Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Jahodový sirup

Americká limonáda

Americká limonáda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

troška jahodového nebo malinového sirupu, troška kompotovaného ovoce (broskve, ananas, mandarinky, mix), troška pomerančového džusu, kolečko pomeranče nebo citrónu, cca 2 dcl perlivé vody nebo minerálky neslazené, 4-5 kostek ledu

Na dno 3 dl sklenice vlijeme trochu červeného sirupu, pak vložíme ovoce, na ně kolečko pomeranče, nebo citronu, středem propíchneme brčko, pak dáme pár kostek ledu, zalijeme opatrně džusem a pak opatrně po stěně sklenice pomocí lžíce dolijeme perl...

Džus z mrkve a pomerančů

Džus z mrkve a pomerančů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg mrkve, 3 pomeranče, 1 kg cukru krupice, 2 lžíce kyseliny citrónové, 1 láhev citrónového sirupu, 12 l vody

Mrkev očistíme a nakrájíme na malé kousky. Pomeranče dobře omyjeme, nakrájíme i s kůrou na drobno a odstraníme pecky. Přidáme cukr a kyselinu citrónovou. To vše vaříme ve dvou litrech vody do změknutí. Pak rozmixujeme, přilijeme 10 litrů převařené...

Čerstvý sýr s lesními jahodami

Čerstvý sýr s lesními jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 l plnotučného mléka, 100 g řeckého jogurtu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 0,1 l jahodového sirupu, 300 g lesního ovoce, 4 lžíce vinného octu

Mléko smícháme s jogurtem a zahřejeme na 85 °C. Až se začne srážet odstavíme a udržujeme v teple (ve vodní lázni, v mírně vyhřáté troubě, zabalené do deky). Po 45 minutách přecedíme přes jemné síto a získáme tak čerstvý sýr. Smetanu ušleháme v...