Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Jablkový džus

Lehký ovocný dortík

Lehký ovocný dortík

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

TĚSTO: 4 vejce, 130 g cukru krupice, 130 g změklého másla, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 160 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, NÁPLŇ: 8 plátků želatiny, 250 g bílého jogurtu, 150 ml jablečného džusu, vymačkaná šťáva z 1 citrónu, 75 g cukru moučka, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ztužovač šlehačky, ovoce dle chuti, ovocná marmeláda

Suroviny na těsto postupně vyšleháme a pak nalejeme do formy vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 160°C. Po vychladnutí korpus rozkrojíme. Náplň: Jogurt smícháme s džusem, citrónovou šťávou a cukrem. Šlehačku vyš...

Tropický letní salát

Tropický letní salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hroznového vína, 200 g broskví, 200 g hrušek, 100 g jahod, 450 ml jablečného moštu, cukr krupice

Omyté a nakrájené ovoce vložíme do mísy, zalijeme jablečným moštem, dle chuti osladíme a důkladně promícháme. Podáváme dobře vychlazené.

Šťavnatá buchta

Šťavnatá buchta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 1 hrnek polohrubé mouky, 3 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 1 lžička kypřící prášku do pečiva, 1 hrnek jablečného džusu, 3 lžíce hnědého cukru, 1 lžička mleté skořice, strouhaná citronová kůra z 1 citronu, 200 ml smetany ke šlehání (31%)

V míse našleháme vejce s cukrem do husté pěny. Vmícháme mouku, kypřící prášek, sůl a vlažné rozpuštěné máslo. Těsto vlijeme do předem vymaštěné a vysypané formy na biskupský chlebíček a pečeme 30 minut. Buchtu vyklopíme z formy a necháme vychladno...

Mražené víno

Mražené víno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml jablkového džusu, 400 ml bílého vína, 40 ml peprmintového likéru, 2 citróny, 80 g cukru moučky

Z citrónů vymačkáme šťávu a tu společně s jablkovým džusem, bílým vínem a peprmintovým likérem důkladně promícháme. Nakonec v tekutině rozpustíme cukr. Vše nalijeme do nízké umělohmotné vaničky a necháme zmrazit. To trvá asi 5-6 hodin. Na s...

Iceberg

Iceberg

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl vodky, sklenka jablkového džusu, 2 cl vermutu rosso, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme vodku, vermut a dolijeme džusem.

Ribín

Ribín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl slivovice, 3 cl jablečného džusu, 3 cl rybízového džusu, sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme slivovici, jablečný džus a rybízový džus. Promícháme a podáváme.

Krůtí prsíčka plněná kyselým zelím

Krůtí prsíčka plněná kyselým zelím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g krůtích prsíček, 600 g kyselého zelí, 150 g čerstvých žampionů, 150 g dobře vyuzené slaniny, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 jablka, 150 ml jablkového džusu, špetka kari koření a mletého pepře, 1 lžíce cukru krystal, sůl podle potřeby

Maso umyjeme, osušíme a nakrojíme tak, aby sme dostali čo najväčší plát. Mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Slaninu pokrájame na kocky a opečieme na suchej panvici, pridáme očistené pokrájané šampiňóny a dusíme asi 10 minut. Polovicu vychladnu...

Jablečné mojito

Jablečné mojito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl bílého rumu, 1 sklenka ledu, 1 hrst máty, 2 kousky limety, 1 cl limetové šťávy, 1 sklenka jablkového džusu, 1/2 ks jablka, 2 lžičky třtinového cukru

Do sklenice dáme cukr, mátu, limetu, rum a šťávu, promícháme a dáme led. Přidáme kousky jablka a dolijeme džusem. Zdobíme plátkem jablka.

Mrkvový dort

Mrkvový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mrkve, 2 vejce, 70 g cukru krystal, 125 ml slunečnicového oleje, 120 ml jablkového džusu, 100 g vlašských ořechů, 220 g polohrubé mouky, 30 g moučkového cukru, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 lžička mleté skořice, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 250 g měkkého tvarohu, 50 g cukru krupice, 314 g mandarinkového kompotu, 50 g lískových ořechů (opražené a nasekané), 20 g hořké nastrouhané čokolády

Těsto: Mrkev na jemno nastrouháme. Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem. Přidáme olej, džus, mrkev, ořechy namleté a nakonec mouku s moučkovým cukrem, práškem do pečiva a skořicí. Těsto pečeme ve formě při 180°C asi 30-45 min. Po upečení necháme v...

Ostrá medová krkovička dle Pohlreicha

Ostrá medová krkovička dle Pohlreicha

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovičky, 60 g medu, 90 ml olivového oleje, 150 ml jablkového džusu, 200 ml světlého piva, 15 ml sojové omáčky, 2 špetky mletého chilli, špetku kurkumy

Všechny ingredience, kromě masa, důkladně smícháme v misce. Přidáme plátky masa a necháme v chladu několik hodin uležet, nejlépe přes noc. Poté grilujeme na grilovací pánvi nebo na venkovním grilu. Podáváme se salátem, nebo teplou anglickou zeleni...

Jahodový nápoj s bílou čokoládou

Jahodový nápoj s bílou čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jahod, 150 ml jablečného džusu, 3 kousky bílé čokolády

Umyjte jahody a odstraňte jejich stonky. Nakrájejte je na půlky a dejte do mixéru. Rozlámejte bílou čokoládu a vložte také do mixéru, doplňte jablečným džusem a řádně rozmixujte (nesmí zůstat žádný kousek vcelku).

Sladké probuzení

Sladké probuzení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g müsli, 450 g jahodového jogurtu, 8 lžiček jablečného džusu, 175 g borůvek, 175 g jahod

Rozdělte müsli do 4 skleniček na víno a do každé nalijte dvě lžičky jablečného džusu. Poté přidejte lžíci jogurtu a ovoce.

Ovesná kaše s malinami a praženými mandlemi

Ovesná kaše s malinami a praženými mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

225 g ovesných vloček, 100 ml jablečné šťávy , 225 ml béílého jogurtu, 3 lžíce medu, kůra z jednoho citronu, 2 jablka, 1 hrst malin, 1 hrst pražených mandlových lupínků

Smíchejte ovesné vločky, 300 ml vody a ovocnou šťávu spolu v misce. Zakryjte a nechejte v lednici přes noc. Druhý den v dopoledních hodinách vmíchejte do misky s vločkami jogurt, med, citrónovou kůru a strouhaná jablka. Nahoru přidejte maliny a ma...

Plátky kachních prsou plněné foie gras se zázvorovým želé a zázvorovým sorbetem

Plátky kachních prsou plněné foie gras se zázvorovým želé a zázvorovým sorbetem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,01 l olivového oleje, 0,09 kg kachny, 0,001 kg soli, 1 g pepře, 5 g zázvoru, 2 g želatiny, 0,025 l jablkového džusu, 0,025 g kostkového cukru, 0,005 g listového salátu, 0,015 g kachních jater

Kachní prsa osolíme, opepříme a jemně nařežeme kůži, poté přidáme nasekaný tymián. Na rozpálené pánvičce opečeme z obou stran do zlatavé barvy. Poté v troubě dopečeme na 180°C cca 7 minut. Poté kachní prso necháme v ledničce vychladnout a pomocí ú...

Dušená mrkev - jinak

Dušená mrkev - jinak

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g mrkve, 1 lžíce hladké mouky, 40 g másla, 1 kostka bujónu, 150 ml jablečného džusu 50%

Mrkev očistíme a škrabkou na brambory naškrábeme na nudličky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Poté vmícháme mrkev a krátce jí orestujeme. Podlijeme džusem a na povrch rozdrobíme bujón. Promícháme a jakmile se mrkev začne vařit, tak přikl...

Krůtí plátečky s mrkví

Krůtí plátečky s mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krůtích prsou, 3 velké mrkve, 50 ml vody, 100 ml jablečného džusu, sůl, pepř, 1 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce másla, 1/2 lžičky bramborového škrobu, 1/2 kostky bujónu

Mrkev očistíme a škrabkou na brambory naškrábeme nudličky. Maso nakrájíme na malé plátky, jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Na směsi oleje a másla je opečeme do měkka. Shrneme je v pánvi na bok, přidáme mrkev, krátce orestujeme, přidáme rozdrob...

Krůtí kousky s džusem

Krůtí kousky s džusem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g krůtích prsou, 25 ml slunečnicového oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, 1/4 lžička mletého černého pepře, 100 ml jablečného džusu, 1/2 lžičky bramborové škrobu, 1 lžička sójové tmavé omáčky, 1 lžička francouzské hrubozrnné hořčice, 1 lžička slunečnicového oleje

Na marinádu smícháme olej (25 ml), pepř, džus a rozdrobený bujón. Maso nakrájíme na menší kousky a vmícháme do marinády. Směs dáme do nádoby s víčkem a necháme v chladničce uležet do druhého dne. V pánvi rozehřejeme lžičku oleje, přidáme okapané m...

Kiwikiwi

Kiwikiwi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 skleniček jablkového džusu, 2 avokáda, 5 kiwi

Kiwi oloupeme. Avokádo rozkrojíme a vyndáme pecku. Vložíme do mixéru a rozmixujeme. Přilijeme 100% jablkový džus a vyšleháme. Nalijeme do skleniček a podáváme.

Jablečný smoothie

Jablečný smoothie

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 sklenic jablečného džusu, 3 jablka, 3 sklenice Řeckého vanilkového jogurtu, 1 lžička skořice, 1 sáček vanilkového cukru

Jablka očistíme a zbavíme jádřinců. Vložíme do mixéru, přidáme jablečný džus a jogurt. Rozmixujeme a poté dochutíme skořicí a vanilkovým cukrem.

Vepřový bůček se sójovo-jablkovou marinádou

Vepřový bůček se sójovo-jablkovou marinádou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bůčku, 60 ml jablkového džusu, 60 ml sójové omáčky, 30 g třtinového cukru, 1 ks cibule

Vepřový bůček podle chuti buď nakrájíme na plátky nebo necháme vcelku. Smícháme džus, sójovou omáčku a třtinový cukr. Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Cibuli nakrájíme na jemno a přidáme ji do marinády. Nakonec přidáme maso (musí být ponořené) a ...