Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Jehněčí kýta

Jehněčí závitky

Jehněčí závitky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kýty, 100 g anglické slaniny, sůl a pepř dle chuti, 4 stroužky česneku, 2 jarní cibulky s natí, 2 brambory, 120 ml bílého jogurtu, trocha oleje

Cibuli očistíme a nať nakrájíme na proužky, česnek oloupeme a utřeme, brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky (asi 1cm), slaninu nakrájíme na proužky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme, opepříme a...

Jehněčí kýta na fazolce

Jehněčí kýta na fazolce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 3 stroužky česneku, 2 ks rajčat, 200 g fazolky (zelené fazolové lusky), 1,5 dcl smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1 špetka soli, 1 špetka pepře, 4 lžíce rostlinného oleje, ocet, cukr krystal

Maso naporcujeme. Pepř smícháme s přetlačeným česnekem a směsí potřeme maso. Pak prudce opečeme z obou stran na oleji. Podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. Přidáme nakrájená rajčata a udusíme doměkka. Na troše oleje osmažíme mouku, zalijeme smet...

Jehněčí ragú

Jehněčí ragú

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnky jehněčí kýty nakrájené na kostky, 1/2 hrnku vývaru, 1/2 hrnku bílého vína, 1/2 hrnku sladké smetany, 2 lžíce oleje, 1 lžička solamylu, citrónová šťáva z 1 plodu, kopr

Jehněčí maso opečeme na oleji, zalijeme je vývarem, přidáme víno a smetanu. Vaříme asi 10 minut, osolíme, opepříme a poté dusíme asi 30 minut. Před dokončením přilijeme citronovou šťávu a přidáme část sekaného kopru. Šťávu zahustíme solamylem rozm...

Jehněčí řízky

Jehněčí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýta (4 plátky), 50 g másla, 50 ml Borovičky, 2 vejce, strouhanka na obalení, olej na smažení, pepř, sůl

Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme je na másle, poté dusíme za občasného podlévání vodou a borovičkou. Necháme vychladnout a studené řízky obalíme v rozšlehaném vejci, strouhance - muže být i chleba a smažíme na oleji. Podáváme s vařenými...

Jehněčí kýta s brambory a fazolí

Jehněčí kýta s brambory a fazolí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, 80 ml olivového oleje, 80 g uzeného bůčku, 1 cibule, 250 g fazolí, 3 stroužky česneku, 1 lžička pepře bílého, 250 g brambor, 1 lžička soli

Fazuľu preberieme, umyjeme a večer ju namočíme do studenej vody, aby zmäkla. Ráno ju uvaríme. Umyté mäso pokrájame na kocky a dáme na olej, na ktorom sme rozškvarili údený bôčik pokrájaný nadrobno a spenili cibuľu. Osolíme, okoreníme a za občasnéh...

Jehněčí ragů

Jehněčí ragů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jehněčí kýty, 200 g vepřových nebo telecích jater, 4 rajčata, 2 cibule, 1 mrkev, 1 cuketa, 100 g celeru, 2 dcl červeného vína, 1 dcl slunečnicového oleje, 1 lžíce medu, 1 lžíce škrobové moučky, 2 listy bobkového listu

Maso i játra nakrájíme na dlouhé nudle a promícháme se škrobem. V pánvi rozehřejeme olej, vsypeme zeleninu krájenou na delší kousky v pořadí od nejtvrdší po nejměkčí - mrkev, celer, cibule, rajčata. Zeleninu vyjmeme na mřížku a do tuku vložíme nud...

Skopové po čínsku

Skopové po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kýty, 50 ml sojové omáčky, troška pepře, 4 lžíce oleje, 250 ml bílého vína, 5 rajčat, 2 pórky, 2 lžíce petrželové natě

Maso nakrájíme na kostky a pokapeme sojovou omáčkou. Pak je opepříme a osmahneme na oleji. Podlijeme vínem a dusíme. Před koncem dušení přidáme 5 nakrájených rajčat, 2 velké nadrobno nakrájené pórky, ještě trochu podlijeme a dodusíme doměkka. Doch...

Řecký jehněčí salát

Řecký jehněčí salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce máty peprné, 1/2 citrónu, 3 rajčata, 1/2 okurky, 560 g jehněčí kýty, 50 g oliv, 75 g fety

Smícháme oregano, olivový olej, šťávu z citronu a sůl. Okořeníme pepřem. Do této marinády dáme jehněčí maso nakrájené na steaky a necháme 5 minut odležet. Poté maso opečeme 5 minut z každé strany. Poté necháme odpočívat v pokojové teplotě asi ...

Čínská jehněčí směs se zeleninou

Čínská jehněčí směs se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce slunečnicového oleje, 1,5 lžíce Hoisin omáčky, 4 lžíce petrželové natě, 400 g jehněčí kýty, 300 g mrkve, 250 g fazolek (zelené fazolové lusky), 1 ks pórku, 1 ks cibule, 2 ks papriky (kapie), 1 stroužek česneku

Jehněčí maso nakrájíme na nudličky a opečeme ho na oleji ve woku. Vyjmeme ho a do výpeku dáme pórek nakrájený na kolečka, cibuli nakrájenou na měsíčky, baby karotku, papriky nakrájené na nudličky a zelené fazolky. Asi tři minuty restujeme. Přid...

Pikantní jehněčí špízky s česnekem

Pikantní jehněčí špízky s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 8-12 snítek rozmarýnu, 100 ml rostlinného oleje, 3 stroužky česneku, 1-2 ks chilli papričky, 2 ks citrónu

Budeme potřebovat 8-12 pevných rozmarýnových snítek. Jehněčí maso nakrájíme na kostky. Osolíme, opepříme. Připravíme si marinádu: smícháme olej, utřený česnek, nasekané chilli papričky a šťávu ze dvou citronů. Do této marinády naložíme jehněčí...

Baranie-jahňacie Kung-pao

Baranie-jahňacie Kung-pao

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jehněčí kýty, 50 g arašídů (burské ořechy), 1 ks chilli papričky, 2 lžíce sójové omáčky, 1 ks cibule, 3 stroužek česneku, 3 lžíce sojové mouky, 1 ks bílku, 5 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce cukru krystalu, 1 lžíce vinného octu, 1-2 lžíce soli

Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a každý plátok naklepeme rúčkou noža tak, aby bol čo najtenší. Potom ho ostrým nožom nakrojíme do tvaru mriežky. Plátky mäsa obalíme bielkom vyšľahaným so sójovou múčkou a v horúcom oleji vyprážame asi 2 min...

Jehněčí jarní polévka

Jehněčí jarní polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kýty nebo jiné části, 1,5 l vody, 1 střední mrkev, 100 g petržele, 100 g celeru, 50 g dlouhozrné rýže, 1 větší cibule, 2 žloutky z vejce, 150 ml zakysané smetany, 1 lžíce soli, pepř, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 bobkového listy, hřebíček

Maso důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou a nakrájíme na kostičky. Vložíme do hrnce s osolenou studenou vodou a necháme vařit cca hodinu a půl, dokud maso nezačne měknout. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme na jemn...

Skopový kebab v pita kapse

Skopový kebab v pita kapse

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jehněčí kýty, 1 stroužek česneku, 0,5 lžičky kari koření, 1 lžíce oleje, 2 menší hlávky salátu, 1 lžička sušené máty, 1/4 okurky, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 pita chleby, sůl, mletý pepř

Skopové maso nakrájíme na dvoucentimetrové kostky. Oloupeme a utřeme česnek, který dáme s kari, olejem a trochou soli do misky a pořádně promícháme. Přidáme maso do misky a vše důkladně propracujeme. Zakryjeme misku fólií a necháme půl hodiny v le...

Jehněčí roláda s hráškem

Jehněčí roláda s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčí kýty, 150 g šunky, 100 g hrášku, 50 g čerstvých oliv, 1 vejce, 1 cibule, olivový olej, sůl, pepř, rozmarýn

Jehněčí maso upravíme na plát, na kostičky nakrájenou šunku orestujeme s cibulí na oleji,přidáme hrášek,nakrájené olivy a vejce.Dáme na maso,srolujeme a svážeme.Pečeme asi 40 minut na másle a rozmarýnu.Maso opatrně otáčíme a podléváme.Výborná příl...

Jehněčí ragů s  jahodami

Jehněčí ragů s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g listového těsta, 500 g jehněčí kýty, 300 g žampionů, 1 cibule, 3 lžíce rostlinného oleje, 100 g tvrdého sýra, 250 g jahod, sůl, pepř, citronová šťáva, šálek masového vývaru nebo bílého vína, sladká smetana

Z listového těsta upečeme paštičky, košíčky, které budeme plnit masovou směsí, uchováme je v teple. Maso nakrájíme na maličké kousky a opečeme na oleji spolu s nakrájenou cibulí. Přidáme nakrájené žampiony a restujeme. Přilijeme vývar /víno/ a zvo...

Jehněčí filé s jablky

Jehněčí filé s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, 50 ml rostlinného oleje, 10 g hladké mouky na obalení, 2 jablka, 60 g másla, 30 g hrubé mouky, 20 g cukru krupice, 100 ml mléka, 1 žloutek, 50 g tvrdého sýra, špetka soli, špetka pepře, 2 stroužky česneku

Z jahňacieho stehna nakrájame 8 rezňov, naklepeme ich, osolíme, okoreníme, obalíme v múke a opečieme na horúcom oleji. Potom ich vložíme do zapekacej nádoby posypeme cesnakom, na každy rezeň dáme koliesko jablka a na vrch štipku masla, podlejeme v...

Zapékané jehněčí maso z Makedonie

Zapékané jehněčí maso z Makedonie

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jehněčí kýty, 500 ml zakysané smetany, 4 vejce, 4 stroužky česneku, troška zelené petržele, 50 ml bylinkového oleje, sůl podle potřeby

Mäso posolíme a upečieme do mäkka. Pokrájame na porcie. V kyslej smotane rozhabarkujeme vajcia, pridáme cesnak rozotretý so soľou, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, všetko rozmiešame a vlejeme na mäso. Zapekáme 30 minút.

Srbská kyselá polévka (Kisela Čorba)

Srbská kyselá polévka (Kisela Čorba)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepiči stehno (300g), 300 g jehněčí kýty, 300 g kořenové zeleniny, 6 kuliček pepře, špetka pálivé mleté červené papriky, 2 lžíce dlouhozrnné rýže, 150 ml zakysané smetany, 2 lžíce octa, sůl podle potřeby

Mäso uvaríme v osolenej vode so zeleninou a čiernym korením. Ku koncu zavaríme ryžu, mäso vyberieme, pokrájame a dáme naspäť. Prichutíme octom alebo citrónovou šťavou a vmiešame kyslú smotanu. Okoreníme mletou pálivou paprikou.

Kůzlečí kýta na paprice

Kůzlečí kýta na paprice

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g kůzleči kýty, 50 g máslo, 1 cibule, 1 lžíce mleté sladké papriky, 250 ml sladké smetany, 30 g hladké mouky, sůl podle potřeby, troška drceného kmínu

Na masle opražíme cibuľu, pridáme červenú sladkú papriku a očistené a na menšie kúsky pokrájané kozľacie mäso. Posolíme, posypeme rascou dobre prikryjeme a dusíme až kým mäso nezmäkne. K udusenému prilejeme smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali múk...

Slunečnicové jehněčí řízky

Slunečnicové jehněčí řízky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčího, 150 g bílé veky, 1-2 dcl mléka, 1 vejce, sůl, slunečnicová semínka, máslo na smažení, špetka muškátového květu

Jehněčí maso pomeleme, osolíme, přidáme muškátový květ, veku namočíme v mléce a umeleme ve strojku po mase a potom prohněteme spolu s masem a vejcem. Ze směsi tvoříme placičky, které obalujeme ve slunečnicových semínkách a pomalu zvolna smažíme na...

Dalmatinské šišky

Dalmatinské šišky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hovězího masa , 200 g vepřového masa, 200 g jehněčí kýty, 1 houska, 1 lžíce hladké mouky, 2 vejce, troška mletého pepře, kmínu a červené sladké papriky, sůl podle potřeby, 100 ml olivového oleje, 1 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 citrónu, 120 ml zakysané smetany, 1 lžička cukru krupice, 80 g rajčat, 120 g zelené papriky, 60 g zeleného hrášku, 1sladkokyselá okurka cca 80g

Odblanené, umyté mäso zomelieme aj s namočenou žemľou, pridáme polovicu múky, korenie, soľ, rascu, vajcia, a vypracujeme hmotu a sformujeme do tvaru šišiek, ktoré v oleji z oboch strán opečieme do červena. Na oleji zapeníme pokrájanú cibuľku, pri...

Jehněčí pečínka s bylinkami a vermutem

Jehněčí pečínka s bylinkami a vermutem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1500 g vykoštěné jehněčí kýty, 250 ml vermutu, 3 cibule, 4 stroužky roztřeného česneku, 2 červené papriky, 6 oloupaných rajčat, po jednom svazku tymiánu a rozmarýnu, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky kmínu, sůl podle potřeby, 50 ml olivového oleje, 2 zelené papriky

Mäso umyjeme, natrieme soľou, mletým korením a prelisovaným cesnakom, zvinieme, zviažeme niťou a prudko opečieme na horúcom oleji. Dáme na vymastený pekáč, posypeme rascou, bylinkami a obložíme pokrájanou cibuľou a paprikou. Necháme chvíľu postať...

Orientální Jehněčina

Orientální Jehněčina

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, 4 stroužky česneku, 1 větší cibule, 1/2 lžičky skořice, troška mletého pepře, 1 lžička koriandru, sůl podle potřeby, 1 lžička nasekané pažitky, 2 lžičky citronové šťávy, 50 ml olivového oleje

Mäso odblaníme a prešpikujeme plátkami cesnaku. Potom ho osolíme, okoreníme a poprášime škoricou. Necháme chvíľu odležať a potom ho prudko opečieme zo všetkých strán na horúcom oleji. Mäso preložíme do pekáča, obložíme ho kolieskami cibule, pokva...

Jehněčí stehno na valašský způsob

Jehněčí stehno na valašský způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g jehněčí kýty, sůl a pepř podle potřeby, 100 g uzené slaniny, 150 g domácí klobásy, 4 červené papriky, 150 g cibule, 3 lžíce hladké mouky

Očistené mäso rozkrojíme na plát, naklepeme, posolíme, posypeme korením, paprikou pokrájanou na rezančeky, pridáme 20 gr slaniny pokrájanej na kocky a celú klobásu. Zvinieme, zviažeme niťou a dáme dusiť na slaninke s cibuľkou. Podlievame. Keď je ...

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Jehněčí plec s fazolkami a zapečenými rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 malých raných brambůrek, 2 cibule, 2 mrkve, 1 stroužek česneku, 1 kg jehněčí kýty, sůl a pepř dle chuti, 3/8 l masového vývaru, 8 plátků slaniny, 375 g zelených fazolek, 40 g másla, 0.5 svazku řapíkatého celeru, 4 rajčata, 25 g parmazánu

Bramborky pořádně umyjeme a nejlépe okartáčujeme. Poté je vaříme ve slupce asi 15 minut. Vodu slijeme a brambory necháme vychladnout. Oloupeme. Rozehřejeme 30 g másla a oloupané brambory na něm opečeme dozlatova. Osolíme a opepříme. Cibuli i č...

stránka: