Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Jalovec

Pikantní utopenci

Pikantní utopenci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

11 špekáčků, 2 papriky, 5-6 cibulí, 300 ml octa, 500 ml vody, 3 rozlámané feferonky, 1 lžíce hořčičného semínka, 1 lžička soli, pár kuliček jalovce, pár kuliček nového koření, pepř celý, pár kusů bobkového listu

Špekáčky oloupeme, rozkrojíme a propícháme vidličkou nebo jehlou na ražniči. Papriky nakrájíme na proužky a cibuli na kolečka. Dáme vařit nálev z octa, vody, koření a feferonek a po 8 minutách přidáme proužky papriky. Uvedeme opět do varu a po 2 ...

Vinné mořidlo

Vinné mořidlo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml červeného vína, 250 ml vody, 3 cibule, 1 mrkev, 1/2 celeru, 1 petržel, 0,5 citrónu, 3 listy bobkového listu, 6 kuliček jalovce, 10 - 12 kuliček nového koření, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná)

Cibule rozkrojíme na osminky, kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a spolu s ostatními ingrediencemi smícháme a dáme povařit. Přidáme v závěru i nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z půlky citronu. Necháme vychladnout a používáme k moření masa.

Pác na slaninu a uzené maso

Pác na slaninu a uzené maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg soli, 10 l vody, celý pepř, 2 velké cibule, bobkový list, nové koření, jalovec, 4 stroužky česneku

Do vody dáme soľ, čierne celé korenie, cibule pokrájané na kocky, bobkový list, nové korenie, borievky a strúčiky cesnaku. Všetko povaríme a necháme vychladnúť. Pác precedíme a zalejeme ním mäso. Mäso musí ležať v páci aspoň 2 týždne. Potom ho vyb...

Pečené kuřecí kousky na jalovci

Pečené kuřecí kousky na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 g másla, 1 cibule, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce včelího medu, sůl, 10 kuliček jalovce, 100 ml bílého vína, 1/2 lžičky mletého pepře

Kuře opláchneme pod studenou tekoucí vodou, vysušíme, naporcujeme a osolíme. Cibuli nakrájíme a dáme do pekáče. Kuličky jalovce rozdrtíme a smícháme s medem, citrónovou šťávou a pepřem. Touto směsí kuřecí kousky potřeme a dáme do pekáče na cibuli....

Špalíčky z bůčku

Špalíčky z bůčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bůčku, 1 sáček kyselého zelí, 4 podrcené jalovčinky, špetka drceného kmínu, troška petrželky, 5 lžic olivového oleje, špetka soli

Vepřový bůček osolíme, posypeme drceným kmínem. Rychle je opečeme ze všech stran na pánvi na oleji. Zelí scedíme, nasypeme do pekáčku, pokryjeme vepřovým bůčkem, zakapaeme olejem, posypeme podrcenými jalovčinkami, vložíme do trouby a pečeme do měk...

Vepřové maso na jalovci

Vepřové maso na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 1 ks cibule, 200 g slaniny, 10 ks jalovčinek, 50 g hladké mouky, 70 g másla, 1 l vývaru z kostí, 2 lžíce olivového oleje, špetka pepře, špetka soli

Slaninu nakrájíme na nudličky a dáme ji do hrnce rozškvařit, přidáme olej, cibuli očistíme a nasekáme nadrobno, vložíme na rozpálený olej se slaninou a dozlatova orestujeme. Když je cibule orestovaná dozlatova, vložíme maso a opečeme ho ze všech s...

Hovězí maso se šípkovou omáčkou

Hovězí maso se šípkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího masa, 1 ks cibule, 1 ks mrkve, 1 ks celeru, 1 ks petržele, 50 ml červeného vína, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce šípkové marmelády, 1 sklenka vody, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 4 lžíce olivového oleje, 4 ks jalovčinek, 6 kuliček černého pepře, 6 kuliček nového koření, špetka tymiánu, 1 ks skořice, 1 špetka cukru, špetka soli

Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno, olej si rozpálíme v hrnci, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, když je cibule zlatavá, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, najemno nastrouhaný celer a najemno nastrouhanou petržel a osmahneme. Maso na...

Kuřátko na jalovci

Kuřátko na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 cibule, 80 g anglické slaniny, 1 ks domácí klobásy, 2 lžičky soli, 1 lžička pepře, 10-15 kuliček jalovce, 2 lžičky kmínu, 3 kousky bobkového listu, 100 ml světlého piva, 1 lžíce rostlinného oleje

Do pekáčku, vymazaného olejem, dáme na dno nakrájenou cibuli. Kuřátko naporcujeme, osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Připravené kousky narovnáme na cibuli. Slaninu nakrájíme na nudličky, klobásku na půlkolečka a oboje dáme na maso a nakonec př...

Kuře a lá bažant

Kuře a lá bažant

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře - vcelku, 15 dkg slaniny, možno i anglické, 1 lžíce másla, 1 ks větší cibule, 10 kuliček pepře, 10 ks nového koření, 10 ks jalovce - kuličky sušené

Kuře protkneme plátky slaniny a osolíme. Křidýlka zaklesneme nazad. Na zbytku pokrájené slaniny na kostičky osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme máslo - pokud je slanina méně libová, máslo vynecháme úplně. Do břišní dutiny dáme od každého koření p...

Námořnické plátky

Námořnické plátky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězího, sůl, hladká mouka na obalení, 4 lžíce oleje, 1 cibule, 100 g sušených hub, celý pepř, tymián, nové koření, jalovec, bobkový list

Plátky naklepeme a osolíme. Lehce je obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, předem namočené pokrájené sušené houby a všechno koření. Podlijeme a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou...

Řáholecké kuře

Řáholecké kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 g slaniny, 10 kuliček jalovce, špetka soli, bobkový list, 1 cibule, tymián , zázvor, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 100 g másla, 1/2 kostky masoxu, 1 lžíce hladké mouky

K realizaci tohoto receptu budeme potřebovat ještě pár větviček jehličí. Kuře osolíme a vytřeme tlučeným jalovcem, položíme do pekáčku a proložíme větvičkami jehličí. Kuře zatížíme a dáme na 2 dny do chladu. V 300 ml vody uvaříme masox. Před peče...

Polévka z bažanta

Polévka z bažanta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 starší bažant, ktery se už nehodi na pečeni, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 250 g kořenové zeleniny, 6 kuliček pepře, 4 kuličky jalovce, sůl podle potřeby

Bažanta očistíme, umyjeme a dáme na 20 minút zapiecť do rúry. Vyberieme a dáme variť do studenej vody. Keď voda zovrie, pridáme zeleninu a koreniny. Varíme až kým mäso nezmäkne, potom ho oberieme z kosti a pokrájame na jemne rezance. Polievku prec...

Kuřecí prsa po lovecku

Kuřecí prsa po lovecku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 1 šalotka, 1 cibule, 80 g anglické slaniny, 3-4 stroužky česneku, sůl, pepř, 2 kuličky jalovce, 300 g lišek , 2 vrchovaté lžíce borůvkového kompotu, 50 ml červeného vína

Na pánev dáme nudličky anglické slaniny, proužky cibule a pokrájené lišky. Necháme restovat asi 10 minut. Pak přihodíme šalotku nakrájenou na klínky a česnek nasekaný na plátky. Necháme zarestovat a přidáme nudličky kuřecích prsou. Směs osolíme, o...

Kořeněná vepřová pečeně

Kořeněná vepřová pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřových kotlet vcelku, 250 ml suchého bílého vína, 2 stroužky česneku , 1 cibule, 4 hřebíčky, 2 bobkové listy, olej, sůl, pepř, drcený kmín, 4 kuličky jalovce, 2-3 lžičky Solamylu

Maso vložíme do misky, zalijeme vínem a přidáme bobkové listy. Oloupaný česnek pokrájíme na tenké plátky a přidáme k masu. Oloupanou cibuli přepůlíme, zapícháme do ní hřebíčky a také přidáme do vína. Misku zakryjeme alobalem a dáme do druhého dne ...

Zapékaná šunka z Provence

Zapékaná šunka z Provence

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g šunky nakrájené na plátky, 1 cibule, 4 kuličky jalovce, sůl, 5 kuliček pepře, lžíce octa, lžíce másla, lžíce hladké mouky, 4 lžíce bílého vína, 100 ml smetany, lžička provensálského koření

Do kastrůlku dáme vařit hrneček vody, přidáme do ní cibuli nakrájenou nadrobno, rozdrcené kuličky jalovce, sůl, pepř a ocet. Necháme asi 10 minut povařit. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji přecezeným cibulovým vývarem, přidáme ...

Jemný srnčí hřbet se smetanou

Jemný srnčí hřbet se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg srnčího hřbetu, 1/2 celeru, 1 petržel, 1 mrkev, 1 cibule, 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček celého pepře, 3 kuličky jalovce, 2 dcl červeného vína, 1/4 másla, trocha oleje, 100 g slaniny, 1 balení sladké smetany, 150 g žampionů

Ze hřbetu vykrojíme maso, dáme je do pekáče i s vykrojeným hřbetem, očistíme kořenovou zeleninu, nakrájíme a maso v pekáči jí zasypeme, potom přidáme koření, zalijeme vše červeným vínem a dáme na 24 hodin do chladu odležet. Maso vyjmeme a zprudka...

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Pečená bažantí stehýnka na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 bažantích stehýnek, 1 dcl olivového oleje, 1 větší cibule, 6-8 stroužků česneku, 6 bobkových listů, 10 kuliček pepře celého, 8 kuliček nového koření, 5 jalovcových kuliček , 1 lžíce soli - dle chuti a potřeby, 8 dkg anglické slaniny, 2 mrkve, 2 plátky bulvového celeru, 1 kořen kořenové petržele

Bažantí stehýnka pečlivě odblaníme a zbavíme nežádoucích kousků popř. tuku a zbytků opeření. Omyjeme, naskládáme do mísy, osolíme, zalijeme olivovým olejem, cibuli nakrájíme na kostičky či kroužky a dáme do pekáče, kam přidáme i pokrájený česnek...

Kuřecí čtvrtky na divoko

Kuřecí čtvrtky na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí čtvrtky, 3 listy bobkového listu, troška jalovce, troška nového koření, troška rozmarýn, 1 lžička tymiánu (Mateřídouška obecná), 10 dkg anglické slaniny, 2 cibule, 1 cukety, 2 dcl červeného vína

Kuřecí čtvrtky vložíme do zapékací mísy, osolíme a přidáme koření, zeleninu nakrájenou na větší kusy a plátky slaniny položíme na kuřecí čtvrtky. Vše podlijeme vínem. Pečeme přikryté za občasného podlévání vodou při 200°C cca 45 minut. Pečené maso...

Kachní játra na jalovci

Kachní játra na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kachních jater, 1 šalotka, 2 stroužky česneku, 10 kuliček jalovce, 2 lžíce olivového oleje, špetka soli, špetka pepře, troška čerstvého tymiánu

Kachní játra omyjeme a nakrájíme na kousky. Nesolíme, protože játra by ztvrdla. Šalotku a česnek nasekáme nadrobno. Játra opečeme asi 2 minuty na oleji, přidáme šalotku s česnekem, rozdrcený jalovec, tymián a pepř. Zmírníme teplotu a opékáme další...

Kuře na jalovci

Kuře na jalovci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 2 cibule, 250 g kořenové zeleniny, 10 kuliček jalovce, 3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 1 lžička provensálského koření, 1/2 lžička soli, 6 lžic kečupu, 200 ml červeného vína, 6 stroužků česneku

Do vymazané zapékací mísy vložíme naporcované osolené a opepřené kuře, posypeme hustě nakrájenou cibulí a zeleninou, přidáme nasekaný česnek, koření a zalijeme směsí vína a kečupu. Pečeme do změknutí, dle potřeby podléváme vodou. Podáváme se zel...

Vepřové srdce v paprikovo-smetanové omáčce

Vepřové srdce v paprikovo-smetanové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks vepřového srdce, 1 mrkev, 1 kořenová petržel, kousek celeru, sůl, 5 kuliček celého pepře, 3 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 2 kuličky jalovce, 1 lžíce mleté papriky , hladká mouka, 2 dcl sladké smetany, rostlinný olej, 1 cibule

Vepřové srdce uvaříme spolu se zeleninou a kořením do měkka (nejlépe v papiňáku - zkrátíme tak dobu vaření). Necháme vychladnout, očistíme od tučných částí a nakrájíme na kostky (asi 3x3 cm). Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přisypem...

Jelení guláš s jalovcem

Jelení guláš s jalovcem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g jeleního masa, 10 kuliček jalovce, sůl, pepř, 250 ml červeného vína, 2 čili papričky, 100 g sádla, 3 cibule, 700 ml hovězího bujónu, 2 lžíce solamylu, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžičky mleté pálivé papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku

Maso umyjeme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a nakrájíme na kousky. Na sádle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájené cibule, přidáme nakrájené maso a za stálého míchání smažíme, dokud se maso ze všech stran nezatáhne. Přidáme sladkou a...

Smetanová jalovcová omáčka

Smetanová jalovcová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml zakysané smetany, 300 ml mléka, sůl, pepř, 100 g másla, 5 kuliček jalovce, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička cukru krystalu, 3 bobkové listy, 1 cibule

Na másle dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme smetanu, 150 ml mléka, cukr, rozdrcené kuličky jalovce, bobkový list a důkladně promícháme. Ve zbylém mléce rozmícháme mouku a za stálého míchání vlijeme do omáčky. Přivedeme k varu a...

Prezidentský guláš

Prezidentský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g uzeného bůčku, 1 kg cibule, 1 kg hovězí klížky, 500 ml červeného vína, 1 brambor, chlebovou kůrku z 1 bochníku, 1 ostravskou klobásu, 1 lžičku hladké mouky, 1 mrkev, 1/2 kořene petržele, 1/4 bulvového celeru, 5 lžiček sladké mleté papriky, sůl, 3 čili papričky, 1/2 lžičky jalovce, 1/2 lžičky drcené majoránky, 1 lžíci rybízové marmelády, 1/2 lžičky citrónové kůry, 1 lžičku kečupu, 2 lžíce rostlinného oleje, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 5 kuliček pepře

Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky a hodíme do většího hrnce. Prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbudou jen středně hnědé škvarečky. Cibuli nakrájíme na kostičky a vhodíme do takto připraveného tuku. Za stálého míc...

Kýta z divočáka na brusinkách

Kýta z divočáka na brusinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g plátků kýty z kance, 80 g sádla, 150 g kořenové zeleniny, 40 g hladké mouky, 250 g brusinek, 100 ml sladké smetany, sůl, 6 kuliček jalovce

Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Na polovici masti sprudka opečieme naklepané a osolené rezne. Opečené vyberieme, na masť dáme na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu, pridáme rezne a dusíme do makka. Z masti a múky si pripravíme svetlú zápražku...

stránka: