Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Játra

Játrové knedlíčky do polévky

Játrové knedlíčky do polévky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 100 g jater, 1 menší cibule, 2 lžíce másla, sůl, pepř, majoránka, 1 stroužek česneku, 100 g strouhanky

Játra rozmixujeme do kaše. Cibuli nasekáme nadrobno a stroužek česneku prolisujeme. Do misky vložíme játra, cibuli, česnek, máslo, vajíčko, majoránku, sůl a pepř a vše dobře zamícháme. Přidáme strouhanku tak, aby vniklo husté těstíčko. Vezmeme si ...

Játra na kari

Játra na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jater, 1 lžíce hladké mouky, 2 cibule, 1 lžička kari koření, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka soli, 1/2 lžičky mletého pepře

Játra nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme najemno a dáme orestovat do zlatova. Vložíme játra a smažíme do změknutí. Přidáme koření, posolíme, mírně podlijeme vodou nebo bujónem a dusíme doměkka. Zhruba 5 minut před koncem vložíme k masu ještě n...

Dušená játra se slaninou a žampiony

Dušená játra se slaninou a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g játry, 1 větší cibule, 150 g anglické slaniny, 150 g žampionů, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce oleje, troška drceného kmínu, 1-2 lžičky worcesterské (Worcesterové) omáčky

Cibuli nasekáme najemno, játra nakrájíme na nudličky. Očistíme žampiony, nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu si připravíme na kostičky. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme slaninu a vyškvaříme. Vložíme maso, orestujeme. Přidáme žampiony, opepříme...

Smažená vepřová játra

Smažená vepřová játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřových jater, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Játra odblaníme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky a okraje nařízneme nožem, aby se při smažení nekroutila. Játra popepříme a smažíme z obou stran na rozpáleném oleji, dokud nezměknou. Poté osolíme dle chuti. Podáváme s čerstvou cibulí a hořč...

Kuřecí paštika z jater

Kuřecí paštika z jater

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích jater, sůl, pepř, 1 cibule, 200 g másla, 2 lžíce rostlinného oleje, 5 stroužků česneku, 1 lžíce polotučné hořčice

Játra odblaníme, omyjeme a dáme vařit na 20 minut do vroucí vody. Poté je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mezitím na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Vychladlá játra vhodíme do mixeru, přidáme osmaženou cibuli ...

Husí játrová paštika

Husí játrová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg husích jater, 200 g másla, 5 stroužků česneku, 2 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř, 1/2 lžičky chilli koření

Játra odblaníme, umyjeme a dáme je vařit na 20 minut do vroucí vody. Pak je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mezitím si na oleji dozlatova osmažíme nakrájené cibule a rozetřený česnek. Vychladlá játra rozmixujeme s máslem, rajčatovým protlak...

Kuřecí játrové ravioly

Kuřecí játrové ravioly

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 balení kuřecí játry, 250 g hladké mouky, 2 vejce, sůl, 1 cibule, 4 lžíce rostlinného oleje, pepř, 2 lžíce vody, 1 lžička kari koření, 100 g másla při podávání, listy bazalky na ozdobu

Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Na 2 lžicích oleje dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou játru a smažíme, dokud játra nezměknou. Přidáme kari koření, pepř, sůl dle chuti a důkladně promícháme. Z mouky, vejcí...

Krůta s nádivkou

Krůta s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší krůta, sůl, 1 vařený žaludek , 1 játra z krůty, 1 srdce z krůty, 2 cibule, 3 lžíce strouhanky, 200 g másla, 5 stroužků česneku, 1/2 lžičky kmínu, pepř, 1 vejce, 50 ml mléka, 1 lžička drcené majoránky, 100 g uzeného bůčku, 400 ml drůbežího bujónu

Bůček nakrájíme na kousky a s nakrájenou cibulí osmažíme dozlatova. Srdce, játra a uvařený žaludek pomeleme, přidáme rozetřený česnek, vejce, kmín, majoránku, bůček s cibulí, pepř a sůl dle chuti. Nakonec přidáme strouhanku, mléko dle potřeby, aby...

Pečená krůta s ananasovou nádivkou

Pečená krůta s ananasovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůta, 200 g anglické slaniny, 2 cibule, 1/2 konzervy ananasového kompotu, 400 ml drůbežího bujónu, sůl, pepř, 1 játra, 1 srdce, 1 vejce, 3 lžíce strouhanky, 200 g másla, 1/2 lžičky sušeného tymiánu

Na 50 g másla dozlatova osmažíme nakrájenou slaninu a cibuli. Srdce a játra pomeleme, přidáme vejce, okapaný ananas, slaninu s cibulí, pepř a sůl dle chuti. Nakonec přidáme strouhanku, tymián, ananasovou šťávu z kompotu dle potřeby, aby nám vznikl...

Ravioly s bylinkami

Ravioly s bylinkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 3 vejce, 1 balení kuřecí játry, pepř, sůl, 3 lžíce strouhanky, 5 stroužků česneku, 1 lžíce nasekané bazalky, 1 lžíce nasekané šalvěje, 1 lžíce nasekané petrželové nati, 50 g másla

Mouku smícháme s 2 vejci a vypracujeme těsto, které necháme na 30 minut odležet. Mezitím játru očistíme, přidáme vejce, strouhanku, pepř a vypracujeme hladkou lehce lepkavou směs. Rozpustíme máslo, přidáme nasekanou petrželovou nať, nasekanou baza...

Psí cukroví

Psí cukroví

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg drůbežích jater, 0,5 kg ovesných vloček, 3 vejce, dle chuti troška majoránka, dle chuti kousek česnek

Do mixéru vložíme všechny ingredience a umixuje na kaši. Tu následně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě asi 20 min. na 2000C. Následně vykrajujeme dle fantazie a můžeme servírovat.

Biftek s játry

Biftek s játry

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 100 g drůbežích játer, 100 g šunky, 0,5 dcl červeného vína, 2 malá rajčata, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl

Z masa nakrájíme silnější plátky a ze strany je nařízneme. Drůbeží játra podusíme, naplníme jimi otvor v bifteku, pak celé maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a zabalíme do plátku šunky. Spíchneme párátkem nebo kovovou jehlou a dáme do chladu o...

Koňakové kuře

Koňakové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 8 dcl Cognacu, 1 celá husí játra, 120 g sterilovaných žampionů, špetka chilli koření, 5 roztlučených hřebíčků

Čisté kuře podélně rozpůlíme, a uvaříme (dusíme) v 6 dl koňaku. Až bude kuře poloměkké. Potom jednu půlku kuřete naplníme husími játry a posypeme tlučeným hřebíčkem. Druhou půlku naplníme nakrájenými žampióny a posypeme špetkou chilli koření. Obě ...

Šumavská kapsa

Šumavská kapsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g vepřových kotlet, sůl, pepř, 75 g slaniny, 100 g vepřových játer, 120 g cibule, 15 g sušených hub, 60 g ztuženého rostlinného tuku, 5 dcl vývaru, 40 g hladké mouky

Do silněji nakrájených kotlet uděláme nožem kapsu, osolíme a opepříme. Na plátek slaniny klademe plátek jater, plátek cibule, trochu uvařených sušených hub, opepříme, svineme do roličky a vložíme do otvoru v mase. Upevníme párátkem. Zbylou nakráje...

Játrová směs na špagety

Játrová směs na špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g drůbežích jater, 1 malý pórek, 1 konzerva červených fazolí, 1 konzerva rajčatového protlaku (190 g), sůl, mletý pepř, oregano, asi 3 stroužky česneku, olej, tvrdý sýr

Očištěná játra nakrájíme na kousky a orestujeme na rozpáleném oleji. Okořeníme, přidáme nadrobno pokrájený pórek, rozmačkaný česnek a ještě chvíli společně posmažíme, pořád mícháme. Až jsou játra měkká a propečená, přisypeme propláchnuté fazole a ...

Selský vepřový guláš s křenem

Selský vepřový guláš s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové plece, 150 g vepřových ledvinek, 150 g vepřových jater, 75 g sádla, 200 g cibule, 15 g mleté papriky, 500 ml vody, mletý pepř, zázvor, kmín, majoránka, 2 stroužky česneku, 50 g hladké mouky, 100 g křenu

Nejdříve si omyjeme, osušíme a nakrájíme všechno maso. Poté na sádle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trochu zázvoru, kmínu, majoránky, u...

Rizoto s opečenými játry

Rizoto s opečenými játry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g slaniny, 1 velká cibule, rostlinný olej, 2 šálky dlouhozrnné rýže, 800 ml hovězího vývaru, sůl, 500 g vepřových nebo drůbežích jater, 2 lžíce mouky, 1 lžička sladké papriky, lžička pepře, 100 g strouhaného sýra, citrónová šťáva

Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou a okapanou rýži a krátce opražíme. Promícháme ji, osolíme, zalijeme vývarem a bez pokličky vaříme. Játra očistíme a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouc...

Játra smažená v těstíčku

Játra smažená v těstíčku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vepřových jater, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce mléka, 1 špetka sladké papriky, sůl, pepř, 1 svazek petrželky, 1 cibule, rostlinný olej

Játra nakrájíme na menší plátky. Vejce rozmícháme s mlékem, moukou, špetkou sladké papriky, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku. Játra posypeme paprikou, obalíme v petrželovém těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji. Nejprve z jedné stra...

Pikantní drůbeží játra

Pikantní drůbeží játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g drůbežích jater, 100 g uzeného špeku, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 česnek, 250 g kečup, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžičku grilovacího koření , 1 hrneček hladké mouky, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky pepře, 250 ml vody

Játra omyjeme a obalíme v mouce. Uzený špek nakrájíme na tenké plátky, vložíme do kastrolu a vyškvaříme. Vyjmeme ho děrovanou naběračkou a přidáme olej (tuk se nepřepaluje). Vložíme játra, která po obou stranách opečeme, zalijeme sojovou omáčku...

Selská paštika z vepřového masa

Selská paštika z vepřového masa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g vepřových jater, 800 g vepřové krkovice, 1 dcl suchého bílého vína, 2 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 dcl mléka, 1 lžíce bramborového škrobu, 1 svazek zelené petržele, 200 g slaniny, muškátový ořech, pepř, sůl

Maso a játra pomeleme na mlýnku, přidáme víno, opepříme, osolíme, přidáme muškátový oříšek. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek a petrželku nasekáme a smícháme s masovou hmotou. Přidáme vajíčka, bramborový škrob, mléko, důkladně vypracujeme. Formu n...

Husí játra v těstíčku

Husí játra v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 500 g polohrubé mouky, 15 g droždí (kvasnic), 8 vajec, 350 g másla, 3 lžičky cukru, 4 lžíce teplé vody, Nádivka: 700 g husích jater, 300 g slaniny, 200 ml suchého bílého vína, pepř, sůl, tuk-olej na vymazání

Droždí smícháme se 4 lžícemi teplé vody, přidáme mouku, cukr, osolíme, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které na 2 hodiny dáme odležet. Poté přidáme rozpuštěné máslo, vypracujeme těsto a uložíme ho na 2 hodiny do tepla. Játra vložíme do teplé vo...

Ping-pong

Ping-pong

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jater, olej, 1 cibule, sůl, pepř, pažitka, 150 ml sladké smetany, 3 vejce

Cibulku opražíme, přidáme játra a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme sekanou pažitku a vše dáme do vymazaného pekáčku. Zalejeme vejci rozšlehanými ve smetaně a zapečeme v troubě.

Kuře s játrovou směsí a houbami

Kuře s játrovou směsí a houbami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 150 g drůbežích jater, 100 g slaniny, 50 g hub, 2 ks cibule, 2 sklenky vody, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, 1 lžíce sádla, špetka pepře, špetka soli

Slaninu nakrájíme na nudličky, dáme do hrnce, rozškvaříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a osmahneme. Kuře rozdělíme na porce, omyjeme, osolíme a vložíme na cibuli. Podle potřeby podléváme vodou a přeléváme výpekem. Rozpustíme si sádlo, přidám...

Beskydská játra

Beskydská játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce oleje, 500 g jater (vepřových nebo kuřecích), 3 cibule, 100 g anglické slaniny, špetka soli, špetka pepře, špetka grilovacího koření, 1 konzerva rajčatového protlaku, 4 vejce

Na kousky nakrájená játra osmahneme na oleji. Cibuli a slaninu pokrajíme. Obojí můžeme předem osmahnout. Orestovaná játra s cibulí a slaninou vložíme do pečící mísy s trochou oleje. Okořeníme, přidáme rajčatový protlak, promícháme a nahoru rozklep...

Husí játra s mandlemi

Husí játra s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g husích jater, špetka soli, pár kuliček celého pepře, troška hřebíčku, 50 g mandlí, 40 g husího sádla

Očištěná husí játra protkneme spařenými, oloupanými, na nudličky nakrájenými mandlemi, osolíme a dusíme na sádle společně s trochou hřebíčku a s pár kuličkami celého pepře. Hotová necháme vychladnout, nakrájíme a na talířích přeléváme šťávou, ze k...

stránka: