Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Játra

Beskydská játra

Beskydská játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce oleje, 500 g jater (vepřových nebo kuřecích), 3 cibule, 100 g anglické slaniny, špetka soli, špetka pepře, špetka grilovacího koření, 1 konzerva rajčatového protlaku, 4 vejce

Na kousky nakrájená játra osmahneme na oleji. Cibuli a slaninu pokrajíme. Obojí můžeme předem osmahnout. Orestovaná játra s cibulí a slaninou vložíme do pečící mísy s trochou oleje. Okořeníme, přidáme rajčatový protlak, promícháme a nahoru rozklep...

Biftek s játry

Biftek s játry

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí svíčkové, 100 g drůbežích játer, 100 g šunky, 0,5 dcl červeného vína, 2 malá rajčata, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl

Z masa nakrájíme silnější plátky a ze strany je nařízneme. Drůbeží játra podusíme, naplníme jimi otvor v bifteku, pak celé maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a zabalíme do plátku šunky. Spíchneme párátkem nebo kovovou jehlou a dáme do chladu o...

Bramborová paštika

Bramborová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vařených brambor, 300 g vepřových jater, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 vejce, 3 lžíce sádla, troška mletého pepře, troška majoránky, 1 lžička soli, špetka muškátového ořechu, 150 g slaniny

Bravčovú pečeň dvakrát zomelieme na mlynčeku aj so slaninou, cibuľou, cesnakom a zemiakmi. Pridáme soľ, korenie, majorán, muškátový oriešik, vajce a všetko dobre premiešame. Masu dáme do vymastenej formy a varíme 90 minút pri teplote 85-90 stupňov...

Bramborové placky pečené na sucho s nádivkou

Bramborové placky pečené na sucho s nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Bramborové těsto: 500 g brambor, 2 vejce, troška mletého pepře, troška drceného kmínu, 1 lžička zelené majoránky, 3 stroužky česneku, 80-100 g hladké mouky, sůl podle potřeby, Náplň: 200 g kuřecích jater, 200 g čerstvých nebo mražených hříbků, 2 cibule, 2 vejce, 50 ml olivoveho oleje, sůl podle potřeby, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce zelené petrželové nati

Zemiaky ošúpeme, postrúhame, pridáme vajcia, múku, soľ, cesnak a koreniny. Vymiešame vláčne cesto z ktorého pečieme na suchej platni okrúhle placky o priemere asi 20cm. Hotové odložíme na teplé miesto. V panvici opečieme na oleji pokrájanu cibuľu....

Delikatesní kuřecí játra

Delikatesní kuřecí játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích jater, 4 lžíce škrobové moučky, 1 hrst mandlí, 4 stroužky česneku, špetka chilli koření, 2 pórky, 20 ml sojové omáčky

Očištěná kuřecí játra obalíme ve škrobové moučce a prudce osmahneme. Přidáme oloupané mandle, pokrájené na hrubší nudličky, chilli a prolisovaný česnek a znovu osmahneme. Zmírníme plamen a mírně podlijeme. Dusíme asi 8 minut, poté vložíme na koleč...

Dietní kuřecí játra se zeleninou

Dietní kuřecí játra se zeleninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g rýže, 75 g kuřecí játry, 2 špetky soli, 2 špetky pepře, 5 ml olivového oleje, 1/2 lžičky bazalky, 125 g mražené zeleninové směsi, 1 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky Vegety

Rýži uvaříme podle návodu. Játra zprudka osmažíme na olivovém oleji se sušenou bazalkou, poté podlijeme trochou vody a podusíme. Osolíme a opepříme, přidáme zeleninu a znovu podusíme. Ochutíme sójovou omáčkou a vegetou. Podáváme s rýží.

Domácí játrová paštika

Domácí játrová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 kg játry, 0,5 kg bůčku, 1 lžička soli, 4 špetky pepře, 1 dcl smetany ke šlehání (šlehačka), 2 stroužky česneku, 1 lžička provensálského koření, 1 cibule

Játra i bůček pokrájíme nadrobno, okořeníme a dáme přes noc do lednice. Druhý den vyndáme, promícháme, a dáme péct na 200°C asi hodinku, dokud nebude maso měkké. Vyndáme, a rozmixujeme dohladka. Pak přidáme nadrobno pokrájenou osmahnutou cibulku, ...

Domácí jitrnice

Domácí jitrnice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g vepřového boku, 300 g veky, 270 ml masového vývaru, 80 g plic, 20 g játry, 1 lžičku soli, 1 špetku pepře, 2 špetky zázvoru, 1 špetku nového koření, 1 lžíci majoránky, 2-3 stroužky česneku

Vepřový bok, plíce a játra uvaříme předem. Nakrájíme nadrobno. Veku nakrájíme na kostičky a zalijeme vývarem. Necháme nasáknout, poté vymačkáme a smícháme s masem a vnitřnostmi. Přidáme vývar, koření a česnek. Naplníme do střívek a vaříme 35 minut...

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg játry, 200 g másla, 0,4 cl Brandy, 0,6 cl Marsala, 2 špetky soli, špetka pepře bílého

Játra necháme na den namočit do mléka. Poté játra vyndáme, vycévkujeme a přemeleme. Necháme si rozpustit máslo a potom všechno tyčovým robotem rozmixujeme dohladka. Vezmeme formu na pečení a vyložíme jí potravinářskou fólií. Poté vše vylijeme do n...

Drůbeží játra se zeleným hráškem

Drůbeží játra se zeleným hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g mraženého či čerstvého zeleného hrášku, 2-3 lžíce másla, přiměřené množství soli dle chuti, 1 střední cibule, 1 lžička kari koření, 1 lžička koriandru mletého, 1 lžíce sušené bazalky, voda, 400 g kuřecích jater, trocha rostlinného oleje či sádla na smažení

Hrášek chvilku podusíme v trošce horké osolené vody a přidáme máslo. Opraná a očištěná játra pokrájíme a osmahneme na tuku, přidáme na jemno pokrájenou cibuli a přidáme koření. Posléze hrášek smícháme s játry a prohřejeme.

Dušená játra se slaninou a žampiony

Dušená játra se slaninou a žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g játry, 1 větší cibule, 150 g anglické slaniny, 150 g žampionů, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce oleje, troška drceného kmínu, 1-2 lžičky worcesterské (Worcesterové) omáčky

Cibuli nasekáme najemno, játra nakrájíme na nudličky. Očistíme žampiony, nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu si připravíme na kostičky. Cibuli zpěníme na oleji, přidáme slaninu a vyškvaříme. Vložíme maso, orestujeme. Přidáme žampiony, opepříme...

Flíčky zapečené s masem

Flíčky zapečené s masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřového jazyku, 150 g vepřového mletého masa, 150 g vepřových jater, 1 cibule, sůl a pepř dle chuti, špetka kmínu, špetka sladké mleté papriky, 100 g másla, 100 ml hovězího vývaru, 350 g těstovinových flíčků, 100 g zakysané smetany, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, špetka muškátového květu

Vařený vepřový jazyk nadrobno posekáme. Vepřová játra odblaníme, nakrájíme na hranolky, opepříme, opaprikujeme a pokmínujeme. Cibuli oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na třetině rozehřátého másla. Poté přidáme játra a opečeme ze všech stra...

Gruzínská játra

Gruzínská játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg vepřových jater, 1 cibule, 1 řapíkatý celer, 50 g slaniny, 1 jarní cibulka, 2 lžíce oleje, pepř, koření Argentina, 1/4 l sladké smetany, 1 vejce, sůl

Vepřová játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na proužky. Na rozpáleném oleji prudce opečeme. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, na drobno pokrájenou cibuli, řapíkatý celer a chviličku osmahneme. Okořeníme pepřem, kořením Argentina, vmícháme ...

Guláš z ledvinek a jater

Guláš z ledvinek a jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g ledvinek (2 kusy), 400 g vepřových jater, 3 střední cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžíce gulášového koření, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sádla, sůl

Ledvinky omyjeme, rozkrojíme a vyčistíme. Omytá játra spolu s ledvinkami nakrájíme na kousky. Na sádle usmažíme cibuli do růžova a poté přidáme česnek, ledvinky a játra. Zamícháme, přiklopíme poklicí a za občasného zamíchání dusíme ve vlastní šťáv...

Houbové kroketky s kuřecími játry

Houbové kroketky s kuřecími játry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hub, 300 g kuřecích jater, 3 vejce, olej, 1 cibule, 100 g hladké mouky, strouhanka, špetka pepře, špetka soli, špetka majoránky, 100 g strouhaného sýra

Na oleji opražíme cibuľu a udusíme na nej pečeň pokrájanú na drobno. odstavíme , pridáme pokrájané hríby, okoreníme, osolíme a dobre premiešame. Z masy vytvarujeme krokety, obalíme ich múkou, vajcami a strúhankou a opražíme na oleji. Podávame posy...

Hovězí játra na paprice

Hovězí játra na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězích jater, 2-3 lžíce slunečnicového oleje, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžičky mleté papriky , 4 lžičky polohrubé mouky, 200 g smetany 30%, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 kostka hovězího bujónu

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme na oleji do zesklovatění. Vmícháme na kostičky nakrájená játra a necháme chvíli dusit pod poklicí ve vlastní šťávě. Poté přidáme papriku, na jemno nastrouhaný česnek a hořčici. Podlijeme a dusíme. J...

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Hovězí játra na smetaně s okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězích jater, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžičky polohrubé mouky, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 sterilované okurky

Nakrájená játra krátce orestujeme na rozpáleném oleji. Poté zakryjeme poklicí a chvilku dusíme ve vlastní šťávě. Přidáme bobkový list, nové koření a za občasného podlévání vydusíme do měkka. K takto připravené směsi přidáme na kostičky nakrájené o...

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na vývar - 400 g hovězího žebra s masem, 2500 ml vody, 1 kulička nového koření, 4 kuličky pepře, 1 lžička soli, snítka libečku a celeru, 2 kostky hovězího bujónu, mražená zeleninová směs , Na játrové knedlíčky - 400 g mletých hovězích jater, 5 stroužků česneku, 1 zarovnaná lžička soli, 1 lžička sušené petrželky, 5 lžiček majoránky, mletý pepř dle chuti, 300 - 350 g jemné strouhanky

Do tlakového hrnce dáme studenou vodou omyté hovězí žebro. Přidáme nové koření, celý pepř, sůl, snítky zelených natí a zalijeme vše studenou vodou. Hrnec uzavřeme a vaříme 60 - 75 minut. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Játra pomeleme na m...

Husí játra s lokšemi

Husí játra s lokšemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 160 g hrubé mouky, 1 vejce, 350 g upečených husích jater, 60 g loupaných vlašských ořechů, 150 ml husího výpeku, špetka soli

Zemiaky uvaríme v šupke. Studené po ošupaní nastrúhame, pridáme vajce, múku, posolíme a vypracujeme na tuhe cesto. Rozdelíme ho na 8 kúskov, vyvaľkáme do tvaru placky a pečieme, ako sa pečú lokše, z oboch strán na suchej, mierne horúcej platni spo...

Husí játra s mandlemi

Husí játra s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g husích jater, špetka soli, pár kuliček celého pepře, troška hřebíčku, 50 g mandlí, 40 g husího sádla

Očištěná husí játra protkneme spařenými, oloupanými, na nudličky nakrájenými mandlemi, osolíme a dusíme na sádle společně s trochou hřebíčku a s pár kuličkami celého pepře. Hotová necháme vychladnout, nakrájíme a na talířích přeléváme šťávou, ze k...

Husí játra v těstíčku

Husí játra v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 500 g polohrubé mouky, 15 g droždí (kvasnic), 8 vajec, 350 g másla, 3 lžičky cukru, 4 lžíce teplé vody, Nádivka: 700 g husích jater, 300 g slaniny, 200 ml suchého bílého vína, pepř, sůl, tuk-olej na vymazání

Droždí smícháme se 4 lžícemi teplé vody, přidáme mouku, cukr, osolíme, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které na 2 hodiny dáme odležet. Poté přidáme rozpuštěné máslo, vypracujeme těsto a uložíme ho na 2 hodiny do tepla. Játra vložíme do teplé vo...

Husí játrová paštika

Husí játrová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg husích jater, 200 g másla, 5 stroužků česneku, 2 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř, 1/2 lžičky chilli koření

Játra odblaníme, umyjeme a dáme je vařit na 20 minut do vroucí vody. Pak je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mezitím si na oleji dozlatova osmažíme nakrájené cibule a rozetřený česnek. Vychladlá játra rozmixujeme s máslem, rajčatovým protlak...

Chalupářská játra

Chalupářská játra

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jater, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 2 cibule, 1 lžička kmínu, 1 lžíce hladké mouky, 1 kostka masoxu, pár kapek Worcesterské (Worcesterové) omáčky, špetka pepře, špetka soli

Do kastrolku dáme olej, máslo a cibuli. Když cibule zesklovatí přidáme na kostky nakrájená játra a ze všech stran orestujeme. Poté játra vyjmeme a do výpeku dáme hladkou mouku, uděláme jíšku, zalijeme masoxovým vývarem a povaříme. Dochutíme solí, ...

Janovského pečínka

Janovského pečínka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg vepřových jater, 4 vejce, 2 dcl oleje, 250 ml sladké smetany, lžička soli, 2 lžičky Vegety

Pečienku, vajcia, olej a smotanu na šľahanie dáme do mixéru a rozmixujeme na hladkú kašu. Osolíme a dochutíme troškou vegety. Pekáč vymastíme maslom alebo olejom a posypeme trochou strúhanky. Zmes vylejeme na pekáč alebo do misy z jánskeho skla a ...

Játra na kari

Játra na kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jater, 1 lžíce hladké mouky, 2 cibule, 1 lžička kari koření, 1 lžička mleté sladké papriky, špetka soli, 1/2 lžičky mletého pepře

Játra nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme najemno a dáme orestovat do zlatova. Vložíme játra a smažíme do změknutí. Přidáme koření, posolíme, mírně podlijeme vodou nebo bujónem a dusíme doměkka. Zhruba 5 minut před koncem vložíme k masu ještě n...

stránka: