Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Játrová paštika

Paštiková pomazánka se zeleninou

Paštiková pomazánka se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce máslové jíšky, 4 lžíce mléka, 1 balení játrové paštiky, 1 paprika (kapie), 5 ředkviček, 1 cibule, 1 lžíce petrželové naťi

Lžíci máslové jíšky rozředíme mlékem a povaříme. Do ní vmícháme játrovou paštiku a přidáme nadrobno nakrájenou papriku, ředkvičky, cibuli a petrželovou nať. Promícháme a necháme vychladnout. Pak mažeme na chléb.

Chléb s játrovou paštikou v alobalu

Chléb s játrovou paštikou v alobalu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 plátků chleba, 1 játrová paštika, 5 plátků Eidamu (Edam), 5 plátků anglické slaniny, 5 lžice plnotučné hořčice, 1 lžička drceného kmínu, špetka soli

Plátky chleba potřeme hořčicí, 5 plátků chleba potřeme játrovou paštikou, na kterou poté položíme plátek eidamu a plátek anglické slaniny, zakryjeme zbývajícími plátky chleba. Povrch chleba posypeme drceným kmínem, zabalíme do alobalu a dáme péct ...

Játrová paštika jako mozeček

Játrová paštika jako mozeček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení játrové paštiky, 2 menší cibule, 2 vejce, 3 špetky soli, 2 špetky pepře, 2 lžíce sádla

Na rozehřátém sádle zpěníme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vyklopené paštiky, necháme je zřídnout a vmícháme rozšlehaná vejce. Dřív než vejce ztuhnou, osolíme a opepříme. Směs dosmažíme.

Pirožky s játrovou náplní

Pirožky s játrovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 2 balení játrové paštiky, 1 vejce, 2 žloutky, 2 lžíce mléka

Listové těsto vychlazené tence rozválíme, nakrájíme na čtverečky, jejichž okraje potřeme vejcem rozšlehanýmv mléce. Játrovou paštiku smícháme se žloutky, rozdělíme do čtverečků, přeložíme do tvaru trjúhelníčka a okraje dobře přitiskneme. Potřeme j...

Míchaná vejce s játrovou paštikou

Míchaná vejce s játrovou paštikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 2 lžíce vody, 2 lžíce másla, 1 balení játrové paštiky, špetka pepře, špetka soli, 4 vejce, 3 lžíce smetany, 4 lžíce pažitky

Cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme na másle mírně podlitém vodou až zesklovatí. Pak přidáme kostičky játrové paštiky, osmahneme ji a opepříme. V misce smícháme vejce se smetanou, osolíme, rozmícháme, nalijeme na směs cibule a paštiky a za stá...

Paprika plněná paštikou

Paprika plněná paštikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 paprik (kapií), 4 balení játrové paštiky, 150 g másla

Z paprik odstraníme semínka. Paštiky smícháme s máslem. Směsí plníme papriky.

Paštikové rybičky

Paštikové rybičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g polohrubé mouky, 150 g paštiky, 50 g Hery, 2 lžičky lněného semínka, 2 lžíce mandlových plátků, 2-3 lžíce mléka

Na vál prosijeme mouku, nasekáme Heru a přidáme paštiku. Vypracujeme vláčné těsto, které dáme na hodinu odležet do chladu. Vychlazené těsto rozválíme, vykrájíme rybičky, naskládáme je na plech, vyložený papírem na pečení. Rybičky potřeme mlékem ...

Játrová pomazánka

Játrová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g játrové paštiky, 60 g másla, 100 g taveného sýra, 2 lžíce hořčice, 2 stroužky česneku

Všechny ingredience řádně rozmícháme do tuhé pasty.

Paštika smažená v těstíčku

Paštika smažená v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení játrové paštiky, 1 vejce, 3 lžíce mléka, 2 lžíce hrášku, 20 g másla, špetka soli, 1 lžíce ztuženého pokrmového tuku, 1 lžíce hladké mouky

Vychlazenou paštiku vytlačíme z konzervy na prkénko a z každé nakrájíme 4 kolečka. Vejce, mléko, mouku, sůl a rozehřáté máslo rozšleháme na středně husté těstíčko a vmícháme okapaný hrášek. Kolečka paštiky namáčíme do těstíčka, vkládáme do rozehřá...

Plněné topinky

Plněné topinky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky chleba, 1 balení jakékoliv paštiky (výborná je Májka), 2 ks slepičích vajec, 1 ks cibule, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce kečupu, 1 kousek sádla na pečení

Z obou plátků chleba vykrojíme střídku vcelku tak, aby zůstala jen opravdu kůrka. Pozor, nerozkrajujeme, kůrka musí být spojená. Na pánvi rozehřejeme kousek sádla a dáme na ni kůrku chleba. Do ní rozklepneme celé vajíčko, vidličkou narušíme žloute...

Dvojknedlíčková králičí polévka

Dvojknedlíčková králičí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

králičí hlava, srdce, játra, ledvinky z králíka, 2 mrkve, 1/4 celeru, 1 petržel, 1 malá cibule, česnek, hrst mraženého hrášku, 2 hrsti strouhanky, 3 vejce, 100 g játrové paštiky, sůl, pepř, muškátový květ, 100 g strouhaného sýra, hrst hrubé mouky, Vegeta

Hlavu a vnitřnosti z králíka uvaříme spolu s kořenovou zeleninou, cibulí a česnekem v osolené vodě. Po uvaření maso obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme na kousky, kořenovou zeleninu vidličkou rozmačkáme najemno a přidáme hrášek, podle chuti do...

Falešné játrové knedlíčky

Falešné játrové knedlíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení játrové paštiky, popř. májky, 1 vejce, 1-2 lžíce strouhanky, 1 lžička majoránky, špetka pepře bílého, 1 lžíce petrželové natě

Paštiku dáme do mísy a rozmačkáme vidličkou. Pak přidáme vejce, promícháme, okořeníme (solit není třeba, paštika již slaná je), přidáme petrželku a dobře promícháme. Naposledy přidáváme strouhanku tak, aby hmota získala konzistenci, z níž se již d...

Pomazánka z játrové paštiky

Pomazánka z játrové paštiky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení játrové paštiky, 50 g másla, 2 ks vajec, 1 lžička hořčice, 1 menší cibule, 30 g čabajky, 100 g tvrdého sýra, špetka soli

Utřené máslo spojíme s paštikou, ochutíme hořčicí, přidáme nastrouhaný sýr, drobně nakrájenou cibuli, natvrdo uvařená a drobně nakrájená vejce, oloupanou nakrájenou čabajku a promícháme. Podle chuti osolíme.