Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Jemně perlivá voda

Salát z jablek

Salát z jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kořenového celeru, 750 g jablek, 2 lžíce citronové šťávy, 50 ml jemně perlivé vody, 1 troška bílého pepře, 1 balení bílého jogurtu, 30 g nasekaných pekanových nebo lískových ořechů

Oloupeme celer a jablka zbavíme jadřinců. Jablka i celer nastrouháme na hrubším struhadle - zakapeme citronovou šťávou. Přidáme minerálku a dobře promícháme. Dochutíme bílým pepřem, přidáme jogurt a ořechy.

Kanadský mandlový nápoj

Kanadský mandlový nápoj

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 hrnečku oloupaných mandlí, 1 l jemně perlivé vody, 1 lžíce hnědého cukru, 1 lžíce javorového sirupu

Oloupané mandle vložíme společně s vodou do mixéru a mixujeme na plný výkon asi 5 minut. Vzniklou tekutinu přecedíme, důkladně v ní rozmícháme hnědý cukr a javorový sirup a rozléváme do sklenic.

Nádech modré oblohy

Nádech modré oblohy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 ml Curacaa blue, 30 ml ginu, 30 ml jemně perlivé vody, 1 lžička citrónové šťávy, citrónová kůra na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice nalijeme gin, Curacao, vodu a citrónovou šťávu. Lehce promícháme a ozdobíme kouskem citrónové kůry.

České mojito

České mojito

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml bílého rumu, 150 ml jemně perlivé vody, 1 hrst máty peprné, 3 lžičky třtinového cukru, 30 ml citrónové šťávy, 1 sklenka kostek ledu

Nakrájenou limetu na kousky vhodíme do vetší sklenice. Přidáme cukr, citrónovou šťávu, mátu a vše rozmačkáme a promícháme. Vhodíme kostky ledu, přilijeme rum a dolijeme vodou. Ozdobíme mátou nebo kolečkem limety a podáváme s brčkem.

Letní koktejl s ginem

Letní koktejl s ginem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 ml ginu, 20 ml jahodového sirupu, 40 ml pomerančového 50% džusu, 100 ml jemně perlivé vody, 4 kostky ledu

Do sklenice dáme gin, vodu a džus. Dlouhou lžíci vložíme obráceně do sklenice tak, aby se konec dotýkal dna. Opatrně po lžíci vlijeme jahodový sirup, tím by se neměl promíchat s džusem, ale pěkně klesnout na dno. Nakonec vhodíme led a ozdobíme.

Koktejl s bílým rumem

Koktejl s bílým rumem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml jemně perlivé vody, 50 ml babánového džusu, 50 ml pomerančového džusu, 50 ml bílého rumu, 1 plátek citrónu

Všechny ingredience musí bý řádně vychlazené. Na dno sklenice nalijeme bílý rum. Přidáme banánový a pomerančový džus a dolijeme vodou. Ozdobíme plátkem citrónu.

Vepřový guláš bez míchání

Vepřový guláš bez míchání

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového plecka, 4 ks cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička kari koření, 3 lžičky sladké mleté papriky, 3 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky pepře, 2 kostky masoxu, 1 necelý litr vody, 2 lžičky gulášového koření

Maso a cibuli nakrájíme, smícháme ostatní suroviny, pořádně promícháme - masoxy rozpustíme v malém hrníčku, dolijeme vodu, to vše dáme do pekáče, přikryjeme alobalem a dáme péct na 250°C do trouby asi na 1,5 hodiny. NEDOLÉVAT VODU, NEMÍCHAT...