Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Jemný tvaroh

Tvarohové placky s uzeným masem

Tvarohové placky s uzeným masem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks vejce, 2 ks cibule, 1/2 lžičky soli, 6 lžíc slunečnicového oleje, 250 g jemného tvarohu, 200 ml polotučného mléka, 150 g uzeného masa, 150 g polohrubé mouky, 1 stroužek česneku, 1 lžička kmínu

Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Tvaroh vyšleháme se žloutky a mlékem, přidáme utřený stroužek česneku, kmín, na kostičky nakrájené maso, mouku a promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Tvarujeme placičky, které osmažíme na olej...

Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 g másla, 1 ks vejce, 250 g jemného tvarohu, 100 ml plnotučného mléka, 350 g polohrubé mouky, 10 ks meruněk, 50 g marcipánu

Připravíme si těsto: máslo utřeme s vejcem, přidáme tvaroh, mléko a mouku. Vzniklé těsto je pevné, ale vláčné. Meruňky omyjeme a rozpůlíme. Zbavíme pecky a na její místo dáme kousek marcipánu. Ovoce opět složíme dohromady (obě půlky k sobě), obal...

Tvarohové briošky s ořechy

Tvarohové briošky s ořechy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

330 g másla, 120 g cukru krupice, 250 g jemného tvarohu, 375 g hladké mouky, 75 g lískových ořechů, 1 balení instantního droždí, 6 ks vejce, 1 špetka soli, 1 špetka muškátového ořechu

Máslo studené z lednice nakrájíme na kostky a poté je s pomocí kuchyňského robota vyšleháme na jemno. Dáme ho opět do lednice. Sáček sušeného droždí smícháme se lžící cukru a trochou vlažné vody (asi 60 ml) a necháme vzejít kvásek. Trvá to tak 1...

Křehký závin s bylinkovým tvarohem

Křehký závin s bylinkovým tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, 100 g zakysané smetany, 1 hrst petrželové natě, 5 lžíc pažitky, 5 lžíc tymiánu (Mateřídouška obecná), 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky soli, 7 g pepře, 1 balení křehkého těsta

Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou a nasekanými bylinkami. Ochutíme prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Na vyválené křehké těsto naneseme tuto směs. Okraje těsta nařízneme tak, aby nahoře až směs těstem připojíme, jsme mohli těsto ozdobně z...

Tvarohová zmrzlina s ovocem

Tvarohová zmrzlina s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

650 g jemného tvarohu, 150 g třtinového cukru, 1 grapefruit, 3-4 lžíce whisky, 400 g jahod

Tvaroh rozmixujeme, aby byl tekutější. Jahody rozmixujeme na kaši. Tvaroh stále mixujeme a přidáváme postupně všechny ostatní suroviny (z grepu jen dužinu bez kůžičky). Podle chuti přidáme cukr. Poté přelijeme do nádoby a dáme do mrazáku. Za...

Tvaroh s fíky

Tvaroh s fíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sušenek Spekulatius, 1 lžíce pomerančového likéru, 400 g jemného tvarohu, 2-3 lžíce cukru krupice, 4 ks fíků, 4 lžíce včelího medu, 1/2 lžičky pomerančové kůry, 1 lžička třtinového cukru, 1 špetka skořice

4 sušenky dáme stranou, zbytek nalámeme a rozdělíme do 4 pohárů. Tvaroh vyšleháme s cukrem dohladka - pokud je příliš tuhý, můžeme ho rozředit trochou mléka nebo smetany. Rozdělíme ho do pohárů. Do každého poháru naaranžujeme jeden nakrájený fí...

Panna cotta z farmářského jogurtu

Panna cotta z farmářského jogurtu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 500 g jemného tvarohu, 2 lžíce včelího medu, 1 ks mléčné čokolády, 2 lžíce máty peprné, 200 g jahod, 200 g medového müsli

Tvaroh vyšleháme s jogurtem a ochutíme medem – podle chuti. Müsli rozdělíme do pohárků, na to nalijeme tvarohovou směs a ozdobíme rozpuštěnou čokoládou, jahodami a mátou. Podáváme dobře vychlazené.

Borůvkový koláč s krémovým sýrem

Borůvkový koláč s krémovým sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

260 g Bebe sušenek, 100 g másla, 500 g jemného tvarohu, 250 g krémového sýru, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 100 g cukru moučka, 500 g borůvek

Sušenky rozdrtíme na prášek, zalijeme je máslem a tuto směs natlačíme na dno koláčové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Z těsta uděláme i 2 cm vysoké okraje. Pečeme 10 minut na 170 °C. Tvaroh vyšleháme s cukrem a s krémovým sýrem, pot...

