Kachní vejce

Podobná velikostně i barvou běžným slepičím vejcím. Běžně k dostání na trhu, musíme ale počítat s vyšší cenou. Je v podstatě doporučeno nepoužívat je ke konzumaci, označují se jako zdravotně závadná. Pokud si je ale i přes to všechno chceme dopřát, tak pak jsou vhodná na pečení nebo pro pokrmy, kde budeme přípravě věnovat delší dobu tepelné úpravy. Můžeme je sice konzumovat uvařená na měkko, ale vystavujeme se riziku některých nemocí, na které jsou kachny náchylnější více než slepice (např. salmonela). Vejce proto vaříme ve vroucí vodě nejméně 20 minut.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
POUŽÍVÁM KACHNÍ VEJCE V KUCHYNI .DROBENÍ DO POLÉVKY, VEJCE NA TVRDO ,VAJEČNÁ POMAZÁNKA,DO PEČENÍ ,I SMAŽENÁ

JANA 14. 04. 2010, 12:36

Chybějící obrázek
Kachní vejce jsem dostala z bio farmy, kde je snáší indický běžec - vlastně běžkyně. Mají takovou zvláštní modrozelenou barvu. Z kachních vajec dělám těstoviny. Nejlépe široké nudle. Ty se usuší, aby se mohly déle uchovávat, pak se uvaří, promíchají s uzeným, a zapečou se. Výborné! A k tomu salát z čerstvé zeleniny.

Věra 12. 06. 2017, 13:10