Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Játrová zavářka

Těstoviny s brokolicovou omáčkou

Těstoviny s brokolicovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

půl brokolice, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 100 g strouhaného sýru, troška pepře, špetka soli, 150 g nadrobno nakrájené šunky, 2 žloutky, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, trocha zásmažky, 200 ml mléka nebo smetany, 150 g těstovin

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme nadrobno nakrájenou brokolici, osmahneme ji, zalijeme trochou vody a podusíme. V druhém nádobě si připravíme sýrovou bešamelovou omáčku – použijeme zásmažku, mléko nebo smetanu, 2 žl...

Čtvrthodinková knedlíčková polévka

Čtvrthodinková knedlíčková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

troška másla, 1 kostka masoxu nebo 1-2 hotového vývaru, sůl, pepř, troška muškátového květu, 1 hrst nudlí do polévky, 1 balení játrové zavářky, 1 sáček mražené zeleniny (Francouzská směs, Směs pod svíčkovou - nejlépe nudličky)

V hrnci rozpustíme máslo a lehce na něm osmahneme mraženou zeleninu. Mezitím si rozpustíme v troše horké vody masox (pokud použijeme hotový vývar, masox již nedáváme), přidáme k zelenině a zalijeme vodou, osolíme a okořením. Jakmile začne voda vař...