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku s Racio chlebíčky

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku s Racio chlebíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks makrely, 250 g jemného tvarohu, 1 ks česneku, 1 ks cibule, 100 g polníčku, 50 g mungo výhonků, 1 špetka soli, 8 ks pufovaných celozrnných chlebíčků

Očištěnou makrelu bez kůže a kostiček rozmělníme na malé části, smícháme ji s tvarohem a česnekem, který jsme předtím jednoduše vložili na 30 minut do trouby a pekli na 200 °C. Ingredience rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, přidáme na jemno nak...

Česnekový tvaroh

Česnekový tvaroh

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení jemného tvarohu, 1 lžíce majonézy, 3 stroužky česneku, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce petrželové naťi, troška pepře a soli

Tvaroh dáme do misky, přidáme lžíci majolky, 3 stroužky utřeného česneku, 1 lžíci vinného octa, petrželku a dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme na tmavý chléb. Syrová mrkev je dobrá jako příloha.

Ravioly se šalvějí

Ravioly se šalvějí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení raviol s libovolnou náplní, 200 g jemného tvarohu, 100 g strouhaného sýra, 4 stroužky česneku, špetka soli, troška pepře, špetka šalvěje

Ve vroucí osolené vodě povaříme ravioly asi 10 minut - než vyplavou nahoru. Mezitím si v misce smícháme jemný tvaroh se solí, pepřem, prolisovaným česnekem a špetkou šalvěje. Pozor šalvěj je velmi aromatický, raději tedy méně. Hotové ravioly rozdě...

Tvarohové plašmušky

Tvarohové plašmušky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 3 vejce, 5 lžic mléka, 5 lžic rumu, 250 g polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení vanilkového cukru, 250 ml rostlinného oleje

Vezmeme mísu a dáme do ní tvaroh, žloutky, mléko, rum, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkový cukr a vše promícháme. Nakonec ještě přidáme tuhý sníh z bílků. V pánvi razehřejeme olej a lžičkou vykrajujeme z tvarohové hmoty kousky, které o...

Domácí pivní sýr

Domácí pivní sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 100 ml světlého piva, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 1 špetka chilli koření, 7 g soli, 7 g pepře

Všechny ingredience smícháme, uzavřeme ve sklenici a necháme 5 dní v pokojové teplotě. Poté důkladně promícháme a promixujeme. Podáváme s čerstvým pečivem posypané pažitkou.

Tvarohový nákyp s višněmi

Tvarohový nákyp s višněmi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 80 g másla, 120 g cukru krupice, 500 g sladkého jemného tvarohu, 150 g krupice, 1/2 balení prášku do pečiva, troška citronové kůry, 500 g višní, 50 g cukru moučka na višně, 1/4 l smetany

Žloutky utřeme s máslem a cukrem do pěny, přidáme prolisovaný tvaroh, prášek smíchaný s krupicí, kůru a nakonec pevný sníh z bílků. Dáme do vymazané zapékací misky zvolna upéci (170-200°C). Pak nákyp zalijeme smetanou, ve kterém rozmícháme odpecko...

Myšákovy řezy

Myšákovy řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 200 g cukru moučka, 2 balení čokoládové polevy, 3 lžíce kakaa, 250 g másla, 5 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 balení prášku do pečiva, 2 balení jemného tvarohu, 6 žloutků

Žloutky, práškový cukr a olej utřeme, přidáme polohrubou mouku, kakao, z bílků sníh a prášek do pečiva. Uděláme těsto. Na vysypaný plech vylijeme těsto a dáme péct. Uděláme náplň z másla, cukru a tvarohu. Na vychladlou placku natřeme tvarohový kré...

Tvarohová majonéza mixovaná

Tvarohová majonéza mixovaná

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 citrón, 1 lžička cukru krupice, 1 sklenka polotučného mléka, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, 100 g jemného tvarohu, 1 žloutek

Do mixeru dáme mléko, žloutek a mixujeme. Po částech přidáváme tvaroh nebo žervé, přikapáváme olej a citronovou šťávu. Nakonec podle chuti přisolíme a přisladíme. Používáme na vařené zeleniny a zeleninové saláty.

Tvarohové karbanátky

Tvarohové karbanátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 150 g dietního salámu, 4 vejce, 2 stroužky česneku, 30 g másla, 150 g strouhanky, pažitka dle chuti

Tvaroh, na kostičky nakrájený dietní salám, vejce, pažitku, česnek, máslo a strouhanku smícháme a uděláme tužší těsto. Vytvarujeme karbanátky a obalíme v trojobalu a smažíme.

Banánová pěna s tvarohem a pudinkem

Banánová pěna s tvarohem a pudinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 banány, 5 lžic citronové šťávy, 7 lžic cukru moučka, 500 g jemného tvarohu ve vaničce, 2 balení zakysané smetany, 1 pudinkový prášek CrémeOlé vanilka, 1 balení Bebe sušenek

Banány vidličkou rozmačkáme a přidáme citrónovou šťávu. Osladíme a vyšleháme řídkou hmotu. Zašleháme tvaroh, poté zakysanou smetanu, poprášíme pudinkovým práškem a šleháme 3 minuty. Do misek, nebo skleniček dáme na dno rozlámané BE-BE sušenky (neb...

Mlsná mrkev

Mlsná mrkev

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mrkve, 100 g másla, 1 balení tvarohu, 100 g cukru krupice, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka)

Mrkev nakrájíme na kolečka a podusíme na másle doměkka. Přidáme tvaroh, rozmícháme a osladíme. Nakonec přimícháme šlehačku. Podáváme s pečivem nebo vánočkou.

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení jemného tvarohu, 5 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce polotučného mléka, 1 slepičí vejce, špetka soli

Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto, z něhož tvoříme malé kuličky, které vaříme v osolené vodě 5 minut.

Kedlubny plněné tvarohem

Kedlubny plněné tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kedlubnů, 50 g jemného tvarohu, 1 lžička nízkotučné hořčice, 1 lžička slunečnicového oleje, 1/2 lžičky mleté papriky, špetka pepře, špetka soli, 25 ml kefíru, 1 l vody

Oloupané kedlubny vložíme do vroucí vody a vaříme téměř do měkka. Poté je zcedíme a necháme chvilku vychladnout, abychom se nespálili. Jakmile budeme schopni kedlubny držet v ruce, vydlabeme v nich jamku, kterou naplníme osoleným, okořeněným a hoř...

Dort s pictáciemi a jahodami

Dort s pictáciemi a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3 vejce, 150 g cukru krupice, špetka soli, 2 sáčky vanilkového cukru, 25 g maizeny (kukuřičný škrob), 50 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 75 g mletých pistácií, 500 g jemného tvarohu, 500 g Mascarpone, 2 lžíce citronové šťávy, 625 g jahod

Z bílků ušleháme tuhý sníh, poté přidáme cukr, špetku soli, 1 vanilkový cukr a žloutky, opatrně promícháme. Mouku s maizenou promícháme a přes síto prosejeme k vaječné směsi. Přidáme mleté pistácie a vše zamícháme dohladka. Těsto rozetřeme do dort...

Jahody pro dospělé

Jahody pro dospělé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g jahod, 1 balení jemného tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 ml vodky, 1 vanilka, 1 limeta, troška cukru moučka, 1 lžička mléka

Nejprve si připravíme směs vodky, šťávy z limetky a cukru. Touto směsí zalijeme omyté a nakrájené jahůdky a uložíme na půl hodiny do ledničky. Mezitím si ušleháme šlehačku, kterou dochutíme vanilkou. Ke šlehačce vmícháme tvaroh (je-li tvaroh příli...

Flíčky s tvarohem a se slaninou

Flíčky s tvarohem a se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g hrubé mouky, 2 vejce, 100 g slaniny, 200 g tvarohu, 2 dcl husté smetany, sůl

Slaninu vyškvaříme. Z prosáté mouky, vajec a vody vypracujeme tuhé těsto, necháme 5 minut odpočinout, pak vyválíme na plát o síle asi 2 mm a necháme proschnout. Plát rozkrájíme na flíčky, ty vysypeme do vařící vody se lžící sádla, které jsme vyškv...

Tvaroh s bezinkami

Tvaroh s bezinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bezinek, 250 g jemného tvarohu, 3 lžíce cukru krupice, 10 ml citronové šťávy, 1/2 šálku mléka

Omyté, stopek zbavené bezinky svaříme s cukrem a citrónovou šťávou a po vychladnutí ušleháme s tvarohem a mlékem. Vychladíme a podáváme jako dezert.

stránka: