 svazek jarní cibulky, 1 červená a 1 žlutá paprika, 2 lžíce olivového oleje, 100 ml masového vývaru, 50 ml jablečného octa, 150 g šunky, 4 rajčata, 100 g majonézy, 150 g jogurtu, šťáva z 1 citronu, 2 lžíce pažitky, sůl

Vejce vaříme 10 minut. Uvaříme těstoviny. Papriky nakrájíme na proužky, cibuli na tenká kolečka, rajčata na čtvrtky. Cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme hrášek, zalijeme vývarem a octem, převaříme a dáme do misky. Slijeme těstoviny. Nakrá...

Španělský salát

Španělský salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 červená cibule, 1 hlávka salátu, 2 rajčata, 2 lžíce jablečného octa nebo balsamikového, 2 lžíce olivového oleje, hrst kopru, špetka soli, špetka pepře

Připravíme si zálivku z octa, oleje, soli, pepře a jemně nasekaného kopru. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na proužky. Salát rozebereme, větší listy natrháme, rajčata nakrájíme na plátky a smícháme se salátem a cibulí. Zálivku nalijeme na...

Zelný salát s mrkví (bez cibule)

Zelný salát s mrkví (bez cibule)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 mrkve, 0,5 menší hlávky bílého zelí, 0,5 lžičky olivového oleje, 2 lžičky jablečného octa, sůl

Zelí si nastrouháme na hrubém struhadle, posolíme a pořádně promačkáme. Necháme odstát půl hodiny. Mezitím si nahrubo nastrouháme mrkev. Vše pak smícháme dohromady, podlijeme olivovým olejem a dochutíme octem. Promícháme. Salát je nejlepší, odleže...

Šípková polévka

Šípková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g šípků, 1 l vody, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžička cukru, špetka soli, 6 kousků černého chleba

Šípky rozpůlíme, zbavíme stopek, okvětí a semen, dobře je omyjeme a vaříme ve vodě se špetkou soli asi 30 minut. Potom je protřeme sítem nebo rozmixujeme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozšleháme ji s vodou a povaříme. Přidáme šípkový ...

Tvarohová majonéza

Tvarohová majonéza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jemného tvarohu, 1 žloutek, 5 lžic mléka, 1 lžička jablečného octa, špetka soli a pepře, 0,5 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce olivového oleje

Všechny přísady necháme chvíli ležet v pokojové teplotě. V míse smícháme tvaroh, žloutek, mléko, ocet, pepř, sůl, olej a hořčici. Pořádně promícháme a pak ještě promícháme ručním šlehačem a je to.

Ševcovský mls

Ševcovský mls

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g měkkého salámu, 4 sterilované okurky, 2 cibule, 100 ml majonézy, špetka soli, troška pepře, 1 lžička cukru krystal, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce polotučné hořčice, 1 lžíce jablečného octa

Vezmeme si robota a salám umeleme. Umeleme i okurky a dáme oboje do mísy. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, majonézu, cukr, kečup, olej, hořčici, ocet, sůl a pepř. Vše zamícháme, dle chuti dochutíme a necháme v ledničce chvíli uležet.

Křenová pasta

Křenová pasta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g křenu, 750 ml slunečnicového oleje, 40 g cukru krupice, 1,5 lžíce jablečného octa, špetka soli

Křen nastrouháme na jemném struhadle, přidáme olej, cukr, ocet, sůl a vše pěkně mícháním spojíme v hladkou hmotu. Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu převařené vody. Potom plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut při 80°C.

Medová stehýnka

Medová stehýnka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kuřecích stehýnek, 100 ml medu, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžíce cukru

V menším hrnci smícháme med, sojovou omáčku, jablečný ocet, cukr a za stálého míchání asi 5 minut vaříme. Necháme vychladnout a do omáčky naložíme omytá a osušená kuřecí stehýnka aspoň na 2 hodiny. Poté upečeme na grilu. Na grilu je pečeme 15 mi...

Kapr zapečený se zeleninou

Kapr zapečený se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 1 lžíce jablečného octa, troška sladké mleté papriky, špetka soli, 30 g másla, 50 g rajčat, 50 g květáku, 50 g mrkve, 50 g hrášku, 4 lžíce mléka, 2 vejce, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce petrželové naťi, 100 g strouhaného sýra

Jednotlivé porce kapra osolíme, posypeme paprikou a pokapeme octem. Poté vložíme do vymazaného pekáčku. Spaříme a oloupeme rajčata. Do pekáčku přidáme nakrájenou mrkev, květák, rajčata a hrášek. Nepatrně podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut v tr...

Filé v křupavém těstíčku

Filé v křupavém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rybího filé, cca 500 ml rostlinného oleje na smažení, 1 šálek hladké mouky, 1 lžička jablečného octa , 2 šálky vody\, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva

Do mísy dáme hladkou mouku, ocet, vodu a kypřící prášek do pečiva. Vše malou metličkou pečlivě uděláme řidší těstíčko. Filety lehce obalíme v mouce a poté je opatrně namočíme v těstíčku. Necháme krátce okapat a vložíme do rozehřátého oleje. Nejlép...

stránka: