Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Jehněčí hřbet

Brambory po alsasku

Brambory po alsasku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g jehněčího hřbetu bez kosti, 350 g vepřového ramínka, 3 stroužky česneku, 3 ks cibule, 1 malý svazek tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 ks bobkového listu, 5 kuliček pepře, 500 ml bílého vína (ryzlink), 2 ks pórku, 1-2 ks mrkve, 1 kg brambor, 2 lžičky soli, 1 špetka mletého pepře

Česnek posekáme, jednu oloupanou cibuli na­krájíme na kolečka. Bylinky omyjeme a osušíme a spolu s pepřem, vínem, pokrájenou cibulí a česnekem smícháme v míse. Maso pokrájíme na kost­ky, naložíme do marinády, přiklopíme a uložíme přes noc do chlad...

Jehněčí na mátě

Jehněčí na mátě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčího masa, 4 stroužky česneku, 1 lžíce kremžské hořčice, 3 lžíce olivového oleje, 2 citróny, trochu soli, trochu pepře, 1/2 svazku máty peprné

Maso očistíme, umyjeme a uděláme do něj nožem 2 cm zářezy. Prolisovaný česnek smícháme s hořčicí, olejem, šťávou z 1 citrónu a půlkou nasekané máty. Přes noc necháme maso marinovat. Na druhý den zbylý citrón nakrájíme na kolečka a vložíme je do z...

Jehněčí korunka s kukuřičnými plackami

Jehněčí korunka s kukuřičnými plackami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 celý jehněčí hřbet, 4 stroužky rozetřeného česneku, 2 lžíce včelího medu, 100 ml černého piva, 2 lžičky grilovacího koření, sůl podle potřeby, 2 rajčata, 1 lžíce zelené petrželové nati, PLACKY : 300 g sterilizované kukuřice, 3 vejce, 2-3 lžíce hladké mouky, špetka soli, 100 ml olivového oleje na smažení

Jahňaci chrbát po dĺžke presekneme, odstránime loj, z kosti asi 2cm od konca mäso starostlivo zoškriabeme, prehneme do korunky a zviažeme niťou. Vymiešame 1PL oleja, pivo, med, grilovacie korenie, prelisovaný cesnak, soľ a mäso dôkladne natrieme...

Zbojnická jehněčí pečeně

Zbojnická jehněčí pečeně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 kg jehněčího masa, 150 g uzeného masa, 300 g mražené zeleniny (hrášek, mrkev, kukuřice), 300 g rýže, 1 lžíce Vegety, špetka mletého pepře, špetka soli, 1 lžíce plnotučné hořčice

Hrnec naplníme vypranou rýží, zalijeme asi 1/2 litrem vody, osolíme. Maso nejlépe z jehněčího hřbetu nebo plece nakrájíme na kousky, potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Položíme do rýže, přikryjeme poklicí a pečeme přikryté v horké troubě asi 1 h...

Jehněčí plecko na divoko

Jehněčí plecko na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí plece, 80 g slaniny, 1cibule, 50 g sádla, 150 g kořenové zeleniny, 1 lžíce hladké mouky, 100 ml bílého vína, troška mletého pepře, 2 bobkové listy, troška majoránky, sůl podle potřeby

Vykostené jahňacie pliecko popreťahujeme prúžkami údenej slaniny a posypeme majoránom. Na masti opražíme pokrájanú očistenú koreňovú zeleninu, posolíme, pridáme mleté čierne korenie, bobkový list a pokrájanú cibuľu a za občasného podlievania prikr...

Jehněčí žebírka na bylinkách

Jehněčí žebírka na bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg jehněčích žebírek, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, špetka rozmarýnu, špetka šalvěje, 250 g červené cibule, 250 g rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, 125 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř

Tučné okraje jehněčích žebírek nařízneme. Dvě lžíce oleje smícháme se šalvějí, rozmarýnem, pepřem a s prolisovaným česnekem. Jehněčí žebírka potřeme připravenou směsí a necháme marinovat alespoň 3 hodiny. Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky, raj...