Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Jarní cibulka

Jarní kuřecí salát

Jarní kuřecí salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsních řízků, 1 balení namixovaného salátu, 4 vejce, 4 jarní cibulky, 5 ředkviček, 1 bílý jogurt, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 2 rajčata

Na olivovém oleji opečeme nakrájená kuřecí prsa. Osolíme, opepříme. Do misky si připravíme salát, nakrájená rajčata, ředkvičky a jarní cibulku. Natvrdo uvařená vejce pokrájíme a přidáme k zelenině. Nakonec přidáme maso. Salát zakapeme olivovým ole...

Pikantní řízečky

Pikantní řízečky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg vepřové kýty nebo, 3/4 kg vepřové plece, 1 vejce, 1 hrneček hladké mouky, 2 hrnečky strouhanky, 2 lžíce grilovacího koření, 1 dcl olivového oleje, 1 lžička sojové omáčky, 2 jarní cibulky, 3 stroužky česneku

Maso na krájíme na menší řízečky (můžeme také na nudličky). Připravíme si marinádu z olivového oleje, grilovacího koření, utřeného česneku a sojové omáčky. Maso v ní necháme uležet ideálně přes noc, nemáme-li čas, alespoň na 2 hodiny. Obalujeme kl...

Salát s masem, zeleninou a nudlemi aneb co dům dal

Salát s masem, zeleninou a nudlemi aneb co dům dal

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzeného, vařeného či pečeného masa, 400 g nudlí, 1 cibule, nejlépe sterilovaná např. z okurek, hrst polníčku, hrst rukoly, 1 listový salát, 1 římský salát, 2 mrkve, 2 jarní cibulky nebo menší pórek, 100 g sterilovaných žampionů, špetka soli, špetka mletého pepře, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžíce olivového oleje

Uvaříme si nudle podle návodu. Ty pak zcedíme, přidáme lžičku olivového oleje a promícháme. Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli také, natrháme všechny možné zelené části bylinek a salátů podle toho, co máme doma (saláty, rukolu, polníček, apod...

Zapečené špalíčky s gorgonzolou

Zapečené špalíčky s gorgonzolou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek jarní cibulky, 150 g anglické slaniny, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 konzerva oloupaných rajčat, 2 lžíce másla, sůl, pepř, 400 g hotovývh bramborových špalíčků, 150 g Gorgonzoly

Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a slaninu na něm asi 5 minut opékáme, pak přidáme ci­buli a zpěníme. Okapaná rajčata trochu rozmačkáme vidličkou, přid...

Zeleninový salát se šunkou

Zeleninový salát se šunkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g šunky, 3 mladé kedlubny, 4 malé mrkve - karotky, 1 zelená paprika, 1malá salátová okurka, 2 jarní cibulka, citrónová šťáva, pažitka, sůl

Šunku nakrájíme na širší nudličky, přidáme nastrouhané kedlubny a rajčata, papriku a karotku nakrájené na kolečka, salátovou okurku nakrájenou na malé kostičky a na tenká kolečka nakrájené cibulky. Pokapeme citrónem, dochutíme solí, posypeme nakrá...

Vydatná topinka na snídani i večeři

Vydatná topinka na snídani i večeři

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plátek chleba, 1 vejce, 1 kousek taveného sýra, 1 velký stroužek česneku, špetka mleté papriky, 1 ks jarní cibulky, 2-3 lžíce rostlinného oleje, špetka soli

Na pánev dáme olej a v rozehřátém opečeme topinku dozlatova. Na lívanečníku připravíme z vejce volské oko, žloutek necháme srazit tak, jak to máme rádi. Vejce osolíme a poprášíme sladkou paprikou. Horkou topinku potřeme taveným sýrem a posypeme ...

Kuřecí plátek s bazalkou a česnekem

Kuřecí plátek s bazalkou a česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prsou, lžíce bazalky, trocha soli, 2 stroužky česneku, 1 lžíce olivového oleje, jarní cibulka

Kuřecí prsa omyjeme a naklepeme(nejlépe neostnatou paličkou), lehce osolíme a posypeme bazalkou z obou stran. Pečeme na rozehřáté pánvičce na trošce oleje, můžeme podlévat vodou, aby bylo maso šťavnatější a vytvořila se nám šťáva. Když už jsou prs...

 Rajčatová omáčka se šmakounem

Rajčatová omáčka se šmakounem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rajčatového protlaku, lžička tymiánu, špetka soli, lžička oregana, 1 cibule, 1 jarní cibulka, 1 plátek Šmakouna (Shmaky), 1 stroužek česneku, lžička olivového oleje, 40 g Eidamu (Edam)

Na pánvičce si necháme rozehřát olivový olej, na něm necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme na kostičky nakrájené jarní cibulku a šmakouna, zalijeme je rajčatovým protlakem a ochutíme nadrobno nakrájeným česnekem, tymiánem, or...

Pomazánka tří sýrů

Pomazánka tří sýrů

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks Hermelínu, 1 ks romadůru, 100 g Eidamu (Edam), 3 ks vajec, 100 g šunkového salámu, 2 ks jarní cibulky, 150 ml bílého jogurtu, 100 ml majonézy, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, troška papriky

Všechny sýry nastrouháme do mísy, přidáme vejce, nasekaná nadrobno, najemno nakrájený salám a nasekanou cibulku. Vše spojíme jogurtem a majonézou, podle chuti dosolíme a opepříme. Pomazánku namažeme na pečivo a navrchu posypeme sladkou paprikou.

Pomazánka miš - maš

Pomazánka miš - maš

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vařená vejce (žloutky oddělit od bílků), 1 střední sterilovaná okurka (nastrouhat), 1 lžička majonézy, 1 lžička hořčice, 15 dkg měkkého salámu (např. gothaje) - množství dle potřeby hustoty a chuti, 2-3 kapky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, najemno nakrájená cibulka, 2 lžíce másla (dvakrát zakrojit, nechat povolit), 1 trojúhelníček taveného sýru, pepř, sůl

Bílky, salám a okurku nastrouháme najemno.Dále žloutky, povolené máslo, sýr, majolku, hořčici v misce ručně utřeme dojemna, lehce smícháme s nastrouhanýma bílkama, salámem, cibulkou, okurkou a dochutíme solí, pepřem a worcesterovou omáčkou. Ochutn...

Salát z Nivy

Salát z Nivy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Nivy, 2 vejce natvrdo, 2 lžíce bílého jogurtu, 1 okurka, 50 g kapie, 1 cibulka, 30 g hrášku, 100 g majonézy, citrónová šťáva

Všetky suroviny pokrájame na drobné kocky, pridáme posekanú cibuľku, sterilizovaný hrášok,majonézu s jogurtom a citónovú šťavu.

Brambory s brokolicovým tvarohem

Brambory s brokolicovým tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg brambor, 2 balení odtučněného tvarohu, čtvrtka brokolice, špetka soli, troška pepře, 1 jarní cibulka, trocha mléka

Brambory uvaříme ve slupce s oblíbenou bylinkou(např. majoránka, tymián...). Tvaroh smícháme s nakrájenou cibulkou, troškou mléka, pepřem a solí. Brokolici lehce povaříme v páře a nakrájíme na drobné kousky, které vmícháme do tvarohu.

Pizza Miami

Pizza Miami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 150 ml mléka, 30 g droždí (kvasnic), 2 lžičky cukru, 250 g + 1 lžíce hladké mouky, špetka soli, 2 lžíce olivového oleje, Náplň: kečup, česnek, jablko, jarní cibulka, ananas, rajče, měkký salám nebo šunka (osvědčil se kuřecí uzený salám), tvrdý sýr na strouhání

Z mléka, droždí, cukru a mouky zaděláme kvásek. Do mísy prosejeme mouku a osolíme ji. Přidáme vzešlý kvásek a necháme ho nasáknout do mouky. Potom přidáme olej. Vypracuje těsto a necháme ho na teplém místě vykynout. Těsto rozválíme na velikost pl...

Pomazánka z mladé mrkve s jarní cibulkou

Pomazánka z mladé mrkve s jarní cibulkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek mladé mrkve, 2 jarní cibulky, 100 ml tatarské omáčky, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1 lžíce citronové šťávy

Mrkvičku oškrábeme a najemno nastrouháme, jarní cibulky nasekáme nadrobno i s natí. Oboje dáme do misky, osolíme, opepříme, přidáme citrónovou šťávu a nakonec vmícháme tatarskou omáčku. Mažeme na krajíčky veky, zdobíme plátkem mrkve, dílkem citrón...

Zelí v rajčatové omáčce

Zelí v rajčatové omáčce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml rajčatového protlaku, pár listů červeného zelí, 1 jarní cibulka

Zelí i cibulku si nakrájíme na drobné kousky, dáme orestovat na pánev, okořeníme dle chuti(klidně postačí jen pepř,) zalijeme protlakem, počkáme, až zhoustne a rychlá teplá večeře je hotová:)

Cibulková pomazánka

Cibulková pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jarní cibulky s natí, 250 g taveného sýra, 1 jablka, 2 lžíce citronové šťávy

Cibulku i s natí nakrájíme na velmi jemno. Smícháme s oloupaným a nastrouhaným jablkem a sýrem. Nakonec zakápneme trochou citronové šťávy a mažeme na pečivo.

Krekry plněné špenátem

Krekry plněné špenátem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g čerstvého špenátu, 1 balení slaných krekrů, 40 g fety, příp. balkánského, 1 lžíce bílého jogurtu, 1 ks jarní cibulky (asi 10 cm)

Špenát operte, zalijte horkou vodou a nechte asi minutu odstát. Pak sceďte a vymačkejte. Vychladlý špenát, rozdrobený sýr, jogurt a cibulkovou nať rozmixujte. Směsí slepujte vždy dva krekery k sobě.

Olivové brambory

Olivové brambory

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 10 ml olivového oleje, hrst petržele, 1 svazek jarní cibulky

Brambory dobře omyjeme kartáčkem. Nakrájíme je na osminky a v osolené vodě uvaříme do poloměkka (nesmí se rozpadat). Scedíme. V míse promícháme s olivovým olejem, nakrájenou petrželkou a jarní cibulkou. Podáváme jako přílohu nebo samostatně.

Zbyl chleba

Zbyl chleba

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

chleba, který již není čerstvý, 2 vejce, 6 stroužků česneku, balení slaniny, špetka soli, troška pepře, troška oregana, 150 ml mléka, svazek jarní cibulky (pokud není použijte normální)

Chleba rozdrobíme jak nejlépe umíme, zalijeme vlažným mlékem tak aby se chleba namočil. Aby vznikla hustá hmota. Do toho přidáme prolisovaný česnek, usmaženou slaninu, vejce, sůl, pepř, orestovanou cibulku, oregano a uhňácáme kaši, která bude vyp...

Brambory v alobalu se zakysanou smetanou

Brambory v alobalu se zakysanou smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 lžic olivového oleje, 2 lžičky koření na americké brambory, 1 lžička soli, 2 špetky rozmarýnu (pokud možno čerstvého), 8 ks brambor, 1 kelímek zakysané smetany, 2 ks jarní cibulky

Ve čtyřech lžících olivového oleje rozmícháme dvě lžičky koření na americké brambory vrchovatou lžičku soli a rozmarýnu. Potom směsí potřeme brambory. Každou bramboru zabalíme do dvojitého obalu a dáme brambory do žhavých uhlíků do ohniště. Pečeme...

Lučinová pomazánka s kiwi

Lučinová pomazánka s kiwi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Lučiny, 20 ml mléka, 1 kiwi, svazek jarní cibulky, špetka soli

Kiwi oloupeme, omyjeme a rozmixujeme na kaši. Cibulku překrojíme napůl a krájíme na co nejtenčí půlkolečka. Lučinu a mléko dobře zamícháme a přidáme kiwi a cibulku. Podle chuti dosolíme a mažeme na chleba.

Kapustníky

Kapustníky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kyselého zelí, 100 g uzené slaniny, 1 větší cibule, 4 stroužky rozetřeného česneku, 1 lžíce sádla, cca 50 ml mléka, 8 lžíc hladké mouky, trochu strouhanky na zahuštění, 2 vejce, 250 ml zakysané smetany, 1 svazek jarní cibulky na ozdobu, špetka mletého pepře a drceného kmínu, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje na smažení

Kapustu, ak je príliš kyslá opláchneme, necháme stiecť a trochu vytlačime. Nadrobno ju pokrájame. Na masti orestujeme slaninku, pokrájanú cibuľu a popučený cesnak, vložíme kapustu a 10 minut podusíme. Z vajec, mlieka, múky a soli vymiešame hladké ...

Zapečené párky

Zapečené párky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dietní párky, 4 brambory, nať z mladé cibulky, 1 vejce, 100 g tvrdého sýru, máslo na vymazání

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme. Uvařené brambory rozšťoucháme a zapracujeme do nich rozšlehané vejce, osolíme, opepříme. Zapékací misku vymažeme máslem, dáme do ní zpracované brambory, do kterých vytvoříme žlábky na párky, které ...

Šunkoví šneci

Šunkoví šneci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 200 g sendvičové šunky, 2 svazky jarní cibulky, troška sezamového semínka

Těsto rozválíme, poklademe šunkou a posypeme nadrobno nakrájenou cibulkou. Vše pevně zarolujeme jako roládu. Závin potřeme vodou a posypeme semínky. Těsto nakrájíme na 3 cm vysoké kotoučky. Kotoučky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a je...

Jehněčí závitky

Jehněčí závitky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kýty, 100 g anglické slaniny, sůl a pepř dle chuti, 4 stroužky česneku, 2 jarní cibulky s natí, 2 brambory, 120 ml bílého jogurtu, trocha oleje

Cibuli očistíme a nať nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a utřeme, brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky (asi 1cm), slaninu nakrájíme na proužky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme, opepříme a...

stránka: