Junior salám

Uzenina, masný výrobek. Vyrábí se z vepřového a hovězího masa, jiných přidaných masových směsí, mouky, barviv, aroma, bramborového škrobu. Důležitou součástí procesu je solení, které probíhá ve fázi mělnění masové hmoty. Poté se hmota tlačí do obalů, které odpovídají konečné velikosti výrobku. Junior salám obsahuje méně kořenících ingrediencí, tomu odpovídá jeho světle růžová barva, aroma i méně výrazná chuť. Konzumujeme jej samotný, nakrájený na tenká kolečka, společně s pečivem. Výborně se hodí pro přípravu salámových řízků, kdy strouhanka zvýrazní chuť tohoto salámu, stejně tak je vhodný pro přípravu některých druhů salátů, kdy po přidání majonézy, kyselého okurku, cibule vytvoříme skvěle chutnající pokrm.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář