Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Jahody

Jahodová polévka

Jahodová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čerstvých jahod, 50 g cukru moučka, 500 ml mléka, 500 ml smetany

Jahody zbavíme stopky, opláchneme důkladně studenou vodou a rozmačkáme je vidličkou, popř. rozšleháme v mixéru. Osladíme podle chuti a zalijeme mlékem a smetanou. Necháme vychladit alespoň na 2 hodiny.

Rebarborový mřížkový koláč s jahodami

Rebarborový mřížkový koláč s jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 250 g ztuženého pokrmovéhu tuku, 190 g cukru krystalu, 2 vejce, špetka soli, 500 g rebarbory, 100 g cukru moučky, 250 g vlašských ořechů, 250 g jahod

Rebarboru oloupeme, odstraníme žilky a nakrájíme na 1 cm kousky. Do 1/2 kastrolu vlijeme vodu, přidáme nakrájenou rebarboru, 100 g cukru krystalu, přikryjeme pokličkou, vaříme 15 minut na mírném plameni. Poté rebarboru scedíme a necháme vychladnou...

Miska zdravé výživy

Miska zdravé výživy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g mandlí, 1 lžíce sezamu, 5 lžic kokosové moučky, 2 hrsti malin, 2 hrsti rybízu, 1 hrst angreštu, 1 hrst jahod, 2 hrsti slunečnicových semínek, 400 ml mléka

Do větší misky vlijeme mléko. Přidáme kokosovou moučku, sezamová a slunečnicová semínka, nakrájené mandle, angrešt, jahody, maliny a rybíz. Vše promícháme a ihned podáváme, dokud je ovoce čerstvé.

Roláda s tvarohem

Roláda s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 5 lžic cukru krystalu, 5 lžic polohrubé mouky, 250 g tučného tvarohu, 1 konzervu jahod, 100 g čokolády na vaření

Vejce s cukrem vyšleháme dotuha, aby uvnitř lžíce sama stála. Potom přidáme mouku a lehce promícháme. Vymažeme a vysypeme moukou plech a na něj rozetřeme rovnoměrně těsto. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut na 150 °C. Připravíme si utěrku pos...

Tropický letní salát

Tropický letní salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hroznového vína, 200 g broskví, 200 g hrušek, 100 g jahod, 450 ml jablečného moštu, cukr krupice

Omyté a nakrájené ovoce vložíme do mísy, zalijeme jablečným moštem, dle chuti osladíme a důkladně promícháme. Podáváme dobře vychlazené.

Jahodový salát

Jahodový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g zmrazených jahody, 1 lžíce cukru krupice, 1 pomeranč, 1 jablko, 1 banán, citrónová šťáva, zakysaná smetana nebo šlehačka

Zmrzlé jahody překrájíme a promícháme s cukrem. Pomeranč oloupeme a ostrým nožem z něj nakrájíme tenké výseče (filé). Pracujeme nad miskou s jahodami, abychom zachytili šťávu. Jablko opláchneme, očistíme a nakrájíme na kostičky, přidáme k jahodám ...

Jahodový salát s rýží

Jahodový salát s rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g uvařené rýže, 3 lžíce cukru moučka, 300 g jahod, 250 ml smetany ke šlehání

Uvařenou vychladlou rýži podle chuti osladíme a smícháme s omytými jahodami. Větší plody nakrájíme na čtvrtky. Před podáváním vmícháme ušlehanou smetanu.

Ovocný smajlík

Ovocný smajlík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení bílého či ovocného jogurtu dle chuti dítěte, banán, borůvky, jablko, mandarinka, jahody, kukuřičné lupínky - CornFlakes

Na talířek nalijeme jogurt. Kolem dokola vytvoříme vlásky a obličej pomocí corn flakes. Očička uděláme z jahod, obočí z banánu, nos z kousku mandarinky nebo jablíčka. Pusu uděláme z borůvek. Ovoce různě kombinujeme. Můžeme udělat smějícího nebo mr...

Nepečený Cheesecake s jahodovou polevou

Nepečený Cheesecake s jahodovou polevou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150-200 g BEBE sušenek, 100 g másla, 70 g cukru moučky, sáček vanilkového cukru, 500 g tvarohu, 200 g Lučiny, 250 ml smetany ke šlehání, 300 g jahod(klidně i mražených), lžíce cukru krystal

Sušenky vložíme do sáčku a pomocí válečku/paličky je rozdrtíme. Vysypeme je do mísy a přilijeme rozehřáté máslo. Směs smícháme dohromady a přemístíme do máslem vymazané dortové formy a rozprostřeme pomocí lžíce, snažíme se sušenky upěchovat, pro l...

Jahodový jogurtový nápoj

Jahodový jogurtový nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g jahod, 1 velký pomeranč - nastrouhaná kůra a šťáva z něj, 150 g nízkotučného jogurtu, 1 lžíce cukru krystal, Na ozdobení: 4 malé jahody, 4 malé plátky pomeranče

Do kuchyňského robotu nebo mixéru nasypeme jahody a přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu a jogurt. Všechny přísady rozmixujeme na jemné pyré. Stěny mixéru setřeme stěrkou. Směs ochutnáme a pokud je třeba, přidáme cukr. Pro ho...

Jahodový jogurtový nápoj

Jahodový jogurtový nápoj

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g jahod, 1 velký pomeranč - nastrouhaná kůra a šťáva z něj, 150 g nízkotučného jogurtu, 1 lžíce cukru krystal, Na ozdobení: 4 malé jahody, 4 malé plátky pomeranče

Do kuchyňského robotu nebo mixéru nasypeme jahody a přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu a jogurt. Všechny přísady rozmixujeme na jemné pyré. Stěny mixéru setřeme stěrkou. Směs ochutnáme a pokud je třeba, přidáme cukr. Pro ho...

Tříšť s ananasem a jahodami

Tříšť s ananasem a jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kostek ledu, 250 g mražených jahod, 250 g mražených kostiček čerstvého ananasu, 120 ml ananasové šťávy, 2 lžíce nízkotučného sušeného mléka, 1 lžíce vanilkového cukru

Ledové kostky vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemnou tříšt. Přidáme jahody, kousky ananasu, ananasovou šťávu a nízkotučné sušené mléko. Všechno rozmixujeme s ledovou tříští tak, aby zůstaly zachovány malé kousky ovoce i ledu. Ovocnou tříšt ochu...

Omáčka z lesních plodů

Omáčka z lesních plodů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g malin, 125 g na plátky nakrájených jahod, 1 lžíce čerstvé citrónové šťávy nebo 1-2 lžíce třešňového likéru, 1 lžíce cukru krystal nebo dle chuti

V misce rozmačkáme ovoce vidličkou. Vmícháme cukr s citrónovou šťávou nebo líkérem. Případně ovoce rozmixujeme s citrónovou šťávou a cukrem. Ovocnou směs nandáme lžící do jemného síta, které podložíme miskou. Ovoce propasírujeme skrz síto pomocí v...

Opilá melounová miska s ovocem

Opilá melounová miska s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks malého cukrového melounu Ogen, 1 ks malého cukrového melounu Kantalup nebo Charentais, 200 g jahod, 1 hruška, 1 salátová okurka, 1 karambola, 6 lžic likéru podle chuti, 2 lžíce čerstvé máty peprné

Melouny napříč rozpůlíme a ze středu vydlabeme semena. Kulatým vykrajovačem na melouny nebo malou lžičkou vykrájíme kuličky dužiny a dáme je do velké mísy. Vydlabané slupky si necháme. Do mísy přidáme na plátky nakrájené jahody, na kousky nakrájen...

Jahodová omáčka

Jahodová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g (mražených) jahod, 2 lžíce sušeného sojového nápoje Zajíc, 1 lžíce včelího medu

Jahody necháme lehce roztát a nakrájíme je na kousky, vložíme do mixéru, přidáme trochu vody a necháme rozmixovat. Přidáme Zajíce a med a mixujeme dokud se nám vše nerozmělní. Můžeme rovnou konzumovat jako zmrzlinovou omáčku, nebo jí polít kned...

Jahody v máslovo-rumové omáčce

Jahody v máslovo-rumové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jahod, 4 lžíce rumu, 2 lžíce cukru krystal, 1 lžíce másla, 4 kopečky vanilkové zmrzliny

Omyté jahody dáme do grilovací misky. Pokapeme je rumem a posypeme cukrem. Poklademe je kousky másla. Misku položíme na gril na 5 minut. Rozpuštěné máslo se spojí s rumem, cukrem a šťávou z jahod. Tím vznikne omáčka, kterou jahody a kopeček zmrzli...

Modrý ďábel

Modrý ďábel

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 dcl sektu, 4 jahody, 2 cl Curacao blue

Omyjeme a nakrájíme jahody (já je krájím na čtvrtky). Do skleničky nalijeme sekt, přidáme jahody a zalijeme curacaem.

Jahodovo - melounový salát

Jahodovo - melounový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g vodního melounu, 10 jahod, 1 lžíce zavařených borůvek

Jahody opláchneme, prekrojíme, melón nakrájame na trojuholníky, naaranžujeme na tanier, posypeme čučoriedkami a ozdobíme zeleným lístkom.

Ovocný salát s kukuřičnými lupínky

Ovocný salát s kukuřičnými lupínky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 jahod, 1 broskev, 1 banán, hrst kukuřičných lupínků

Ovocie nakrájame, zmiešame s lupienkami a hneď podávame.

Tvarohovo - jahodová pomazánka

Tvarohovo - jahodová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 100 ml zakysané smetany, 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce jahodového džemu, 250 g jahod

Tvaroh vyšľaháme s kyslou smotanou a vanilkou na penu. Pridáme jahodový džem a dobre premiešame. Očistené, umyté a osušené jahody nakrájame na menšie kúsky a zľahka vmiešame do nátierky. Podávame na sladkom pečive alebo vianočke.

Kokosový koktejl z podmáslí

Kokosový koktejl z podmáslí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml podmáslí, 2 lžíce Granka, 1 balení vanilkového cukru, 20 g ovesných vloček, 1 lžíce kokosové moučky, 6 větších jahod

Kokos a ovesné vločky rozmixujeme najemno, přimícháme granko a vanilkový cukr. Směs zašleháme do podmáslí, nakonec přidáme jahody a vše rozmixujeme. Lijeme do vysokých sklenic.

Jahodové muffinky

Jahodové muffinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 šálky polohrubé mouky, 1 šálek mléka, 1 šálek rostlinnýho oleje, 2 hrsti jahod, 1 hrst rozinek, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce

Z bielik ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame c vanilkový aj kryštáľovým cukrom. Pridáme olej, mlieko a múku. Nakoniec hrozienka, sneh z bielkov a nakrájané jahody. Dáme piecť asi na 30 minút. Do foriem dávame cesto asi do 3/4.

Pribináčkový koktejl s jahodovou dření

Pribináčkový koktejl s jahodovou dření

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení smetanového krému (Pribináček), 400 ml mléka, 1 balení jahodové dřeně

Mléko rozmixujeme s Pribináčkem a polorozmrazenou jahodovou dření. Nalijeme do sklenic a pijeme.

Jahodové mušličky

Jahodové mušličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jahod, 2 lžíce cukru krupice

Jahody rozmixujeme a ochutíme cukrem podle potřeby. Rozmixované jahody nalijeme do nádobky na led a dáme zmrazit do ledničky. Jahodové mušličky podáváme podle chuti nebo použijeme na zdobení.

Roláda s jahodovou šlehačkou

Roláda s jahodovou šlehačkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 120 g cukru krupice, 25 g kakaa, 2 kelímky smetany ke šlehání (šlehačka), 200 - 300 g jahod

Vejce s cukrem ušleháme ručním šlehačem. Postupně do směsy přidáváme kakao a zlehka zamícháme. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 C asi 15 minut. Vytáhneme z trouby a necháme chvíli zchladnout, pak překlopíme na utěrku a s...

stránka: