Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Jáhly

Jáhlový moučník s jahodovým tvarohem

Jáhlový moučník s jahodovým tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vařených jáhel, 2 sáčky vanilkového cukru, mléko podle potřeby, 250 g jahod, 250 g tvarohu

Ještě teplé jáhly dáme do mixéru, zalijeme horkým mlékem a mixujeme, dokud nevznikne hustší kaše. Osladíme jedním vanilkovým cukrem. Část jahod rozmačkáme vidličkou se zbývajícím cukrem, smícháme s tvarohem. Jáhlovou kaši dáme do pohárů, naneseme ...

Jáhly jako příloha k masu

Jáhly jako příloha k masu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g jáhel, 2 cibule, 50 g anglické slaniny, 300 ml masového vývaru, 1 dcl olivového oleje, 1/2 lžičky mleté papriky

Na oleji zvolna orestujeme cibulku dorůžova. Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a necháme trošku orestovat. Přisypeme jáhly, které jsem propláchli horkou vodou a restujeme zvolna 5 minut. Přilijeme vývar, přidáme červenou papriku a p...

Třísýrové jáhly

Třísýrové jáhly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jáhel, 120 g Eidamu , 1 Hermelín, 40 g Nivy, 1 cibule, 1 lžíce másla, špetka soli

Jáhly osolíme a zalijeme vroucí vodou - podle návodu na obalu - a uvaříme. Cibulku nakrájíme na malé kousky a osmahneme ji na másle. Uvařené jáhly scedíme a promícháme s cibulkou. Všechny sýry nastrouháme a promícháme s jáhlami. Necháme 5 minu...

Jáhlová kaše

Jáhlová kaše

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 125 ml jáhlových instantních vloček, špetka soli, 1 lžička cukru krystal, 1 lžíce másla

Mléko nalijeme do kastrolku a jakmile začne vařit, tak ho odstavíme. Ihned vsypeme jáhlové instantní vločky, osolíme, osladíme a promícháme. Necháme asi 3 minuty odstát a poté kaši dáme na talíř. Kaši posypeme dle chuti grankem, kakaem, čokoládo...

Tvarohové jáhly s brusinkami

Tvarohové jáhly s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jáhel, 500 ml mléka, 4-6 lžíc medu nebo javorového sirupu, 1-2 lžičky skořice, 250 g tvarohu, 1 hrst brusinek (klidně sušených), 1 hrst plátků mandlí, 2 vejce

Propláchnuté jáhly dáme do většího hrnce a zalijeme mlékem. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Promícháváme. Následně scedíme a necháváme chladnout. V misce následně smícháme zbylé ingredience a vložíme do zapékací mísy. Zapékáme asi 20 minut při...

Jablečný jáhelník

Jablečný jáhelník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky jáhel, 4 hrnky mléka, 2 lžíce vanilkového cukru, nebo 3 lžíce medu, 4 sladké větší jablka, 1 lžíce skořice, špetka muškátového oříšku, 3-4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)

Ve velkém hrnci si dáme vařit mléko s cukrem a přisypeme jáhly. Vaříme asi 15 minut, dokud nejsou jáhly měkké. Jakmile máme uvařeno, slijeme a jáhly dáme do mísy chladnout. Poté přidáme 3 žloutky a dle chuti ještě med nebo cukr. Z bílků si ušlehám...

Jablečné jáhly

Jablečné jáhly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablek, 1 hrst rozinek, 100 g jáhlů, 1 špetku soli, 1 mrkev, 1 hrst mandlí, 1 lžíci skořice, 4 lžíce javorového sirupu

Jáhly uvaříme podle návodu v osolené vodě. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky a dusíme doměkka. Poté rozmixujeme a smícháme s uvařenými jáhly. Rozinky namočíme ve vodě. Mrkev oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme ke kaši. Pokud je kaše příliš ...

Jahelník s ovocem a oříšky

Jahelník s ovocem a oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahel, 750 ml mléka, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, sůl, 4 vejce, 30 g másla, 250 g směsi sušeného ovoce a ořechů, hrubá mouka, ovocná šťáva

Jáhly důkladně vypereme v horké vodě. Nasypeme do osoleného a oslazeného mléka a za stálého míchání vaříme do změknutí jahel. Do horké kaše zamícháme máslo, pokrájené ovoce a ořechy a necháme částečně zchladnout. Pak přidáme žloutky a opatrně vmíc...

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg sladkovodních ryb, 2 mrkve, 2 petržele, 1 cibule, 1 kedluben, kousek bulvového celeru, 1 pórek, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 1,2 l vody, 2 lžíce másla, 1,5 dcl smetany, 6 dkg jáhel, špetka soli

Ryby stáhneme z kůže, vyfiletujeme, pokrájíme na malé kousky a posolíme. Z kůží, hlav a kostí, mrkve, petržele, celeru, cibule, pórku a koření uvaříme 1 l vývaru a scedíme. Polovinou vývaru zalijeme jáhly, přidáme 1 lžíci másla a vaříme na malém o...