Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Jahody

Lehký a rychlý koláč s ovocem

Lehký a rychlý koláč s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

170 g polohrubé mouky, 110 g cukru krupice, 3 vejce, 6-7 lžic horké vody, 1-2 balení želatiny, hrst jahod, 2 kiwi, 1 malá konzerva ananasu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 300-500 ml zakysané smetany dle chuti, 1-2 balení vanilkového cukru

Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme horkou vodu a opět šleháme do pěny. Z bílků si připravíme sníh. Jednu půlku vmícháme opatrně do těsta, pak jemně přidáme mouku a dodáme zbytek sněhu. Pečeme v mírné troubě. Zakysanou smetanu smícháme s jednou uš...

Ovocný salát s dvěma zálivkami

Ovocný salát s dvěma zálivkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 broskve, 1/2 ananasu, 2 pomeranče, 2 banány, 1/2 žlutého melounu, 10 jahod, 1 hrst borůvek, 10 malin, 15 listů máty peprné, 150 g cukru krystal, 75 ml vody, 1/2 vanilky, 1 list citrónové trávy, 5 lžic citrónové šťávy, 2 lžíce brandy

Broskve omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Ananas oloupeme a nakrájíme. Jeden pomeranč omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky (z druhého pomeranče vymačkáme šťávu na zálivku). Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Odstraníme kůru žlutého mel...

Jahodová polévka

Jahodová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvých jahod, 50 g cukru moučka, 500 ml mléka, 500 ml smetany

Jahody zbavíme stopky, opláchneme důkladně studenou vodou a rozmačkáme je vidličkou, popř. rozšleháme v mixéru. Osladíme podle chuti a zalijeme mlékem a smetanou. Necháme vychladit alespoň na 2 hodiny.

Ovocný předkrm ve víně

Ovocný předkrm ve víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší žlutý meloun, 150 g jahod, 2 banány, 200 ml červeného vína

Meloun rozkrojíme na půl a vydlabeme dužinu, kterou pokrájíme na malé kousky. Banány a jahody také pokrájíme. Vše smícháme dohromady a dáme do vydlabané půlky melounu. Opatrně zalijeme vínem a necháme 3 hodiny odležet v lednici.

Jahodový dort s tvarohem

Jahodový dort s tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce polohrubé mouky, 4 lžíce cukru krupice, 4 vejce, 250 g jemného tvarohu, 100 g lučiny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 50 g cukru moučka, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení čiré želatina, 300 g čerstvých jahod

Žloutky našleháme s cukrem do pěny. Přidáme postupně pomalu tuhý sníh z bílků a nakonec po lžičkách vmícháme mouku – opatrně, jen obracením. Těsto vlijeme do dortové vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Po upečení nec...

Jahodový dezert se smetanovým krémem

Jahodový dezert se smetanovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 vejce, 60 g cukru krupice, 60 g polohrubé mouky, 250 g jahod, 2 pudinky se smetanovou příchutí, 250 ml mléka, 1 máslo, 120 g cukru moučky, 2 lžičky rostlinného oleje, sůl

Z bílků, cukru, soli ušleháme tuhý sníh a pomalu postupně zašleháme žloutky a mouku. Šleháme na nejnižším stupni rychlosti. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Upečený korpus poznáme tak, že...

Maminčina buchta ze sodovky

Maminčina buchta ze sodovky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g polohrubé mouky, 300 g cukru krupice, 2 kypřící prášky do pečiva, 10 lžic rostlinného oleje, 3 vejce, 500 ml žluté sodovky, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka) na ozdobu, jahody na ozdobu, borůvky na ozdobu

Cukr smícháme s moukou a kypřícím práškem do pečiva. Přidáme vejce, olej a žlutou sodovku. Vše důkladně promícháme a vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Necháme vychladnout, nakrájíme a před ...

Jahodový dort

Jahodový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3 smetany ke šlehání (šlehačka), 3 vanilkové cukry, 3 ztužovače šlehačky, 6 vejcí, 180 g cukru krystalu, 180 g polohrubé mouky, 1 lžička vody, sůl, 3 lžíce rostlinného oleje, 500 g jahod, 2 červené želatiny

Smetany ke šlehání a vanilkové cukry svaříme a necháme na 10 hodin v lednici. Z bílků, cukru a soli ušleháme tuhý sníh. Pomalu mixerem (na nejnižším stupni rychlosti) zašleháme postupně žloutky a mouku. Přidáme olej a vodu. Vylijeme do vymazané a ...

Jahody v čokoládové košilce

Jahody v čokoládové košilce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g čerstvých jahod, 2 čokolády na vaření, 1 sáček bílé čokoládové polevy

Čerstvé jahody omyjeme a usušíme. Mezitím ve vodní lázni rozpustíme čokolády. Jahody postupně namáčíme v rozpuštěné tmavé čokoládě. Každou jahodu necháme okapat a položíme na igelitový sáček nebo pečící papír. Jakmile čokoláda ztuhne, jahody sundá...

Lehký jahodový krém

Lehký jahodový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 konzervy jahod, 2 lžíce polohrubé mouky, 100 g cukru moučky, 1 máslo

Jahody necháme okapat a rozmixujeme. Přidáme mouku a za stálého míchání necháme projít varem. Jahodovou hmotu dáme vychladit. Mezitím si rozetřeme máslo s cukrem a postupně přidáváme vychladlou jahodovou hmotu. Vše důkladně promícháme, aby v krému...

Mandlový dort s jahodovým krémem

Mandlový dort s jahodovým krémem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

2 konzervy jahod, 100 g cukru moučky, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 máslo, 180 g cukru krupice, 6 vejcí, 2 lžičky vody, 3 lžíce rostlinného oleje, 100 g mandlí, 80 g hladké mouky, špetka soli

Z jahod, cukru moučky, másla a polohrubé mouky si připravíme krém (viz související recepty). Mandle dáme do vody a necháme projít varem. Vaříme tak dlouho, až se hnědá slupka nezačne odloupávat. Mandle oloupeme, rozsekáme a smícháme s hladkou mouk...

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vejcí, 70 g cukru moučky, 70 g polohrubé mouky, špetka soli, 150 ml vody, 100 g pokrmového tuku, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 konzerva jahod, 1 červená želatina, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Žloutky utřeme s cukrem. Přidáváme horkou vodu a rozpuštěný pokrmový tuk. Mouku smícháme s kypřícím práškem a střídavě s ušlehaným sněhem z bílků a soli, opatrně vmícháváme do žloutkové směsi. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a moukou...

Kynuté knedlíky s jahodami a tvarohem

Kynuté knedlíky s jahodami a tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 30 g droždí (kvasnic), špetka soli, 150 ml mléka, 200 g cukru moučky, 200 g másla, 1 vejce, 500 g odtučněného tvarohu, 500 g jahod

Z mouky, 50 g cukru, 100 g másla, droždí, mléka, vejce a soli si připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Mezitím umyjeme a osušíme jahody. Větší jahody rozkrojíme na půl. Z připraveného kynutého těsta pomoučenou lžící postupně odebíráme...

Mléčný jahodový koktejl

Mléčný jahodový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml mléka, 1 hrneček jahod, 100 g cukru moučky

Do mixéru vhodíme jahody, cukr, 100 ml mléka a důkladně rozmixujeme. Přidáme zbytek mléka a promícháme.

Jahodový džem

Jahodový džem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kg jahod, 1,5 l vody, 1,5 kg želírovacího cukru

Jahody omyjeme, rozpůlíme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut na mírném plameni. Přidáme cukr a za stálého míchání vaříme 5 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté provedeme zkoušku tuhnutí. Trochu jahodového džemu dáme na tal...

Jahodová zmrzlina

Jahodová zmrzlina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg jahod, 450 g cukru krupice, 1 sáček želatiny, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 lžička rostlinného oleje

Několik nejkrásnějších jahod si odložíme stranou. Ostatní jahody rozmixujeme. Želatinu připravíme dle návodu na obalu, přidáme 350 g cukru a rozmixované jahody. Vše důkladně promícháme a necháme vychladnout. Mezitím ušleháme smetanu se zbylým cukr...

Ledové rudé moře

Ledové rudé moře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Becherovky, 1 hrst jahod, 1 lžice cukru moučky, 2 lžíce citrónové šťávy, 5 kostek ledu

Jahody omyjeme a osušíme. Jednu jahodu dáme bokem, zbytek rozkrájíme a vhodíme do mixéru. Přidáme led, bechcerovku, citrónovou šťávu, cukr a vše důkladně rozmixujeme. Vlijeme do sklenice a ozdobíme jahodou.

České jahodové mojito

České jahodové mojito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml slivovice, 1 pomeranč, sklenka kostek ledu, 1 lžíce cukru krystalu, hrst jahod, 150 ml perlivé vody, listy máty peprné na ozdobu

Pomeranč rozkrojíme a z jedné poloviny vymačkáme šťávu. Druhou polovinu nakrájíme na kousky a vhodíme do vetší sklenice. Přidáme cukr, pomerančovou šťávu, jahody a promícháme. Vhodíme kostky ledu, přilijeme slivovici a dolijeme vodou. Ozdobíme mát...

Rebarborový mřížkový koláč s jahodami

Rebarborový mřížkový koláč s jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 250 g ztuženého pokrmovéhu tuku, 190 g cukru krystalu, 2 vejce, špetka soli, 500 g rebarbory, 100 g cukru moučky, 250 g vlašských ořechů, 250 g jahod

Rebarboru oloupeme, odstraníme žilky a nakrájíme na 1 cm kousky. Do 1/2 kastrolu vlijeme vodu, přidáme nakrájenou rebarboru, 100 g cukru krystalu, přikryjeme pokličkou, vaříme 15 minut na mírném plameni. Poté rebarboru scedíme a necháme vychladnou...

Ovocní Mikuláši

Ovocní Mikuláši

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 větších jahod, 20 větších malin, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 50 g cukru moučky, 80 hřebíčků, 1 sáček ztužovače šlehačky

Ovoce omyjeme pod studenou tekoucí vodou, vysušíme a odstraníme štopky. Smetanu ke šlehání ušleháme, přidáme ztužovadlo, cukr a opatrně zamícháme, aby nám šlehačka nespadla. Jahody seřízneme tak, aby nám pěkně stály na talíři. Na špičku každé jaho...

Pečené banány s kakaem a jahodovým džemem

Pečené banány s kakaem a jahodovým džemem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 listového těsta, 8 banánů, 1 kg jahod, 750 g želírovacího cukru, 750 ml vody, 4 lžíce kakaa

Z jahod, želírovacího cukru a vody si připravíme jahodový džem (viz související recepty) nebo můžeme použít i kupovaný. Listové těsto zpracujeme a rozválíme na tenkou placku, kterou namažeme jahodovým džemem a posypeme kakaem. Těsto nakrájíme na 8...

Miska zdravé výživy

Miska zdravé výživy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g mandlí, 1 lžíce sezamu, 5 lžic kokosové moučky, 2 hrsti malin, 2 hrsti rybízu, 1 hrst angreštu, 1 hrst jahod, 2 hrsti slunečnicových semínek, 400 ml mléka

Do větší misky vlijeme mléko. Přidáme kokosovou moučku, sezamová a slunečnicová semínka, nakrájené mandle, angrešt, jahody, maliny a rybíz. Vše promícháme a ihned podáváme, dokud je ovoce čerstvé.

Jahodová pěna

Jahodová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva jahod, 1 sáček červené želatiny, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3 lžíce cukru moučky

Jahody scedíme, rozmixujeme a přidáme zpět do jahodové šťávy společně s cukrem a želatinou. Přivedeme k varu, sejmeme z plamene a za občasného míchání necháme vychladnout. Mezitím si ušleháme smetanu do husté šlehačky a postupně vmícháváme vychlad...

Ledový ovocný dort

Ledový ovocný dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

180 g cukru krystalu, 6 lžic cukru moučky, 2 pomeranče, 6 vaječných bílků, 1 sáček čiré želatiny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 konzerva jahod, 1 sáček červené želatiny, 30 g másla, 140 g mandlí, 5 lžic jahodové marmelády, 40 g polohrubé mouky, 4 vejce, špetka soli, 1/2 sáčku ztužovače šlehačky

Mandle zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme, dokud se slupka nezačne odlupovat. Mandle scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. K bílkům přidáme další 4 bílky, 120 g cukru moučky, špetku soli a v...

Ovocný zákusek

Ovocný zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 390 g cukru moučky, 100 g Hery, 1 vejce, 4 lžíce kakaa, 420 ml mléka, 125 g másla, 2 vaječné žloutky, 1,5 pudinku vanilkové příchuti, 0,5 sáčku vanilkového cukru, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 konzervy jahod, 3 sáčky červené želatiny, 24 čerstrvých jahod

Z mouky, 120 g cukru moučky, Hery, vejce a kakaa vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly. Z každého dílu vyválíme tenkou placku, vložíme na plech s pečícím papírem a dotvarujeme dle plechu. Těsto propícháme vidličkou a pečeme ...

stránka: