Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Jalovec

Jelení guláš s jalovcem

Jelení guláš s jalovcem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g jeleního masa, 10 kuliček jalovce, sůl, pepř, 250 ml červeného vína, 2 čili papričky, 100 g sádla, 3 cibule, 700 ml hovězího bujónu, 2 lžíce solamylu, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžičky mleté pálivé papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku

Maso umyjeme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a nakrájíme na kousky. Na sádle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájené cibule, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání smažíme, dokud se maso ze všech stran nezatáhne. Přidáme sladkou a...

Smetanová jalovcová omáčka

Smetanová jalovcová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml zakysané smetany, 300 ml mléka, sůl, pepř, 100 g másla, 5 kuliček jalovce, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička cukru krystalu, 3 bobkové listy, 1 cibule

Na másle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme smetanu, 150 ml mléka, cukr, rozdrcené kuličky jalovce, bobkový list a důkladně promícháme. Ve zbylém mléce rozmícháme mouku a za stálého míchání vlijeme do omáčky. Přivedeme k varu a...

Pečené kuřecí kousky na jalovci

Pečené kuřecí kousky na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 g másla, 1 cibule, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce včelího medu, sůl, 10 kuliček jalovce, 100 ml bílého vína, 1/2 lžičky mletého pepře

Kuře opláchneme pod studenou tekoucí vodou, vysušíme, naporcujeme a osolíme. Cibuli nakrájíme a dáme do pekáče. Kuličky jalovce rozdrtíme a smícháme s medem, citrónovou šťávou a pepřem. Touto směsí kuřecí kousky potřeme a dáme do pekáče na cibuli....

Pikantní utopenci

Pikantní utopenci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

11 špekáčků, 2 papriky, 5-6 cibulí, 300 ml octa, 500 ml vody, 3 rozlámané feferonky, 1 lžíce hořčičného semínka, 1 lžička soli, pár kuliček jalovce, pár kuliček nového koření, pepř celý, pár kusů bobkového listu

Špekáčky oloupeme, rozkrojíme a propícháme vidličkou nebo jehlou na ražniči. Papriky nakrájíme na proužky a cibuli na kolečka. Dáme vařit nálev z octa, vody, koření a feferonek a po 8 minutách přidáme proužky papriky. Uvedeme opět do varu a po 2 ...

Prezidentský guláš

Prezidentský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uzeného bůčku, 1 kg cibule, 1 kg hovězí klížky, 500 ml červeného vína, 1 brambor, chlebovou kůrku z 1 bochníku, 1 ostravskou klobásu, 1 lžičku hladké mouky, 1 mrkev, 1/2 kořene petržele, 1/4 bulvového celeru, 5 lžiček sladké mleté papriky, sůl, 3 čili papričky, 1/2 lžičky jalovce, 1/2 lžičky drcené majoránky, 1 lžíci rybízové marmelády, 1/2 lžičky citrónové kůry, 1 lžičku kečupu, 2 lžíce rostlinného oleje, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 5 kuliček pepře

Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky a hodíme do většího hrnce. Prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbudou jen středně hnědé škvarečky. Cibuli nakrájíme na kostičky a vhodíme do takto připraveného tuku. Za stálého míc...

Špalíčky z bůčku

Špalíčky z bůčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bůčku, 1 sáček kyselého zelí, 4 podrcené jalovčinky, špetka drceného kmínu, troška petrželky, 5 lžic olivového oleje, špetka soli

Vepřový bůček osolíme, posypeme drceným kmínem. Rychle je opečeme ze všech stran na pánvi na oleji. Zelí scedíme, nasypeme do pekáčku, pokryjeme vepřovým bůčkem, zakapaeme olejem, posypeme podrcenými jalovčinkami, vložíme do trouby a pečeme do měk...

Vepřové maso na jalovci

Vepřové maso na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 ks cibule, 200 g slaniny, 10 ks jalovčinek, 50 g hladké mouky, 70 g másla, 1 l vývaru z kostí, 2 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Slaninu nakrájíme na nudličky a dáme ji do hrnce rozškvařit, přidáme olej, cibuli očistíme a nasekáme nadrobno, vložíme na rozpálený olej se slaninou a dozlatova orestujeme. Když je cibule orestovaná dozlatova, vložíme maso a opečeme ho ze všech s...

Hovězí maso se šípkovou omáčkou

Hovězí maso se šípkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 1 ks cibule, 1 ks mrkve, 1 ks celeru, 1 ks petržele, 50 ml červeného vína, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce šípkové marmelády, 1 sklenka vody, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 4 lžíce olivového oleje, 4 ks jalovčinek, 6 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, špetka tymiánu, 1 ks skořice, 1 špetka cukru, špetka soli

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno, olej si rozpálíme v hrnci, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, když je cibule zlatavá, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný celer a najemno nastrouhanou petržel a osmahneme. Maso na...

Kuřátko na jalovci

Kuřátko na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 cibule, 80 g anglické slaniny, 1 ks domácí klobásy, 2 lžičky soli, 1 lžička pepře, 10-15 kuliček jalovce, 2 lžičky kmínu, 3 kousky bobkového listu, 100 ml světlého piva, 1 lžíce rostlinného oleje

Do pekáčku, vymazaného olejem, dáme na dno nakrájenou cibuli. Kuřátko naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Připravené kousky narovnáme na cibuli. Slaninu nakrájíme na nudličky, klobásku na půlkolečka a oboje dáme na maso a nakonec př...

Kuře a lá bažant

Kuře a lá bažant

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře - vcelku, 15 dkg slaniny, možno i anglické, 1 lžíce másla, 1 ks větší cibule, 10 kuliček pepře, 10 ks nového koření, 10 ks jalovce - kuličky sušené

Kuře protkneme plátky slaniny a osolíme. Křidýlka zaklesneme nazad. Na zbytku pokrájené slaniny na kostičky osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme máslo - pokud je slanina méně libová, máslo vynecháme úplně. Do břišní dutiny dáme od každého koření p...

Námořnické plátky

Námořnické plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího, sůl, hladká mouka na obalení, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 100 g sušených hub, celý pepř, tymián, nové koření, jalovec, bobkový list

Plátky naklepeme a osolíme. Lehce je obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, předem namočené pokrájené sušené houby a všechno koření. Podlijeme a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou...

Svíčková našich babiček

Svíčková našich babiček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg hovězího zadního masa (nejlepší je falešná svíčková), sáček mražené zeleniny pod svíčkovou, 100 g másla, 2 lžíce oleje, 500 ml vývaru, 1 smetana, špetka soli, 4 kuličky jalovce, 10 dkg špeku, špetka cukru, citronová šťáva z 1/2 citronu, 250 ml vody, 250 ml octa(4%), 3 lžíce kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel) nakrájené nadrobno, 5 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, troška tymiánu, 3 bobkové listy, 1 cibule nakrájená na kolečka

Přísady na mořidlo(od vody dále) svaříme a necháme vychladnout. Mezitím si odblaníme maso a protkneme ho na klínky nakrájeným špekem. Takto upravené maso naložíme do vychladlého mořidla a necháme ho v chladu 2 a ž 3 dny. Denně maso obracíme. Pak m...

Kýta z divočáka na brusinkách

Kýta z divočáka na brusinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g plátků kýty z kance, 80 g sádla, 150 g kořenové zeleniny, 40 g hladké mouky, 250 g brusinek, 100 ml sladké smetany, sůl, 6 kuliček jalovce

Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Na polovici masti sprudka opečieme naklepané a osolené rezne. Opečené vyberieme, na masť dáme na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme rezne a dusíme do makka. Z masti a múky si pripravíme svetlú zápražku...

Svíčková z králíka

Svíčková z králíka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, 600 ml vody, 2 lžíce másla, 2 lžíce cukru, 1 lžička tymiánu, 3 petržele, 3 cibule, 2 lžíce oleje, 1 celer, sůl, 5 kuliček nového koření, 4 mrkve, 400 ml octa, 120 g slaniny, 8 kuliček pepře, 5 kuliček jalovce, 400 ml smetany, 3 bobkové listy

Nejdříve naporcujeme králíka, prošpikujeme a dáme stranou. Zeleninu očistíme. Na mořidlo nebo-li lák nakrájíme kořenovou zeleninu a cibuli. Dáme do hrnce, zalijeme octem smíchaným s vodou a přidáme koření. 8 minut vaříme a necháme vychladnout. ...

Telecí maso ala bažant

Telecí maso ala bažant

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g telecí klížky, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 80 g másla, 100 ml bílého vína, 6 kuliček jalovce, lžička pepře bíleho, lžička soli

Mäso prešpikujeme slaninou a posolíme. Opečieme do ružova na masle a vyberieme na tanier. Cibuľu pokrájame nadrobno a upražíme do zlata. Zalejeme vínom, vložíme opečené mäso, pridáme biele korenie a jalovec a pod pokrievkou dusíme asi 45 minút. P...

Dušený bažant s citrónem

Dušený bažant s citrónem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 100 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 mrkev, 1 kořen petržele, troška pepře bílého, 1 citrón, 1 lžička cukru krupice, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička soli, 4 kuličky jalovce

Očisteného bažanta umyjeme a na pokrájanej slaninke a cibuľke dusíme. Počas dusenia osolíme, pridáme očistenú zeleninu, korenie, kúsok citrónovej kôry a cukor. Podlievame horúcou vodou. Mäkké mäso vyberieme, šťavu zaprašíme múkou a povaríme. Nakon...

Srnčí kýta na víně se žampióny

Srnčí kýta na víně se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g srnčí kýty, 1 lžíce jalovčinek, 2 lžíce sádla nebo másla, 150 g celeru nadrobno, 1 velká cibule (najemno), 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička mletého zázvoru, 150 g slaniny na plátky, 150 g malých žampiónů, 250 ml zeleninového vývaru, 250 ml červeného vína, 4 lžíce višňové nebo rybízové zavařeniny

Odblaněnou srnčí kýtu bez kosti osolíme a do masa vetřeme podrcené jalovčinky, necháme odležet alespoň do druhého dne. V pekáči rozpálíme tuk, vsypeme celer a cibuli a osmahneme. Maso poprášíme zázvorem a moukou a vložíme do základu, opečeme ze vš...

Řáholecké kuře

Řáholecké kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 g slaniny, 10 kuliček jalovce, špetka soli, bobkový list, 1 cibule, tymián , zázvor, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 100 g másla, 1/2 kostky masoxu, 1 lžíce hladké mouky

K realizaci tohoto receptu budeme potřebovat ještě pár větviček jehličí. Kuře osolíme a vytřeme tlučeným jalovcem, položíme do pekáčku a proložíme větvičkami jehličí. Kuře zatížíme a dáme na 2 dny do chladu. V 300 ml vody uvaříme masox. Před peče...

Pečený srnčí hřbet

Pečený srnčí hřbet

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1,5 kg srnčího hřbetu, 4 jalovčinky, 4 lžíce másla, 100 g slaniny, 1 lžíce sádla, 1 cibule, 1/4 celeru, 1 mrkev, 1 petržel, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 125 ml červeného vína, 1 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 250 ml zakysané smetany, 100 g brusinkového kompotu i se šťávou, 4 kompotované hrušky, šťáva z 1 citrónu

Srnčí hřbet omyjeme, osušíme a odblaníme. Nasolíme. V hmoždíři utlučeme jalovčinky, smícháme je s přepuštěným máslem a směsí potřeme srnčí hřbet. Uložíme do chladu a necháme do druhého dne uležet. Zeleninu a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. ...

Polévka z bažanta

Polévka z bažanta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 starší bažant, ktery se už nehodi na pečeni, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 250 g kořenové zeleniny, 6 kuliček pepře, 4 kuličky jalovce, sůl podle potřeby

Bažanta očistíme, umyjeme a dáme na 20 minút zapiecť do rúry. Vyberieme a dáme variť do studenej vody. Keď voda zovrie, pridáme zeleninu a koreniny. Varíme až kým mäso nezmäkne, potom ho oberieme z kosti a pokrájame na jemne rezance. Polievku prec...

Kuřecí prsa po lovecku

Kuřecí prsa po lovecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1 šalotka, 1 cibule, 80 g anglické slaniny, 3-4 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 kuličky jalovce, 300 g lišek , 2 vrchovaté lžíce borůvkového kompotu, 50 ml červeného vína

Na pánev dáme nudličky anglické slaniny, proužky cibule a pokrájené lišky. Necháme restovat asi 10 minut. Pak přihodíme šalotku nakrájenou na klínky a česnek nasekaný na plátky. Necháme zarestovat a přidáme nudličky kuřecích prsou. Směs osolíme, o...

Marinovaný zajíc  na smetaně

Marinovaný zajíc na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

zadní část zajíce (stehna a hřbet) , 2 lžíce sádla, 2 cibule, 500 ml zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce polotučné hořčice, sůl podle potřeby, troška cukru krystal, Mořidlo: 300 g kořenové zeleniny, 2 bobkové listy, 6 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, cca 3 lžíce octa, 1 cibule, 6 kuliček jalovce, cca 1500 ml vody, 1 lžička soli, 2 plátky uzené slaniny

Očisteného a umytého zajaca rozdelíme tak, aby zadné stehná a chrbát zostali v jednom kuse. Prešpikujeme ich slaninkou. Vložíme ho do zapekacej misy a zalejeme uvareným a vychladnutým moridlom. Necháme na chladnom mieste 2-3 dni. MORIDLO:Do vri...

Vinné mořidlo

Vinné mořidlo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml červeného vína, 250 ml vody, 3 cibule, 1 mrkev, 1/2 celeru, 1 petržel, 0,5 citrónu, 3 listy bobkového listu, 6 kuliček jalovce, 10 - 12 kuliček nového koření, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná)

Cibule rozkrojíme na osminky, kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a spolu s ostatními ingrediencemi smícháme a dáme povařit. Přidáme v závěru i nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z půlky citronu. Necháme vychladnout a používáme k moření masa.

Myslivecké roštěnky

Myslivecké roštěnky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrsti hub, 1 balení mražené zeleninové směsi pod svíčkovou, 1 šálek hladké mouky, 600 dkg hovězí roštěnky, 50 ml olivového oleje, 4 špetky kořenící směsi - staročeské koření, 2 bobkové listy, 3 kuličky jalovce, 3 kuličky nového koření, 4 šálky vývaru, 100 ml smetany ke šlehání

Roštěnou nakrájíme na 4 plátky, které naklepeme, okořeníme směsí staročeského koření (obsahuje i sůl, proto nemusíme samostatně solit) a potřeme olejem. Dáme je na 40 minut do chladničky odpočinout. Poté si rozpálíme olej a roštěnky, které jsme me...

Pác na slaninu a uzené maso

Pác na slaninu a uzené maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg soli, 10 l vody, celý pepř, 2 velké cibule, bobkový list, nové koření, jalovec, 4 stroužky česneku

Do vody dáme soľ, čierne celé korenie, cibule pokrájané na kocky, bobkový list, nové korenie, borievky a strúčiky cesnaku. Všetko povaríme a necháme vychladnúť. Pác precedíme a zalejeme ním mäso. Mäso musí ležať v páci aspoň 2 týždne. Potom ho vyb...

stránka: