Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Jahody

Americké hvězdičky s jahodami

Americké hvězdičky s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 180 g másla, 900 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 600 g jahod, 100 g cukru moučka, 6 lžíc cukru krupice, 1 lžíce pomerančové šťávy, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička soli, 1-2 lžíce pomerančové kůry

Jahody nakrájíme nadrobno, přidáme vanilkový cukr a pomerančovou šťávu a necháme v chladu uležet, zatímco budeme připravovat těsto. Smícháme hladkou mouku, cukr krupici, prášek do pečiva, lžičku soli, pomerančovou kůru a nezměklé máslo a vypracuj...

Trošku sladký salát

Trošku sladký salát

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst rukoly, 1/4 hlávka ledového salátu, 1/2 hrsti piniových ořechů, 1 ks hrušky, 5 ks jahod, 4 lžíce dýňového oleje, 100 g balkánského sýru, 1 lžíce sezamu, 1 lžíce slunečnicových semínek

Saláty natrháme na kousky, ovoce pokrájíme, balkánský sýr nakrájíme na kostičky. Vše promícháme, podáváme zakapané olejem a posypané oříšky.

Skořicová ovesná kaše s banánem a jahodami

Skořicová ovesná kaše s banánem a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g ovesných vloček, 450 ml polotučného mléka, 400 g jahod, 150 ml bílého jogurtu, 1/2 lžičky skořice, 4 lžíce třtinového cukru, 3 ks banánu

Smícháme mléko, skořici, cukr a ovesné vločky. Přidáme na kolečka nakrájené banány (1,5 kusů) a vaříme 5 minut. Poté rozdělíme do 4 misek a ozdobíme jahodami a zbylým banánem.

Nanuky z jahod a banánu

Nanuky z jahod a banánu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 ks jahod, 1 ks banánu, 150 ml ananasového džusu

Vše kromě čtyř jahod rozmixujeme. Přimícháme nahrubo nasekané zbylé 4 jahody a dáme do nanukových forem. Necháme v mrazničce minimálně na dvě hodiny a podáváme.

Citronový dort s jahodami

Citronový dort s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 300 g jahod, 200 g malin, 120 g citronové šťávy, 120 g cukru moučka, 350 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 5 ks vejce, 1 špetka soli, 3 lžíce máty peprné, 1 lžíce bramborového škrobu, 1 lžíce citronové kůry

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky – nejprve si z bílků s trochou soli vyšleháme tuhý sníh a poté vyšleháme žloutky s cukrem do téměř bílé pěny. Do této žloutkové směsi vmícháme mouku a poté lehce vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme do vymaz...

Tvarohová zmrzlina s ovocem

Tvarohová zmrzlina s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

650 g jemného tvarohu, 150 g třtinového cukru, 1 grapefruit, 3-4 lžíce whisky, 400 g jahod

Tvaroh rozmixujeme, aby byl tekutější. Jahody rozmixujeme na kaši. Tvaroh stále mixujeme a přidáváme postupně všechny ostatní suroviny (z grepu jen dužinu bez kůžičky). Podle chuti přidáme cukr. Poté přelijeme do nádoby a dáme do mrazáku. Za...

Bowle v melounu

Bowle v melounu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jahod, 1/2 ks ananasu, 1 ks vodního melounu, 1 ks citrónu, 1 l sodové vody, 2 lžíce meduňky

Meloun seřízneme asi ve třetině výšky a vydlabeme. Dužinu pokrájíme na kousky. Ananas a jahody také pokrájíme a spolu s melounem vrátíme do vydlabaného melounu. Zastříkneme citrónovou šťávou, přidáme meduňku a dolijeme sodovkou. Podáváme vychl...

Panna cotta z farmářského jogurtu

Panna cotta z farmářského jogurtu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 500 g jemného tvarohu, 2 lžíce včelího medu, 1 ks mléčné čokolády, 2 lžíce máty peprné, 200 g jahod, 200 g medového müsli

Tvaroh vyšleháme s jogurtem a ochutíme medem – podle chuti. Müsli rozdělíme do pohárků, na to nalijeme tvarohovou směs a ozdobíme rozpuštěnou čokoládou, jahodami a mátou. Podáváme dobře vychlazené.

Grilované ovocná směs s čokoládou

Grilované ovocná směs s čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky borůvek, 3 hrnky malin, 3 hrnky jahod, 3 banány, 4 nektarinky, 100 g bílé čokolády, 1 vanilkový cukr

Banány oloupeme, nakrájíme na plátky. Nektarinky umyjeme, odpeckujeme a nakrájíme na měsíčky. Přidáme očištěné borůvky, maliny a jahody. Veškeré ovoce promícháme, pocukrujeme vanilkovým cukrem. Ovocnou směs rozdělíme na 4 porce. Vložíme do alobalu...

Mix koktejl s vanilkovou zmrzlinou

Mix koktejl s vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 900 ml polotučného mléka, 8 lžic vanilkové zmrzliny, 100 g jahod, 100 g borůvek

Všechny ingredience vyšleháme v napěněný koktejl a hned podáváme.

Koláčky z listového těsta s jahodovým rozvarem a pepřem

Koláčky z listového těsta s jahodovým rozvarem a pepřem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g listového těsta, 100 g jahod, 30 g cukru, černý pepř

Z listového těsta 70 g vyválíme plát cca 5 mm silný a vykrojíme 2 kolečka, která upečeme na 180°C, 10 – 15 minut. Čerstvé jahody 100 g s cukrem 30 g rozvaříme na mírném ohni, až změknou a zhoustnou. Na ještě teplý koláček položíme celou omytou jah...

Jahodovo-mozzarellový salát

Jahodovo-mozzarellový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jahod, 350 g Mozzarelly - třešničky, 10 listů bazalky, 1/2 hrnku olivového oleje, trochu mořské soli, špetka pepře

Jahody očistíme a nakrájíme na plátky, přidáme mozzarellu-třešničky. Z olivového oleje, soli a pepřem vytvoříme zálivku. Na nízkou mísu rozložíme jahodové plátky, posypeme mozarelou a lístky bazalky. Pokapeme zálivkou.

Kefírový koktejl s jahodami

Kefírový koktejl s jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 250 ml kefíru, 100 ml smetany ke šlehání, 100 ml polotučného mléka, 1 banán, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky třtinového cukru

Jahody nejlépe mražené rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem. Přidáme kefír, mléko, šlehačku, banán, vanilkový a třtinový cukr. Vyšleháme. Dle chuti dosladíme. Koktejl je krásně vychlazený díky mraženým jahodám. Zdobíme jahodou a jogurtovou čokolád...

Ovocný punč teplý

Ovocný punč teplý

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 l vody, 100 g cukru krupice, 1/2 citrónu, 1 lžička rumu pro dospělé nebo koňak, 1/4 g jahod

Ovoce rozmixujeme, vodu zahříváme s cukrem, pěnu z cukru sebereme. Do horkého cukrového sirupu přilijeme šťávu z ovoce a citronovou šťávu. Podáváme horké, dospělý můžou přidat lžičku rumu nebo koňak v zimě.

Jahodový krém

Jahodový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jahod, 62 g taveného sýru, 3 dcl plnotučného mléka, troška cukru moučka

Vychlazené jahody, žervé a mléko rozšleháme v mixéru, podle chuti přisladíme, vlijeme do dvou limonádových sklenic a podáváme.

Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hladké mouky, 230 g másla, 500 g rebarbory, 500 g jahod, 100 g cukru moučky, 1 lžička soli, 1 lžička pomerančové kůry, 2 ks žloutku, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžíce bramborového škrobu, 2 lžíce pomerančové šťávy, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka)

Smícháme mouku, sůl, cukr krupici a máslo a vytvoříme směs podobnou drobence. Přilijeme 80 ml vody a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dvě části, každou zabalíme do potravinářské fólie a necháme hodinu odpočívat v lednici. Rebarboru o...

Jahodovo-banánové mojito

Jahodovo-banánové mojito

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl limetové šťávy, 6 listů máty peprné, 3 cl sodové vody, 1 lžička třtinového cukru, 2 lžíce drceného ledu, 2 jahody, 1/2 banánu, pomerančová šťáva z jednoho pomeranče

Jahody omyjeme a nakrájíme na malé kousky, přidáme 1/2 nakrájeného zralého banánu. Do sklenice nalijeme čerstvou vymačkanou limetkovou šťávu i šťávu z pomeranče, přidáme třtinový cukr a lístky máty. Vše společně rozmačkáme a poté přidáme nakrájené...

Jogurt s čerstvým ovocem

Jogurt s čerstvým ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení bílého jogurtu, 50 g jahod, 50 g malin, 1 lžička cukru moučka

Do mixeru dáme měkké vypeckované ovoce (borůvky, maliny, jablka, rybíz, hrušky nebo třešně), jogurt i cukr a dobře rozmixujeme. Podáváme vychlazené ve sklenkách s piškotem.

Jahodové a broskvové nanuky

Jahodové a broskvové nanuky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká vyzrálá broskev, 500 ml broskvového džusu, 200 g jahod, 50 ml jahodového nektaru

Omytou broskev rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a rozmixujeme. Promícháme s džusem a nalijeme do forem na nanuky. Jahody omyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili jadérek. Směs promícháme s jahodovým nekt...

Mléčný ovocný koktejl se syrovátkou

Mléčný ovocný koktejl se syrovátkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l polotučného mléka, 8 banánů, 10 jahod, 200 ml syrovátky

Do mixovací nádoby si nalijeme mléko a syrovátku (nejlépe domácí, získáme např okapáním jogurtu v utěrce), a rozmícháme. Přidáme jahody nakrájené na čtvrtky a banány nakrájené na kolečka. Celé rozmixujeme např. tyčovým mixérem. Kdo má rád sladké, ...

Džem z jahod a banánů

Džem z jahod a banánů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g jahod, 300 g banánů, 1 balení želírovacího cukru, 1 lžička kyseliny citronové

Ovoce nakrájíme na malé kousky, přidáme cukr, kyselinu citrónovou a dobře zamícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu. Poté vaříme asi 3 minuty. Odebereme vzniklou pěnu a ještě teplé plníme do skleniček.

Dort s pictáciemi a jahodami

Dort s pictáciemi a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3 vejce, 150 g cukru krupice, špetka soli, 2 sáčky vanilkového cukru, 25 g maizeny (kukuřičný škrob), 50 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 75 g mletých pistácií, 500 g jemného tvarohu, 500 g Mascarpone, 2 lžíce citronové šťávy, 625 g jahod

Z bílků ušleháme tuhý sníh, poté přidáme cukr, špetku soli, 1 vanilkový cukr a žloutky, opatrně promícháme. Mouku s maizenou promícháme a přes síto prosejeme k vaječné směsi. Přidáme mleté pistácie a vše zamícháme dohladka. Těsto rozetřeme do dort...

Jahody pro dospělé

Jahody pro dospělé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jahod, 1 balení jemného tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ml vodky, 1 vanilka, 1 limeta, troška cukru moučka, 1 lžička mléka

Nejprve si připravíme směs vodky, šťávy z limetky a cukru. Touto směsí zalijeme omyté a nakrájené jahůdky a uložíme na půl hodiny do ledničky. Mezitím si ušleháme šlehačku, kterou dochutíme vanilkou. Ke šlehačce vmícháme tvaroh (je-li tvaroh příli...

Jogurtovo-jahodové mléko

Jogurtovo-jahodové mléko

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 skleniky bílého jogurtu, 1 hrnek jahod, 1/4 l polotučného mléka, 1 lžíce cukru krupice

Do šlehače dáme jogurt, přidáme mléko, omyté,rozmačkané jahody a cukr. Dobře prošleháme a hotový nápoj nalijeme do vyšších skleniček. Nakonec ozdobíme kousky jahod.

Melounový salát s jahodami, citrusovou zálivkou a mango sorbetem

Melounový salát s jahodami, citrusovou zálivkou a mango sorbetem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 vodního melounu, 1/2 žlutého melounu, 2 balení jahod, 2 sklenky pomerančové šťávy, 2 sklenky grapefruitové šťávy, 2 sklenky citronové šťávy, 8 kopečků mangové zmrzliny

Na kostky nakrájíme vodní a žlutý meloun, na čtvrtky jahody a vložíme do pohárů. Přelijeme šťávou z pomeranče, růžového grepu a citrónu, promícháme a marinujeme asi 10 minut. Zdobíme kopečkem mangového sorbetu.

stránka: